Бременна съм, а не искам детето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бременна съм, а не искам детето
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 8301 пъти
Здравейте мили хора, ще ви помоля за съвет. Първо искам да започна с това, че от 5 години страдам от генерализирана тревожност с панически атаки и състоянието ми прогресивно се влошаваше, докато стигнах до момента, в който със затруднение излизах от вкъщи.

Ходех малко на психотерапевт, който ми каза, че от 400 жени, с които е работил, аз съм в първите 10 по напрегнатост. Стигнах до момента, в който не можех да стоя на едно място спокойна и това беше постоянно, не някакво епизодично, постоянно бутах нещо по себе си или си трсях крака, не можех да застана и да стоя както всички хора, Кафе отдавна съм спряла и кофеинови напитки, разтреперваха ме.

Та преди два месеца реших, че повече не мога да издържа така и въпреки че и преди съм взимала за кратко антидепресанти без особено подобрение, все пак реших да отида на психиатър. В кабинета направих страхотна криза, започна да ми става зле и да треперя, при което той ми даде успокоително и каза как е можело да не лекувам това си състояние. Изписа ми друг антидепресант, който трудно започнах, беше ад първите дни, но го изтърпях в името на това да се почувствам по-добре.

Та въпреки че не вярвах, наистина спокойствието започна да се завръща. Малко по-малко се подобрявах и не можех да повярвам, че мога отново да се радвам на живота. С приятеля ми бяхме определили дата за сватба още преди да започна лечението и аз умишлено казах, че не искам хора, защото се чувствам зле, но след приема на антидепресанта се поуспокоих и склоних да поканих 20-25 човека като знаех, че вече съм по -спокойна и всичко ще е наред.

Междувременно бях спряла и да работя, защото все ми беше зле, но си възвърнах желанието и започнах да уча за конкурс, който си мечтая да спечеля и в който съм вложила години учене и за мен е мечтаната работа. Изобщо всичко започна да се нарежда, докато преди 4 дни не разбрах, че съм бременна. Не се зарадвах, ни най-малко, напротив изпаднах в шок, имах чувството, че мозъка ми ще се пръсне, исках да отида и да се хвърля отнякъде. Не мога още да повярвам, че това м се случи.
И така започнаха моите терзания, да го махна ли това дете или да го оставя.

Лекарите казаха веднага да спра антидепресантите, като рязкото спиране е много опасно и симптомите се връщат с още по-голяма сила. Изобщо не знам дали ще съм в кондиция на сватбата си. Но това не е най-плашещото, аз просто не го искам това дете, неподготвена съм, ужасена, изплашена, отчаяна. Исках да се лекувам известно време, да мине конкурса и тогава бях с идеята да започнем опити за детенце.

Искам само да вметна, че приятеля ми ме обича много и застава плътно зад мен каквото и решение да взема, също така финансово ще се оправим, но просто ме е е страх. Не беше това момента, особено ааз съм пила 20 дена хапчета, когато съм била бременна. Не знам как да постъпя, мисля че съм по-скоро склонна да го махна и да забременея в момента, в който съм наистина готова.

Ядосана съм и на приятеля си, изобщо не му говоря последните дни, защото макар да знам, че и аз имам вина, той знаеше какво изживявам, всеки мой кошмар и ужас и въпреки това, не ме е пазил достатъчно, Казвам го, защото от няколко месеца забелязвах като правим секс как имам остатъци от смерма по влагалището, но той каза, че ще внимава, обеща ми, че ще ме пази, защото знаеше, че това би ме съсипало и въпреки това предпочетее собствения си кеф пред моето здраве, .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 841b726f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Какъв парадокс, а? Една луда с човек до себе си, който я разбира и подкрепя, а колко истории изчетох за свестни момичета, които не могат да открият любовта.
М 32

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f0f29b65c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сложно.. не знам какво да те посъветвам.. Като жена искам да ти кажа, че майчинството е най- прекрасното нещо на земята. Но това с хапчетата наистина е сериозна работа. Трябва добре да го обмислите и да си консултираш със специалист. Ако има макар и малък риск за плода тогава го махни. А и детето трябва наистина да е желано и обичано.

Аз също преди доста години бях в подобно състояние, знам какво е, много неща съм преживяла, вземала съм и антидепресанти. Знам добре как действат. Но с помощта на всички и в името на малките си дечица преживях депресията.

Сега вече децата ми са големи и отново ти казвам - няма нищо по-хубаво от това да си майка! Разбира се вие ще изберете най-подходящия момент за това. Желая ти напълно оздравяване и много успех, дано един ден ни пишеш тук като щастлива майка!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 098293a6a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Според мен трябва да започнеш да говориш отново на приятеля ти и да седнете двама - да му обясниш как се чувстваш и защо така си му била ядосана и да обсъдите възможностите.

Всеки има различно мнение. Тук за мен няма правилно и няма грешно решение. Все пак ще изразя моето мнение като не твърдя, че то е най-правилното, но за мен е най-разумното.

Според мен е по-добре сега да направиш аборт и след време да си имате дете. Първо 20дни си пила хачета докато си била бременна - което може все пак да се отрази отрицателно на детето и на неговото здраве. За мен е трудно да се гледа дете с недъг и това го обрича на страдание и непълноценне живот (може и да е здраво, но все пак риск има ли, зависи до колко човещ е склонен да поеме риска).

Второ ти сама казваш, че тъкмо си почнала да се подобряваш, да се преборваш със страховете си и чувстовото на тревежност и точно сега правиш важни крачки за подобряването си - повечето хора на сватбата и участието в конкурса говорят сами по себе си. Не е ли най-важното за едно дете да расте в добра обастонвка, в която родителите му могат да му дадат сигурност и морална подкрепа. Не е въпросът за парите, но според ме ти първо трябва да се оправиш съвсем и тогава сто процента няма да имаш нуждата и от тези хапчета - ще си доволна от живота, но ще има и какво да предложиш на детето.

Човек никога не е напълно готов да има дете, но сега положението е друго. Според мен тази бременност може да попречи на възстановяването ти и твоето психично здраве е изложено на риск. Отделно е доказано, че тревожността по време на бременност крие рискове за здравето на детето. Не говоря за хапчетата, които си взимала, а за това, че ти ако си нервна тея 9 месеца може това да се отрази отрицателно на детето.
Това е моето мнение като аз изхождам от твоето здраве и това на детето и средата, в която то ще расте.
Ана

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3083cf1427
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Cложна ситуация. ама не само тои е виновен скъпа и ти имаш вина че не сте се пазили достатъчно. по въпроса за хапчетчта и аз сум била на лекарства при първата ми бременност и страничните ефекти за бебето бяха страшни, но детето се роди нормално. при всяка бременност има опасност. вече отделен е въпроса че ти не го искаш детето и ти е рано. дано да направиш правилния избор. има случаи когато психичните разстроиства отшумяват след раждане или се обострят, тршбва да се консултираш и за последствията при евентуален аборт. желая ти успех

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ef65ff3c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Като виждаше "следи от сперма от влагалището" си, защо просто не си купи ТЕСТ за бременност, ами обвиняваш приятелят си за всичко .Не стига че ти търпи нервните изблици, ами и се оплакваш. Не си ли се замисляла, че си егоистка малко? Роди си детето, и престани да изтъкваш болестта си като причина за всичко. Участвай в конкурса, и виж че всичко ще се нареди

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 83151716e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ами и двамата имате вина, защото не сте се пазили. Абортът е доста опасно нещо, защото после може да не имаш деца. Помисли си много добре!
*Яса

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: cc8083abec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: номер 1, повярвай ми луда не съм, ако попиташ в една аптека, кои са най-продаваните лекарства ще разбереш, че това са точно антидепресантите. Много сме така, за щастие някои са малко по-добре и не им влияе на социалния живот.Така, че се информирай.

До номер 5, точно с тест разбрах, затова и спрях лекарствата.И състоянието ми не е оправдание, просто не си го изживяла, не знаеш какво е. ако беше толкова просто нямаше да пиша сега тук по форумите. А това, че ми търпи приятеля нервните изблици чак не ми се коментира. От къде пък ти хрумна, че аз имам изобщо таиква. Искам да ти кажа, че за 2 години съвмествен живот, почти не сме се карали и ако сме то сме разговаряли културно, без сцени и такива неща. Това го има в много малко двойки .От моето състояние си страдам само аз, на мен ми е зле, аз се чувствам ужасно, ако не споделя с някой, който не ме познава, няма и да разбере, че ми има нещо.

Колкото до лекарствата - лекарите са категорични, че рискът е минимален, дори има жени, които са много зле и изкарват цялата бременност на антидепресанти, а аз пия един от най-изчистените. Казаха да не се притеснявам за това.

Просто не знам дали психически съм стабилна да го износя,, Имам позната, която е с моите проблеми и като забременя спря антидепресантите, в 8 ми месец роди мъртво дете, защото беше много зле и не ги започна. сега втората бременност я кара с тях. Аз детенце искам, просто исках да изчакам, да ги спра по схема и да съм по-стабилна.

Номер 6, има риск винаги при аборт, естествено, че точно това ме ужасява, мислиш ли, че не го знам. Но аз искам най-доброто за детето си, искам да има здрава майка, която може да му даде всичко, искам да съм спокойна, да знам че мога да го износя и да го родя здраво. Не мисля, че разсъждавам егоистично, тъкмо напротив, мисля за него какво мога и не мога да му дам, докато съм зле психически.

Не пожелавам на никой да се чувства принуден да махне детето си. Особено от човек, когото обича и с когото иска да бъде.. Имам още 3-4 дни да помисля. Моя приятел като цяло отначало искаше да го задържим, сега като ме гледа, че плача по цял ден започна да говори повече за аборт,. дори не говори да го задържа. Казва, аз съм виновен, искам ти да си добре. Да, но на мен ми се свива сърцето, просто мисля, че няма да мога. Иска ми се да го задържа

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a10a88370f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ах, леле! Е това е животец! Още от майчината утроба да приемаш антидепресанти! Какъв ли човек ще излезе после от тебе, вродено-пристрастен? Майче, я по-добре жули здраво диметилтриптамин или диетиламида на d-лизергиновата киселина, вместо да пиеш тези боклуци...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f397e95f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Какво се подигравате със жената. Изкарахте я всякаква. Тя не е виновна за състоянието си. Просто и трябва време, трябва да се почувства добре много дълго време и тогава да си помисли за детенце. А за риска да остане стерилна след аборт не знам какъв е. И престанете с обидните епитети-значи всеки, който е преживял депресия е луд. Просто това е един по-неуверен и по-мнителен човек с комплекси, който страда от собственото си състояние и собственото си усещане за живота.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: cc8083abec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8, ако знаех нямаше да приемам, ама какво ли изобщо ти отговарям. Пък и аз ги спрях. Ако мислиш, че повечето бременни, които са забременяли непланувано, не са пиели нищо, се лъжеш. Има дори които са вземали антибиотици и какво ли още не и пак го оставят, а там е с пъти по страшно. И сега четох за серталина (золофта) води се един от трите безопасни антидепресанти, които могат да се пият през цялата бременност. А за тия, които ме обвиняват само ще им кажа, че поне не пуша и не пия, от което много бременни не се лишават за собствения си кеф. А аз съм ги пила за собственото си здраве. Така, че по спокойно. В крайна сметка днес говорихме с приятеля ми,
ще си задържа детенцето. Всъщност може би е трябвало да мине време и да ми се успокоят мислите. Вече не искам и да чуя за аборт и дори се чувствам щастлива. Имам най-прекрасния мъж, за който всеки може да ми завиди, ще се женя за него и ако е рекъл Господ ще ми се случи най-прекрасното нещо, ще стана майка. Малко съжалявам, че писах в този сайт, има добри мнения, но като гледам и какви комплексари се изказват като номер 1 и номер 8, нямам думи. Останете си със здраве, това беше от мен :)))))))))))))))

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 08d417ffe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Към №1 /Искам да уточня, че не съм авторката!/
Какво значи "една луда", бе смотаняко?
Да не би да мислиш, че ти си застрахован до живот, че все ще си си добре, а? Не знаеш още утре какво може да ти дойде до главата! Може да станеш по-зле и от авторката. Изобщо не е невъзможно и не си мисли, че си застрахован!

Дали тогава ще викаш, че си луд, а? Дали, ако и тебе животът те удари едно хубавичко, ще викаш, че си перко и за това не заслужаваш да имаш никого до себе си, или ще ревеш с пълна сила колко си нещастен и ограбен от съдбата? :-/

Как може да има такива говеда като теб, не знам?!
Знам само, че рано или късно всеки си получава това, което си е заслужил!
Животът подготвя на самозабравилите се невероятни сюрпризи, така, че както летиш, може бързо, бързо да кацнеш!

Към авторката: Не знам какво да ти кажа, мила...
Помисли си добре искаш ли го това дете към настоящия момент или не го искаш? Ако си абсолютно сигурна, че не го искаш, обсъди го с приятеля ти и направи аборт. Само, че разговаряйте трезво и спокойно без нерви и без да си отправяте обвинения. Станалото е станало и яда и упреците няма да помогнат по никакъв начин. Успокой се!
Всичко ще се оправи и всичко ще си дойде на мястото, само бъди спокойна и не се притеснявай!

Ако пък решиш да задържиш детенцето, непременно се посъветвайте със специалист дали има някаква опасност за плода от антидепресантите, които си взимала.
Както и да решиш да постъпиш, всичко ще се оправи и всичко ще бъде наред. :)

Аз мисля, че е добре да задържиш детенцето си, /стига лекарите да кажат, че да няма да има последствия за него от лекарствата, които си пила/, а аз мисля, че всичко с него ще е ок.

Не се притеснявай за нищо и не се страхувай! Това е твоето детенце и щом човекът до теб те подкрепя, всичко ще се нареди!

Пожелавам ти успех във всичките ти начинания и да си възвърнеш душевния мир и хармонията със себе си и с заобикалящия те свят!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 00287e64f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към авторката: Бъди силна, не се отказвай от мечтите си, но не се лишавай и от възможността да бъдеш майка!!! Казваш че имаш човек до себе си, който те подкрепя и разбира - това е най-важното. Когато има разбирателство между двама души, няма непреодолими пречки. Щом сега си забременяла, така е трябжало да стане. Казват че Бог изпраща испитания на силните. Сигурна съм, че ще заобичаш малкото създание в теб, то ще осмисли живота ти и ще ти дава смисъл на всяко твое начинание. Пожелавам ти живот изпълнен с щастие, любов и душевен мир.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b17d5f8ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Много добре разбирам момичето. Все повече млади хора са заложници на психични заболявания и се налага да приемат медикаменти много дълго време. Това едва ли е удачно за бъдещите им деца, заченати в такъв период. Нещата следва да се подредят по преоритет. Нека лечението си каже думата и когато лекарите преценят, че може без него, тогава да се пристъпи към бременност. от писмото си личи, че в това състояние би било рисковано да се остави плода. С човек до себе си, мило момиче, ще имаш своето дете някога, но не сега.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0deb6de3e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Много се радвам, че ще задьршиш бебенцето.... Четях темата, но нямаше нещо като сьвет, което мога да напиша и затова просто разглеждах кой какво пише... И даже си мисля, че и аз страдам от това, за което пишеш... но с тази разлика, че при мен всичко е осьзнато и проблема ми по-скоро е свьрзан с нещата, които искам или не искам да правя.... и така... кво да се прави всеки с проблемите си... На този свят няма някой, който да не страда от нещо за сьжаление... И само по себе си това, което ти се случва е голямо изпитание, но слава на Бога ти се реши да го приемеш... Не знам как се изключва страха от едно или друго нещо, но знам, че трябва.... защото иначе се живее много трудно... А в твоя случай, човека с който си те разбира и обича явно и това е напьлно достатьчно.... успех ти желая :)
di_23

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker