Скромен живот? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Скромен живот?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 2112 пъти
Здравейте,
Мъж на 30 години съм. Спортувам и съм в добра форма. Работя стабилна работа с заплата над три хиляди лева на месец. Винаги съм се старал да бъда мил и учтив. Приятелите ми са само двама, но са невероятни хора с огромни сърца и винаги са до мен. Като цяло съм голям късметлия с изключение на връзките.
Обичам да живея скромно, не си падам по коли, скъпи дрехи или скъпарски почивки. Винаги съм предпочитал малки и спретнати жилища и искам да живея приятен и спокоен живот. Да си купя апартамент в някой град или дори къщичка в някое село. Искам да имам жена и бих се радвал ако мога да стана татко.
Само дето не се получава. В началото на двайсете ми години се запознах с едно момиче и много си допаднахме. Тя беше красавица, много мила. Говорихме си че искаме същите неща - скромен, но добър живот. Мина малко време и решихме да заживеем заедно. Започнахме да си търсим апартамент за наем и уж искахме малък апартамент а тя си хареса много един 140 квадрата апартамент и каза че много го иска. Казах си "защо пък не - едно нещо иска, мога да си го позволя", но се оказа че само така се започва. Скоро бяха почивки по други континенти, пет звездни хотели и когато попитах за плановете ни за бъдещето отговорът беше "още сме млади, има време! " Аз обаче не харесвах този начин на живот и го споделих. Така се разделихме. Реших че това е защото съм си намерил гадже - хубавица и реших да се ориентирам към по-скромно момиче. След време се запознах с едно много мило и срамежливо момиче. Много я харесах и нещата пак започнаха - "много искам да попътуваме малко преди да се задомим" и попътувахме една година. Като мина годината исках да се прибираме историята беше същата - тя искаше само да пътува. Няма смисъл да ви разказвам за всяка връзка, в която съм бил но като цяло всеки път решавах трябва да търся я момиче, което е по-образовано, я момиче което е израснало в по-бедно семейство, момиче което ѝ се е налагало да си изкарва сама парите и какво ли още не. Резултат все един и същ - за няма година и изведнъж от скромен човек стават хора, които искат само да пътуват, луксозни апартаменти и "млади сме, да лудуваме".
След последната ми връзка, която тъкмо приключи със същото заключение осъзнах че съм на 30. Гаджето ми (вече бившо) реши че е прекалено млада за да се задомява въпреки че и тя е на 30 и аз си останах сам.
Виждам се с приятелите си и ми е приятно, от време на време се завърта по някое момиче наоколо и понякога приятелите ми се шегуват с мен, защото явно са ги подпитвали за мен. А на мен съвсем ми писна. Вече навсякъде виждам само тая лакомия за "още и още" и започнах да си мисля че май ще си остана сам.
Честно да си кажа - загубих надежда че нещата могат да се получат по някакъв начин, в който мога да бъда щастлив. Започвам да обмислям варианти, в които да си купя сам жилище и да си живея сам.

Какво бихте ми препоръчали мили хора? Аз ли съм в грешка че искам скромен живот или не? Ако не съм в грешка с желанията си за живота - как точно греша с жените? Моля ви за съвет и благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: dca090f76b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кофти късмет имаш, но те разбирам напълно, аз съм на 25г. жена, изкарвам от 2500 до 3000 на месец, но като теб все попадам на мъже, които ми искат пари и очакват всичко аз да плащам! С пред последния даже аз го водих на хотел, все щял да ми даде пари за стаята, половин година все уж нямаше, а и той взима над 2300 на месец! Писнало ми е и си седя сама, имам си един с, който правим страхотен секс, но дотам! Искам да кажа, че и от двата пола има такива дето само чакат на готово. И аз искам сериозна връзка и да си гушкам гаджето всяка вечер, не обичам да пътувам изобщо и не ми се ходи никъде. Домошарка съм си, ама нямам и аз късмет и това си е.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 232c5fd941
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стилът ти на писане и думи, като задомява звучат, като от много по-възрастен човек. Сякаш живееш в миналото, в стари възприятия и разбирания от малко затворено населено място. Добър човек си очевидно, но някак сам си пречиш. Отпусни се малко, смени стила си. Мисля, ме ще намериш жена като теб ако тръгнеш по огранизирани походи в планината. Там се включват хора с подобен на теб профил.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9bd8a30c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Явно си по-сериозен човек, няма лошо...от 20 годишен да си търсиш жена...доста сериозен човек.
Виж, няма лошо в пътуването! Хубаво нещо е, а и на 30 не си престарял! Просто твърде много го мислим тоя живот, вместо да го живеем!
Струва ми се, че притискаш жената до теб. А никой не обича да го притискат...Нещата си се случват от само себе си, като му дойде времето

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4c088a0e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За жалост Медията и Западният стил направи жените феминистки. От домакини и майки станаха всичко друго но не и това ,което трябва наистина да бъдат. Аз мога да ти дам съвет. Става въпрос за жена от друг континент , ако имаш желание винаги можеш да опиташ. Не ти гарантирам 100 процента щастие или пък истинска любов но пък със времето може и да стане. 1 е сигурно истинска майка която ще иска деца от теб...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c72b374b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   1, ако само такива привличаш, значи причината може и да е мааааалко в теб. И в реалния живот виждам, че има много такива като теб, които си мислят, че мъжете не стават, ама те самите не се виждат отстрани и имат високо мнение за себе си. Това натоварва и нормален мъж не иска да се натоварва емоционално с подобна жена и като резултат с тях се хваща някое перде, на което не му дреме, че жената му плаща хотела и той я муфти и после жената реве какви били мъжете, а причината е изцяло в нея, ама тя как да признае пред себе си, че е прекалено изискваща, като си е сложила озовите очила колко перфектна е и как заслужава най-най-най големия мъж.

Знам те от други теми, неслучайно ги написах тия неща.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 12a3ee0c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Жените са искали да видят свят, да има разнообразие малко във вашите отношения. Никого не оправдавам. Познавах такъв като теб, едва ли не от вратата за детето вече, за брак. Ако му предложех за пътуване, за някакво разнообразие, не искал. И аз съм казвала, че има време за деца, защото реално има. Двама души се опознават, виждат се в различни ситуации. Никой не обича прибързаните неща. И аз искам да пътувам, защото после не се знае дали ще мога. Не че като се задоми човек и има деца не може, но става по-сложно. Тук не става въпрос за супер скъпарски дестинации, а просто да видиш нещо ново, поне така мисля аз. Не оправдавам консуматорския начин на мислене, но просто явно ти си интроверт, а те не са били. Ти виждаш в пътуването нещо ненормално, докато за тях е глътка свеж въздух. В крайна сметка това остава на човек-това, което посети и види, а не кръчмите и механите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dca090f76b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към номер 5.
Изобщо не смятам, че съм "мега изискваща". Не обичам мъже да ми плащат сметките, издържам се сама от 18 годишна и мразя жени, които търсят мъж да ги гледа . Всички с, които съм била са скромни, нормални мъже. Но има граница! Да плащам аз хотел мисля, че не е правилно, трябваше да си разделим цената. И изобщо не се мисля за перфектна, и не търся "най-най-най големия" мъж, търся сериозен, да не изневерява и да се разбираме. И да работи все пак нещо, да не е мързелив.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0af3850e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Ако не е фейк, което ме съмнява, защото няма момиче, което да използва думи като задомявам или да полудуваме, ще питам автора живял ли е някога на село и колко време? Ако му е кеф там, ще му препоръчам моето село в Стара планина, с колкото иска празни къщи и буренясали дворове и улици, с 50тина жители на средна възраст 70г. Няма ни кръчма, ни магазин, лекар, църква и автобус, който да минава през него. По-скромно няма накъде. А млада, атрактивна, интелигентна жена, която да иска да живее като бедна пенсионерка ти си намери сам, успех в търсенето!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ed9de14ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Купи си сам жиище и си намери приятелка, която ще иска да се преместите заедно. Дръг път, още в първите няколко седмици кажи, че искаш дълга и сериозна връзка. Бъди точен и ясен. Жените, поне тези, котио си струват, уважават това.
А това с "още сме млади, има време!" е много гадно опитче, да се изхлузи. Момичето е искало да си "поживее", но да не се обвързва. Ако се настани у вас, то след време всички ще знаят, че е с теб, а ако реши, да напусне, ще трябва да се изнася, да отговаря на въпроси "ама какво стана" и прочие. Просто не ѝ се е занимавало, защото реално, никого не е искала, да бъде с теб за дълго ... В което няма нищо лошо, ако намеренията на всички бъдат ясни от самото начало.

И не, не си "грешен", че искаш спокеон живот. За съжаление, голямата част от хората "луднаха" и не се чувстват щастливи, ако не са с най-скъпата кола, най-новия смартфон и в най-голямата къща в най-големия квартал.
Другото е, че няма значение, дали сте "задомени", ако става въпрос за пътуване. Познавам двойки, които обикалят света и са в Дубай през януари, на почивка, а пролет ходят на походи из разни местности в САЩ. Бракът им, не ги е спрял. Камо ли това, че живеят заедно!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c72b374b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   7, значи нямаш реална представа за себе си, защото от коментарите ти друго лъха. Или викаш, ти си много точна, ама причината е в почти всички мъже.

Даже в тези два коментара си противоречиш. Но по-добре да не осъзнаеш, че и без това не заслужаваш нормален мъж. Защото ако осъзнаеш, току виж си се усетила и как да излъжеш някой свестен, който да изгори.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: eb915a4ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз не разбрах дали тези момичета са участвали финансово в пътуванията, или са били изцяло на твоята издръжка? И ако са участвали, какъв е проблемът?
Изобщо защо искаш да живееш скромно, ако можеш да си позволиш да живееш нескромно? Определи си някаква сума за спестявания, ако имаш страх за бъдещето и си определи сума за забавления. Нали знаеш приказката за тайната на щастието и лъжицата олио. Истината е в баланса.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f9b2e482d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 11, ти цял психопрофил й направи от 2 коментара.
От твоите два и аз мога да ти направя - ти си всезнайко, всичко знаеш и можеш, ама на думи.
За всичко жените са ти виновни, най-вече защото те отхвърлят, а има защо да те отхвърлят.
Ай сиктир, аман от такива като тебе!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 493c9dcb35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   от авторът:

Първо искам да благодаря на всички. Особено на номер 2, защото ми даде съвет и насока как може евентуално да намеря човек с моите виждания.

2. Благодаря за милите думи! Започнах да ходя по походи и смятам да продължа така.

3. Не си търсих задължително жена, просто исках някой, с който да сме на едно мнение за живота. Първата ми връзка продължи три години, след това имах няколко връзки по под година и накрая една от почти четири.

6. Не съм против пътуването. Напротив - веднъж годишно за седмица да отидеш на почивка е хубаво дори. Дори някой друга събота и неделя да отидеш в някое хубаво местенце било то на къмпинг или в някое хотелче - прекрасно. Просто ми се иска да е по-скромно - разходка с пикник, някое семейно хотелче, екскурзията да не е до някой остров, за който само билетите ни струват 3000лв а като сложим и хотел и джобни накрая трябва да се чудя как да ги измисля тия пари и да се стресирам цяла година.
Знам че изкарвам добри пари, но все пак човек има и сметки. Искам да подходя по-отговорно спрямо себе си - да заделя малко пари в ситуация, в която се разболея или като цяло нещо лошо се случи.

9. Когато казвам "село" нямам предвид някое забутано село без пътища. Има много хубави села, които са близо до град, с добра инфраструктура и лесен достъп до места за забавление като кино, театър, ресторанти и какво ли още не. Не е нужно да се живее като пенсионер а просто на по-чист въздух с добра гледка и двор.

10. За жилището - в момента правя така. Спестявам малко пари за начало, защото с тия връзки спестяванията ми заминаха на кино че даже бях на минус заради последната екстравагантна почивка. До на пролет би трябвало да имам достатъчно заделени пари за първоначална вноска и такси/данъци за покупката.
За сериозна връзка - да, искам сериозна връзка, но децата не са най-важното. Бих могъл да живея и без деца. По-скоро искам спокоен живот и човек, с който да мога да го споделя.


И накрая само леко да уточня. Не си представям отшелнически живот а просто живот, в който не гоня да имам чисто нова кола, най-модерен телефон и съм доволен с ходене на море в България или Гърция а не до Хавай.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 12698a920d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Попринцип и аз съм така. Не обичам много да пътувам, падам си повече домашарка и семейството ми е приоритет. Но от твоята история ми лъха на нещо нередно. Не мога да определя какво точно, но ми се струва, че нещо друго се случва.

Иначе, повечето ми гаджета са били ларж. Примерно, държали са те да плащат и даже са ме хокали, че не избирам малко по-висок клас неща. Въпреки това, не съм тръгвала да им харча парите на воля, но такова отношение ми е било приятно. Чувствала съм се обгрижена от стабилен мъж, вместо като някаква тежест, заради която с неохота броят стотинките и стискат зъби, най-вероятно защото знаят, че вечерта ще има секс.

Ти явно някакси успявяш да привличаш основно любителки на живота, или сам ги превръщаш в такива. Може би прекалено угаждаш, може би прекалено лесно поддаваш да правиш неща, които всъщност не искаш, и ти се качват на главата.

Ако искаш определен начин на живот, просто дръж на него. Така няма как около теб да се задържат жени с други интереси.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c2ad00a797
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Приятел, проблема е в теб. Ти поставяш така нещата, че да гледат на тебе като донор или банкомат. Всяка една успешна връзка, брак, семейство е преди всичко партньорство между двама души с общи цели и желания. Не става когато единия паразитира върху другия.
При следващата мацка първо гледай да не казваш каква заплата взимаш в началото на връзката. Второ делене на разходите за излизания, за почивки, въздържаш се от скъпи подаръци, да речем неща макс за 100-200 лв при това само по повод. Трето когато ти поискат нещо скъпо- да речем нов скъп телефон, директно отказваш. Когато става въпрос за екскурзия до скъпа дестинация, питаш дали ще може да плати нейния дял. И така, ако някоя мацка избяга заради тези неща, по-добре да е в началото.
Аз също като теб бях доста заможен като млад, но никога не го демонстрирах открито. Жена ми разбра точното ми финансово и имотно състояние няколко месеца преди сватбата ни. Дори сега се бъзика с мен, че такава жена като посочените от теб няма да вирее при мен.
Имай предвид, че в тези отношения нещата стават така, както научиш партньорката си. Човешката природа е такава, че когато предоставиш на някой по-големи възможности от тези, които би могъл да има сам, винаги почва да се възползва. За това не се отказвай, но внимавай как поставяш нещата във връзката още от начало. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 988dac1609
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз съм мъж на 35и аз искам да пътувам и да поживея хаха така, че не са само жени както виждаш. И те искат лайв и да блеят насам натам по чужди сукаци.
Хващай се с жената от коментар 1 с вашите кинти дето изкарвате ще си построите замък със слуги и ще си чорбаджийствате щастливо.
Айде със здраве (:

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d8f79f7f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Нищо ти няма авторе, и аз предпочитам спокоен живот. Сега голяма част ще почнат да ти солят обичайното "млад си, веднъж се живее". Обикновено това са хора които и на 60 няма да са се наживели, защото винаги нещо не им достига. Не че пътуването е нещо лошо, но всяко нещо с мярка. Човек като не е щастлив със себе си, всичките хотели и плажове няма да го задвоволят.
За съжаление консуматорската реалност превзе голяма част от света, а у нас хората вземат пример от американското общество, което е най-зле в това отношение. Там понятия като обич и лоялност са презирани, за сметка на пари, тръпки и изживявания.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e30ffc9e2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Много хора и от двата пола не осъзнават, че целта на едно съвместно съжителство на първо място е партньорството, след това идват бракът и децата. Не виждам нищо лошо в това да пътуваш и според мен 1-2 години връзка не са достатъчни, за да опознаеш един човек и да правите деца. Виждам постоянно такива двойки, които се разделят и жената опъва цялото бреме по отглеждането на детето. Прекрасно знаем какви са издръжките, присъждани от съда, и колко струва реално отглеждането на едно дете.
От коментара ти ми става ясно, че не си просто скромен, ти си стиснат. Една жена лесно преценява тези неща. Не е бил проблемът липсата на пътувания, а това, което една жена преценява и как проектира тя бъдещето си. Ако смята, че след като роди едно дете и е неспособна да се издържа сама за период 2-3 години и виждайки характера ти, тя веднага може да прецени, че ще слагаш голяма част от необходимите разходи в графа "ненужни". Ще ти дам един елементарен пример. Ние жените понякога имаме нужда да си купим червило например. За теб това няма да е нужно, но за една жена, за да се чувства добре и да има нормално самочувствие, е необходимо. Хубавите червила не са по 5 лв. Само че ти примерно ще й кажеш: аз няма да дам 20/30/40 лв. за червило, защото има от 5 лв. Или защо си е харесала чанта за 100 лв. като има за 20 лв. от пазара/битака. Ето така изглежда твоето поведение отстрани. За да създаде семейство, една жена търси сигурност - дали от мъжа, дали тя ще си я е създала. Само че една жена с вече създадена сигурност под формата на незаменима квалификация/спестявания/бизнес пак ще иска да пътува и да се забавлява, и ще й дотяга твоето поведение. Тя може да не иска да получава материална поддръжка от теб, но ще иска да пътувате и да си делите разходите например.
Ти си живееш в твоята кутийка, разсъждаваш си по твоя начин, но хората са различни и шансът да попаднеш на някой, който да е склонен да търпи т.нар. твоя скромност, е много минимален. Дори да си вземеш жена от друг континент, както те съветват по-горе, тя бързо ще се ориентира, че има и по-добри варианти и начин на живот.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 44c0d6fbee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Толкова изречения, толкова увъртане.. Не можа ли просто да ни напишеш: "никоя не иска да ми роди бебе".

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f38fbeccce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Абсолютно съм съгласна със номер 9, няма как младо момиче да иска да води спокоен живот, грешката е в теб.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f692c89a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Моята история е 99% същата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: dac2d3dc5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Едно младо момиче на 20г. естествено, че ще иска да пътува. Аз ако не пътувам ще умра, мен това ме прави щастлива и затова живея, още по-хубаво е да е с любимия човек. Естествено екскурзиите си ги плащам сама, никога някой не ме е водил по почивки. Свикнала съм сама да се издържам и всичко да си плащам сама. Семейство искам стига мъжът да е сериозен, но ако не обича да пътува няма да издържа. Това човек да пътува няма нищо лошо, всеки харесва красивото нали затова работим, за да се радваме на тези пари, за какво са ни, ако само се стискаме и мизеруваме. Не виждам какво искаш, дори и бедните момичета търсят хубавото

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f968f6887a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Така е, авторе! И аз обичам да пътувам, но с влака и да бъде у нас, не някъде на хиляди километри, а да се обърна и към номер 2-гледах "Бай Ганьо" за пореден път, вникнах в поведението на главния герой-точно това е, да удари келепира! И ти си имала среща с Бай Ганьо, който изкарва по 2-3 бона на месец, но се стиска за една стая, защото и не му е неудобно, а това не е дали момичето има пари или не и дали може да плати, не е това, не е за парите! Мъжът трябва да поеме всичко, защото това се прави от кавалерство, от внимание към момичето, а не на принципа "тя ще плати, пък аз нали съм си Бай Ганьо, ще си трая" ето, за това говоря! Аз ако съм на тези Бай Ганьовци, нямаше да ти искам нищо, всичко щях да поеме, не да чакам на теб, защото знам, че не е нито редно, нито нормално един мъж да прави така! Но проблема е там, че нямам тези 2-3 бона и съм сам, а вече ще ставам на 37, но аз нямам такова мислене като Бай Ганьо!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 148a01733d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Любовта трудно се намира в днешнп време особено ако си стегнат и красив мъж с възможности. Почти всичко момичета искат да са като нашите инфлуенсърки, да ходят по готини места, да носят скъпи дрехи, да се возят в скъпи коли и така нататък. Не се отказвай. Аз намерих своята любов след куп изневери, лъжи и празни обещания. И твоята е някъде там

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 43be59487e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Авторе, ориентирай се към по-скромни на вид момичета тогава. Няма как да имаш красавица със заплата от 3000 лева.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 493c9dcb35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Пак от автор:
Явно с моята история съм създал грешна идея за това какво искам - не си търся съпруга, която да ми ражда деца, да се забутаме на село и да не мърдаме от там. Търся си партньор, с който да градим нещо заедно. Искам да имам собствено жилище, където да не се притеснявам да забия пирон и да си закача картина. Искам да си планирам финансите с някой и да вземаме отговорни решения а не да се чудя постоянно как да вържа ситуацията.
Най-вече търся някой, който би бил щастлив дори ако не обикаляме света през цялото време а се наслаждаваме на малките неща - да си сготвим хубава храна, да отидем на кино, театър, да излезем с приятели и да играем боулинг или нещо от този сорт.
Тук не става дума за ситуация, в която искам да спрем почивки и да гледаме тъпо и кътаме пари - просто искам някой, който би бил щастлив с живота си дори ако тази година не успеем да отидем на голяма почивка и би помислил "може да сме на почивка на Ахтопол а не в южна Франция, но аз се чувствам добре, защото сме заедно и си прекарваме добре" и това е най-важното.

* * *
Нима няма други хубави неща, които можеш да направиш с парите си? Не можеш ли да инвестираш пари в местната библиотека? Да направиш читателски клуб със срещи и да инвестираш в привличане на хора? Да организираш или създадеш нещо? Защо всичко трябва да бъде консумиране на нещата, които вече ги има?

* * *
Към номер 20. Мисля че тук има голямо недоразумение. За мен има голяма разлика между "отговорен и скромен живот" и "прахосване". Ще дам пример:

Отговорен и скромен живот: Ти си жена, която иска да си купи червило, искаш конкретен цвят и го нямаш - виждаш че качествените червила струват 50лв а има и такива от 5лв. Преценяваш, че е най-разумно да си купиш качествено червило, защото първо ще ти служи по-добре и второ няма шанс да ти направи тъпа алергия. Купуваш червилото от 50лв и си решаваш проблема - вече имаш червило. Можеш да имаш десет червила вече, но те са различни. Все пак си човек - искаш да имаш избор - нормално е. Пък и всичките десет червила са качествени и можеш да ги ползваш когато пожелаеш.

Прахосване: Ти си жена, която влиза в магазин. Виждаш червило, което ти допада в момента. Май вече имаш няколко такива, но не си сигурна. Ще купиш десет. По едно от различните, ще ги пробваш веднъж и ще ги забуташ нейде. Няма значение дали струват по пет лева или по петдесет - това си е прахосване.

Пример 2:
Отговорен и скромен живот: Искаш чанта. Имаш две официални чанти, но нямаш спортна. Виждаш чанта от 20лв и чанта от 200лв. Тази от двеста лева е скъпа, но е здрава и красива. Добра изработка. Ще се грижиш за нея и можеш да я ползваш с години. Може би като събереш пари ще купиш още една от високо качество - за да имаш избор. Ще се грижиш и за двете добре и всеки път ще имаш избор.

Прахосване: Искаш спортна чанта. Май имаш някаква, но не знаеш къде е. Пък и в нея има нещо разляно, което е гнусно и отдавна засъхнало. По-добре да си купим нова. Ама 200лв за чанта е много. Ще купиш тая от 50лв. Даже ще си купиш две. Ще ги прецакаш за нула време или като се прибереш ще решиш че вече не ти харесват. Ще отидеш да купиш още две. Скоро ще имаш нужда от нова

* * *
Относно пътуванията - ще трябва да дам пример за да стане ясно какво имам предвид:
След 3 години връзка с последната ми приятелка и много разговори че искаме да спестим пари и да си купим жилище дойде нова година и заговорихме за почивката през тази година. Заинтригува ни идеята за Италия. Намерихме хубав хотел, запланувахме една седмица да отделим, имах пари подготвени. Приятелката ми каза, че ще плати билетите за самолета, аз ще покрия останалото. Това беше планирано за юли през декември.
Съвсем малко по-късно наши приятели ни казаха, че ще ходят до Дубровник през май месец за две седмици и си търсят компания. Тя сподели че ѝ е интересно и иска да отидем. Съгласих се - Дубровник е хубаво място, пък Италия можем да го направим следващата година.
Отидохме до Дубровник и беше много хубаво. Беше прекрасно. Планирах да отидем по нашето черноморие за седмица и може би няколко дребни почивки за по уикенд в някое симпатично хотелче. Само дето съдбата имаше други планове - след като се върнахме се почувствах зле, наложи се да ходим до Пирогов посред нощ и се оказа че имам нужда от операция. Трябваше да платя за тази операция и ми струваше 1800лв. Също така трябваше да съм в болничен почти цял месец и както знаете - за това време получаваш само част от парите си със закъснение.
Още през времето на възстановяването ми тя ме попита "как ще планираме Италия? ". Аз ѝ казах, че с тия разходи, които имаме в момента пътуването до Италия ще е много трудно. Тя се съгласи, но ѝ стана много тъжно и започна да плаче. Не пред мен, но виждах как настроението ѝ стана много лошо и често я хващах плачейки. Говорихме за това и тя сподели, че много ѝ е мъчно за пътуването, но ще го преживее.
Реших че така или иначе съм в болничен - мога да поема някоя частна поръчка през това време и така направих - събрах пари за това пътуване и след края на раздвижванията ми директно потеглихме. Изхарчихме повече пари от плануваното, но си казах "майната му, като се приберем ще кротуваме малко и ще се оправят нещата".
Само дето не се получи както очаквах. Прибрахме се и тя си изпусна телефона и той се счупи. Няколко месеца по-рано ѝ бяхме купили нов телефон, и аз поговорих с нея - питах я дали можем да купим нещо в среден а не висок клас, защото сме зле финансово - тя каза че ѝ трябва за работа да има нов телефон (и е права) та отидохме и ѝ купихме възможно най-доброто устройство. Сега беше вече време за кротуване, защото вече бях с 3000лв назад по кредитните карти и просто нямаше как.
Няколко дена по-късно сестра ѝ, която живее в чужбина се обади и каза, че ще си дойде до България и иска да направи екскурзия до Солун и да се съберем, да си прекараме малко време там и да се позабавляваме. Сестра ѝ е прекрасен човек и много ѝ се радвам, но момента беше много лош. Тя ми каза, че иска да плати за цялото пътуване със собствени средства и много държи да дойда. След всичките пътувания и боледувания вече имах проблеми на работа. Изоставах сериозно със срокове и щеше да е разумно да остана, но тя успя да ме убеди да дойда. Съгласих се. "Млади сме, сега се живее" пък работата ще я оправя все някак - късно вечер, събота и неделя и така нататък. Сестра ѝ пристигна след няколко дена, прибрахме я от летището и тръгнахме към Солун. Като пристигнахме се оказа, че приятелката ми си била забравила дебитната карта и всички пари. Покрих почивката с моята заплата и влязох още по-дълбоко в заем.
Същият август след като се прибрахме започна един разговор за нова година на почивка в топла страна и аз казах, че това няма как да се случи. Нямах нищо против да направим излизане с приятели, да се видим със семействата или дори бих могъл да отделя средства да отидем до Германия при сестра ѝ, но пътуване извън Европа просто не ми е по силите. До тогава тъкмо би трябвало да съм обратно на нула а планираме да събираме пари за евентуален апартамент/къща. Тогава тя ми призна че започнала да се разубеждава че иска да инвестира пари в жилище и искала да пътува повече. "Жилище означава, че си се спрял и не можеш да си смениш държавата ако решиш а аз искам да пътувам и нищо да не ме спира". Аз от моя страна споделих че имам нужда от сигурност и за жалост така се разделихме.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 66409548a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Спокоен живот и семеен живот в повече случаи изобщо не са едно и също нещо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5ecbb14ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Авторе, от последният ти коментар става ясно, че ти не можеш да поставиш граници. Не е учудващо, че ти се качват на главата. Докато си такъв, все използвачи ще привличаш.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e0404421a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Скромен живот е нещо съвсем различно от това, което си описал, че искаш, авторе. Ти си предлагал един доста задоволителен жизнен стандарт, но двете приятелки, които си "имал честта" да оставиш да те размотават, не са били стока, по това, което описваш. Ето защо не е прекрасно да си толкова мил и учтив, не всеки е способен да не види слабост в това, освен че и по този начин явно успяваш да се оставяш да те правят на маймуна някакви женици, които ти от своя страна идеализираш и по никакъв начин нямаш реална представа за тях. Една жена види ли, че без проблем те води за носа е естествено да си помисли, че всяка жена може да го направи, тоест че нямаш изграден характер.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker