Труден характер - може ли да се живее с такъв човек? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Труден характер - може ли да се живее с такъв човек?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1551 пъти
Здравейте на всички! От известно време ми тежат много неща и се чувствам съвсем незначителна, затова ми се иска да споделя. С приятеля ми сме близо от година и половина заедно, на по 23-24 години сме, все още учащи. В началото всичко започна доста бурно, още месец след познанството ни се получиха нещата, затова ми се струва, че май избързахме. От различни градове сме, първоначално беше връзка от разстояние, но преди година се премести в моя град и заживяхме почти заедно.
Първоначално ми се видя като съвсем друг човек - разговорлив, забавен, душата на компанията; пътуваше километри, за да се видим, правихме си изненади и т. н., имахме много общи неща и интереси, постоянно имаше за какво да си говорим, но изведнъж нещата се промениха и всеки следващ месец става все по-мъчително. Разбрах, че още докато си е пишел в началото с мен, си е имал приятелка (за която тогава изобщо не бях наясно, иначе въобще нямаше да се занимавам с него, при положение че е обвързан), но нищо не значела за него - в онзи момент дори не били заедно, понеже се сдърпали за нещо, но окончателно отношенията им не били прекратени. Та, той всъщност тръгва с мен, като нито аз, нито другото момиче изобщо знаем една за друга. Той твърдеше, че за него нещата отдавна били в миналото, но впоследствие някаква вина ли, не знам какво, го удари, та взе да търси контакт с нея, да се виждат, да й се извинява, което тогава направо ме втрещи, тъй като всичко между нас беше безоблачно (става въпрос за 5-6 месеца, след като сме тръгнали); включително на едно събитие, което беше планирано за нас двамата, покани нея, тъй като аз не останах в града? !
Както и да е, всичко това го преглътнах, простих му, убедена съм, че е нямало физическа изневяра, а само психологическа такава, което за мен също е проблем, но тогава беше още съвсем в началото и нищо друго не куцаше. Та от този момент нататък усетих как нещо във връзката ни се пропука и вече поне за мен не беше същото. Откакто дойде окончателно в моя град, имам чувството, че стана друг човек. Пред другите отново е забавния и безгрижен веселяк, но пред мен става възможно най-голямото мрънкало. Все за нещо е недоволен, все нещо е криво, все мен обвинява, включително за някакви пълни дреболии. Оказва ми изключително голям психологически и вербален тормоз. Осъзнах, че в действителност е доста избухлив и с труден характер, затова се опитвах и се опитвам да го успокоявам и да му влизам в положението, но той сякаш се озлобява и настройва още повече срещу мен. Много бързо превключва от едно настроение в друго, понякога дори не мога да осмисля какво точно го е подразнило - в повечето случаи за мен лично са напълно дребнави неща, включително и разни пълни битовизми (че съм миела чиниите не по неговия начин, моят хабял прекалено много вода; че не съм загасяла лампата, когато не сме в стаята; че когато е студено, затварям прозореца, а той иска да се проветрява и подобни глупости). Виждала съм го как за секунди буквално избухва и удря по мебели, което изключително много ме плаши; твърди, че на човек не би посегнал, но ако някой мебел рикошира и удари мен? Тъй като за година вече разбрах от какво се ядосва, нормално е да се опитвам да спестявам такива ситуации, изобщо не го закачам, когато усетя, че е с такава нагласа, но вече също ми се ядосва и защото не му отвръщам на раздразнения тон и гледам да говоря спокойно, дори и когато сипе обиди по мен? ! Споделих онези незначителни случаи, в които той ми се ядосва, за сравнение с това, което мен ме е подразнило и за което аз съм търсила сметка - например когато открих какво в действителност се е случило с въпросната му бивша; когато осъзнавам, че се държи като пълен пенсионер, а е само на 20 и нещо; също друг огромен проблем за мен е липсата му на мотивация, осланя се единствено на парите на техните (дори те му взеха квартирата) - просто за мен това е едно съвсем безперспективно бъдеще. Отделно още един огромен проблем за мен е, че преди останах с впечатлението, че уж много обича да пътува, а в действителност се оказа, че не иска никъде извън България, със самолет го било шубе, нямал намерение някога да изкарва и книжка и т. н. Ходим все на едни и същи места, когато се опитам по някакъв начин да разнообразя, ми се сопва и пак аз излизам кривата. И след като ми се ядоса, обикновено бързо му минава, ако не съм задълбала и аз, но мен ме държи повече и ми скапва настроението за целия ден.
Естествено ме боли, че и всички онези битовизми, които според мен се появяват на твърде ранен етап, убиват постепенно чувствата между нас (по принцип рядко ми е казвал "обичам те", важното беше, че ми го е показвал, но сега ми показва само за колко неща не ставам). Не ми се иска да водя още отсега пенсионерски живот, какъвто на него явно му е много удобен, но не знам какво да правя и как да постъпя, тъй като все още държа на него. Има ли бъдеще подобна връзка, където са налице такива проблеми, но все още ги има чувствата и нещата, които ни свързаха?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1fa8267d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човекът така го разбира живота, така го живее. Не приемаш неговия начин, казваш му чао и продължаваш нататък. Или ако си мислиш, че чувствата ви са толкова големи, че могат да ти компенсират всичките ти недоволства, които си описала тук, приемаш недостатъците му и търпиш. Това е- изборът е твой. Най-безсмисленото е да се опитваш да го промениш и моделираш по твой вкус. За мен връзката ти е напълно безперспективна.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 14a858bb09
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм в нещо подобно вече 15 години. Равносметката е : много пропилени хубави моменти именно заради такива скандали за незначителни неща от сорта на:защо си се напръскала с парфюм, защо супата е гореща и т.н. няма подкрепа в някои от най-важните моменти, много критика, избухвания, обиди. Иначе знам защо стоиш-в другото време е забавен, приятен, умен, не е женкар, не пие, ня пуши и т.н. Но това, което приятеля ти има се нарича личностно разтройство. Няма да се излекува без желание или да се подобри. И твоето поведение също допринася. Той иска да му отвърнеш на поведението иначе става още по-агресивен, когато му отвръщаш с доброта. Трябва да си много твърда и да отвръщаш по същия начин иначе скоро ще те смачка съвсем. Бягай докато още нямате деца, после ще се ядосваш на себе си, че си била слаба и не си се махнала навреме.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 68631c1ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Жовота е кратък и не бива да го пилеем с грешния човек...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a3c6173d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първата ми връзка беше с човек, който е все сърдит за нещо. Това ме изцеждаше емоционално. Той мрънкаше, беше недоволен, критикуваше ме, пускаше леки коментари за това и онова... издържахме 5 месеца и го оставих, тогава бях в пубертета. Съвсем рано научих този урок, че не ми трябва мъж, който да ме бие по самочувствието ежедневно. По време на онази кратка връзка, аз бях спряла да приличам на себе си. Пускал е негативни коментари, че съм със спирала и червило, че дънките ми не широки, че искам да обсъдим проблема нормално, а не да викаме по улиците. Каквото се сетиш. Иначе си е страхотен приятел- усмихнат, ведър, щедър, все готов да помогне, все в настроение за шеги. Да, ама е такъв приятел, а не партньор.

Имам известен опит, мисля, че се зачита, макар и тогава да бях на 16 години. Сега съм зрял човек, минали са много години, но все още помня определени случки и избухвания от негова страна. Не си го причинявай. Струваш ми се като уравновесена личност, която има нужда от хармония в отношенията. Всеки заслужава хармония. Рискуваш да започнеш му вярваш, че не си достатъчно добра. Ще промениш всичко, което на него не му харесва, а така ще изгубиш себе си. Да, ти можеш да живееш с него, но няма да издържиш цял живот. В даден момент бушоните ти ще гръмнат, въпросът е само колко от духа си ще си успяла да съхраниш. Не си пасвате. Някъде там сигурно има жена, с която той ще се разбира идеално и ще се държи по друг начин. Тя ще мие чиниите така, както на него му харесва. Просто не си ти тази жена и не трябва да полагаш усилия да бъдеш. Връзката ви е започнала с лъжа, това никога не дава добри прогнози за бъдеще.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6758c4567d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   тоя е психопат, не се занимавай с него, зарязвай го и блок отвсякъде и никакво връщане никоха при него, бягай далече

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 606fc84857
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами не е нормално все ти да правиш компромиси - да му влизаш в положението, да не го дразниш, да миеш чиниите, както той иска - много рано битовизмите ви съсипват връзката. Явно сте различни и не сте на една вълна. Разделете се докато е време, след това е по-трудно.
Между другото да не е зодия Рак, не че има голямо значение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2b82b54d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Просто не мога да повярвам, че тази история все едно аз съм я писала, но с няколко разлики- той е на 22, а аз на 19. Всичко се случи ужасно бързо, в началото всичко беше наред- той идваше, аз ходех. Няма спор и той го казва- щастливи бяхме. По-късно и аз като теб разбрах, че докато си е пишел с мен е бил с дългогодишната си приятелка, с която уж знаел, че нищо няма да излезе и нямат бъдеще. За споровете- и аз така теб когато е ядосан се опитвам да го успокоя, да замълчи, но имам чувството, че повече се ядосва. И така мина време усетих доста голяма разлика в отношенията ни даже веднъж ме обиди толкова гадно, че му казах, че късаме. След 2-3 часа ми се извини и всичко беше постарому. Но гадното държание не спря до тук. Каза ми, че съвестта го гризяла, че толкова много години бил с това момиче и супер бързо тръгнал с мен. Имаше един период, в който ми каза, че много ще му е трудно, но било по-добре да се върне при бившата си приятелка. И след точно 20-30 минути размисли и каза, че страшно бил привързан към мен и бил щастлив. Наистина вярвах, че нещата ще се променят, но изобщо не е така. Толкова пъти като се видим се държи безразлично, гадно. Аз съм изключително емоционален човек и като усетя, че нещо не е наред, че се държи дръпнато и безразлично и тотално ми се скапва настроението за дълго време напред. За студентския празник например ще ходя на дискотека с приятели. Той като разбра се опита да направи всичко възможно да ми стане гадно, гузно. Каза ми:" като искаш отивай и се напивай", като много добре знае, че това няма как да стане, защото не съм от момичетата, които ходят да се напиват по дискотеките. Отделно като сме от различни градове той изобщо спря да идва- само аз започнах да ходя. Последния път, в който му ходих на гости се почувствах изключително гадно, той не ми обръщаше никакво внимание. И определено виждам огромната разлика в отношенията ни преди и сега. Донякъде знам, че връзката ни няма бъдеще, но съм ужасно превързана към това момче. Приятелките като ме видят, че пак се чувствам зле заради него само ми казват да го оставя, че не е хубаво заради него да се съсипвам, че не ме цени. Изключително съм объркана и не знам какво да правя. То е ясно какво ще стане- ще се върне при бившата си приятелка, той ми е казвал, че го е мислил това. Обаче наистина не знам как ще го преживее това, много ще ми е тежко, защото в тази връзка вложих ужасно много усилия, чувства

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 16e7a92b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това го чета за втори път. Защо още не си го зарязала? Чакаш да почне да ти посяга ли? И до там ще се стигне. Казах ти вече, че това е личностно разстройство от клъстър б, независимо кое точно от четирите. Бившият ми е същия, той е граничен. Това си е за мен лудост, става по-зле с времето, не подлжи на кой знае какво лечение, а и няма как да се предприеме, защото такива са с ненормално високо его и смятат, че са идеални, а проблема е в другите, за това все си му виновна. Следователно няма нужда да ходи на терапевт, според него. Наистина спри вече с този. Намери канала на Ross Rossenberg в youtube, ще ти стане ясно всичко, както и какво те чака с този. Аз няма да се хабя вече, ако искаш я пусни тая тема 5 пъти. Тоя по-нормален няма да стане.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fc7c197037
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нещата, които го дразнят са наистина дребна работа... За прозореца и водата... Щом за това се пали, не е добре. Млада си, може да си намериш и друг

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3ba4faffbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не прочетох всичко.
Но това съм го чела и някъде другаде. Защо обикаляш сайтовете. Забила си се като пирон в кисело мляко.
Схемата е проста-като не те удовлетворява връзката, си взимаш шапката и Адио, маре! А ти се чудиш как да страдаш. Не го разбирам.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 356a43d82e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Този е пълен идиот. Разкарай го, ще се преродиш!

Alpha, ж. 30

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9864401a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имах абсолютно същия проблем с бившия ми приятел, само дето аз не съм хрисима като теб и не му позволявах да ме използва като емоционална изтривалка. Равносметката - разделихме се преди няколко години - сега сме супер добри приятели и няма и спомен от тогавашното му поведение. Като осъзна, че вече не съм му в кърпа вързана и няма как да ми влияе психически си, си преосмисли поведението.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker