Не разбирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не разбирам
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1388 пъти
Здравейте, извинявам се, ако историята е объркана. Но имам нужда от съвет.
Аз съм жена на 22, тази година завършвам висше - бакалавърска степен. Реших да пиша дипломна работа и много искам да стане добре. Но има нещо, което ме разсейва - научният ми ръководител :)) Той е на 37, може да се каже, че е привлекателен, невероятно интелигентен е и има страхотно чувство за хумор. Аз избрах той да ме ръководи, защото е много умен и мислех, че ще може да ми помогне. Но май сгреших. Защото той се държи изключително мило с мен, разсейва притесненията ми относно дипломната. Пишем си в Месинджър - случвало се е да си чатим по цяла вечер, говорейки за куп различни теми. При това той ме помоли да му говоря на "ти". И аз усещам как започвам да хлътвам. А това е много, много лошо.
В момента съм сама, не знам за него, не съм питала. Знам, че е имал една връзка със студентка от други колеги. Знам и че са се разделили приятелски след повече от година. Не мисля, че е лош човек.
Нямам представа дали той ме харесва или не. Въпросът ми е как да спра да мисля за него??? Страх ме е накрая да не направя някоя простотия. Защото той не е човекът за мен.
Някой от вас преживявал ли е подобно нещо - да се бори с чувства към неподходящ човек. Как да се справя? Дайте ми съвети!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: e6fd5e3108
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами да:). Даже се омъжих за него. Вече 40 години сме заедно, внуците ни ходят на училище. Нямам кариера, работих на половин ден, гледах децата, дома, после и на пълно работно време. Той още чете лекции и пише статии и учебници. По-възрастният мъж е толерантен, има житейски умения, доходи, умее да разказва, забавен е. Но! Някои са ревниви, други са много вглъбени в хоби или работата си, трети имат гаден характер. За да е стар ерген има причина. Моят е работохолик и склонен към мърморене. Десет свекърви не могат да го конкурират. Ти си решаваш. Ако се решиш го проучи за семейно положение в интернет, фейса и дай знак, че го харесваш. Аз го поканих на кафе за да приказваме за науката и перспективите.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6f4b58eb9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка, тоя сто процента има някакви сантименти към теб, а и ти вече вътрешно си се опекла. Въпросът е ще се престраши ли той да направи първата крачка...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f67f440249
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Този 'научен ръководител' как те разиграва не е истина. Самия факт че преди е имал връзка със студентка трябва да ти говори достатъчно. Такива много ги бива да омайват, знае какво да ти каже точно да събуди интереса ти, ще се възползва от теб и като му омръзнеш идва следващата 22 годишна. Изглежда на играч, пък ти си се прехласвай по това колко е страхотен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7bddd1aaf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Неподходящ???
Какво му е неподходящото-че ти е даскал,че е с 15 г по-голям,кое?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d85f714055
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   едни познати бяха така, той преподавател в университета, тя студентка, ожениха се и и имат близнаци и са много щастливи . а и тя стана преподавател в същия университет с негова помощ

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f66e520432
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
Здравейте, много благодаря за коментарите. 4 - да, възрастовата разлика ме притеснява. 15 г. не са малко, не съм имала връзка с човек досега, който да е толкова по-голям от мен. Всъщност почти нямам опит в любовта - с първия ми и единствен досега приятел се разделихме преди 7 месеца след три годишна връзка. Преживях го доста тежко и сега също ме е страх донякъде от болезнена раздяла.
А и както пише 3, не знам дали не е просто бройкаджия. Много е умен, да, но интелигентността не гарантира морални качества. Връзката със студентка, за която съм чувала, е била всъщност не година, а даже година и половина. Не изглежда като нещо мимолетно, но може ли да знае човек?
2, да, държи се мило с мен, но може и да няма такива чувства. Ами ако аз си въобразявам? И реша да го поканя на кафе или направо да му кажа колко го харесвам, а той ме отреже? В по-неловка ситуация едва ли мога да изпадна :))
1, благодаря за споделената история. Понякога такива връзки явно завършват с щастлив край. Но аз засега мисля да се въздържам от каквито и да било действия. Защото не знам какво ще последва. Може да остана с разбито сърце. И да трябва едновременно да преживявам раздяла и да пиша дипломна. Ще бъде епично :))
Реших за сега да огранича комуникацията и да не му пиша. Още не мога да спра да мисля за него. Но, в крайна сметка, в живота човек не винаги получава онова, което иска. Може би така е по-добре...
Още веднъж, благодаря на всички ви, че взехте отношение към историята ми :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8ffc5fc269
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отново авторката: номер 1, не мисля че е "стар ерген". На 37 не е чак толкова възрастен пък и по мое мнение сега мнозинството от хората не се женят на 20, а чак след 30, ако решат да се оженят въобще. Според мен той не е женен, защото е работохолик и кариерата му се развива доста бързо - вече е доцент, в момента пише и професорска дисертация. Та може и да е нямал много време за личен живот и сериозна връзка. Освен това и характерът му е особен - бях написала, че има страхотно чувство за хумор и наистина е така. Но това е същевременно и много объркващо, защото понякога не мога да разбера сериозен ли е, или се шегува. Като цяло не мога да разтълкувам отношението му спрямо мен - може пък да иска да сме само приятели, а аз да мисля, че ме харесва, защото самата аз вече имам някакви чувства към него.
И най-лошото: аз дори не знам дали е свободен... Във ФБ-профила му няма информация за семейно положение. Ако знам, че има приятелка например, бих се отказала на секундата. Но не мога и да попитам, защото ще е супер неуместно. Мога евентуално да пробвам да задам въпроса по някакъв индиректен начин, макар че не съм измислила още какъв. Боже, с тези чувства в какъв филм се вкарах... :))
Да не говорим за това, че след като сега ми преподава и ми е ръководител не е и етично да имаме връзка. След като завърша вече е друга работа, но тогава сигурно дори няма да го виждам.
Като цяло, изгубена кауза. Колкото повече мисля, толкова повече стигам до този извод. Единственото ми утешение в случая е, че поне ще останем приятели, както досега. Ще направя всичко възможно да прогоня чувствата и да се концентрирам над работата, макар че... Въобще не ми е лесно.
Още веднъж, голямо благодаря на всички, които се опитаха да помогнат.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7384a5d9e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хехе, ти си поредната студентска бройка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker