Не знам как да продължа напред - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не знам как да продължа напред
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 2831 пъти
Здравейте! Пиша тук, защото вече ме е срам да искам помощ и подкрепа от приятелите. Преди 9 месеца прекъснах отношения с човек, на когота наистина държах. Смея да кажа, че го заобичах истински макар и краткото време прекарано заедно. В него виждах себе си. По ред причини се наложи да се разделим, но запазихме приятелски отношения и уважение един към друг. Смея да твърдя, че не съм от хората, които се привързват лесно. Но към него изпитах емоции непознати в предишни връзки. Проблемът е, че 9 месеца не мога да го забравя. Не мога да спра да мисля за него. Вечер заспивам с мисълта за него, сънувам го и на сутринта отново той е в съзнанието ми. Постоянно си мечтая за него, какво щеше да е ако сме заедно, къде щяхме да сме и т. н. Всичките ми мечти са свързани с него и само мисълта за него ме кара да се усмихвам. Малко след като пътищата ни се разделиха аз реших, е трябва да намеря начин да го забравя. Намерих си хобита и успях да допълня времето си пълноценно. Но вътрешно усещам, че правя всичко това заради него. За да ме пожелае и един ден отново да бъда негова. Всяко едно действие подсъзнателно или не беше свързано с него. Исках да се променя, защото тайно се надявах, че има надежда за нас. Осъзнах, че така само се измъчвам и това е грешен подход. Пробвах да излизам с други
За всичките 9 месеца излезнах с двама мъже и то преди месец -два. И двамата бяха свестни и симпатични, но аз си търсех него. Сравнявах ги с него и още на първата среща ми беше ясно, че няма да има втора, защото те не са моят човек. Вторият мъж, с когото излизах визуално много приличаше на въпросния мъж, което аз осъзнах след като го показах на приятелките си. Вече ме е срам дори да споделям с тях за моята мъка и жалките ми опити да го забравя. Да, срам е, защото и те се разделяха и страдаха, но някак успяха да минат през това. Само аз стоя и тъпча на едно място и се питам, какво щеше да е ако... По Коледа видях снимка с новата му приятелка, на която бяха прегърнати. Когато я видях, нещо в мен се пречупи. Плаках много. Едвам успях да се прикрия пред семейството ми, за да не им разваля празника. Осъзнавам, че този човек не ми принадлежи, че не извършва нищо нередно, но пак ме боли. Боли ме, че вместо да кажа край и майната му, аз започвам да си мисля и да се надявам как може да се разделят и пак да имам възможност да съм с него. Не мога да се позная и не знам как да постъпя. Моля Ви ако някога сте били в моето състояние, споделете как излезнахте от тази дупка и как продължихте напред. Вече повече от 9месеца тъпча на едно място и се страхувам от празните надежди, които съзнанието ми създава. Дайте ми съвет и моля не казвайте, че времето лекува, защото и грам не ми е минало за този период. Според вас трябва ли да се опитам да насоча мислите си в друга насока или да продължа да използвам образа му за душевен отдушник. Искрено благодаря на всички, които отделиха от времето си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 40459f11e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бях така и се свързах с него. Той я разкара много бързо и се събрахме отново. Но аз не можах да преглътна историята за другата и пак се разделихме. Така, че си помисли много добре дали, ако се чуеш с него ще ти хареса това, което ще разбереш. Ако имаш сили продължи напред. Може да е изтъркано, но само времето ще те излекува, при теб явно ще е необходимо повече. Ако мислиш, че би била ок с това че той е имал друга може да опиташ да се свържеш с него и да го питаш дали имате шанс. В крайна сметка няма как да знаеш, ако опиташ не егубиш нищ

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 922dca67b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз бях в такива състояние близо 2 години. Но накрая осъзнах, че така не мога да продължавам и реших да излизам с мъже отново. За щастие излязох само с един и беше достатъчно. Защо ли? Защото е вярно че клин клин избива. Единственото важно е втория клин да е по добър от предишния. Например при мен втория беше по мил, по богат, с по готин секс и просто ми се изби от главата първия без да го искам дори. Но ако не е по добър новия с когото ще излезеш няма да се получи.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: eb860e3a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей, това все едно аз съм го написал. Ама едно към едно. Точно така се чувствам. Аз съм мъж на 43. Разделих се със съпругата ми и сега е празнота. Лягам с мисълта за нея, също я сънувам. А когато се събудя първата ми мисъл е пак за нея. Тя обаче си продължи живота с лекота. Изобщо не и пука и то след толкова много години заедно. Аз също не мога да се позная. Толкова много се затворих в себеси, че е направо плашещо. Не говоря с никой, Едвам ставам от леглото сутрин, за да отида на работа и така ден след ден. Излизах с една жена, страхотна, красива, умна. По време на срещата споделих мъката си, защото тя ме попита какво ме измъчва(явно много ми личи) и беше до там. После нито аз я потърсих нито тя мен (не, че имам желание). И на психолог бях, ама пак нищо. Мъката по загубената любов и семейството ме изяжда.
Не мога да ти дам съвет, за което съжлявам. Мога само да ти вдъхна кураж. Най-вероятно си доста по-малка от мен и живота ти тепърва предстои. Ще видиш, че ще срещнеш човек, който ще те измъкне от тази бездна в, която се намираш сега. Аз се предадох. И се оставих на болката и мъката да ме завладеят. Вярно при мен са минали само три месеца, но аз не виждам изход. Моля те не прави моята грешка. Не се предавай, а се бори.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d32d7f541a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По повод изказването на No 2: После ми обяснявайте, че жените не били меркантилни...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: eeab53c00d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За да ти дадем съвет е важно да знаем защо сте се разделили и на колко години сте?

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c47ede90f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако не се чувстваш изобщо готова да с друг мъж, чакаш още... колкото трябва - не да го забравиш, а просто да имаш нужда от чуждо докосване, а това винаги се случва. След това се забравя много по-лесно, защото имаш други спомени, които да заместват тези, които си имала.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2fe7654fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Човекът си е продължил живота, намерил си е друга приятелка и ти за него вече си чужд човек. Ако причината да се разделите е в теб, получила си, каквото заслужаваш. Ако е в него, не си струва въобще да мислиш за него. И в двата случая не храни надежди за ново начало и не право опити в това отношение, само ще си причиниш още мъка. Намери си по-смислени занимания от мислене за него и рев.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ddf03d3e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Кофти е като видиш бившия с друга, но такъв е живота, какво да се прави. Пожелай му мислено да е жив, здрав, щастлив, да има късмет с това момиче и така. И аз така като тебе в началото се дразних, ама няма смисъл. И да се разделят, ще се върне при тебе, не защото те обича или е сгрешил, а просто ,защото не иска да е сам, и като няма с коя друга, търси теб. Това го осъзнах като и мене така ме търсеха, да съм резерва. Доста отрезвява този факт, да си заместител. Каквито и остатъчни чувства имах, измряха. Просто му пожелах всичко хубаво, да си срещне своя човек и така. Някои връзки просто не са писани и се появяват в живота ни с дадена цел, и като не са ни нужни вече, приключват. Остава спомен, но след време избледнява.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ddf03d3e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всеки продължава напред, няма незаменими и уникални хора. След време ще се чудиш какво си намирала в него, и защо си плакала и ядосвала.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d0499b74c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Защото сте слаби. Дълбоко в себе си сте слаби...

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d4370bb6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Миличка, в момента живееш в една фантазия. Разделили сте се и вече нямате нищо общо. Не казваш каква е била причината за раздялата, но от написаното ми се струва, че е станало нормално и без тежки драми. Ако толкова държахте един на друг и се обичахте, щяхте да сте заедно. Сега изживяваш нереални фантазии. Казвам ти го, защото съм минал през това. Трябва да положиш усилие. Умът ти, по инерция, си спомня за него, но ти трябва да положиш усилие, за да направиш нещо различно. Да се запознаеш с различни хора, да преследваш нови мечти и цели. Може да мине още време. На мен ми е отнемало повече от година, за да забравя някоя любов, но всичко се преживява.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7209316305
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Първото,което трябва да направиш е да опиташ да си избиеш този човек от главата. Да,ще е трудно,но не е невъзможно,повярвай ми. Всичко е свършило,край,не може да върнеш времето назад,дори и да искаш. Този човек е продължил напред с друга жена и не се сеща вече за теб,кажи ми,защо ти трябва да страдаш,като него изобщо не го е грижа?Щом той те е забравил,направи го и ти.Но никога,ама никога недей да излизаш с друг,като си мислиш,че така ще спреш да мислиш за него.Така става дори още по-зле и само ти страдаш (отново). Просто се остави на течението,щом така е станало и сте се разделили,така е трябвало да стане и е за добро.Затова спри,просто спри да мислиш за него.Защо се измъчваш? Помисли,грижа ли го е за теб?Сеща ли се за теб?Ако отговора е НЕ, защо ти трябва да го правиш? Живота продължава-със или без него.Сигурна съм,че ти ще намериш своето щастие-рано или късно.За всичко в този живот си има причина-може би това е знак,че този човек не е бил за теб и е по-добре,че сте се разделили.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d6f9b1a863
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Била съм в твоето положение, изводите са ми, че най-лесно се забравя като не се виждаш с дадения човек и ограничиш всякакъв достъп и на двамата един до друг. Изключваш го от живота си, без да гледаш снимки и т.н. Настрой се така и ще го забравиш. Просто трябва време, то лекува най-добре, повярвай ми. Била съм в много трудно положение с бившия ми, с който бяхме гаджета в училище, после се разделихме и ми се налагаше да го виждам всеки ден, така е най-трудно, опитвали сме да се съберем, но не се е получавало, след като завършихме още имаше някаква тръпка надежда, романтични мисли и т.н., след което го блокирах навсякъде, и все едно така се стече животът ми, че той спря да е част от мислите ми, идеалите ми, още по-малко мечтите ми. Сега като се обърна си мисля как съм могла да го харесвам изобщо, сляпа ли съм била.. Често ми се случва да го сънувам, но вече не го обичам и не бих била с него. Така че, имай търпение, всичко с времето си.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2450cec431
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   " По ред причини се наложи да се разделим, но запазихме приятелски отношения и уважение един към друг. Смея да твърдя, че не съм от хората, които се привързват лесно. " - Щом трудно се привързваш, значи добре си преценила първият и затова си била с него. Но най важното не споделяш, причината за раздялата, а тя е най съществената в случая. Като не знаем причината, какви съвети чакаш, знаем ли кой е виновен за раздялата ви? Ако причината е в него, защо толкова го искаш, а ако е в тебе, какво още искаш, остави човека с новото си гадже. Това е най лошото при жените, че не знаете какво търсите, затова се лутате като лунатици!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 48a30f9565
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Вие жените винаги казвате, че обичате истински. Кое е това твое качество, че в него си виждала себе си. Ако това е истина как така се разделихте. Какви са тези ред причини за вашата раздяла. Абе премълчаваш много неща. Щом искаш съвет трябва да изтъкнеш всички причини. Ти нарочно не казваш причините за да получиш повече коментари. Изпитала си към него страхотни емоции каквито до тогава с други мъже не си преживяла. Щом и емоциите са били големи, виждала си себе си в него, тогава аз отсъждам, че цялата вина е в теб за вашата раздяла. Ако той ти даде втори шанс ти можеш ли да бъдеш жената в която той вижда себе си т.е. че проблеми с теб няма да има. И изброй причините за раздялата ви.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6efbf37f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   намери си друг, миналото не се връща,стига сте страдали за бивши, няма смисъл

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7d1caf3091
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Мисля, че виждаш в него баща си и затова имаш нужда от неговата любов, но това не е задължително да е така. Поне така беше в моя случай.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8c04be514c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Замисли се новата му приятелка замества ли те И измества ли те, или е по-скоро с нея заради теб? Моят бивш така тръгна с една, но на всичките ни познати им беше абсолютно ясно, че е за пред мен и я оставих да се радва и тя малко, защото знаех, че както нагло се е наместила, така и само с един поглед мога да си го върна при мен и тя да увисне. Таа, така и стана, с него сме заедно в момента и дори няма за какво да му прощавам, но ако с твоя бивш не сте си сигурни в позициите един към друг, няма смисъл да се излагаш и измъчваш. Ако сте се разделили под предтекст приятели", особено, ако той е предложил, то тогава вече е повече от ясно .. Иначе номер 16 е прав, ако си по-подробна и съветите ще са по-адекватни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7eea1da2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Благодаря на всички коментирали. Причините са две : Преместването му в друг град, което вече не е пречка и разлика в годините(10години). Аз съм на 20.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9c8fa0e7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   №20, и двете причини са пълна глупост.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 229e07665c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Незнам дали авторката все още чете темата, но ще оставя коментар от позицията на мъж / 29.
Три пъти през живота ми съм се влюбвал много силно. С едната жена не беше споделено, с другите 2 връзките свършиха по много гаден начин и страдах зверски. Оставиха ме заради друг с пари и т. н. Това, което човек изпитва с такъв момент е най - отвратителното чувство на света и който го е изпитвал го знае, знаеш го и ти. Да се качваш в колата си и да търсиш другия до теб, но да го няма, да се прибираш по същата пътека и да се сещаш за това как сте минавали заедно и да знаеш, че никога няма да стане отново, да я/го видиш с друг, да ти липсват целувките и т. н. Да осъзнаваш, че си имал шанс да съхраните заедно връзката си, но заради глупост сте се разделили. Боли адски много, плачеш, молиш се с цялото си сърце да стане чудото и нищо не се получава, човека го няма, няма и да го има и ти не знаеш дали изобщо ще срешнеш такъв отново. Много гадно нещо е любовта, но ще ти кажа какво научих аз от това :
1. Времето със сигурност лекува. (При теб трябва повече ).
2. Много по добре е да го потърсиш и да те отреже и удължи агонията ти, която така или иначе я има, но да знаеш че всичко е приключило завинаги, отколкото да не си опитала и борила за любовтта си. Така че стисни зъби и му се обади, не му пиши, обади му се с целия ти кураж и сърце и му кажи всичко и може да стане чудо. Но помни : ако не го потърсиш, никога няма да разбереш.
3. Свързано е с 2рото : Ако те отреже тогава вече запази достойнството си и никога повече не го търси, продължи напред с най - дълбоките рани, които времето ще излекува, ти ще срешнеш друг, ще си щастлива и ще се сетиш за изминалите дни и ще си кажеш : добре, че опитах, потърсих го, не се получи, но опитах, не предадох сърцето си и сега то се отвори за друг!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6950bbf80b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Забрави го. Няма смисъл вече да го мислиш. Как си представяш бъдещето отново с него?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2fe7654fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   И двете неща, които изтъкваш като причини за мен са несериозни. Причината според мен е една - просто любовта не е била толкова голяма, поне за единия от вас. Логично е да е той, щом ти още страдаш. Мисля, че е грешка да поддържаш някакво приятелство, да продължаваш да го виждаш, но в друго качество вече, причиняваш си излишна болка. Приеми факта, че той вече е част от миналото. Като кажеш веднъж край трябва да значи край, точка и толкова. Изхвърляш го от живота си, заедно с всички снимки, подаръци, контакти и пр., избягваш всякакви срещи, общи компании и т.н. Иначе миналото непрекъснато ще те дърпа назад и ще страдаш.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3536ad73ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Няма да ти казвам, че времето лекува след като се оплакваш от 9 месеца. При мен минаха 10 години...
Единствения ми съвет е да си търсиш нов приятел. Въпреки всичко. Това е единственото правилно решение. Ако имаш късмет със следващия, много бързо ще разбереш, че предния изобщо не си е заслужавал терзанията.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker