Как една любов премина в омраза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как една любов премина в омраза
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2078 пъти
Здравейте,
искам да споделя моята история за това как приключи една любов и колко тънка е разликата между любовта и омразата.
Когато се запознахме бях на 21г., готова да грабя с пълни шепи от живота и с желание да покорявам света, с амбиции и стремежи като всеки млад човек. Запознах се с човека, с който имахме почти 4 г. връзка, като той ми даде много от своя житейски опит, стараеше се да ме задоволява по всякакъв начин, с него ми беше някак сигурно и стабилно. Знаех, че той ме обича повече отколкото аз него и си мислих, че това е нормално като във всяка една връзка - единият се раздава и обича повече от другия. Проблемът беше разликата ни във възрастта, която наистина беше огромна, цели 32 г. и въпреки че в началото той не ми сподели истинската си възраст, когато разбрах, аз продължих с него. И естествено имаше 2 деца и съпруга, с която са още в брак само заради децата и която е наясно, че той води собствен личен живот, но и тя е свикнала с комфорта, който й създава и предполагам заради много други фактори, когато си над средната възраст, не предприемаш, за да се разведеш. В началото беше само секс, после срещите ни зачестиха и се стигна до момента, в който говорихме да се съберем заедно да живеем и да създадем наше семейство. Когато си сложил розовите очила, не мислиш особено какви могат да са последствията и отговорностите. Аз през цялото време криех човека до себе си от родителите си, тъй като знаех, че реакцията им няма да е одобрителна, но когато бях влюбена си мислих, че все пак като родители ще ме подкрепят каквото и да реша. През годините сме имали много разкрепостена връзка, той ме провокира в тази насока и може би на мен ми е трябвало някой, който да го отключи това в мен. Сексът ни беше много бурен, но като че ли през последната година аз започнах да губя желанието си към него и страстта избледня изведнъж. Започнах да се замислям какво правя с този мъж - аз съм на 25, а той на 57 г., какво бъдеще можем да имаме заедно и най-вече последствията от един такъв брак - едно дете ще бъде подигравано от връстниците си и още много проблеми, които ще ни бъде невъзможно да преодолеем или може би любовта ни не е била толкова силна и истинска, за да преодолее тези препятствия. Той започна да усеща хладното ми отношение и това го провокира да се срещне с родителите ми и да говори с тях зад гърба ми, да им разкаже цялата истина, да иска да се разведе и да се оженим. Но това са само опити да задържиш някой при себе си, когато виждаш, че губиш почва под краката си. Ако толкова много искаше щеше много по-рано да предприеме тези стъпки, но разбра, че ме губи и тогава почна да прави и невъзможното и да ме убеждава колко щастливи ще сме.
Естествено, за да се усложни още повече ситуацията, запознах се с мъж, много по-млад - на 39 г., свободен, който провокира моя интерес. Той се държеше много интелигентно и на дистанция, докато една вечер не се събрахме в обща компания и накрая на вечерта останахме само двамата и аз се озовах в леглото му. Не беше само алкохола причината, и двамата се харесвахме и имаше химия. Бях честна с него, признах му, че си имам приятел, а той настояваше да го оставя и да бъдем заедно. Колкото и да ми беше хубаво, знаех, че дългата ми връзка не може просто така да бъде прекратена и разума надделя, за което вече не знам дали не съжалявам. От “доброжелатели” бившият ми разбра, че съм му изневерила и от там се почна с драмата. Виждайки, че ме губи беше готов да преглътне изневярата, която и друг път съм имала, но с друг човек, и да ми прости. Аз обаче знаех, че не мога вече така, нямам тръпка с него, любовта я няма, само едно приятелство и уважение. Но той амбициран да ме задържи при него, започна с добро и накрая всичко премина границата на нормалното. Исках да си останем приятели, но вече няма как, в безсилието си почна един голям тормоз. Премина границата, като се срещна с другия мъж, с който му бях изневерила, и само и само за да е сигурен, че няма да съм с другия, да стане приятел с него за моя сметка, за да се чувства другия виновен, че се е намесил в една “голяма любов”. И планът му проработи много добре, обаждайки му се е наговорил куп лъжи как се обичаме и ще се женим и той да спре да ме притеснява. И всичко това с добрия тон, защото знае, че иначе не би постигнал нищо. Следователно другият се отдръпна от мен, отказа да участва в такива филми, защото е сериозен мъж и си мисли как го разигравам. Истината е, че аз се разделих с бившия си, другия ме канеше да вечеряме, но аз умишлено изчаквах да се оттърва от старата си връзка. И това ми изигра лоша шега, защото, както казах, са се видели и нещата са му били представени на 180 градуса различни в сравнение с истината. Сега съм по-спокойна защото не ме търси бившия, но и човекът към когото имам тръпка и държа на него се дистанцира. Знам, че иска време, нещата да се успокоят, но дали наистина ще ме потърси и ще повярва на мен, а не на гнусните лъжи на един мъж с наранено его.
Стана много грозно като поиска да му връщам разни неща, които ми е подарявал през годините, и като се обажда да притеснява и семейството ми, споделяйки неща, които само той знаеше за моя личен живот и които не се споделят със семейството, имам предвид в интимен план. Също така да настройва приятелки зад гърба ми и да руши и моето и неговото достойнство.
В началото се обвинявах, че аз съм лошата, че едва ли не аз съм го използвала, защото той така ми вменяваше, но вече видях истинското му лице. Човек, който уж ме е обичал с цялото си сърце, а сега излива помия върху мен само и само, за да не съм щастлива. Аз разбирам любовта по друг начин - ако обичаш един човек, пусни го, ако и той те обича, ще се върне при теб. Но с поведението си ме убеди, че съм направила правилния избор и не съм сгрешила, като съм сложила край на тази “любов”. Колкото и да се обвинявам, че само аз съм грабила от тази връзка, се замислям, че и той си е вдигал самочувствието с младо гадже и че и на него му е било изгодно. Разочарована съм от този човек и най ми е гадно, че за момента не мога да бъда с другия, защото му пълнят главата с глупости. Но в крайна сметка ако има глава на раменете и наистина държи на мен, ще намери път към мен, каквото и да му говорят. А дотогава ще чакам, колкото и болезнено да е..
Дали наистина тази дълга връзка е била любов или просто взаимен интерес?
И се питам наистина ли може един такъв мъж да се уплаши от бившия ми, загубил е интерес към мен или просто изчаква да отминат драмите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3b4d02d903
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Надявам се, че е доста богат. Иначе при такава мега голяма разлика, не знам къде ти е акъла.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fb115a9369
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз ако съм на 39 годишния на мястото ( аз сам съм на 39, ерген) бих изчакал да видя какво ще се случи. Но ще оставя ти да ме потърсиш . Т.е. бих бил готов за връзка с теб. Но ти трябва да си инициатора. Бъди 100% открита и честна с него за всичко(мъж на тази възраст не се лъже лесно) и ще го спечелиш. Аз в момента това най много ценя в една жена .
Ти обаче трябва да внимаваш да не е отново някой с 8 брака и 16 деца. Че иначе историята няма да е по различна.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1d0ff10cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Пълна трагедия си... Жал ми е за такива като тебе, момиче на 20 да си ляга с почти 60 годишен.. Няма такава гадост.. А другия бил много по-млад видиш ли, на 40 ахаха. Пази, Боже от такива шаврантии!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1c849e9e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   всичко което си описала за дядото точно съвпада с профила на психопат на 100 процента,казвам ти от личен опит. не се занимавай никога повече с него, намери си друг ...

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 05f446e119
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Каквото повикало, такова се обадило. Извинявай авторке, но на теб къде ти беше акъла когато се запознавахте и разбра че е толкова по-възрастен и на всичкото отгоре женен. Защо тогава не помисли за разликата във възрастта ви и факта че той изневерява и лъже? Ще прозвучи обвинително, но ти в крайна сметка си се възпозвала от него несъзнателно. Просто такъв ти е начина на мсилене.
Оттук насетне не само че си допуснала развитието на тази връзка, която е била обречена от самото начало, но дори не си била искрена със себе си или него. Самия факт че си изневерила неведнъж, е показателен. А когато е дошъл момента в който си се осъзнала, вместо да седнеш и да поговорите на 4 очи, ти си се скатала и си започнала да се оглеждаш за други. Колкото и да отричаш то е видно от историята и поведението което си показала. Бас държа че до момента дори не си казала на възрастния господин че проблема е във възрастовата разлика и си направила грешка като си се обвързала с него. Нормално е да се чувства излъган, откъдето и следват детинските му изпълнения, за които не го оправдавам хич, но това получаваш като се забъркваш с такива хора.
Пък тръпките си ги имай колкото си искаш, но докато имаш такова мислене за връзките според мен няма да изградиш стабилна такава. Дори с човек към който имаш някакво желание.
Най-добре започни начисто и се дистанцирай доколкото можеш от всички замесени в настоящата история. Ако искаш да спре бившия да те тормози, може да направиш 1 опит за нормален разговор помежду ви, без обвинения - и той е човек и има някакви чувства в края на краищата, просто иска едно извинение и да разбере че нещата помежду ви са обречени поначало.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ab75dc2db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не се е уплашил човекът от бившия ти, ами че ще си мърси живота с теб. Особено след дългогодишно ергенуване. Получила си, каквото си заслужила. Никой не те е бил и насилвал да се вреш при женен мъж на годините на баща ти/или по-стар от него, че и с деца. Щели били да се женят! Да, бе на 36 март, ден шестък! И си охладняла, защото е започнал да приземява самолета. Пък с новия няма да те огрее, най-вероятно не му трябват драмите ти, човекът може да си търси жена за семейство на тези години, не само дашна и лесна за секс.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 84bab7965b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ходила с дяда си, сега с чича си.

Я кажи, ти бащина фигура, като си расла, имала ли си?

При теб има някакви фундаментални липси.

Като нищо човекът се е уплашил като е видял, че бившия ти може да му е баща на него...


А ти, била 5 години във връзка, за да започнеш да си задаваш въпросите "може ли да има бъдеще с дядко"...





Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 612e0573fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Проблемът е, че все търсиш мъже с доста голяма разлика. И с мъжа на 39 г. също е голяма разликата. Помисли добре. Поговори с психолог. Има ли значение приятелките ти.... кой какво рекъл казал. Този 57 г. просто подай една жалба и ограничителна заповед за теб и семейството ти.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6ee0f898fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора:
Към N 3: Благодаря за съвета!
Исках да съм честна към 39-год. мъж и затова изчаквах да приключа окончателно връзката си с другия, но това чакане ми изигра лоша шега. Видели са се двамата и така са му вменили лъжи, че той се отдръпна и дистанцира от мен. Аз като разбрах за това, веднага поисках среща, за да му обесня лично за какъв човек става дума, мъж без достойнство, който в безсилието си прави всичките тези долни постъпки. Уж щяхме да се видим, но последва втора серия лъжи, колко много се обичаме и че сме заедно. Той полудя, каза ми, че не иска да участва в тези филми и оттогова не ме е търсил, а като му писах се държеше хладно и ми отказа среща, която исках още същия ден, и деликатно ме отряза, уж, че ще се видим скоро. Но вече 2 седмици никакво развитие. Не знам дали ще ме потърси повече, тъй като си мисли, че аз ги въртя и двамата, но и ако съм настоятелна също ще избяга. Разбирам го и него, че се чувства като третия човек, който съсипва връзка и не иска да участва. Затова не знам кое е по-добре, но за момента съм решила да чакам той да е инициатора.
Мислите ли, че имаме шанс и как е най-добре да се постъпи в такава ситуация?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 05f446e119
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке при все че още се натискаш на 39 годишния, най-добре е да отидеш на психолог. Спри да се самонавиваш и се откажи от идеята за връзка с този мъж. Време е да преразглеждаш изобщо начина си на мислене, преди да се насадиш отново в подобна каша.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cc9408a261
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, поведението ти е маниакално. 39 годишния не те иска и е прав. Спри да нахалстваш, жалка си. И да, и той ти е стар. Не ти се иска от два стола на земята, но точно това заслужаваш. Самота за теб, това ти е наказанието. Използвачка си!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3f70ce8a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Стига па и вие моралисти недоклатени с това психолог-мсихолог! Не ви е искала съвета има ли нужда от лекар или не, нормално или е или не, а как да постъпи спрямо връзките си. Чак сте дразнещи, кой знае кви лайна и батаци са ви личните изживявания, ама много ви бива тука да раздавате квалификации.
Към авторката - търси 39 годишния, не супер настоятелно, но му дай да разбере какво ти е отношението и че искаш сериозно развитие на връзката. Ако толкова много се дърпа и се дистанцира, просто го остави.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 05f446e119
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   №15 понеже ти си много доклатена.
Фактите говорят сами за себе си - авторката не знае какво иска и поведението ѝ е неадекватно в съответствие. Дори да потърси 39-годишния, след година-две нещата пак ще са същите. Първо трябва да си направи сметка какво търси и как изглежда, щото не стига само някой да ѝ се намъкне в гащите за да изгради стабилна връзка.
А хората търсещи някой с такава разлика (за мъжа говоря), обикновено идват със забележки, както е видяла от опит. Ако беше толкова добър и сериозен този 39 годишен, защо е ерген на тази възраст ? Ако изведнъж се е сетил че иска нещо сериозно - значи си е несериозен по природа. Ако пък е искал отпреди, защо не е успял до момента, и обяснението че "жените са му виновни" не важи.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6ee0f898fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От автора:

Благодаря на всички изразили мнение, приемам критиката и съветите ви, обаче не знам как да се оттърва от този диагностициран психопат. От няколко седмици не ми е звънял, но забелязах, че ме следи и обикаля около дома ми, явно проверява да не съм с другия, а на него най-вероятно му се хвали, че сме заедно и сме много щастливи. Прркрачи границата, подливайки ми вода и на работното място, значи трябва много да пропаднеш, за да стигнеш да там. Така че аз може на 21 г. да ме е веел вятърът на бял кон, обаче няколко години по-късно не мисля, че аз съм човекът, който има нужда от психолог, а той!!! Говорих многократно с него, че нямаме бъдеще заедно, опитах се да си останем приятели, пно с такъв човек е непосилно!
Кажете ми да падам ли на неговото ниво и да му правя мръсно, както той на мен, или просто да се държа безразлично и от това да го оставя да се вбеси още повече??? Или просто да го заплаша, че ако не спре, ще сезирам компетентните органи?
Той е много упорит и не отстъпва лесно, не искам война с него, но не знам до кога така ще продължава.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 04d31b9c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз на мястото на 39 годишния бих се отдръпнала не заради бившия ти, а заради това, че човек, способен с години да бъде във връзка с женен мъж, най-веротяно няма проблем с лъжите и криенето и може лесно да продължи и занапред. Такъв човек не уважава семейството и моноганмостта. Тук не говорим за случайна забежка, а за 4 годишна връзка, което си е модел на поведение.
Както се казва, от два стола си паднала по средата. Това да ти е за урок да не поддържаш безперспективни връзки, а да влагаш малко повече мисъл. Продължи на чисто, постой малко сама и тогава се впускай в търсене на нов мъж.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker