Невъзможността да имаш дете съсипва ли брака? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Невъзможността да имаш дете съсипва ли брака?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1564 пъти
Здравейте,
Чувствам се ужасно отчаяна, нямам и 30 години, а вече съм отчаяна от брака и от живота. Щастието е толкова имагинерно и нещо толкова преходно. Порастваш, понасяш няколко удара на живота, но все пак се справяш, но стане ли въпрос за семейство в което липсва дете стигаш до пълен разпад.
Бих искала да попитам има ли някой на когото му се е разпаднал брака поради скука и рутина съчетана с невъзможност да имаш дете на този етап от живота си?
Толкова ли съм слаба и не мога да се справя? Това ли е брака?
Само децата според мен го крепят.

Благодаря предварително на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 84ce8aad05
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само и единствено липсата на любов съсипва всеки брак.

Познавам хора, които не могат да имат деца и се обичат петорно повече. Един до друг са каквото и да става. Ако ще да се мре.

Ама вие не го разбирате това, както и този вид отдаденост, затова само мрънкате като незадоволени тетки.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a218c4d0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много се разпаднаха, след детето за 2-3 г и се разделиха. Живеете и ако дойде, дойде, забавлявайте се, ако дойде няма да имате време. Не децата не крепят нищо.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 19d85c010e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не е верно, ако чакаш децата да ти крепят брака, просто се разведи. Разпадат се и бракове , в които има деца. Ако в тях няма любов, както е писал Братан. Този път се съгласявам с него. Пишеш за рутина и скука, не липсата на дете ви е довела до това. Така сте си го направили вие двамата. Какво ви пречи да живеете пълноценно и интересно- да пътувате, да ходите на различни събития, да се развличате с приятели, с хобита, да се радвате на близостта си? Скучен е животът само на скучните хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 87700387c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не познавам хора, чиито брак се е разпаднал поради липсата на деца. Всички с разпаднат брак са с деца. Хората се разделят защото не се обичат. А ако не се обичат, появата на дете няма да им помогне, даже напротив. Детето е изпитание, през което брака не преминава, ако няма любов.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ee63596f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В повечето случаи - да.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b40d3fbdab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Много грешна представа е, че децата крепят една връзка. Да, възможно е двама души да са заедно само заради отрочето, но вътрешно не желаят да имат нищо общо с половинките си. Просто се търпят един друг, за да расте малкото с двама родители. Това не са нормални и здравословни отношения. Връзката е букет от желание, любов, обич, разбирателство, търпеливост и какво ли още не. Няма ли ги тези неща, детето не би помогнало. Най-тъпото нещо, което може да направи една двойка, е да се сдобие с поколение, само и само за да спаси прогнилата си връзка. Дете се прави със здрави основи, а не се използва като спасителна лодка за обречени отношения. Съжалявам индивиди, които разчитат на подобно нещо - безотговорни, егоистични и жестоки към един невръстен живот, който ще живее сред лицемерие и скандали.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b163255042
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има. Отговор от опит

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 64e8616ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   невъзможност да имаш дете на този етап от живота си - какво означава ??? нежелание за деца или репродуктивни проблеми ???

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 89d7f99fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Почти няма двойка, която да се е разпаднала поради липса на дете. Но всяка трета двойка в България се разпада, въпреки наличието на едно и повече деца. Децата нито крепят брака, нито правят партньорите в двойката по-щастливи. Децата правят мъжът и жената родители, което води до родителски щастливи и тъжно моменти. Но бракът няма нищо общо с децата. Това е съюз между мъж и жена, без значение дали има деца. В България масово се женят и живеят заради децата. Идея си нямат от партньорски взаимоотношения. Любовта, доверието, уважението, ето това прави щастлив един брак. Децата са друг вид радост, но и без тях, ако ги има първите изброени, ще сте по-щастливи от много семейства с деца. За много хора децата са извинение. Затова масово гледаме нещастни деца и бракове, съсипани тинейджъри и бъдещи разведени или самотни хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 85a1f3ee20
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не.Скрепява го като бетон.Честно-от бебето няма радост,само когато го правиш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 452b22781e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Сега много млади чакат прекалено късно да стане, за да правят деца. Ако не те спира здравословен проблем или нежелание за деца - хубаво е под и около 30 да станат нещата. Ако човек не иска да има деца е ок да се съчетае с човек, който има подобно желание. Проблем е ако единия иска, а другият не може или не иска. Иначе има двойки без деца, цял живот им е супер. За мен при сериозна връзка човек поставя картите на масата - искам или не искам, имам ли здравословен проблем или не, смятам ли, че ми е времето или не. Самото дете не скрепва връзката, естествено. Моето мнение е ЗА деца, но подкрепям хората, които не искат деца. Защото всеки знае себе си и никой не е редно да му се меси.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7a0b4fa96f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Децата свързват двами души повече от всичко. Тия, които ги разправят за хора, които имат деца, а не ги свързва нищо, да имат много здраве. Това го говорят само такива , които нямат деца, а те нямат право да го кажат, защото не знаят какво е да държиш в ръцете си своя плът и кръв. Няма нищо по- върховно в тоя живот от собствено дете. За мен семейството и детето ми са нещо свято. Не бих живял с жена от която не мога да имам деца. Това за мен е причина за развод.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0f43dcfe1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Зависи от жената във връзката. Ако е на място, не се разпада. Ако е слаба и не се бори за мечтите си развода е настъпва бързо и после сама си е виновна.Примери доста и за едното и за другото.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d5e4c4a02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Малко е извън темата, но понякога децата могат да спасят брак. Давам пример от личния си живот. С жена ми бяхме пред развод, любовта се беше изчерпала. Или може би ние бяхме потънали в битовизми и се отчуждихме. Но бяхме станали като съквартиранти, които дори почти не си говореха. Запонахме да говорим за развод, всеки да си тъси щастието и т.н., но се разбрахме да изчакаме още малко, защото детето беше малко и бяха нужни двама - за да го карат на градина, да го взимат и т.н.

Жена ми работи на смени и ако се бях изнесъл, ставаше много сложно с тия чисто битови неща. Всичко добре, обаче докато чакахме тия няколко години, аз започнах да осъзнавам някои неща, започнах да осъзнавам, че не искам да я губя, започнах да я ценя и отново постепенно се влюбих в нея. Споделих ѝ тези неща и започнах да поправям грешките си, да се грижа за връзката ни и така и тя лека по лека се влюби в мен.

Вече поузрели и малко по-опитни имаме прекрасна връзка и се обичаме повече от всякога. Да, детето не е било причина ние отново да се влюбим един в друг, но пък беше спойката между нас в ключов момент. Ако не беше то, просто щяхме да си хванем дърмите и кой от къде е и може би и никога повече нямаше да се видим.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ad68371208
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Добре е да поясниш откъде произтича тази невъзможност да имаш дете. В днешно време почти всеки репродуктивен проблем в който и да е от двамата партньори е поправим.
Аз също имах сериозен проблем със забременяването и след 2 години инвитро опити съм бременна. Общо 3 години чакахме, но това не застраши брака ни, защото и двамата бяхме решени да се справим заедно с това предизвикателство. Трябва с мъжа ти да сте екип, а не врагове.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker