Да скъсам ли с гаджето си? Заради нея няма да мръдна от смотания си град! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да скъсам ли с гаджето си? Заради нея няма да мръдна от смотания си град!
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2018 пъти
Имам приятелка от 2016, а се познаваме от много отдавна, от детската градина бяхме заедно. Това е много силна връзка, защото първо сме били приятели, после двойка. Така че, ако скъсаме, ще загубя не само половинка, но и приятел (дори да останем приятели не е същото). Имаме много общи интереси - стил музика, двамата четем комикси, много книги и поезия, тичане и колездене заедно, никога не ни е скучно. Разбирате ли, тя ми е половинката буквално - къде ще намеря човек, с който и мълчанието да ми е приятно, да нямаме срам и тайни един от друг, още сега сме като семейство. Гледам как другите си правят сцени, ревнуват се - аз нямам този проблем, примерно имаме си паролите на всичко, но никой не влиза, не се ревнуваме за щяло и нещяло, никога няма да ми се скара, ако загледам друга, даже ми е казвала - “леле каква мацка мина, какъв си ти, че не обърна внимание”, а аз имам очи само за нея. И проблемът е тук. Още в началото на връзката ни аз си бях планувал как ще живея в голям град, като начало ще съм студент в София или ще остана там да живея, или в чужбина, или друг голям град в България (Пловдив или морските, то се знае). Това, което го уча се реализира най-добре в столицата ни, а нашите искат да ми купят апартамент в София (аз искам сам да го взема, но те настояват, че поне ще помогнат). Ние и двамата с момичето сме от Самоков, който е близо до София, но не в това е въпросът. Мразя малкия град, задушава ме, едни и същи хора всеки ден срещам и не мога да ги гледам, особено борците и кифлетата. Не че в София го няма, но в голям град имам и голям избор за хора и места. Искам да се развивам, социален и отворен човек съм. Докато тя е затворена и не иска да напусне тъпия Самоков! Чувствала силна привързаност към мястото, на което е израснала. Всеки ден пътува за лекции и се прибира. Аз миналата година бях с нея, но тази реших да съм на общежитие. Тя вече е решила, че ще си прекара целия живот в Самоков. А аз, че няма. Това краят ли е? Започна и напрежението, защото моите приятели тук излизат и се забавляват, аз я виждам набързо (тя все бърза да се прибере, защото мрази София) и после говорим по телефона цял ден. Даже не иска да се разходим, като реша да я изведа на ресторант или кафе тук например. Аз не искам човек, който е вглъбен и иска винаги да живее точно на определено място. Аз искам човек, който утре да реши и да заминем в Бразилия примерно. Какво мислите? Какво да правя? Знам, че Самоков е близо, но не в това е въпросът, не искам да се връщам там. Не изпитвам любов към града.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 28f26c3d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тя ако те обича ще дойде с теб. Сега ти е времето да се развиваш, защото утре като дойдат децата тя ще иска от теб жилище и пари за да живеете добре. А и ако загърбиш амбициите си, след време има шанс да я намразиш, че заради нея си си пропуснал шансовете.
Най-малкото ще те чака.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c2a066b651
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сходна ситуация имах с моя бивш. След много мислене се разделихме и определено не съжаляваме. Всеки имаше свой път в живота и колкото и да се обичахме, не искахме да си пречим. Определено това беше правилното решение и, ако можех да върна времето пак така бих постъпила. Помисли си.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f8cf5d781c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   То е ясно, че ако не се преместите заедно в по-голям град, ще се разделите. Ти няма да си щастлив в Самоков, нито тя ще може да живее в София. Явно имате различни приоритети в момента. Ще ти е тъпо в началото и после ще си хванеш някоя отракана софиянка. С нея може и да не ти потръгне, и често ще се сещаш за това момиче, но няма да бъдете заедно отново.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d8bbcc1019
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Същият проблем имаше един мой приятел, само че ставаше дума за Англия. Детска мечта му беше да живее там и накрая се реши. Приятелката му пък изненадващо обяви, че от България не мърда. Той замина и сега има успешна адвокатска практика в Манчестър, купи си къща там и живее с местно момиче на име Алисън. Неговата Мария си остана тук, съкратиха я от работа и като я срещна има все по-омърлушен вид. Въпреки това твърди, че не съжалява за решението си.
Не зная какво да те посъветвам, авторе. Лично аз бих последвала мъжа си на края на света, въпреки че там по-трудно бих упражнявала професията си, тя е свързана до голяма степен с българския език - писателка съм, но пък при съвременните технологии това не е проблем: никой не го интересува аз къде си пиша текстовете, важно му е срокът да е спазен. Но ако твоята приятелка се дразни от самата атмосфера в София, аз напълно я разбирам. Макар да съм родена и израснала тук, половината от годината я прекарваме в лятната ни къща в провинцията, което ознавама мъжът ми да става с един час по-рано сутрин, за да се придвижи до работата си в града, но и двамата предпочитаме този вариант. Може би и вие трябва да помислите за някакъв такъв компромис - зимата в София, лятото в Самоков.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 26a7ef99e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хубаво си пуснал темата тук, надявайки се на съвет, но се съмнявам, че някой е способен да ти улесни положението. Виж, ти си млад човек и имаш амбиция. Възможно е да си много прав за себе си и София да е идеалното място за теб. От друга страна трябва да приемеш, че има известен риск да завършиш, да останеш в София и да не си много щастлив, големият град да започне да те товари. Историята познава и такива случки. Нещата са 50/50.

Тук искам да ти кажа и нещо за две клишета, които ,нали... ще чуваш:
Ако тя те обича, ще дойде с теб и края на света.
Ако ти я обичаш, ще останеш с нея в Самоков.
Не се връзвай. Само любовта не е достатъчна. Ти сам виждаш в момента, че си щастлив с това момиче, но не и в Самоков и все нещо не ти достига, все вътрешно се тормозиш. При приятелката ти ще е същото. Колкото и да те обича, дори да дойде при теб в София, тя там ще се чувства зле, може би просто не е нейното място.
Седни и поговори с твоето момиче. Връзката ви ми се струва като нещо, което много рядко се среща. Колкото и да съм си пасвала с някого, ами не съм имала връзка като тази, която ти описа. Да, възможно е да се разделите. Причината далеч не е незначителна, според мен това е достатъчно голям проблем, че двама души да се оставят. Насила хубост не става, никой няма да се почувства добре на мястото, на което другия се чувства добре. Може да решите да опитате да намерите компромис, да заминете на трето място или да опитате да поживеете в София. Изобщо, ваша работа си е, но трябва да го обсъдите като големи хора. Като за млади хора вие имате сериозна връзка, сигурно сте говорили за бъдещето и сте си мислели разни глупости, детето на кого ще прилича, сватбата каква ще е. Всички сме го правили. Мисля, че приятелката ти заслужава да си откровен с нея и да ѝ представиш твоите чувства и твоята гледна точка. Ти заслужаваш същото от нея. Оттам нататък вече ще решите заедно как да постъпите. Би било жалко да се разделите, но понякога това е правилното решение и е за добро, както е било при номер 2. Живот и здраве, може пък да се разберете някак и да намерите приемлив и за двама ви вариант.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3a3a928c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Решавай без да хленчиш - амбицията или връзката. Не можеш всичко да имаш. Което е по-ценно, това е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ea1d0d8672
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Без човек се живее, без реализация на потенциал - не.

Кофти, ама често така се случва в живота. Поставяй ултиматум. Ако иска ще бъде до теб в похода ти, ако не - било ви е хубаво и толкоз.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5465338f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   1 Ами и той, ако я обичаше толкова колкото се пенявчи ще остане там с нея?!! Знаем, че сте нагли ганьовчетата.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 57e47fc1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Следвай амбициите и целите си. Аз така останах заради съпруга ми в малкия град преди години и малко съжалявам за това.
Но пък можеше сега да съм по-успяла и самотна с котки.
За мъжете е лесно - те могат да създадат семейство и в по-напреднала възраст.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e28c3490c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Каквото и да избереш, ще изгубиш нещо. Нямаш оптимален ход. Аз бих останала в София с надеждата, че тя ще размисли.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 86b968989d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Каква идея фикс имате всички да се забиете на София не мога да разбера,това му се казва точно болна амбиция с идеята че в столицата ще развявате провинцялните байраци и ще газите и мачкате наред за да е вашето.Внимавайте,че плановете се обркват

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 45e1c34904
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Така, заживейте пробно заедно на квартира в София за няколко месеца и ако наистина не се вписва в столицата и страда, ще знаете, че поне сте опитали!
Но ти съответно не я дръж затворена като зверче между 4ри стени, а я води по културни мероприятия И на излети по Витоша (не само тигели по Витошка, разбра ме, нали? ! ):-)

Аз съм от Пловдив и със страх пристъпих към София... нормално е и тя да е предубедена...
Сега съм в свои води и не съжалявам, че дойдох!
Помогни й да извърви своя път, не се разделяйте преди да опитате!
И още нещо, отраканите софиянки понякога се оказват голям въздух под налягане и не важат пред скромните момичета, макар и провинциалистки!
Не пускай питмното докато гониш дивото...
Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f1d944eb90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Каква омраза към родния град лъха от автора! Защо не мрази родителите си, че са от там, че са го направили там, и детството му е минало там? Пък и защо искаш да живееш в София, където цяла България се е събрала от селата и малките градчета, и е кошмар за предвижване и живеене? Аз бих избрала като градове Пловдив, Бургас, Варна, Казанлък и т. н. Да, не са великата столица, където всички се блъскат, но и там живеят хора и са красиви градове. Може момичето да не харесва столицата, предложи и друг град. Сам пишеш, че мрази София, какво я насилваш да живее там?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 06a68d847e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Госпожа 13-ти, аз съм роден и израснал в София, обаче мога да кажа, че в този му вид на града съм близо до това да го мразя. Човек като не го свърта някъде, няма значение кое му е родно. Не мога да дишам колко пренаселено и мръсно стана.
Авторе, няма как всичко да е по мед и масло. Трябват отстъпки, брато. Помисли дали би бил готов цял живот да си в по-малък град, с по-малка заплата и да си жертваш амбициите, но с жена, която те обича(евентуално). Ако би могъл да се жертваш - жертвай се. Ако не...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e679878c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Кажи и в прав текст какво чувстваш пък каквото сабя покаже.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 924c43e328
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторът съм. Разделихме се окончателно с приятелката. Предлагах й Пловдив, морските градове, но тя - още по-категорично не. Все повече и повече дърпаше към Самоков. И да ме вините, и да не ме вините, какво толкова да му обичам на града? Природата, ОК, планината. В София поне искам рок бар, отивам в рок бар. Искам на определено мероприятие, отивам на него. Театър - театър. Не се правя на Великия Гетсби, но смятам, че на някои населени места простотията надделява и моето е едно от тях. Имам си и работа тук вече и взимам много добри пари, а в Самоков щях да взимам грънци, както се казва. Мъчно ми е за нея, но животът продължава. Тя доста се ядоса, че не избрах да прекарам живота си в Самоков, направо си ми го каза, че там иска да живее цял живот и да отгледа децата си, където тя е расла и играла. Обичам я все още, но с всеки ден по-малко и така...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 62e5f0890d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До 16. Авторе, горе главата! Знам трудно е, но ще се справиш. Това е твоя път и ти ще си го вървиш както сметнеш за добре. Аз много добре те разбирам и ти искаш да се развиваш в културна среда, а такава предлага само столицата ни, Варна и Пловдив. Така че утре ще осъзнаеш, че си взел правилното решение! За жалост провинциалния манталитет в малките градове е адски задушаващ и простотията е пословична и само човек като мен от малък град може да те разбере напълно и да те подкрепи!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 12793fbdc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Абсолютно си на прав път, авторе, нямаш бъдеще с жена, която не иска да се развива и я е страх, че дори и мързи да излезе от зоната си на комфорт. Аз също не съм от София, но живея тук и, за съжаление, всички, с които съм се запознавала и са били от Самоков тотално са ме втрещявали и не съм искала да имам повече контакт... И мъже, и жени. Така че напълно те разбирам, че искаш да се махнеш, и аз щях да искам... Има и още 2 града, за които като чуя и се обръщам да бягам - Пазарджик и Кърджали.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ef62ae2411
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Н9, а не ти ли хрумва, че случайно пък можеше и да си успяла сега в големия град, и да си намерила стойностен човек, който те подкрепя? Приятелят ти единственият мъж на света ли е бил, и няколкото котки, и е трябвало да избираш между тях? Страх ви е да рискувате, пък после някой друг ви бил виновен!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9cbeee644e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Горе главата пич млад си имаш време аз имах и жена и дете но се разделихме по същата причина само че аз живея в Германия. Когато жена ми си тръгна каза че в бг и е супер изкарва добри пари и ще си живее перфектно, но уви не е така жените се опитват да ни манипулират в крайна сметка един мъж трябва да се развие първо след това да създава семейство а в Самоков развитие дедов така че може да е малко старомодно но в една връзка трябва да има ГЛАВА и в семейството трябва да има глава и това е мъжа и от мен да знаеш мнението на жената винаги трябва да се взема под внимание и да се уважава но последната дума трябва да е твоята ако стигнеш до варянта НИЕ МИСЛИХМЕ И ЖЕНАТА РЕШИ спукана ти е работата с която и жена да си. За за вършък ще ти кажа резултатът при мен. С жена ми дойдохме в Германия а не знаех език а тя знаеше перфектно сега аз имам собствен бизнес с автомобили и научих език имам къща собствена не е лукс и прочие уютна и приятна и всичко постигнато със собствени сили, а жена ми вече бивша си живее в панелния блок в Перник и ако случайно се забавя с парите който и пращам за детето започва да дрънчи по телефона като полудяла така че мен ако питаш жени бол мъже също нито ще ти е последна нито ти на нея последен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker