Прекрасен мъж...но има малък проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Прекрасен мъж...но има малък проблем
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 3042 пъти
Здравейте. Преди малко повече от месец започнах да излизам с много приятен мъж. И двамата сме малко над 30, със сериозни професии, сходни интереси. Облича се добре, има правилни черти, а това в комбинация с интелекта му, намирам за много привлекателно. Най-важното за мен обаче е, че е много внимателен и държи много на мъжката си дума. До тук, всичко прекрасно. Твърди, че много го привличам и се опита да ме целуне, но не е бил и прекалено настоятелен, защото каза, че може да ме изчака, докато се почувствам готова. Проблемът, е че не знам дали някога бих била готова и причината е, че... мирише. Първият път, когато усетих, че понамирисва си казах: “ ех, какво пък толкова, след работен ден се случва на всеки”. Но в последващи пъти, на концерт и кино, докато стоеше до мен, всеки път навеждайки се към мен усещах миризмата му и никак не ми бе приятно. Трябва да отбележа, че много ме учудва, че мирише, защото иначе се грижи за себе си: спортува всеки ден, старае се да се облича приятно, дори наскоро ми обърна внимание, че много цени, че съм с толкова поддържани нокти, защото и той се старае неговите да са изрядни. Аз не съм някаква маниачка на тема чистота, но се старая: колата и къщата ми са чисти, самата аз имам хубави и подредени бели зъби, изрядни нокти, винаги съм с чисти дрехи и спретната. Дори и анонимно тук ми е неудобно да повдигам темата, защото звуча като да правя от мухата слон. Повярвайте ми обаче, въпреки че съм сексуална жена и ми се убива всякакво желание за интимност при наличието на такава силна телесна миризма. Мислих го доста: може да има развален(и) зъб(и), да не знае как да се пере, миризмата да идва от това, че има куче или просто да сме несъвместими. Казвам последното, защото четох, че когато двама души са несъвместими по ДНК не им харесва как мирише партньорът. По тази логика може за друга жена миризмата му да е привлекателна, но тук мисля, че говорим и за занемареност. От една страна ми се иска да преодолеем този проблем, на вид съвсем дребен, но от друга страна - сетивата не лъжат, и може би природата си е природа и трябва да се вслушваме в нея. Ще съм благодарна на всяка изразена гледна точка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8c464f83f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бягай. Това е силен знак, човека не е за теб. Щом дори не искаш целувка, работата е зле. Не, няма да се промени. Имам такъв колега. И след като казва току- що се къпах, мирише на нещо гадно. Брррр.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 07fccc6961
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Правилно разсъждаваш. Отдръпни се и си търси щастието другаде. Няма как цял живот да живееш с такъв човек.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5e167a80a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Това с ДНК са глупости. Някой хора миришат повече. Аз не съм от тях,но в работата имам много движение и напрежение,изпотявам се и не мириша добре,трябва си душ. От зъбите също може да е или цигари.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9d7addf5e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може би имаше някво заболяване свързано с лош дъх , но в момента забравих за името . Инче с дъвка ? Имам познати мъже също с лош дъх . Не знам какво да ти кажа , то не върви каквото и да му кажеш . Лош дъх всеки има понякога , след кафе например .

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3a4f64fe2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Всички хора миришат, когато се изпотят, но когато миризмата те отблъсква, няма как да имаш с него връзка, колкото и да е приятен иначе. А за устата, може да има някакво възпаление в устата, проблеми в стомаха. Не е нормално да ти миришат устата. Навремето видях един красавец на корицата на едно бг списание. Толкова го харесах, че си казах, че приятелката му е късметлийка.
След известно време се оказа, че живее в съседния блок. Сближихме се, уж приятели, но толкова му миришеха устата, че нямаше как да го целуна дори, въпреки, че той доста ме харесваше, доста време ме търсеше, аз уж само като приятели, защотонямаше как да имаме нещо повече. А иначе този мъж нямаше проблем с други жени. Може би не на всички им пречеше дъха му. А той беше с фасети.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c1aba9bde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Проблема хич не е дребен!! :д:д А след като е мърляв има голяма вероятност и да е от онея нагли манипулативни мижитурки. Те не мислят, че хората не са длъжни да им търпят смрадта и наглоста, и изобщо занемаряването си говори за противна личност от всякаква гледна точка. Може да се изключи само при тежките депресии, но този съвсем не изглежда да е съсипан. Я пак си помисли как се държи и дали е чак такъв златен мъж.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8b92ab0a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ей, т'ва жените ще ме убият... излиза с миризливец и се чуди как да го задържи :D

Нямате оправия, заклевам се.



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4a444c3026
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Бях излизала с един мъж доста време и то след работа . Той също миришеше. Според мен е от пота не че не се къпе. Така и не стигнахме до леглото. Просто не можах да го направя. Не е грозен, не е тъп. Просто не бих легнала с него. Дори и целуването не ми е приятно. Осъзнах,че не съм влюбена в него. Ако бях влюбена нямаше да правят впечатление тези неща и бих го приела такъв какъвто е. Дори бръчки да има, или бяла коса. Дори се влюбих в доста по-възрастен от това момче. Е, как да си го обясни човек.


Вики

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 44654f9732
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ужас! Това, ако ми се случи с някоя мацка – ще избягам! Толкова силно ще бягам, че си нямаш идея... Бррр... Ужас.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5b237882c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е ти пък, наистина ли не можеш да различиш дъх от пот? Иначе и аз съм го гледала това проучване, мъже и жени носиха цял ден тениски, после ги вакуумираха. Всички помирисаха тениските, избраха, после се срещнаха за няколко минути. Оказа се, че са били привлечени от същите хора, чиито тениски са избрали.
Аз пък има един конкретен човек, чиято миризма не харесвам. Той е много поддържан и използва тонове козметика, но те като, че само се смесват с неприятната му миризма. Не пот, просто мирис. Можех да позная ако е бил в помещението и си е тръгнал, толкова беше натрапчиво и специфично. Най-странното, е че никой друг не усеща тази миризма, само аз. Другите смятат, че мирише на парфюми. И реално без причина, човекът не ме кефи от първата секунда.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a0f7045a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Имам колежка,която все прави забележка на другите колеги да се къпят,а тя направо смъди.А уж редовно се къпе.Зимата мирише много,лятото изобщо.Все ходи с различни дрехи различни матери официални разголени ,ама смърди и се не трае.Уж скъпи парфюми ползва не като мен от Ейвън евтини.Преди време спах 3 пъти с един такъв.Ми преди да почнем уж парфюм осещам лек но изведнъж ме удря в носа вуня.Е бих му шута.Някои хора просто смърдят

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2c8afd42bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виждам, че вече има доста коментари. Не знам другите какво са казали, но за мен това, което описваш би било много голям проблем. От една страна, няма как да си интимен с някой, който смърди. Просто е гнусно. От друга страна, за да има такава миризма, или има някакво заболяване или лоша хигиена. Принципно това не са непоправими неща, стига да не са дълбоко вкоренени и плъзнали и по други направление. Примерно, кофти хранителни навици или мърлячество.

Както и да го въртиш, ако този проблем не се реши, нямате светло бъдеще. Можеш да проучиш деликатно откъде идва проблемът. Примерно, отвори теми като любими храни и следи с какво се храни, когато излезете. Попитай го колко често смята, че е нормално човек да се къпе и разкажи случка с някой приятел, който си разбрала, че се къпе рядко и това те е възмутило. Разкажи случай, в който си била болна и питай, дали и той някога е имам здравословни проблеми.

Ако проблемът е хигиенен, може и да се усети от разговора. Виж дали нещо ще се промени. Ако не си идентифицирала проблема или не виждаш промяна, значи е време за директен диалог. Но бъди деликатна. Това е пътят, ако държиш да продължиш с този човек. Ако не ти се занимава, явно не е за теб. Довиждане и толкова.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 32b26eccc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ако е на пот-може да не използва лосион за под мишници или такъв, който е на естествена основа и не е много издръжлив или се къпе един път в седмицата. Ако е на застояло, явно не си пере дрехите, ако е на развален зъб , миризмата е специфична. Миризмата на развален зъб е трудно да се усети от него и ще го оправи чак когато го заболи. Ако са другите неща, усеща ги, но явно си мисли, че само той успява да долови миризмата и като цяло няма добри хигиенни навици. Имай предвид, че ако решиш да продължите и дори да заживеете заедно много трудно ще ги промениш. Отнема години и човека пак не се поправя изцяло. Но не е добър знак. Ако го изкритикуваш но този етап ще те помисли за злобна, а няма да види проблема в себе си. По-добре не се занимавай с него, отрежи го.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 20212b2108
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Имам един познат, който е много чист и спретнат, но просто потта му/кожата ли, не знам, мирише и наистина е много неприятно. Не помагат и дезодоранти...Все още не съм го посъветвала да си вземе някой скъп парфюм, да видим там как ще стоят нещата. Но проблемът му е от години и засега промяна няма. Само да кажа че миризмата не е на типична пот, а нещо различно. Не мога да го определя

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b7bd76812c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Кажи му директно. Не си усложнявай живота с глупости. Просто му кажи

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 72ffa1454f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Администраторите, да не сте решили да закривате сайта?! От 5 дена няма един одобрен коментар или нова история. Това на нищо не прилича, адски изнервящо е и аз се замислям дали изобщо да влизам тук вече. Друг е въпросът, че одобряването на коментарите ви не минава през някаква адекватна селекция, а се допускат хейтърски и абсолютно безсмислени коментари, добре би било да помислите да премахнете вашето безполезно одобряване.

Към авторката: странна ситуация, но можеш просто да му кажеш какво те притеснява.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 73fdf00593
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   От авторката: благодаря на всеки един от вас за отделеното време. Не мога да определя на какво мирише, но не е пот (потта би била приемлива и се усеща, когато е на един час или на няколко дни), в този случай по-скоро говорим за мирис на нещо застояло и тежко. Номер 6 много ме разсмя, но шегата настрана: имаш право - забелязала съм корелация между физическата и емоционална/психическа хигиена на хората. С риск да ме помисли някой за пълно хахо- миришат ми странно и на застояло хора, които са емоционално нестабилни, с много различни сексуални партньори, където имунната система явно се бори с много нашествие на чужди бактерии и какво ли не. Не съм ревнива, не ме интересува предишния му сексуален живот, но от гледна точка на здравето ми, аз съм напълно здрава и не искам зарази, а приемам миризмата точно като предупреждение “стой далече”. Номер 10: именно, за мен притеснението отива отвъд “просто хигиена”, ако ми е толкова тежка за понасяне нечия миризма, обикновено има и нехаресване на по-дълбоко ниво. Номер 12: благодаря за много смисления коментар - съгласна съм с това, че възрастни хора не може да се надяваме да превъзпитаме. Хранителните му навици са лоши: способен е да яде де що свари. Колата му мирише на същото като него. Аз съм с чувство за хумор и хората знаят, че се шегувам много, затова на майтап му подхвърлих за мириса на дрехите и колата му. Дойде по-силно напарфюмиран на следващия път, но това за мен не променя нещата. Той е западноевропеец (бял е, казвам го, за да няма излишни коментари) и като цяло съм забелязала, че от неговата националност са си мърлячи. Сега трябва да призная и че явно на мен обонянието ми е силно: в момента съм в командировка в екзотична държава. Постоянно усещам миризми на подправки, цигари, мръсотия и застояло, на колегите не им прави изобщо впечатление. Съжалявам искрено, че трябва да пиша в анонимен форум: жал ми става за въпросния мъж. Но за мен това е новост: досега съм била в дълга връзка с мъж с перфектна хигиена и дори не съм си представяла, че може да е проблем. Смятам да дам още един шанс на връзката. Да се видим, да намекна отново или ако условията предразполагат да му кажа, че съм чувствителна с миризмите и ако иска да сме заедно ще се наложи да положи старание с хигиената. Не е лесна тема, но е “deal breaker” и от това зависи дали ще спрем дотук с вижданията. Всеки заслужава шансове, но нито аз съм последната жена, нито той последният мъж на планетата, така че не е фатално. Благодаря ви и всичко добро!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: aa37369ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Щом не е пот, манджа, цигари и прочие, значи този човек просто си мирише и нищо няма да помогне. Има и нещо друго - на теб ти мирише, защото сте несъвместими физически. Насила хубост не става. А ако не се къпе примерно, как ще му го кажеш?! Хей, изкъпи се или се махай?! Не става...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: bd1c76a662
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   По добре тялото да мирише, отколкото душата. Авторке, за жалост душата ти е по противна от миризмата на това момче. Самият факт, че го оплюваш в подобни форуми показва колко миризлива е душата ти. Мъжките индивиди винаги имат специфична миризма, имат полова жлеза която излъчва(мускус) мъжка миризма. Щом такава миризма те отблъсква, не се занимавай с такива мъже.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: bd1c76a662
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   "Мъжете обаче не трябва да се предават. Учените вече показаха, че химическите смески, които съдържат “мъжка пот”, могат да предизвикат у някои жени необичайни физиологични реакции: повишен пулс, по-добро настроение и сексуална възбуда. Освен това мъжката пот влияе и върху отделянето на хормона лутеинизин, който участва в стимулирането на овулацията.

“В мъжката пот се крие много повече, отколкото знаем от вицовете”, казва Восхол, която планира поредица изследвания, базирани на генетичното откритие. Те трябва да разберат каква е ролята на веществото за мястото в социалната йерархия. Мъжете с високи нива тестостерон отделят с потта еднакви количества андростенон. Затова въпросът според Восхол е “дали жената ще отговори на тези нива и дали ще надуши най-големият мъжкар сред група мъже”?

Докато този въпрос намери отговора си може би най-доброто решение за всеки мъж, който иска да привлече една жена, е да се отървава навреме от телесните си миризми. “В човешките взаимоотношения може да се надуши много повече, отколкото ни е известно на нас – учените”, казва Уайсоки. “Но засега няма доказателства, че ако една щастливо омъжена жена надуши в потта на чужд мъж определена химическа съставка, ще напусне съпруга си.”

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 95caf4c577
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Отидете в Поморие, има спа център със солена и доста топла минерална вода, солни стаи, сауна и прочие... Хубаво да се изкисне и изпоти, след това душ и задължително качествена козметика против изпотяване за под мишниците. Да си изжабури устата с вода и сок от лимон, след това да измие с паста за зъби, в която има сода бикарбонат, или ако няма такава, да си добави сода ръчно към пастата. Това със сигурност ще го направи поносим за ден два, колкото да го пробваш в леглото. Може пък да не струва...
Иначе телесната миризма със сигурност е от лоша диета и вероятно някакви химии за фитнес маниаци, а лошият дъх може и да е от прекомерна орална любов на множество партньорки, нарича се халитоза. Може и да има кървящи венци. И двете състояния се лекуват с антибиотик "Родожил", често миене на зъбите, жабурене с настойки, и се изисква въздържание от такива практики, за да има дълготраен ефект. Водите за уста при ежедневна употреба, също допринасят за лош дъх, понеже убиват микрофлората в устата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: aeb7c83e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Мъжът, с когото спя ми ухае прекрасно. Мислех, че е от сапуна или парфюма, който използва, ама не! Даже без парфюм го харесвам повече, точно защото ми мирише на него! Според мен, щом не те кефи миризмата му, не е за теб, а за някоя жена, която ще полудява точно от нея. Знам колко трудно се намират мъже, които да смяташ за подходящи, но този просто не е един от тях, колкото и интелигентен, реализиран и симпатичен да е.

Alpha, ж. 30

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6fba971ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Сетих се за себе си. Аз се къпя всеки ден, парфюмирам се и... майка ми ми каза, че мириша. И беше права. Каква била причината - нямам тераса и си простирах дрехите на сушилник в коридора. А то като не ги одуха вятър, прокисват. Моето обоняние не е чувствително, но за човек, който усеща тези неща, може да е много неприятно.
Добре, че майка ми ме усети и ми направи забележка, та взех мерки. Да, възможно е да е някаква такава глупост.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7e4cb3777f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Авторката: Здравейте и благодаря за допълнителните коментари.

# 23 Много хубава идея. Извън България сме, но ще намеря подобен комплекс като в Поморие. За първи път чувам за халитоза, но ако действително просто един антибиотик може да помогне: чудесно.

# 24 Права си. Не се срещат толкова често “подходящи мъже”. Дори и да сме несъвместими по някои параграфи като този с телесната миризма, факт е, че той е свестен и имаш право, че ако на мен в нещо основно не ми допада, трябва да му дам възможност (а и на себе си) да си намери половинка, с която да си пасва натурално. Все пак точно, защото е готин ми се иска да направя усилие, доколкото зависи от мен. Така или иначе става, каквото ни е писано.

#25 Колко искрен коментар. Между другото факт е, че зависи как се третират дрехите не само при сушенето, но и при прането и гладенето. Майка ми също твърдеше, че прахът за пране, който използвам й мирише кофти и го смених. Не всеки обаче може да си позволи да е толкова искрен с нас, както майките ни. Да са живи и здрави! Това, което ме обнадеждава от твоя разказ е, че и в конкретния случай може да се касае за нещо толкова банално и лесно поправимо.

Нямам намерение да влизам в обяснителен режим, но споделям тук за този проблем по много проста причина: не желая да го коментирам с близки и приятели, защото ако пък в крайна сметка се реши проблемът и сме заедно с този мъж, не искам хората в обкръжението ми да са предубедени към него.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker