Още за приятелството между семейни и несемейни: защо потискат любовта си под формата на приятелство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Още за приятелството между семейни и несемейни: защо потискат любовта си под формата на приятелство?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1669 пъти
Здравейте,
Аз съм жена на 26 г. и съм изправена пред този проблем с приятеля си. Заедно сме от година и половина, живеем заедно и той не е крил от мен, че има омъжена жена за приятелка. Тя е на 32 г. с две деца. Първоначално са били колеги, но после той е напуснал работа, но са продължили приятелството си и след това. Чуват се всеки ден, един ден от седмицата вечерят заедно, а в всяка събота имат нещо като ритуал - сутринта пият кафе, после играят билярд или други забавления, обядват ходят на кино след това и вечерта се прибират в къщи. Запознавал ме е с тази жена, но аз не се натрапвам.
Кълне се, че не би развалил такова приятелство със секс. Между тях нямало сексуално привличане и не бил толкова долен, че да ми замазва очите, като ми говори едно, а върши друго. Твърди, че много ме обича и иска връзката ни да се развива в положителна посока, за да можем да създадем семейство и да имаме деца. Аз също го обичам и се себераздавам за него, но фактите говорят друго.
И двамата работим активно. Работа свършваме в 17.30 и докато се приберем минава час-час и половина. Аз правя нещо за вечеря ме и той сяда пред компютъра или на телефона и говори с нея около час. И докато се усетим дтанало е 22 -22.30 ч. и си лягаме. Така всеки ден. Обикновено в сряда ходи да вечеря с нея и се прибира късно. В събота е зает целия ден с нея и ни остава само неделята. Това е денят за нас. В този ден правим и секс. Един път седмично, което за нашата възраст е малко. Прави ми впечатление, че ако не си види с нея става раздразнителен. Върши и услуги също така, включително и за нейни роднини. Явно мъжът и приема това приятелство, защото понякога се обажда на моя приятел и го моли за помощ - да пренесат нещо и др. чисто такива физически активности. Моят приятел веднага откликва и търчи да помага.
Според мен моят приятел е влюбен в омъжената си приятелка и е привлечен сексуално от нея. Това, че не правят секс не променя нещата. Те са емоционално обвързани и всичко друго е потиснато при тях.
Притеснена съм, защото тази жена, пък и съпругът и са неразделна част от неговия живот. Ако обаче се обвържем по сериозно те стават част и от моя живот. Той настоява, ако сключим брак тя и мъжът и да са ни кумове. Попитох го един ден: "Представи си, че съм бременна, раздразнителна, пак ли така ще ме оставяш?" Той ми вика - защо така ми говориш? Казвам му още ти с нищо не ми показваш, че аз съм по специална от нея. С абсолютно нищо. Тук се усети и започна да ми прави комплименти и дава малки подаръци. Да ме кани след работа да отидем някъде на вечеря -ама докога?
Аз му казах, че не става въпрос за ревност от моя страна, а за трезва преценка на ситуацията, защото сме сериозни хора и никой няма право да губи времето на другия в празни приказки и самозалъгвания. Аз директно му казах-ти си влюбен в нея. Той отрече и ме помоли повече да не му говоря така. Аз обаче виждам как се гласи и конти, когато отива на среща с нея, колко е нетърпелив и сияещ от щастие.
Ясно му подчертах, че не искам да бъда груба с него, защото много го обичам и никога няма да му поставя въпроса да избира между мен и нея. Просто ще потърпя още и ако продължава да не ме устройва ще си събира багажа и ще се махна от живота му, без да развалям приятелството му. Той обаче е мъжът и нека за секунда се постави на мое място и да си представи как се чувствам. Той трябва да намери оптималното решение и да поеме своята отговорност. Аз не съм от тези жени, които ще хукнат да си търсят мъж-приятел за отдушник или да му слагат рога за отмъщение. Просто искам да цени това, което има, защото ако го загуби връщане назад няма. Той се замисли и накрая каза, дай ми време, може би си права и аз някъде греша.
Дайте мнение, ако обичате? Споделете правилно ли разсъждавам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 42a28cf8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам колко трябва да харесваш и да те привлича някакъв човек, че да си готов да търпиш такива изпълнения. Толкова са ме лъгали и правили на маймуна заради всякакви жени, че вече съм от жените, които предпочитат да бъдат сами, но не и мъжът до тях да си има някакви "специални приятелки". И всъщност вече съм на такъв етап, че изобщо даже не бих се опитвала да го разбирам и да му влизам в положението и да се правя на най-обичащата жена. И изобщо мисля, че жените трябва рязко да спрат да са толкова "подлагащи се", без да се опитвам да обидя, защото все пак любовта е страшна болест и може да те направи пълен смешник. Ще го питам аз милия той, обичал ли я, защо така правел, душичката той златна, нямал бил никакви такива влечения, само приятели били. Такива от мен по-далеч. И се радвам, че се омъжих за човек, който "поне засега" ме лишава от тия нездрави емоции и преживявания. Мъже с приятелки - далеч. Освен, ако не ти е ок и можеш да го изтърпиш до края на живота си, ако се омъжиш за него. Ако си от тия дето искат да бъдат номер едно и да са най-специални от всички, не се занимавай с такъв, колкото и да го обичаш. Принципно, ако не всички, то поне 90% от мъжете лъжат, мажат и спят или мечтаят да спят с други, ама поне да не ми го навира в очите и да съм длъжна да му търпя чата и компанията с някоя друга, докато се сети, че сме заедно. Никоя жена не трябва да толерира такова нещо. Като е толкова специална да си остане с нея и да си я дели с мъжа й. Баси отвратнята. Има и читави мъже, след всичките боклуци, аз най-сетне срещнах такъв типаж, надявам се всяка жена да сполучи. Ти защо не си намериш такъв супер специален приятел и да си отделяш от времето да си чатиш с него и да си имате специален ден за срещи и забавления, да видиш дали ще го приеме нормално, и според мен, ако го приеме нормално това няма да бъде нормално като цяло и просто не трябва да сте заедно, защото очевидно прекарвате по-голямата част от времето си с хора, които са ви по-приятна компания от вас самите.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 70524fbba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да прекрати всякакви контакти с нея .
Аз съм от другата страна , мъж няма такова приятелство , всичко е секс .
Накрая ще стане мазало.
Реално той , прекарва повече време с нея , ти за какво си там .
Прислужница , която готви и чисти , не бъди наивница !

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8aab83a395
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Повече от правилно авторке, дори си търпяла по-дълго от необходимото. Принципно на теория може да има приятелство между мъж и жена в някаква степен, но нещата които описваш говорят за неща много отвъд обикновено приятелство. Когато се е събрал с теб би трябвало ти да станеш приоритет за него, не да играеш втора цигулка след "семейната приятелка". Има един ефект при някои мъже, които когато са влюбени имат трудност да видят жената като сексуален обект, защото я идеализират като непорочна девица, което обяснява изцяло поведението му. Още щом ти е станал ясен факта че е влюбен е трябвало да си приготвиш изходната стратегия. Твоя приятел не само е емоционално обвързан, ами на всичкото отгоре не е наясно със себе си. Дори да не беше влюбен в тази жена, пак не е перспективно да създаваш семейство с такъв човек. Кой знае след някоя година къде ще му е акъла.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 23187a9a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мнението ми е, че отдавна е трябвало да го зарежеш. Където са двама, третият е излишен. В случая това си ти.
Мъжът ѝ ако е ок с отношенията им, вероятно е някой куколд или латентен педер-ст.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 447e2159e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Като каза как се конти и сияе от щастие - изглежда че като направо се нуждае от нея. То да е един два пъти на 2 седмици ама чак пък всяка вечер.
Тоя твоя приятел си разиграва коня както му се иска.
Направо му сложи някакво подслушвателно.
Да не се окаже че си спрятат някви оргиики че и др мъж има.
Изглежда използва добротат ти , но нищо не се знае де.
Само с бръмбър в дънки или сако ще ти разсеят съмненията.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0505694f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Имах такава приятелка, обичах я много и я желаех, но тя беше обвързана в проблемна връзка. По онова време бях точно като мъжа ти, нямах търпение да се видим с нея и си пишехме всеки ден без изключения, но тогава бях необвързан. Всичко продължи близо 2 години, няма да навлизам в повече подробности. Нещата приключиха когато започнах нова връзка, новата ми приятелка бързо ми постави въпроса да избирам между двете. Е избрах новата си приятелка, обичах я много, вече нямах чувства към най-добрата си приятелка, а и без това ми беше писнало да гледам с години как тича при човека, който я наранява.
Според мен вече си закъсняла, но не е лошо да поставиш въпроса да избира. Не знам каква жена си да търпиш подобно отношение, та той прекарва повече време с нея от колкото с тебе. Може би е влюбен в нея, може да имат някаква емоционална връзка, но определено не е пълноценен. Както сама си разбрала вече, може един ден да се окажеш с бебе на ръце, докато той се развява с приятелката си. Ти си човекът да решиш как ще продължавате. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bce166afe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Жена съм , но ми е интересно колко много жени са склонни да търпят бивши , "близки приятелки" и още какво ли не само и само, за да не останат сами за известно време.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: da3cefcf35
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   Авторката. Благодаря за коментарите. На 02.01.2020 окончателно се разделихме. Просто няма смисъл. Той не е наясно със себе си. Не може да вземе генерално решение. Обсебен е от тази жена. Видно е, че това не е просто приятелство. Ако беше просто приятелство в някакви рамки, нямаше да постъпва по този начин, дори бих се радвала и не бих правила проблеми. А, още повече клучиха се някои неща около нова година, които затвърдиха позицията ми за раздяла. Тя го е поканила да празнува с нейното семейство и приятели Новата година, разбира се, като вземе и мен. Той е отказал заради мен и отидохме с негови приятели да празнуваме, но той някак си нямаше надтроение. Тя му се обади след полунощ, за да му честити и разговорът им продължи около час, като той излезе навън да говори. Беше ми адски неприятно, но не исках да развалям вечерта. На втори поговорихме, без емоции всичко отново му обясних, ясно му казах, че не мога да бъда на втори план, а не искам и да поставям условия, защото една връзка, в която се поставят условия не е връзка вече. Той беше толкова объркан, че нищо смислено не каза. Събрах си багажа и се прибрах при нашите. Това е, просто няма друг вариант. Достатъчно търпях и изживявах ситуацията.
А относно тези жени мога да кажа, че са вампирки, просто се впиват в някой слабоват и го работят както си знаят. Въобще не се съобразяват, че е във връзка и т.н. Явно обаче това вече е мода омъжени жени да си имат за приятели несемейни мъже, а и обратното.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ab5e81c3ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Съжалявам, че годината ти е започнала с раздяла, но си постъпила по най-правилния начин. Заслужаваш да си с човек, който ще те цени и за който ще си приоритет.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 23187a9a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добре си постъпила, макар, че е можело да го зарежеш много по-рано. Не съжалявай за нищо, продължи живота си. Неприятните неща ни се случват за да извлечем поука от тях. Не допускай повече до себе си мъж, за когото не си № 1!
За мен тези „приятелства“ не са нищо повече от прикрити сексуални отношения или поне мераци за такива.
За много години и както се казва Нова година-нов късмет! Успех!

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8aab83a395
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Най-накрая една жена със себеуважение, която върши глупости от "любов". Поздравления за правилното решение. Дано ти се усмихне щастието с нормален мъж.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ffd2526022
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом предпочита да си говори с часове с нея вместо с теб, значи предпочита нейната компания, вместо твоята. Ако се ожените и имате деца, ще имате същите проблеми като всяко семейство, колкото и малки да са. Тогава непрекъснато ще ходи да плаче на нейното рамо и за най-малкото нещо. В брака ви, вместо двама, както е нормално, вие ще сте трима и рано или късно това ще създаде проблеми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: adf09dc896
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Евала, че си го зарязала най-после. Но според мен на тази жена трябва да си ѝ благодарна, или поне да не я хейтиш, защото благодарение на нея вече бившият ти приятел показа себе си и истинското си 'аз' сега, като си на 26.

По-добре ли щеше да е, ако беше хлътнал по някоя примерно след 15 години, когато вече си вързана с деца, а и на повече години?
Такива като този си кръшкат, независимо дали със семейна, необвързана, проститутка. Такива просто не обичат и не ценят жената до себе си, а само я използват за имиджа си пред консервативната част обществото и евентуално да им продължи гените.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 25a584cbe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   На "приятелката" явно й е било кеф да й гали егото и да се върти около нея. Най-вероятно флиртува с него, без да му пуска и по този начин още повече го надъхва да я гони.
Съвсем правилно, авторке, да върви да точи лиги след нея колкото иска. Успех през новата година!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 914ebafde8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Е как така да не ти изневерява? То това е емоционална изневяра. Да беше беше поне преспал с нея щях да му простя (евентуално). Това е много по зле. Няма лошо да са приятели ама... един час по телефона всеки ден? Ти сериозно ли? И той това не го намира за нещо особено?

Мъж съм и ако приятелката ми говори един час с някой, освен ако не е нещо наистина важно и еднократно. Който и да е. Ще я пратя с багажа да ходи да си говори у тях, колкото си иска. Даже и с майка си. Особено с майка си ;)

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3e142acd82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Това не е приятелство - той на практика живее с нея. Ти просто присъстваш в живота му.
Всеки си има приятели, но никой не прекарва с тях, камо ли с един точно определен, цялото си свободно време и да става раздразнителен, ако не го види...
Какво означава "да не се натрапваш"? Ти ли се буташ в тяхната връзка или тя във вашата? Ми вземи и ти да излизаш с някой "приятел" ежедневно и ежеседмично и да се оправи работата...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker