Трябва ли да харесваш приятелите на половинката си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трябва ли да харесваш приятелите на половинката си?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1065 пъти
Заедно сме от 4 години и още в началото на връзката ни започна да се появява този проблем, защото аз съм безнадежден интроверт, който обича да си седи сам и има 2-3 приятели, докато той е страшно социален, живее, за да общува с другите, има доста близки приятели и десетки познати. Хората ме изморяват, не ми е интересно да си говоря с тях, да излизам наляво-надясно и да се запознавам. Това ми дава вид на надута и студена личност. Имам много нисък толеранс към глупости и правя това, което ми идва да направя без значение как ще се приеме. Той пък обожава да създава нови познанства, може да намери обща тема с всеки, душата на компанията е, всеки нов човек му е интересен и т.н. Не знам дали има човек, който да не му харесва, сериозни ви казвам, изключително либерален е и с огромно ниво на търпимост и към най-безобразното поведение, тъй като от всичко най-мрази да се кара с някого, а пък това някой да не му се изкефи, може да му скапе настроението за дни.

Та, според него, е желателно (да не кажа задължително) половинката му да харесва, общува и излиза с неговите приятели. Не можело да няма интерес към тях, да не са ѝ приятни или нещо подобно. Аз няма какво да правя с тези хора, с повечето нямаме общи теми, а да не говорим, че едната му компания са група разглезени богаташчета в диапазона 18-24 год. (двамата сме на 26), които все още разчитат на техните за ризки по 700 лева, екскурзии в Алпите, коли и прочее. На всичкото отгоре редовно употребяват наркотици и се влачат с разни ученички, за които после реват. Сам си знае, че са доста инфантилни, но били лежерни и неангажиращи, затова си движат заедно. С другите си приятели си говорят за музика, техника, разни неща в тяхната сфера на работа, от които нищо не разбирам и така. Като цяло не ме касаят, просто са ми безразлични и предпочитам да правя нещо по-полезно, отколкото да вися с тях. Разбира се, излизали сме заедно и приятелят ми много се радва, когато това се случва, но не мога да го правя редовно - тъпо ми е и се изнервям.
На мен ми е все едно какво мисли той за малкото ми приятели и познати, дали би искал да излиза с тях, дали са му скучни, дали са му прости или каквото искате там. Никой не е длъжен да харесва другите, както и обратното.

Неговата теза е, че двамата сме едно цяло и като такива, трябва да бъда с него, когато е навън и да подкрепям избора му на приятели. Да цари мир, разбирателство, любов между всички и птичките да пеят. Разбирам тезата му и оценявам, че държи на мен, но всичко това ми звучи малко безкритично и наивно. Моята идея е, че приятелите са си приятели, гаджето си е гадже и двете не е нужно да работят в симбиоза. Всеки има правото да не желае да комуникира с останалите и това е по-добре, отколкото да лицемерничи и да се прави на заинтересован.

Какво е вашето мнение по въпроса? Близки ли сте с обкръжението на половинката си, приятна ли ви е тяхната компания или точно обратното? До каква степен това е от значение за вашата връзка?

Благодаря и весели празници!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: c7935226e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, мисля, че приятелят ти много държи на теб, щом иска да си част от компанията му и ти казва, че сте едно цяло. Виждам, че и ти държиш на него. Просто му обясни, че не успяваш да намериш общ език с тях, за което аз много добре те разбирам. То и чрез приятелите един вид малко си отпочивате един от друг и си имате ваш си личен живот. Аз пък примерно обичам да се събирам с неговите приятели, защото точно като твоя човек мисля че сме едно цяло и искам да съм част от всичко негово. Просто трябва да се направи компромис, колкото и да ти е неприятно, може би те го усещат и затова не се стараят да те опознаят. Ако се опиташ да ги опознаеш по-добре, може пък да ги харесаш.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5248456cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм обикалял моловете с моята приятелка, защото виждам че това я прави щастлива , когато съм нея в нещото , което обича да върши.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6944ee9afc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не. Като изляза с него, значи искам да си прекарам времето с него, не с един куп народ. Случвало се е, но давам да се разбере, че ми е неприятно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5cba10e639
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам същия проблем, с изключение, че аз съм мъжът и съм от другата страна и сме приблизително в средата на 30-те. А, и нямам лигави богаташчета за приятели. Но не, просто нямало за какво да си говори с тях (а те са съвсем нормални и позитивни хора), предпочита да си седи вкъщи и да чете, буквално в маниакална степен, защото по принцип не обича и да излиза за каквото и да е. Трудно е. Не знам и аз вече, държа на нея, но все пак искам да имам жива приятелка, а не да живея с учебник, който се е затворил за останалата част от света и живее само теоретично. Вероятно ще стигнем до сериозен разговор за това кой как иска да си живее живота, понеже твърде много неща започват да не пасват. Но това ще е след празниците, имаме нужда от усмихнати моменти.
Хайде, бъдете здрави и късмет!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e7e83d160f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Приятелят ти е тъпанар.


Братан.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4e15ebb8ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз също съм интроверт, но приятелят ми - не. Може би не в толкова крайна степен като твоя, защото има хора, които не са му приятни. И може би заради това се разбираме чудесно в социалните ни контакти.
И от моя, и от негова страна имаме общи приятели. Такива хора, които са ни били близки когато не сме били двойка, и добре са се спогодили с нас като двойка. Това са предимно хора, които също имат партньор. Излизаме по двойки с тях така да се каже.
Всеки от нас обаче си има и само негови си приятели. Не че имам против да дойде с мен като се виждам с Пенка, но той няма общи теми с нея. Съответно и за него, и за нас двете е по-добре да не участва в нашите срещи, защото му е скучно. Той пък като излиза с Гошо аз не им правя компания, защото с него си говорят за спорт предимно, от което аз слабо се интересувам и ми доскучава. Но аз нямам против като ходим на кино да дойде и Гошо, а той няма против като ходим на театър да вземем и Пенка.
Аз излизам не по-често от три пъти седмично (два пъти в делнични дни и веднъж уикенда). Той излиза всяка вечер. За мен е важно все пак като двойка да имаме някаква компания, която ни е приятна и на двамата. С тази компания да се събираме например за Нова година, да ходим заедно на екскурзии и пикници да речем. Но за мен е ок всеки от нас да си има само своя си компания и не е необходимо целият ни социален кръг да е общ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2976c3988c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичките му приятели няма как да харесваш, но поне с двама трима трябва да можеш да си комуникираш нормално, без да те натоварват. В противен случай ще се отдалечите. Задаваш ли си въпроса защо толкова отворен мъж е харесал теб, интровертна и спокойна?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ef0581b0c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Според мен трябва да се отнасяш с приятелите на половинката си уважително и почтително, както и със семейството му. Ако са ти симпатични като хора и станат и твои приятели - чудесно, ако не - не е нужно, но все пак да имаш добри отношения с тях и някаква обща приказка, когато се засечете по рождени дни например. Никой не е казал, че трябва да излизаш с тях и да сте си дупе и гащи.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fa7f730ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Браво, Братане, браво, пич!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker