Как да му вдигна самочувствието? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да му вдигна самочувствието?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1884 пъти
Здравейте приятели.
Имам проблем, днес моят мъж ми сподели, че се чувства като нищожество и няма никакво самочувствие за себе си. Винаги се съобразява с всеки и прави каквото му кажат роднини, работодател и тн.. на 1 януари около обяд му се обажда шефа и му каза да ходи на работа, а имат уговорка да отиде чак на 6ти и той отиде, не може да отказва, с роднините е по същия начин.
Искам да направя нещо за него, искам да му повдигна самочувствието. Дайте ми съвет какво бих могла да направя.. обичам го и искам да се почувство значим!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 100b1ffa87
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това той самият трябва да го направи, не ти, или някой друг. Явно още от малък не се е научил да отстоява себе си, и сега ще му е трудно. Но само той може да го направи. Това му звучи като доста стари травми и проблеми.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4d03dd6e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не го прави защото такива хора като придобият самочувствие и се забравят. Първо ще те зареже и второ ще се самозамае.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 32a5ee8ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако иска да си помогне трябва задължително да прочете the six pillars of self esteem! Казва ти го човек, борещ се със същия проблем. Книгата я има на pdf само на английски. Ако следва всички инструкции няма как да не се подобри в рамките на месец или най-много два!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 44487a6bf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Научи го първо да си изключва телефона в извън работно време. Тогава няма шеф, няма меф. Но като е глупак да се подлага на всички, няма да се оправи.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 27fff2400b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Мъжът е мъж,когато може в нужния момент да удари по масата и да каже няколко приказки на място.Мъжът държи на дадената дума и отстоява себе си.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 74d66af266
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   "Човек е толкова добър , колкото и лош . Ако едното е повече се разболява"
Петър Дънов

Тряба да се научи и да е лош . Ние не сме нито ангели , нито дяволи. Хора сме. Хората са в средата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fe97140496
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дано модераторите не го приемат за реклама и ми публикуват поста. Купи му книгата на Джордън Питърсън- 12 правила за живота. На мен много ми помогна. Като цяло разберете от къде се корени проблема- детство, родители, събития от миналото и тн. Говори с него за страховете му, за желанията му и тн. Човек може дори и психолог да посети, няма нищо страшно или срамно. Жена ми ходи на психолог. Като цяло литература, самоанализ, споделяне с партньора и подобните им помагат.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ef760f3000
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До 6

Тоя го цитиръш, все ендо, ако мус ледваш ученията, ще постигнеш нещо, а доесга, освен изкукали закъснели хипарчета, други, които да са доволни, не съм виждал ...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b7d1fb5e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравей! Можеш да му помогнеш. Много хубаво е, че ти го е споделил. Най-добре е да посети психолог, който да му помогне. Тук е и твоята роля и задача да го подкрепиш и да го окуражиш, тъй като има голяма вероятност човек с ниска самоувереност да не може да се реши на тази стъпка. Казвам го от опит. Аз съм подобен случай. Работя сам по този проблем от много години и имам промяна, но не е толкова голяма и става бавно. Това са модели на поведение от детството ми.Те се научават, могат да се отучат и да се научат нови. Искам да кажа, че когато мъжът ти си повтаря всички тези неприятни думи и определения за него самия - това не са му присъщи, изначални или вродени черти и качества. Това е нещо, което човек трябва да знае, когато работи със себе си. Повтарял съм си такива думи много пъти. В един момен се научих, да си казвам 'Стига", или "Стига, това не е вярно." И дори да си кажа обратното. Фундаментално сме чисти като роса, а всичко останало сме натрупали, усвоили и научили с времето. Трябва сам да се научи да си казва добри думи на себе си. И горе написаното не означава, че трябва да си повтаря като папагал някакви положителни фрази. Този проблем изисква и приемане, което не означава да повярваш, че това е вярно. Приемаш ситуацията: приемаш, че си бил малодушен, приемаш, че си неуверен, приемаш, че си се държал страхливо, но това може да се промени. Това е различно от самообвинението и самобичуването от типа "Ужасен съм", "Не струвам" и т.н. Приемането означава и да си дадеш сметка, че промяната не става с магическа пръчка, а е като всичко друго има напредък, може да има неуспехи има крачки назад и после пак напред. И това е индивидуално, може да стане бързо или за по-дълго време. Самият той трябва да си задава въпроси: "Какво изпитвам?", "Защо се държа така?", "От какво се страхувам?", "Това вярно ли е?"Понякога отговора не е коренът на проблема и изисква още дълбаене и човъркване, и въпроси. Докато осъзнае, че единственото. което е от значение е действието. Но осъзнаването и действането са различни неща. И действието на първо време може и да не е да се скара на шефа си, защото не е спазил уговорката. Действието в неговия случай може да е да се консултира с психолог. Има големи крачки, има и малки стъпки. Наскоро прочетох нещо много хубаво: когато си обзет от съмнение - направи следващата най-малка крачка. Психологът Лияна Петрова се занимава с асертивно поведение - умението да отстоявая себе си. Не съм я посещавал, но гледах интересно интервю с нея. Има го в интернет. Успех! : )

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7b5e6859c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това,че е такъв не го прави незначм. . Напротив.. но не знам. Има много задължения и откликва на хората винаги, може би трябва да отдели малко време на себе си , като се поглези с нещо, а ти съпругата може да участваш. Заведи го на места които харесва, разсеи го, с кино, обяд,вечеря, обиколка из някой мол, романтични отпускащи вечери, кажи му какъв прекрасен човек и мъж е. Лъскай го, дръж се мило, топло,сърдечно и опитвай да му помагаш и да бъдеш полезна. Да има време н което да е зает,но и да си знае почивката. Да прекарва повече време правейки неща които го карат да се чувства щастлив

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 91e8fa4f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Toй не е лош. Хората са видели добротата в него и го използват. Той не може да отказва и така. Аз бях и съм същия но хората се промениха. Спрях да давам пари на заем спрях да помагам и станах лош.Два три пъти ми се наложи да потърся помощ физическа финансова и ми отказаха тогава си казах защо аз да помагам???? Като няма на кого да разчитам. Та говори с него да не вдигне телефона или да потърси той помощ и ще види на какви хора помага защото заради тези хора пада под достойнствотоси в неговото съзнание. Ето и в твоит очи не му е лесно че тие казал. Просто му давай кураж и подкрепа.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 44487a6bf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом е толкова безхарактерен и мекушав, че сам си го вижда и признава, нищо не можеш да направиш ти. Трябва да го направи той. За да стане, първо трябва да го поиска. Лесно е да се напише, но не става изведнъж, за месец или два, а най-вероятно е никога.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fa0c54c712
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Човек е това което иска да бъде. Никой не налива характер, нито пък може да дава съвети, как да се гради такъв. Един и същ човек, с добронамерени хора се държи по един начин, а с идиоти по съвсем друг. И аз като по млад много вярвах на околните, все усмихнат бях, но впоследствие започнах да правя разлика между лицемерие и прямост. Разбрах, че ако се правиш на овца в обществото, винаги се открояват вълци около тебе. Всъщност, те са си били винаги налични, но аз съм се заблуждавал в тяхната "добронамереност", а всъщност си е било долно лицемерие. Разбрах, че единственият начин да се оттървеш от такива е, да започнеш да ги отсвирваш от живота си. Такъв станах и на работното си място, подложих на преоценка всичките си колеги, всички началници и започнах да си търся правата, беше трудно но полезно. Всички разбраха, че вече не съм оня кротък и търпелив човек и започнаха да се съобразяват с това. Така животът ми се промени към добро. Авторката няма как да помогне на съпругът си, ако той не си направи самооценка правилно. Щом шефа му е нарушил уговорката и го вика на работа още на първият ден от новата година, значи съпругът й е, или голям спец, без който не могат да се справят във фирмата, или е голям будала, който лесно може да се манипулира и лъже. Нека се оцени, ако е от първият тип, може добре да се позиционира и да си изгради авторитет, така ще добие самочувствие. Ако е от вторият тип, тогава и Господ не може да му помогне. Само той самият ще си помогне, или трябва да покаже зъби или трябва да свиква с положението. Поне авторката може да му вдига авторитета в семейството, това също е помощ.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 27fff2400b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Познавам такива "добри" хора като мъжът ти.Знаеш ли колко пари имат да прибират,защото са помогнали на много хора?Знаеш ли колко много услуги и жестове трябва да получат в замяна от направените от тях?А знаеш ли какво се говори зад гърба на тези добри хора?Нали се сещаш,че колкото повече компромиси прави със самия себе си толкова повече ще се качват на главата му?Недай си Боже на мъжът ти да му се наложи да поиска някаква помощ или услуга от тези,на които е помагал досега.Всички ще потънат в дън земя,а тези,които не успеят да се скрият ще започнат едни жални тиради колко са закъсали те самите и как може от тях да искаш нещо.
Мъжът ти сам си е виновен.Това не е добрина,това е наивност,която ще го погуби като личност.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dfa2fe2cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Купи му Corvette Stingray . Това ще повдигне самочувствието на почти всеки мъж.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8ea7e2eef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Можеш да му помогнеш. Щом жената в живота ти те подкрепя и окуражава, това е най-добрият стимул!!
Първо, повтаряй му, че за теб е най-добрият и най-значимият, и че ако повярва в себе си, ще може да се справи с този проблем. Дори ако му се наложи да напусне работата си, за да отстои достойнството си, ти трябва да продължиш да го подкрепяш и да си зад него...
Второ, има огромна литература по саморазвитие, намерете я в Нета, препоръчай му я, но деликатно, без натякване.
Щом е осъзнал проблема си, това е първата предпоставка, че ще може да се справи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker