Мъж без висше образование - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъж без висше образование
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2576 пъти
Здравейте. Жена съм и искам да попитам другите жени в сайта какво ви е мнението за мъже, които не са учили и нямат висше образование. Ако вие сте жена с висше образование, бихте ли имали връзка с мъж, който няма и работи някаква по-тежка или нискоквалицирана работа. Примерно шофьор, майстор, дърводелец шивач склададжия. Знам че с такива професии може да се изкарват много пари дори повече от много висшити. Въпросът не е финансов и в това каква е заплата, на мъжа, не съм меркантилна и това за мен не е най-важното, а по-скоро говоря за разликата в средата, интересите, интелектуалния капацитет и тн. Интересно ми е да чуя вашите мнения! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7602959b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Образованието като цяло не е голям критерий, но определя светогледа, средата и амбициите на даден човек. Имах приятел, който не беше учил, и беше шофьор. Ами, неамбициозен човек. На 33 беше, и само това работил. Попитах го защо не е учил след време нещо, било някакъв курс да изкара за преквалификация- нямал време, нямал пари, нямал желание. Не взимаше лоши пари, ама нямаше амбиция. Присмиваше ми се, че съм учила, завършила и работя по специалността си, но взимах по-малко от него. Приятелите му бяха на същият акъл като него. Разделихме си, но той още си бачка същата работа.
Познавала съм мъже, които не са висшисти, но поне имат желание да надградят, врат се, записват се на курсове, не тъпчат на едно място. Сегашният ми приятел е висшист, работи по специалността си, и взима добри пари. Коренна разлика в мисленето, средата.
Има разлика между мъж, който е учил и такъв, който не е. Както и от значение какво работи. Дори и някой да не е имал възможност да учи, винаги има курсове. Но да си млад човек и да бачкаш нискоквалифицирана работа и да ти харесва, си без амбиция просто.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 63ab7fffd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Образование, е добре;честито. Само че, мъж с умения, вродена интелигентност, уважаващ себе си и човека до него, колко години трябва да следва за това? А душевност, която всеки носи в себе си, а някой въобще я няма? Колко години трябва да се следва отново за това? Вие с образованието му ли ще живеете, спите? Нима неговото висше образование може да ви накара да се усмихвате? Отговорете си сама.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 90e3a34b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Здравей,
аз съм мъж и ще те питам какво общо има образованието с връзката. Мислиш, че един дърводелец или шофьор ще по глупав от човек завършил ядрена физика ли? Това са глупости. И от едните и от другите има страшно прости хора, както и много свестни. Аз лично съм от нисше стоящите според теб, но съм сигурен, че съм доста по успял и достатъчно интелигентен от повечето ти приятели мъже с висше образование, които са учили, заради мама и тате, да полежат още някоя годинка на топло без грам ангажимент. Какво означава "интелектуалния капацитет ", това, че си завършила химия(примерно) и разбираш от химия те прави по умна от някой, който обича да чете и се информира за всичко и има огромна обща култура, но поне ти си завършила химия освен за съединения за друго няма какво да си говорите и това означава, че човека е прост.
Висшето образование не ти дава акъл(когато го нямаш го нямаш) то ти дава насока(стига да си оцелил правиното) в каква посока да се развиваш, а ти дали ще се развиеш и ще надградиш над наученото вече е божа работа.
Важното е човека, който харесаш да е добър и да те уважава и не робувай на хорското мнение - живее се с човека, а не с мнението.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 944b45fa5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Аз съм с 3 висши, а мъжът ми е със средно обазование. За мен е по-важно той да е добър човек и някак си да си пасваме като характери. Много е добър и спокоен, грижи се за мен. Работи си бачкаторски истории, това не ме притеснява. Има мъже, много начетени и с образование, но пък си имат доста човешки недостатъци и някаква природна тъпота и липса на емпатия, и куп още неща. Не ми пречи, че той не е учил. Не е глупав в никой случай. Доста трезво и адекватно гледа на живота и всичко, което ни вълнува. Аз съм доволна от избора си, но пък всичко е много специфично за всеки отделен случай.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 638b72f631
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Интелектуалния капацитет не зависи от образованието.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 92c3b97c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Въпреки, че съм мъж, ще си позволя и аз да кажа нещо. Не е толкова страшно, ако някой мъж няма висше образование, не всеки има възможност да следва, за някои специалности таксите са високи. Това съвсем не означава, че човека е глупав или невъзпитан, освен това щом работи и изкарва достатъчно пари за семейството, едва ли е чак такъв проблем. Много хора нямат висше образование, и мъже и жени и не е обидно на днешното време, някои да са със средно образование.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6833a15dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Интересно, до момента виждам точно тея с висшетата да са на тежкия нискоквалифициран труд. А за капацитета.... мътна и кървава е. Влязох в група на общежитие, за да проверя нещо за мой близък и какво да видим- каруцари прости на гъдулки, прошляци комплексари мъчещи се да изглеждат "баровци и баровки", неграмотници, наглеци, селяндури не можещи един въпрос да зададат правилно и един ясен отговор да дадат, нито един нормален пък камо ли смислен разговор да проведат. Но пък за сметка на това се избиват да демонстрират кое от кое овчарче е с по-голямо самочувствие. Сеира на висшистите неграмотници и циркаджии го гледаме навсякъде. Жена на 23 съм, оше не съм записала и все повече се разколебавам изобщо някога да запиша. Та обшо взето предпочитам да не е комплексар с вишУ, денонощно дуднещ, че има вишУ сякаш това му е наляло акъл в кухата кратуна. Само който не е записал не е приет и не се е дипломирал, куцо и сакато влиза и минава без проблем. А като гледаме... са, само куци и сакати.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4d29364ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравейте Авторката съм . Мъж, който не учил както казва номер 1 просто не е амбициозен, което е жалко за един млад човек. И средата оказва голямо влияние над всеки човек. Ако един мъж цял ден бачка с простаци това неминуемо ще му се отрази в даден момент и на него! Хората са го казали "с какъвто се събереш такъв ставаш". За мен лично има голямо значение дали един мъж е положил някакви усилия и е завършил някаква сериозна и смислена специалност или си тъпче на едно място у работи безперскривна и тъпа работа!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6ab60999bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Жена с висше образование съм, и не бих се съгласила на връзка или брак с по-нискообразован от мен мъж.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fc43b4c3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Висшето си е висше. Един мъж няма ли диплома - бягайте далеч!

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 54de0a4565
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Явно си се залюбила с някой общ работник и сега се чудиш дали или. То е ясно какво мислиш ти, теб ще е срам от човека по-добре не му губи времето. Въпроса ако беше само дипломата, то който не е бил приет не е и завършил. Това ли е критерия дали си умен или прост? Толкова хора има, които не са вишисти и са преуспели в живота иска се акъл и амбиция, а за теб не ти трябва ВУЗ. Аз съм жена без висше и печеля доста и не бих се хванал с някой подлизурко, който ще ме гледа като по-нисша от него само защото не съм завършила. Затова си излизам с бачкатор и съм много щастлива.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6a4301e65f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има разлика между висше образование и "вишо", също така има и разлика и между интелигентен и образован човек. Първо ги научи тези неща, след това разсъждавай по въпросите, които си задаваш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 87490fc405
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 1 го е казала много правилно. Не е до едната хартийка, а до мирогледа, амбициите и обкръжението. Ако човекът е намерил други начини да си развива потенциала, има цели и се е обкръжил с други амбициозни и интелигентни хора, чудесно. Но това са по-скоро изключения. Разбира се, висшето също не гарантира тези неща, но е знак в положителната посока.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 25b25ec73a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз лично смятам, че образованието е изключително важно. А хората, които го нямат дори си нямат идея колко е важно. По принцип има хора, които нямат образование и са удовлетворени от живота си по някакъв начин. Примерно да си някакъв дърводелец или майстор в някаква свера също е успех и то голям. Понякога човек може да успее и без официално образование, но със сигурност не може да успее ако не иска да учи. Да искаш да учиш, да искаш да виждаш нови хоризонти, да искаш развитие, напредък, ето това е важно и няма значение как е облечено това желание, дали в Софийският университет или просто любознателност, която задоволяваш. Човек може да се образова и в библиотеката, напълно безплатно. По-важно е жаланието. Та.. хората, които не го правят според мен са посредствени и въобще не знаят за какво са дошли на тая земя. Дошли са да си убиват времето, без да осъзнават, че по този начин убиват себе си и всичко смислено. Далеч съм от такива хора.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b21e4f1126
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Доста елементарно е да съдиш за акъла и качествата на човек по парче хартия. Йосиф Бродски - професор в американски и британски университети, Нобелов лауреат - е завършил... седми клас. Не висше, не полувисше, ами и средно няма. Дипломите не са критерий за находчивост, образованост, предприемчивост. И най-малко са гаранция за успех в любовта или в живота. Пол Маккартни също няма музикално образование. Не е успял дори да си подаде документите в университет. Е, щом ви пречи, откажете се от такива мъже, хахаха.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ee81603052
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Има висше образование, завършено в Харвард, Принстън, Масачузетския технологичен и такова от Пернишкия Европейски политехнически университет, по-известен с друга абревиатура, Делиорманската Сорбона - Шумен, разни филиали и свободни университети. Странно, но притежателите на дипломи от последните са много по-горди от завършили къде по-престижни чужди университети. В моя град със затихващи функции безработни висшисти цял ден дремят по кафенетата, други са охранители и таксиджии, продават в магазини...
В крайна сметка всичко е до човека. Има много приятни хора, четящи, будни и знаещи, както и надути висшисти, които в едно написано изречение правят по две грешки и са посредствени и ограничени..

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4d29364ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 11 не позна не съм се влюбена в бачкатор и никога не съм била. Просто ми е интересно да чуя мнението на други жени. Защоти според мен хората трябва да се събират от сходна среда със сходен интелектуалвн капаците, образование амбиции, от една черга както се казва.
Номер 13 точно това искам да кажа и аз! До амбиция е, а не просто до хартийката. Аз нямам предвид хора с някво виШУ, а хира, които наистина са положили усилия и са заършили серизни специалности като Медицина Право Софтерно Инженерство и тн
Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: dce7640839
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Ами ще дам пример, че едни от най-успешните хора Марк Зъкърбърг, Роман Абрамович, Бил Гейтс са без висше образование. Висшето образование навсякъде по света девалвира, а у нас е под всякаква критика и да, както е казал №3, вече не се влияе особено от интелекта.
Влизат всякакви хора във ВУЗ без никакъв потенциал и голям интелект и най-интересно, че завършват, а лошото е, че голяма част от тях след това работят ниско квалифициран труд.
Имам съученици, които не завършиха висше, но развиха успешен бизнес и съученици инженери, които работят като дистрибутори и едвам свързват двата края.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f2b7c62ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Аз имам образование, амбиции, допълнителни квалификации, знам писмено и говоримо 7 езика, видът ми е идеален за възрастта. Държа на умен, спокоен, приличен мъж, с подобни на моите културни интереси, който да има подобно чувство за хумор. Търсила съм само и еьинствено сред хора със същата степен на образование. Два пъти го намерих, първия почина при катастрофа, с втория изгледахме моите деца и сме спътници към старостта. Уважаваме се, обичаме се. Не бих могла да уважавам човек без амбиции, без обща култура, ходещ за риба с други пийващи или цакащ белот пред блока.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5747278af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Ето затова не трябва да съществува демокрация в просто общество, диктатурата на масите е огромно зло. Дотук, от коментарите разбрахме, че завършилите "вишу" са следвали, за да угодят на родителите си или за да мързелуват няколко години на родителска издръжка; че ядрените физици не са по-умни от шофьорите, защото сред шофьорите има много свестни, а сред ядрените физици много прости; че завършилите химия могат да говорят само за съединения и затова смятат, че нисковалифицираните кадри, които се интересуват от всичко не са интелигентни; че висшето образование не ти дава акъл, а насоки, дали ще надградиш е Божа работа, следователно... ъъъ... следователно е божа работа така или иначе; че важното е човекът все пак да е добър и да те уважава, защото висшистите може пък да са лишени от емпатия (в превод за природно интелигентните - съпричастие); че жена с три висши образования се чувства добре с мъжа си със средно образование, защото той "не е глупав в никой случай", че "интелектуалниЯ капацитет не зависи от образованието", може би и културата; че "не е обидно на днешното време някои да са със средно образование" следователно защо да не си съвпадате в житейски план, освен това, ако изкарва пари, какво пък... ; че няма смисъл да се следва вишу, защото там са само клоуни, палячовци, комплексари пълни, циркаджии, и не на последно място - овчари; с две думи - куци и сакати, денонощно дуднещи, че класиците ненапразно са възпявали богатата душевност на тираджията, а той, вишистта - късно го разбрал.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4d29364ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Номер 18 Бил Гейтс е учил в Харвард. Не ми го давайте за пример, както и музиканти и певци, при които става дума за талант и много труд също, амбиция, упоритост и тн. И пак стигаме до това, че да си успешен трябва амбиция упоритост, хъс желание, а не да се носиш по течението и да си мислиш, че като изларваш там "някви кинти дето повечето висшисти не ги взимат" и си голямата работа. Такива мъже мен въобще не ме приличат и нямаме какво да си кажем. Не искам да обиждам никой!
Авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 04cb8ea638
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Познавам един строител, чиято жена работи в министерство. Ами доста години вече са си щастливи и са си заедно. Аз поне не съм усетил да имат някакви проблеми.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f5100f30bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Напротив! Интелектуалния капацитет ЗАВИСИ много от образованието! Не от тапията, а от средата в която си се движил 4-5 години. Влизайки да учиш висше ти попадаш сред елита на обществото, сред най-умните и най-обрзованите млади хора, амбициозни, напористи. Общуваш с професори, доценти, с най-умните и начетени хора в държавата. Без да го осъзнаваш тази среда оставя траен отпечатък. Я ми посочи няколко важни, успели хора, богати, които ДА НЕ са висшисти? Няма такива. Или им липсва амбиция, или интелект, а най-вероятно и двете заедно. Те може да са много добри хора, но са под нивото на висшиста в живота, под елита на обществото и техния растеж и позиция е крайно лимитран. Не само ограничен от собственото им неможене, липса на интелект или амбиция, но и от самото общество. Защо? Защото висшистите са каста, като всяка друга, те няма току-така да допуснат някой "външен" сред тях си, да заема шефски постове и т. н. Това трябва да ви е ясно на всички. Неслучайно е казано образованието отваря много врати.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 813920d111
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   В Софийския университет и НБУ е пълно с индивиди без обща култура. Какви висшисти, какви елити преследват непросветените ви съзнания? Качеството на образованието в България е рухнало и се прецаква още в СОУ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 79d4a4542d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   До 20,

не мога да разбера това опит за сарказъм ли е или познатата злоба и завист в обществото.
Защо имам съмнения, че имаш висше, може и повече от едно, смяташ се за много интелигентен, но не успяла в живота и озлобяла дребна душица.

Малко по ведро трябва да го даваш.

Иначе относно темата, връзката си е връзка, ама дойде ли сляпата неделя ни висше помага ни гявол. Всички оглупяваме еднакво, здравия разум изчезва и няма кой да ти помогне. Така че авторката поне според мен просто още не си попаднала на точния за теб човек.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cccf13072a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   До 25 от 20. Чувството ми за хумор е доста ведро, правилно си забелязал/а, че нещо не разбираш.
От толкова политическа коректност флиртуваме с абсурда, и това е видно с помощта на малко логика, която те съветвам да развиваш, вместо да хабиш потенциала си в предположения.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: bb917099cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Човек, ако обича истински, няма да задава такъв глупав въпрос на такова място. Щом питаш, значи не го обичаш истински. А иначе, образованието не е съвсем без значение, но в никакъв случай не е определящо, нито за интелектуалния багаж, нито за поведението и културата на един мъж!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b444449a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   За мен формалното образование е отживелица. Имам висше икономическо, но не научих почти нищо полезно. Не съм доволен изобщо.
По професия съм програмист, учил съм се от курсове, школи, книги, статии и се справям добре. Кетапът от университета изобщо не ми трябва и реално висшето не си го броя. Няма общо с професията ми.
А за икономиката от десетина книги научих повече, отколкото от пет години в университета.
Няма нищо срамно във физическия труд. Шофьорите, механиците, строителите и боклукчиите са достойни хора и приносът им за обществото е не по-малък от този на ИТ специалисти, счетоводители, инженери, филолози.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5ab81d9e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   всеки се влюбва в подобен на него, независимо от образованието,което е относително понятие, а пък някои жени просто си падат по прости мъже понеже са комплексарки и и се имат за нещо повече избивайки комплекси върху простия мъж ....

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b772800394
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Много верни и неверни неща се казаха тук ,а това е интересна тема, която може да се развива много. Въпреки ,че съм мъж ще си позволя да кажа няколко думи и аз.
Висшето образование е измислено неслучайно в съвременното общество, то е не само по-висока квалификационна степен ,но в някои случай и придобиване на тясно специализирани умения в някоя област.
Сега то нямало смисъл казват. Ами по тази логика и от средното може а кажем, че няма. Ние си имаме вече доста от "братовчедите", и за тях няма смисъл, някой от тях доста позабогатяха от всякаква нелегална дейност ,дайте и ние след тях.
Аз лично имам висше магистърска степен ,но не да угодя на родители,а защото аз имах такива стремежи. Ако не бях успял да следвам точно каквото искам сега щях да съм със средно.
Въпреки че съм завършил преди години не спирам да си развивам мозъка и в други насоки . Сега карам и допълнителна специализация и тук вече от значение е висшето дори само като документ.
Както споменаха и тук някои и аз имам познати и приятели, които никога не са искали да следват Ефекта:
Никакво развитие или помен от напредък за 10г. Никакво желание за усъвършенстване. Почти никакви интереси извън стандатрните битовизми. Тотално зацикляне на едно място. Повечето си нямат и идея какво е да издържиш 1 изпит. Едва взеха листовките с по3,4 късния. Бият се в гърдите,че се справяли с живота, но нямат друга гледна точка и база за сравнения, нямат и контакти с хора над тяхното ниво. Средата им е повече от просташка и елементарна.
Така, че мили и драги, когато отидете и вземете поне една изпитна сесия и изслушате 2,3 лекции от професор, тогава ми разправяйте че не било нищо.
За нивото че е под всякаква критика и невежеството знаем, но нима не го докараха именно невежи хора на високи постове, някои от които даже не знаем и средни дали имат.
Иначе номер 13 даде абсолютно точния отговор на 100%

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9271aef22c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Това че си учил висше е показателно по принцип, че искаш да се развиваш, имаш воля и амбиция, тоест показва човешки качества.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ac9cfe2b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Образованието определя доста неща. Тук не става въпрос някой да има само диплома за нещо, едно листче. Когато станеш студент, попадаш в друга среда, сред учени хора. Колегите ти може да са по-големи от теб,семейни , с деца или без. Оказва си влияние.Получаваш малко или много някакъв опит в дадена сфера.
Аз примерно цял живот до сега съм чела книги, от малка съм така. Вкусът ми се промени с годините, но редовно чета някаква литература. Ами и мъжът ми до мен трябва да е подобен. Не мога да се обвържа с човек, който пише с грешки на родния си език, или е прочел 2-3 книги в живота си, и то като ученик в малките класове. Като по-млада си мислех, че интелектуалното ниво и образованието са без значение, но с времето разбрах,че са. Може да не е задължително висшист, но да е грамотен, и да има интереси в някаква насока. Да не се вълнува само от кръчми, алкохол и от вкъщи на работа. Да има идеи, мечти, да има някакво хоби, да го виждаш ,че иска да надгради.
Не може да сравняваш интелектуално един адвокат и един шофьор. Както и един лекар и един склададжия. Да, не всеки има възможности да учи, но има курсове, дали за езици, дали професионални, но винаги има начин. Как има хора, които на 40-50 записват да учат нещо? Има хора, които просто се оставят по течението, и такива, които са с амбиция и борбени.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0f94ade1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Аз съм със завършен магистър, а мъжът ми е със средно образование, но не мисля, че това някога е било проблем. Той е интелигентен, добър и изключително трудолюбив човек. Когато разбрах, че е мечтаел да следва, след като е завършил средно, се опитах да го мотивирам да запише, но явно с годините това желание се е притъпило. Нещо, което не е проблем за мен. Моята среда винаги е била сред високообразование хора, главно заради родителите ми и гимназията, която посещавах, а после и приятелите в университета. Но от малка съм била напълно наясно, че дипломата не гарантира определени качества на човека, нито обратното. Смятам, че сама най-добре бих могла да преценя човек, говорейки с него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5167208d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Аз съм без начално образование, но чукам само банкерки - много съм як !

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: dcca92ff67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   На добрите обноски и човешката отзивчивост държа много повече, отколкото на дипломата. Аз съм с докторска степен, а съпругът ми е със средно образование. Всеки от нас работи по специалността си, аз се занимавам с литература, а той е електротехник. Когато го срещнах, приключваше злополучният ми брак с мъж с две висши образование - информатика и финанси, който проектираше софтуер за банкови услуги и печелеше майка си и баща си. Да, беше начетен, информиран и умен човек, но покрай него загубих всичките си приятели, защото високомерието и важниченето му, принизяващо другите, в крайна сметка омръзна на всички. Колко пъти съм се извинявала вместо него на приятели, които са си тръгвали от дома ни обидени и унизени, само аз си знам. Отношението към мен беше същото. Все аз бях по-глупавата, по-незнаещата, по-неможещата, крясъци, обиди, диктат, пълно игнориране на нуждите и чувствата ми... , докато накрая просто развързах кухненската престилка и треснах вратата от външната страна.
Точно в този период от живота си срещнах електротехника, с когото сме семейство вече седем години, през които най-сетне разбрах какво хубаво хората намират в брака. Той е мил, искрен, естествен, дружелюбен, весел, остроумен, проявява някакво шесто чувство към настроенията и потребностите на другите и не на последно място - непрекъснато търси нови възможности за развитие. През тези седем години започна нова работа и към днешна дата е технически ръководител на няколко екипа в сериозна компания; след работа посещаваше вечерни курсове по английски език и вече ползва свободно езика; неговата отзивчивост привлича като магнит хората, приятелите ми се върнаха, у нас винаги е весело и пълно с гости. С една дума, след като срещна подкрепа от близък човек, този мъж радостно се втурна да гони мечтите си и изненада и себе си и мен с бързите си успехи. Обичам да го гледам сутрин как се приготвя за работа, колко уверен изглежда, чувствам се сигурна, когато усещам неговото самочувствие и спокойствие.
Защото тук засегнахте и финансовия фактор, ще кажа, че в сравнение с първия ми мъж вторият печели "жълти стотинки", но и тези жълти стотинки са два пъти повече от моята заплата. Но не това е главното, а отношението към мен и връзката ни.
Ето, преди секунда влезе в стаята и като ме видя, че пиша нещо на лаптопа, каза: "О, виждам, че си заета... Отивам да направя пържени картофки, ще хапнеш ли и ти, мила, или искаш някаква салата? " За сравнение: в такава ситуация "великият компютърен специалист" би заповядал: "Искам да ми изпържиш картофи! Веднага! И салата ми направи! "

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fd5de72823
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Номер 36, не те разбирам. Оплакваш по темите как се налага да издържаш новия си мъж, да му изплащаш заемите, да помагаш на бившето му семейство итн.. Разправящ как той и стотинка не дава за вкъщи, прехвърля всичко на теб, дразни ти се като се разболееш и му объркаш примерно излизането вечер итн. Купуваш какво ли не на дъщеря му, бившата му ви се натриса по всяко време и дори ти взема назаем дрехите, използват те...и после отиваш в съседната тема и започваш да го хвалиш и да разправяш как си случила на мъж, колко е невероятен, как те обича и колко хубаво са ви сработили нещата.
Надявам се поне ти да се разбираш и да можеш да оцениш обективно ситуацията. За мен е объркващо - до един момент съчувствах на споделеното, оттам нататък оставам с впечатлението, че самата ти просто не се цениш достатъчно и приемаш и връзка, в която те приемат за даденост, за нормална.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker