Защо да НЕ избираш "добри" момчета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо да НЕ избираш "добри" момчета
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 2568 пъти
Пиша тази тема по 2 причини - първата е, че ме е срам да споделя с когото и да е, а втората защото има много теми за т.нар. добри момчета. Аз съм жена на 29 г., омъжена от 1 г., която е истински Ад. Жив Ад. Имах избор - добро момче, тих, кротък, домошар или стара моя нереализирана любов - не бих казал лошо момче, но мъж с професия професионален телохранител, човек със свое мнение и при това работи в чужбина за доста пари. С него винаги сме се разминавали, разминахме се и преди 1 година по моя вина, защото избрах настоящия си съпруг. Доброто момче. Уж. Всичко се промени след сватбата. И преди беше ревнив, но това, което ме сполетя е някакъв ужас. Аз съм нисичка на ръст, 155 см, а на килограми съм и още по-малка - 38-40, нежно момиче. Никога никой не ми е посягал, но мъжът ми го прави. Започна се със забрани за какво ли не, даже да излизам с приятелки. После започна и да ми посяга в сцени на ревност дори към майка ми и сестра ми, когато съм излязла с тях без да му се обадя. Започна да ме бие и по-жестоко, той, доброто момче, дето нито пие, нито пуши и по жени не ходи. Срам ме е да се показвам, лъжа, че съм паднала в банята или по стълбите. Удари ме толкова силно, че ми счупи преден зъб и нося пласмасова протеза, защото и костта чак е увредена от удара с юмрук, който получих. Крия се от срам и болка от майка ми и сестра ми, вече нямам приятели и приятелки, не ме пуска и да работя. Мисля, че съм в тежка депресия, пия успокоителни и живея в постоянен страх. По цял ден се питам - защо избрах този човек пред другия? Другия, уж лошия, който пътува и който познавам от над 10 г. Той никога не би ме ударил например, би ударил мъж, да, би пребил моя ако знаеше, не го знам какво прави и кого точно охранява, но може би е способен и да застреля някого, но не би причинил такова нещо на жена си или дори на невинен човек....Не знам какво да правя, но просто искам да споделя мнението си за добрите момчета, за тези добре прикрити психопати, които нямайки никакви други качества се скриват зад това "аз съм добро момче", а после си показват всички номера и причините да са били сами...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 60a20a4cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъжът ти е показал, истинската си същност. Преди да се ожени за теб я е прикривал.
Видял е че не можеш да се защитаваш и че не споделяш на другите за насилието и сега прави каквото си иска с теб. Трябваше да споделиш поне на баща си.
Имаш и правото да го съдиш за домашно насилие.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5651242a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Взел ти е страха! Изобщо, не му се давай! Събирай си нещата и се омитай от тоя докато не е убил, щом може да ти набие юмрук значи дъската му хлопа! Ако те е страх свържи се с предното "лошо" момче, да именно телохранителя и му обясни всичко не с цел да сте заедно а цел да ти подаде ръка в тази ситуация! Аз съм мъж и съм имал участие в случка много подобна на твоята. Бившата ми, така се свърза с мен след като я беше нокаутирал! Аз тогава си имах настояща приятелка на която и обясних ситуацията и помощта за която ме помолиха и тя ме подкрепи да и помогна да се оттърве! Бивш спортист боксьор съм и като го напипах онзи сладур така хубавко го отроших, че я остави най-накрая и повече не го чухме. Такива мъже са силни само вкъщи и пред по слаби от тях хора и най вече жени, но когато друг мъж влезе в такава ситуация направо пълнят гащите, няма да изпадам в подробности как ми се молеше когато го влачих.
Намери друг мъж да ти подаде ръка това ти е изхода, да сцените не са приятни, но едва ли и сега ти е добре! Успех

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 956ead332c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ми грешна ти е преценката за "добро момче". Избрала си прикрит мухльо-психопат и защо по дяволите продължаваш да стоиш при него? Дали проблема не е в теб, ти да си избираш потенциални насилници? Защо мислиш, че след като си се заблудила с единия, си убедена че другия няма да те пошляпва ако живеете заедно известно време?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4da7208265
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Имаш доста сбъркани представи за добро и лошо.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e6c41531f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Намери предишното момче и му кажи ! Дори да ти е обиден, ако е мъж на място ще те измъкне от този Ад ! Мъжете, тези нормалните, никога не биха оставили и търпяло подобна ситуация, ако знаят за нея, дори и да да наранени. Има голяма вероятност, да ти помогне и да си тръгне, но неби останал безучастен ! Или поне ще ти даде съвет! Не оставяй нещата така, и теб майка те е родила и си длъжна, заради нея да се измъкнеш от този човек ! Кажи на абсолютно всички какво се случва и отиди при родителите си ! Спасявай си живота, момиче !

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b661e878dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бла,бла. Не е заради "добрите момчета", а просто защото не си много умна май. Ако беше, щеше да го напуснеш след първия или втория път, когато ти е посегнал. Щом стоиш, значи ти харесва.
А сега сериозно. Ще опитам да ти помогна.
Първо, вземаш си багажа. Ако има дете и него и отиваш при майка/сестра/баща или каквото имаш.
Второ, отиваш в полицията и подаваш жалба или поне съобщаваш за всичко.
Трето, ако си корава, не бих те посъветвал това, но не изглеждаш така, тъй че ходи и говори с психолог.
Четвърто, молба за развод ограничителна заповед.
Пето, почвай работа и започни да си подреждаш живота.
И последно, ще ти кажа. Аз съм като твоя мъж на вид, кротък и т.н. Не съм удрял жена си до сега, около 13 години. Искало ми се е понякога, както вероятно и на нея да ме фрасне. Така че, това си е до човек. Може да попаднеш на МАЧО, който да те смазва от бой също. Може да попаднеш на някой по-агресивен като държание, който обаче би се бил само с някой равен на него по сила и не би ти посегнал никога. Проблемът си е в теб, че си попаднала на такъв и след това, че си останала. Не може да го знаеш какъв е, но щом си го видяла, е могло да се махнеш. И да ти кажа последно за страха. Страхът, че той ще те намери и ще те разкатае ако направиш стъпките, които ти казах по-горе, е неоснователен. За всичките години има толкова бити тъпи патки и една или две бяха убити от ревност от мъжете си. Тоест, на фона на толкова много бити, са само две жертви. Но виж, ако решиш да останеш, след още някой бой, може да има непоправими последствия за здравето ти. Малко грубо ти го обясних, ама това е истината. Планирай го как да се махнеш и действай. Дори ако трябва си вземи най-ценните вещи и зарежи другото. Няма по-ценно от това да си добре, а ако стоиш по-добре няма да стане. А на такива палячовци им желая някой много да ги бие един ден. Мръсни боклуци.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fb31205385
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Защо между добро момче и "тих кротък домошар" се слага знак за равенство? И от кога прикритите психопати се смятат за добри? И какво правиш при него все още?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7865cf3890
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мило момиче, получила си тъй наречения Стокхолмски синдром. Приятелят ти постепенно е орязваш свободата ти и боят трябва да е последната капка в чашата на търпението ти към него. Замисли се защо те е срам, че те бие той? Не трябва ли него да го е срам? Ето че вече възприятията ти са объркани. Пиеш и депресанти - ако не искаш да те поболее съвсем, бягай с 300. Намери начин да се защитиш и сподели с близките си.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 63469725e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чакай сега. Слагаш всички добри мъже под общ знаменател. Разбирам, че си в състояние, в което не можеш да направиш трезва преценка и защитните ти механизми ти казват да категоризираш всички такива мъже, но не си права. От добър мъж до добър мъж има голяма разлика. Ти си попаднала на звяр, който добре се е прикривал. И не е никакъв добър мъж, а индивид със сериозни комплекси. Това, че един мъж пуши и пие (говоря в компания и по събития, а не някаква форма на алкохолизъм), не го прави лош. Да определено ще е неприятно, ако ти не пушиш и пиеш, но той може пак да те уважава като жена. Има и преуспели мъже които пред обществото го играят много уважителни, а вкъщи бият жените си и ги правят на нищо. Говорила съм с хора, които помагат на такива жертви и това са техни думи. Има и склададжии, които издигат жените си в пиедестал. Всичко е до човек. Определено не е лесно да намериш читав мъж, но непременно трябва да се махнеш от този изрод. Има такива телефони за жертви на домашно насилие, обади се, или го заснеми как те бие. Събери си багажа, докато го няма и се махни, преди да си решила, че искаш дете от този психопат, защото тогава ще стане още по- трудно за теб.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 11fab8887a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Напусни го веднага!

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2accd5f8fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ама защо стоиш при този човек? Още преди година като е започнало цялото нещо е трябвало да се разкараш. Не пишеш да имате деца. Страх те е да не останеш сама ли, какво?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b700ef0007
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

13.   Чак сега ли забеляза какво струват добрите момчета. Прикритата им злоба блика като гейзер. И тук може да ги видиш с хиляди, ето веднага в коментарите лъсна типичното изразяване на типичните уж добри изстрадали от долните жени момченьа. Толкова са ми противни, от малка ги забелязвам колко са дребнави, злобни и отмъстителни, а да не говорим колко се мъчат да манипулират. В секундата, в която ги отрежеш и видят, че евтините комплексарски и психопатски номера не минават, само стой и гледай злоба на какво се вика. Не случайно винаги са отхвърляни и кръстосват проститутките, съвсем проста логика.А ти сега... намери начин да изчезнеш от тия дом като за начало, пък после изваждай тежката артилерия и го съди докато е жив.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b700ef0007
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   8 Зщото сте асоциални, страхливи, смотани и не можете да стоите около хора и да водите разговор. Тоя тип си седите като пенсионери само у дома.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9d3048b9a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   На днешно време няма добри момчета. Тези, дето се пъчат, че са, са комплексари. Смятат, че като не пият, не пушат са цвете и за предпочитане. Истината е някъде по средата. Един мъж не е хубаво да пуши, но дори и да го прави, не е болка за умиране. Да се дрогира е недопустимо. За пиене- нямам против да пие на заведение, стига да прекалява и да се излага, или да пие всяка вечер вкъщи.
Ти си избрала мъж,който уж е добър, но той е лош във всичко останало. Ако имаш къде да отидеш, напускай го веднага, нека на добротата му да се радва друга!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 621836af81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Много жени имат много объркани представи, действат според шаблони и объркват всичко, защото не знаят как правят. Добри момчета, лоши момчета, гледат не как са нещата а как "изглеждат" и се забъркват във всякакви каши.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f59a01c0cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Мда, това е основен закон в природата - жертвата привлича агресор. И обратно - агресорът привлича жертвата. Може би не си даваш сметка за това, тези неща са подсъзнателни и никой не излъчва нарочно такива сигнали. Просто така стоят нещата.
Аз съм жена и никой никога не си е позволявал нито да ми посегне, нито да ми повиши тон. Няма да го позволя. А ако случайно се случи, на този, който си го е позволил, ще се погрижа да му се стъжни.
Прави са коментиращите - какво още правиш при този човек?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fb31205385
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   14, кои ние?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8883f94a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Това е още една тенденциозна тема, подобна на миналата за хубавите мъже. Фалш. :)

Шеф на кокошките

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1c5c421491
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Щом те бие,значи те обича.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b156601db4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До 14

Извинявам се, но мисля, че си допуснал някаква грешка, ако не в отговора си, то поне в разбрането на въпроса на номер 8, защото освен случйана нападка, позлваща неадекватни асоциации, не виждам нищо друго в компилираното от теб съобщение. Ще те помоля, поне в този форум, да избягваш подобни своеволия, зщаото пречат на отворената и спокойна дискусия, която е изисквана, когато се дискутират по-сериозни проблеми!!!

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f23dfda11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Мъж на 26. Уважеми мъже, ето ви няколко причини поради, които да не се жените и най-вече да не се жените за жени, като авторката.
Първо, те не знаят какво искат, но го искат сега. Единственото, което ги интересува е собственото удоволствие, собствената сигурност и изгода.
Не обичат мъжа заради самия него, а заради живота, който той ще им предостави. Търси се провайдър, който да поддържа стандарта на живот. Търси се донор, който да бъде така добър да гледа детето, но през това време жената спокойно се оглежда за някой друг, който да и достави емоция и по-качествен секс.
Уважаеми мъже, послушайте ме и запазете младостта си, нервите си и си спестете парите, като избягвате на 200% жени, като тази от темата.
Тая тема или тенденциозна или е писана от някаква тийнеджърка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f23dfda11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Мъж на 26. Уважеми мъже, ето ви няколко причини поради, които да не се жените и най-вече да не се жените за жени, като авторката.
Първо, те не знаят какво искат, но го искат сега. Единственото, което ги интересува е собственото удоволствие, собствената сигурност и изгода.
Не обичат мъжа заради самия него, а заради живота, който той ще им предостави. Търси се провайдър, който да поддържа стандарта на живот. Търси се донор, който да бъде така добър да гледа детето, но през това време жената спокойно се оглежда за някой друг, който да и достави емоция и по-качествен секс.
Уважаеми мъже, послушайте ме и запазете младостта си, нервите си и си спестете парите, като избягвате на 200% жени, като тази от темата.
Тая тема или тенденциозна или е писана от някаква тийнеджърка.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4035f31b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Това, което споделяш, няма нищо общо с това дали някой е "добро момче" или не. Мъжът ти е психопат. Бягай преди да те е убил. Сериозно ти говоря.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 85413fedfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Положението ще става още по зле наскоро даваха по NovaTv жена която цели 14 години е била бита докато не е опрял ножа в гърлото и чак тогава го е напуснала. Изгледай клипа има го в сайта NovaPlay „Ничия земя“ – За домашното насилие (14. 12. 2019). Съвета ми е да се обърнеш към някой за помощ докато не е станало късно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 19882da4a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Писанията в историята са на озлобен човек с очевидно не много щастлив живот. Слага под общ знаменател всички хора. И номер 14 е същият за жалост. Безпочвени и неадекватни определения и акцент върху думата "добрите момчета" тц-тц. Стегнете се малко. Няма смисъл да проклинате живота, че сте нещо по маловажно от това, към което леете омраза. Направете нещо за себе си за да се чувствате по-добре.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 54997de06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Недей да търпиш, тотално си объркала мъжа, това не е добър мъж, един такъв не би те ударил. Тоя е с много разтройства. Защо гледаш да е тих и добър, не слушай бабето да бил добър. Мъж избираш сама, избора и грешките правим сами. Хайде разкажи им, защо се криеш? Защо търпиш?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f824d3a6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Събирай си нещата, докато го няма и отивай при майка ти. Вземи си рентгеновата снимка и други документи, ако имаш, за да докажеш насилие. Може да пуснеш заповед за незабавна защита, пуска се до 1 месец, след насилието, ако в пр3дните 30 дни, не е имало физическо, то със сихурност е имало психическо. Няма да може да те доближи 6 месеца, а ако те доближи, ще влезе в затвора. Никога не е бил добро момчр, имаш лоша преценка за хората. Оня другия сигур о е същия. Консултации с психолог как да разпознаваш насилниците ти трябва, но първо се махни от там и намери адвокат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 956ead332c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Имате грешка в дефиницията за "добро момче". Според вас тих, прикрит, не пие, не пуши, не говори много, не е много общителен - добро момче. Е да ама сте в грешка. Точно такива обикновено са комплексари и когато получат поле за изява може да излязат много неприятни черти от характера им както в случая с авторката.
За мен под израза "добро момче" означава по-скоро нормално, без някакви сериозни пороци и без перчене от типа на "лошите момчета"
Давам пример с мен, имал съм се за "добро момче", както и други хора са ми го казвали. Не пуша, преди пиех много (сега след време значително по-малко), излизах много с компании, псувам като ме ядосат, бия ако се наложи. Но със всичките ми приятелки съм се държал добре, не съм унижавал жена, не съм се подигравал или възползвал дори когато са ми са се предлагали сами. Опитът ми с жените е предимно от сериозни връзки, а вече съм семеен от много години.
В заключение дефинирайте си добре понятието "добро момче" и тогава давайте генерализирани изводи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker