Страх от обвързване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх от обвързване?
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 4220 пъти
Здравейте! Аз съм на 24 г. Никога до сега не съм имала сериозна връзка (поне не в общоприетия смисъл). Винаги съм била прекалено свободолюбива, за да се обвържа трайно с някого. Най-дългата ми връзка продължи 2 месеца и малко. Просто усещах, че се задушавам. Не че Той беше някой обсебващ, дето ми звъни по 100 пъти на ден. Просто ми се стори някак си "не за мен" този тип отношения.

Тук някой психолог би казал, че имам страх от обвързване, защото нашите са разведени и т.н. Аз си го обяснявам с прекалената ми свободолюбивост и волност. Занимавам се с изкуство и душата ми е полет... Не мога да приема да се обвържа трайно. Поне не и сега, когато съм толкова млада. Не ми е времето да се замислям за по-сериозни отношения. Разбирам, да съм станала на 40 и да съм с това мислене - да, притеснително е. Но сега, когато имам толкова много мечти и искам да ми се случат толкова много неща никак, ама никак не ми е до връзки.

Да, те мечтите и всичко онова, което искам да ми се случи могат да вървят паралелно с другото, но аз няма да се чувствам себе си.
Провокирах се да публикувам тази история, защото напоследък един мъж проявява интерес към мен. Много е мил и забавен. Сподели ми, че ме е забелязал още като съм била на 16-17, но не е предприел нищо. Сега случайно се засякохме една вечер в едно кафене - с общи приятели, седнахме на една маса... Излизаме вече 4-5 пъти (кога двамата, кога с приятели) и ми е мн забавно и приятно с него.

Миналата вечер ме изпрати до нас и ме гушна толкова силно, че имах чувството, че ще ме смачка. Не искаше да ме пусне. Да, наистина ми стана много приятно от милото му отношение, но просто не мога или по-скоро не искам. Аз в момента поддържам сексуална връзка с един мъж, който е обвързан. Познаваме се от доста време, но по стечение на обстоятелствата стигнахме до тук - аз съм млада, имам нужда да вложа сексуалната си енергия, а той пък не е удовлетворен от секса с приятелката си.
И да ви кажа, чувствам се добре така. Разполагам със себе си и свободата си. Не се налага да си звъним постоянно, да се съобразяваме с това и онова.
Взаимно използване... Добре де, симбиоза, че другото звучи грубо.

Мисълта ми е, че едва ли не съдбата ми поднася свестен човек, а аз се дърпам. Имах няколко уж влюбвания до сега, но нищо не стана - два пъти бях много огорчена от пренебрежителното отношение към мен. И сега, вместо да дам шанс на този човек, аз бягам.

Мисля си, че би ми било приятно ей така да излизам с него от време на време насам-натам, да се забавляваме, но без сериозно обвързване. Но пък ако той има друг тип намерения ще е гадно от моя страна. Просто в момента съм в такъв етап от живота си, в който не мисля за обвързване, а за съвсееем други неща. Искам да попътувам, да се запозная с нови хора, искам да запиша магистратура, искам да се запиша на един курс, свързан с хобито ми... Искам си свободата! Има време да се замислям за обвързване. И... щом се колебая, значи не... Но ще ми бъде интересно да прочета различни мнения по въпроса. Може да открия друга гледна точка :) Всичко добро!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: d88c66e5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До известна степен много ми напомняш на мен самата, макар че аз досега не съм пробвала връзка без ангажименти и с тази разлика че съм на 30 вече :). Имам страхотна нужда от любов и в същото време - голям страх от обвързване - прецаках доста възможности за отношения с готини и сериозни мъже, все избирах накакви, които да ме нараняват. Сега вече започнах да се притеснявам, усещам натиск от обществото, но все още с ръка на сърцето мога да кажа, че не съм готова нито за сериозни отношения, нито за семейство и деца. Не мога да си го представя. Почнах да се чувствам дефектна.
Хубаво е, че този въпрос стои пред теб сега - ще имаш време да се опознаеш и да откриеш себе си..

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1358d2d945
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, няма лошо от това, че искаш да си изживееш пълноценно младините, без някой да ти пречи във всякакъв смисъл, но се съгласи с мен, че когато станеш на 40-50 със сигурност няма да има към теб мъжкия интерес, който го има в момента. И внимавай да не останеш завинаги така. Но съм почти сигурна, че този начин на живот ще ти омръзне. Нима не искаш, когато се прибереш от работа от изморителния ден у дома и някой да те посрещне да те пита просто как си, как мина деня ти или да те прегърне? !

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 04c45b2365
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Изчукай го и му кажи, че не искаш нищо сериозно. Така и двамата ще сте доволни :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bbf180a728
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лошо няма да живееш както ти идва отвътре, но само да не рашиш да имаш дете /деца/, когато стане прекалено късно. Една приятелка роди на 45 /самотна майка е/ и ела да видиш какна тези години се гледа бебе и каква ще бъде тя, когато дъщеря й стане на 20. Освен това мисля, че причината е не само в характера ти, а в това, че не си се влюбила истински. Дойде ли любовта за теб обвързването няма да е бреме, а напротив.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 93bc904e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А защо мислиш, че като си някой няма да можеш да правиш нещата, които искаш? ! Според мен, ако го нямаше този субект, с когото правиш секс, може би щеше доста по-лесно да откликнеш на желанието на другия да бъде с теб. В крайна сметка, може пък да се получат нещата :) Ти нищо не губиш (което е най-важното)!
Успех!

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b2d5eea9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, аз съм почти на 19 години. Никога не съм имала сериозно гадже и съм по същия начин, толкова много момчета съм отрязала. Незнам защо. Винаги им намирам кусури и причини да не съм с тях. Просто и аз имам този страх от обвързване, а от друга страна искам да имам някого до себе си, с който мога да си споделям, който да ме обича и т. н. Моят съвет е НЕДЕЙ ДА ЧАКАШ, ако го харесваш недей да прецакваш нещата, за да не стане трърде късно и някой ден, когато остарееш да се питаш: Ами, ако това е бил човекът, ако той е бил МЪЖЪТ на живота ми.
Недей да режеш това момче само защото не искаш да се обвързваш, може да е по-различен, може да те накара да изпиташ нещо толкова красиво като ЛЮБОВТА. Ако той те обича може да се влюбиш в начина, по който се държи с теб и да отвърнеш на чувствата му. А замисли се колко пъти можеш да срещнеш някого, с който да ти е наистина хубаво, с който да се чувстваш себе си. Ако не искаш да спиш с него - НЕДЕЙ! Но ДАЙ МУ ШАНС!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f7d0d95db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Нямате толкова страх от обвързване, колкото просто не сте срещнали THE MAN, момичета ;) Много редки са случаите, когато жена изпитва такъв страх, по-често срещано е при мъжете.. Просто сега не сте срещнали мъжа, когото ще ви спре дъха и ще го искате за дълго време. Не се седвайте и просто търсете :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker