Любов, дистанция и алогично поведение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов, дистанция и алогично поведение
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1137 пъти
Здравейте! Имам нужда от мнения, тъй като наистина се чувствам много объркана и не мога да преценя, дали е дошло времето да сложа край на моята история. Накратко - с един младеж се запознахме се лятото, супер случайно. Не мога да кажа, че е било любов от пръв поглед, но започнахме да си пишем (в два различни града бяхме) и много си паснахме като характери. В крайна сметка преспахме (като се разбрахме, че повече от това няма как да се получи, защото аз заминавах в чужбина да уча). Да, но в резултат на нашето еждневно общуване, аз се привързах и хлътнах.. За първи път почувствах, че това е моят човек. Признах си, но получих отрицателен отговор - човекът не беше ок с идея за връзка от разстояние, но каза, нека поддържаме контакт. Последният месец, в който си бях в България, се държа меко казано абсурдно и кофти. Примирих се, заминах и от началото на ноември започнахме да си пишем отново, ако не всеки ден, то през ден, два. Той беше инициатор на това "сближаване". Дойде и щастливият момент, когато аз се прибрах в БГ за ваканцията... НО той отново почна да се държи неадекватно и да не ми отговаря, (това най-много ме тормози). Първият път (края на лятото) мислех, че проблемът е бил в мен... И все пак Не мога да намеря логиката в неговите действия - когато съм на 4 000 км общуваме, а когато съм на 100 - не ме отразява. Не е ли обратното обикновено?
Не му е за секса, това ми е ясно. За какво съм му? Просто за водене на интересни разговори?
Сега съм пред дилемата, дали да му пиша и да го попитам, какво точно се случва и какъв му е проблема ; дали директно да го премахна с блокиране в социалните мрежи (въпреки че го смятам за много детско), за да мога просто да продължа напред ; дали да се правя и аз на интересна и да играя "с неговите камъни, по неговата глава"(да не му отговарям и тн)...
Някой от вас преживявал ли е нещо подобно? И как вие бихте постъпили, ако бяхте на мое място?
Благодаря предварително!
П. С. - Аз съм на 24, а той на 32, ако възрастта в тази история има значение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1b50e3cea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, често обвиняват нас жените, че не знаем какво искаме, но практиката показва и че при мъжете има такова поведение. И на мен ми се е случвало. Просто си играе с теб, чеше си егото, ето тя е на хиляди километри, но е на разположение. Ако искаше наистина нещо да се случи, нямаше да се крие като мишка.Не му търси обяснение, не го блокирай, просто спри да му пишеш. Щом сега учиш, съсредоточи се( това е важно в момента) и запомни- мъжа е този, който трябва да се бори за сърцето и вниманието на жената, не обратното.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 20b96c5bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Иска ти да го потърсиш. Да му покажеш желание. Той достатъчно ти е показал. Всеки има нужда от жестове, дела! Ти си на ход, а чакаш...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a095ac7975
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Скучно му е. Запълва си времето, като си чати с теб.
Човек, който те харесва, би се радвал да те види, когато си в БГ. Очевидно той няма това желание.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c9ca6dd665
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Звучи като типичен пример за поведение тип "хем боли, хем сърби".
Мисля, че въпросният господин не иска връзка с теб поради разстоянието, затова се стреми да избягва всячески физическите контакти, към които прибавяме и срещите. Но пък, вероятно, смята чатовете за безопасна зона и всъщност му е приятно да си пишете и говорите. Ако се виждате, докато ти си в България и например преспите заедно или пък се целувате, това ще усложни цялата ситуация. Той го знае, защото вече е сигурен, че ти имаш чувства. Накратко, мисля, че той си търси най-малкото общо кратно, вариант, в който те държи на една ръка разстояние- достатъчно близо, но безопасно далеч. Когато/ако ти се върнеш тук, предполагам и отношението му ще стане много по-праволинейно и ясно.

Питаш как бихме постъпили на твое място. Ами, аз нямаше да хабя време и да влагам енергия в история, която само може би е възможна в бъдеще, но не и конкретно в момента. Тоест, нямаше да го търся особено често, докато не спра да го търся изобщо. Просто самата аз мога отведнъж да приключа история, когато имам чувства. Ако ти можеш, браво на теб, обмисли го. Бих му отговаряла на съобщенията, все пак се познаваме и се водим в добри отношения, но нямаше да позволя темите ни да минат в романтичната гама или да стават прекалено дълбоки и смислени. Когато се прибирам за ваканция, бих го уведомила, но не бих го поканила на среща. Един вид бих сложила видна дистанция между мен и него, защото не бих искала да страдам и да мисля за любов, когато такава ми се е отказала. Ако случайно той забележи и обърне внимание на поведението ми, бих му казала в прав текст, че имам чувства, но не и намерения да ги поддържам, та затова се дистанцирам от него, за да ми мине. Уважавай себе си до степен, че да си предпазваш сърцето. Разбирам, че поведението му те обърква и чувствата ти те правят по-мека, но не можеш да му разрешаваш да те разиграва и да те кара да се чувстваш по-малко значима. Струва ми се крайно и инфантилно да го блокираш отведнъж без обяснение и очевидна причина.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3710445ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От къде си сигурна, че не му е за секса? Като дойдеш в България и се видите, какво правите?
Не се заяждам, но истината е такава: един мъж или те иска само за секс, или те иска за приятелка. Средно положение няма и трудно можеш да преминеш от първата графа във втората, особено след като вече сте преспали. Щом сам ти казва, че не иска връзка - повярвай му.
Е, има и едно друго положение, което е свързано с въпроса ти "За какво съм му, за интересни разговори ли? " Ами да. Някои мъже (и много жени) обичат постоянно да си пишат с някого, къде от скука, къде за да си помпат самочувствието. Той вече те е имал, не си му интересна от гледна точка на това да те свали, но може да те използва за развлечение, когато няма с кого да си пише. Най-вероятно върти и още няколко така.
Ако искаш честен съвет - не си губи повече времето и не му пиши да търсиш обяснения. Той ако е искал нещо сериозно с теб, отдавна да е предприел стъпки. Не се връзвай на писания, сърчица във фейсбук и тема подобни. Трябва да си знаеш цената и да не се вкарваш във филми. "Дела трябват, а не думи", както е казал поетът.
Ж22

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d530fa5cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Струва ми се, обаче, че причината е у теб. Не е сигурен в теб, защото, след като сте стигнали до най-интимна близост, която би трябвало да е върхът, кулминацията в едни отношения, ти много леко, без белег от съжаление, си ръгнала на през девет планини в десета да си гониш образованието, кариерата... С което си му демонстрирала що за стока си и какъв ти е манталитетът... Че как да ти има доверие и как да ти показва сърдечност, чувства при това положение?.. Много ясно, че ти е обиден и че си го разочаровала. Затова се дистанцира. Ако държиш да се поправиш, естествено, ти си на ход. Той няма как да те кара да се промениш, това е абсурдно. Ако ти, обаче, си убедена в своето променено отношение, именно ти си тази, която трябва да му го покаже и да го убедиш. Има си хас да искате мъжът да ви отгатва и мислите и да върши вашите задължения. Невероятно нахалство.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e549a036b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке не ни казваш най важното- в какво точно се състои неадекватното му поведение? Дай ни пример. Дай ни пример и от това какво точно ти казва като си в чужбина?
Така как да те посъветваме. Всички са различни..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker