Мъжът ми е особняк (или е луд?) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжът ми е особняк (или е луд?)
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 3707 пъти
Искам да споделя историята си тук, тя може би ще обедини доста. Запонзах се с мъжа си, когато той беше на 34, стар ерген и още тогава лъхаше на психиатрия малко. Как ме омая не зная, но той по принцип изглежда много добре, спортува редовно и не се запуска. Роди ни се и дете. Като човек освен особняк е много възпитан и добър. И тук идват някои неща. Първото е, че той... не си сменя гардероба, т. е. дрехите. Подчертавам, не ходи мръсен, вмирисан и т. н., изключително чист е, къпе се по 2-3 пъти на ден, дрехите също са изпрани и т. н... но той носи дрехите си буквално докато станат на парцали. Взима заплата около 10 хиляди лева и не си купува нищо ново, има 2 чифта обувки и 1 маратонки, като маратонките му са на 5 години. Ако си купува нещо, то задължително е.... от дрехите втора употреба! Без майтап, ходи там и от там си купува. Аз съм на обратната страна и харча много пари по магазините :). Понякога купувам и за него, но той категорично отказва да носи тези неща. Измисля си всякакви оправдания - не се превземал толкова, не му било важно, свикнал си бил с втората употреба. Започвам да се срамувам като вървим по улиците заедно. Същия е и към храната, не проявява никакъв интерес към каквото и да е, често яде неща, които малцина биха - например яде хляб и лук ей така ако е гладен, хляб, лук и шунка, наяжда се с това и после не е гладен за каквито и да е манджи. Иначе си прави протеинови шейкове, на това държи. Ако му кажа нещо винаги отговаря ти яж каквото искаш, аз казвам ли ти какво да ядеш, броя ли колко пари харчиш, казвам ли ти какво да си купуваш.... Четах някъде, че има психическо заболяване свързано с мания към стари неща... Портфейла му е съдран като парцал с 3 от 6 скъсани отделения, купил си го е като е бил на 18 г. и станал студент, сега е на 40, 22 годишен портфейл, за който той твърди, че му носел щастие. Същото е с няколко моряшки фланелки с дупки от молци, подчертавам, изпрани, чисти, но с дупки, които са също има-няма 20 годишни от казармата са те, в Пловдив с тях е служил и сега са му повече от талисман! Събрал е 5-6 такива парцала, слага ги под пуловера зимата, лятото с тях вкъщи ходи, не мога да го гледам направо. Има и още такива неща. Например колата ни е голф и то 3-ка, питам го - заплатата ти на месец е като за 7-8 такива коли, защо не купим нещо по-нормално... отговор - колата е да ми служи, не аз да й служа, знаеш ли кое колко струва, на оня ли ще давам парите ни (сервизи). Много много неща са, вие имате ли подобни образи около вас? Да не вземе да полудее нещо по-лошо или това е травма от детството (бил е много беден, и той, и брат му, но брат му е коренно различен)...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0a9e8a386a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами госпожо като ви е срам от съпруга ви напуснете го и си намерете някой, който взима 1000 лв. и живота ви ще бъде песен. Човекът не ви ограничава в нищо, а вие сте недоволна.
Лудата сте вие , а не съпруга ви. Милиарди жени биха искали да са на ваше място.
Това ви го пише толкова изстрадала жена с две деца, че тези проблеми, който описвате, за мен не могат да бъдат проблеми.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 062ed37a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Викаш по-добре да беше богат и да ме дармони.Няма пълно щастие,човек,или преглъщаш и се примиряваш с подобни дреболии или си вземаш сакчето и кой откъде е.Не се опитвай да го превъзпитаваш,защото нищо няма да се получи и накрая ти ще го отнесеш пряко и преносно.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a5fc9f1999
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази история все едно аз съм я писала ,различават се само годините , беше на 33 като се взехме . Още тогава ми светна лампичката, но пък е много добър и работлив човек и се държеше повече от прекрасно със мен. 7 години се боря поне малко от малко да променя това негово качество , но е без успех . Дрехите му от 15 години са все още в гардероба , боксерките му дори са скъсани и не ги хвърля защото са закупени от Англия. Храната дори стои по 5 дена в хладилника и си я хапва без проблем . Няма претенции за храната , каквото има в хладилника това , дори и хляб и сол.
Когато имахме проблем с колата , не я заведе на ремонт , а я изгасяше и палеше отново на светофарите ,хем да пести гориво , хем да не вие и да не го гледат хората. Винаги се купува най-евтиното нещо от което имаме нужда , нищо че печелим между 5 и 15 хиляди на месец, и нищо че понякога му излиза тройно по - скъпо ,защото в повечето случаи не му върши работа и се налага да закупи ново. За храната с изтекъл срок на годност няма да говоря, не му е проблем да си я хапне.
Ежедневието ни е много натоварено, работим без почивка , имаме 2 малки децата и време за разходки , или кафе с приятели няма , но в редките случаи в които се налага да излезе почти винаги слага един и същи спортен екип, и дори му казах ,че не е нормално да ходи до счетоводителката облечен все с него , прави лошо впечатление, но за него не било важно , нали бил чист и изпран. И примери има още хиляди. Не си само ти в тази ситуация, но и неможеш да го промениш . Понякога си казвам ,че е добър човек , работи грижи се за нас , не ни тормози и че просто трябва да приема тази негова черта и да не се ядосвам толкова , но ми е трудно . Отдавам го на детството , което е имал , живяли са много бедно , аз също съм живяла бедно , затова и се мобилизирахме,имаме малък семеен бизнес и печелим изключително добре . Има по- голям брат също, който е коренно различен от него . Незнам и аз какво да мисля вече. Ако намериш решението някой ден , ще се радвам да споделиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9a228905a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Като ти е толкова особен защо си се оженил за него? От страх да не останеш стара мома ли? Кифла.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 375b9e7fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Ти си щастливка не виждам нищо лошо в живота на мъжа ти човек с принципи който не парадира с възможностите си. Но съм сигурен че ти го правиш искаш да се покажеш пред хората да ти завиждат колко сте добре и накрая някои да ви урочаса. След като не ти държи сметка за какво харчиш НЕГОВИТЕ пари какъв ти е проблема. А и аз искам талисманското портмоне да ми носи по 10 хиляди месечно. Човека си е напълно нормален не му налагаи твоето мнение както и той не го прави с теб. Живей си живота защото много хора биха искали да са на твое място.
М 44

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 286a83a72e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наред си е човека, просто сте различни, което явно е проблем за теб, не за него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3d0cffbf6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Това жената като няма проблеми, се опитва веднага да си намери.
Не ти изневерява, не те бие, не пие, не ходи постоянно навън, грижи се за теб и ти харчиш, но сега проблемът е, че човекът е с еди каква си кола и се облича еди как си. Ами изкарай ти пари, нали си модерна жена, и си купи по-нова кола го вози ти. Да, нещата, които описа са странности, но какво толкова? С извинение, е*а ти проблема... Да, може да е скръндза, може да си има носталгия към стари неща и да си ги обича, но какво толкова? Идеални хора няма. Ако се грижи за семейството си, има ядене, платени са сметките, детето е добре и т.н., какво повече? Искаш ново БМВ, еми работи и си го купи!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cd65499a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Не те разбирам. Хванала си се с някого, когото не харесваш още от началото. Какво си очаквала, че ще стане с времето. Налягай си парцалите, защото друг "особняк" с 10 бона заплата няма да вържеш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 46bddb7f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човекът поне не е консуматор като теб! Какво толкова не можеш да приемеш? Тези неща, които си ги пази портмонето и нещата от казармата са му като талисмани на човека. Аз също вярвам в тези неща и си пазя разни работи за късмет. Предпочиташ да те бие и да се налива и да се друса? Или пък да си харчи парите по курви или казина? Питам те като жена. Предпочиташе да ти харчи твоите пари за да си купува разни неща? Какво лошо ти е сторил, че го наричаш Хахо ? Човекът просто е малко странен сега ли започна да те дразни? Сигурно обмисляш да му сложиш рогца. Знаеш ли заради ей такива като теб свестните мислят, че вече никоя не си заслужава.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3b024c844c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   “ Храната дори стои по 5 дена в хладилника и си я хапва без проблем”

Не мисля, че знаеш що е хладилник и за какво го ползваме ...

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3b024c844c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имам идея - хвани се на работа, събери малки ит парите, които ти дава, купи една кола на лизинг и ... ВОАЛА! Ще си имаш нова кола!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8d685dc354
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

13.   Хора, вие чувате ли се?? Кое му е нормалното да ходиш с тениска с дупки от молци? Мъжът й прилича на клошар, отгоре на всичко яде боклуци, от което си съсипва здравето. Утре като почне да се разкарва по болниците и тя с него, вие ще си седите вкъщи пред компютрите, не тя, ама иначе сте много ларж на съвети, нали не ви е на главата. Еми не са добре нещата. Егати и стандартите дето имате - щом не те бие, значи всичко е ок. Ми, не, не ок. Това ли е вече криетерият за мъж - да не бие, всичко друго - може! Човекът има проблем, за психолог е това, ако изобщо се съгласи да иде. Тя може да си живее с него, ама това не е ок, ходете вие с жени и мъже, които приличат на цигани, току що излезли от казана с боклук, като давате такива съвети!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8cb6321d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Моряшките фланелки са памучни и не ги ядът молците, и траят година при редовно пране. Отделно, че ги носеха предимно във флота. И друго, мъж, който се къпе 3 пъти на ден, не би облякъл 20 годишни парцали. Така, че не ти вярвам.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ce6e6eaef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Ами така както го описваш, веднага го взимам. Скромен мъж, добър. Като не го харесваш, дай го насам :-))) И купуването на нови дрехи постоянно също е признак на психични проблеми, да знаеш....

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c1fd51b929
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Ей видяхте парата и човекът е нормален. Ако описанието беше същото, но парите 1000 лв, щяхте да мислите различно. Човекът има ОКР, най-малкото. Психотерапевт е отговорът.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a4c56cd00a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   И моят мъж е така, само че в по-лека форма. Също взима доста голяма заплата, с която може да си позволи всякакви дрехи, но не се интересува от нови покупки. Предпочита да си носи старите овехтели неща докато не се скъсат тотално. В началото ме дразнеше, но не му правих забележка. Един ден обаче ми писна и реших, че трябва да променя това. Казах му какво мисля за повечето от дрехите му и принудително го заведох на пазар. Изхвърлих някои от старите му дрехи с негово съгласие и му казах кои стават само за вкъщи. Същото и с обувките. В моя случай хубавото е, че той ме слуша и не се противи много, знащото знае, че няма вкус за дрехи. Опитай и ти така - малко нашега го заведи на пазар и изберете заедно нови неща, които и той да хареса. Не купувай нещо без негово знаение, защото може да предизвикаш обратен ефект.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: aab55b6ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Един от най0лесните начини да спреш да уважаваш жените е да четеш такива постове като на авторката. Това е най-трудното за жените - да не се опитват да променят мъжа си.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0396f61620
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Човек може да живее и с малко може и с много, но за да има много трябва да се научи да живее с малко иначе не се получава, а ти като жена виждаш едни пари и давай да харчим. Не те нападам, но ще разясня.
Колата от 5хил. върши същата работа като колата от 50. 000, защото колата е ПТС за придвижване от точка А до точка Б, а останалото е газария. Накратко една скъпа кола има и скъпа поддръжка ако сега мъжа ти дава в сервиз 500 то тогава ще дава 5000, а разликата е едни 4. 500 дето се спестяват и за това човека има пари, защото мисли. Сега ще ти кажа, че както ти се радваш на хубави коли, така и младите жени, а виж имаше скоро тема, че едно 20г момиче си харесва мъже над 40-45 оп, усещаш ли за какво говоря.
Човека е страхотен, а ти се радвай, че пести, за да може да имате, да усигорите едно нормално бъдеще на вашето дете, че и не те ограничава, не ги държи сметка колко да пръскаш, не пие, не се бие, не ги проиграва та какво повече искаш? Искаш кола ами работи, спести и си купи после поддържай, че тя и ще гори 2 пъти повече - включи го в сметката, и накрая вместо ти да имаш пари, ти ще си и роб на колата, но нищо нали ще се кефиш, че е скъпа, хубава, а какво ще се яде те хората не виждат в къщи хладилника пълен ли е, празен ли е. Айде представи си и, че си купи скъпа кола, че си паразарува постоянно от скъпи магазини иска само деликатеси за вечеря, почивки и т. н. и накрая си представи, че вместо 100. 000 в банка сте останали с 0. 00лв за месеца тогава сигурно ще дойде ред на следващата тема "Пропиляхме всичко, парите не стигат, той се пропи. Да го напусна ли? "
Много хубаво е възпитан, много добре, че е живял скромно, за да бъде това което е днес, а именно добър мъж, финансово стабилен - страхотен човек.
Сега виж, колко повърхностни неща избори, спомени, талисмани, дрехите му, че не са нови, за да ви завидят, а се срамуваш, но от кого от хората, да не ви видят хората, да не кажат хората, защото иначе от кого авторке, а ти за хората ли живееш? Не ти ли стига, че ви гледа, че не ти държи сметка дали пръскаш 2, 22, 222 или 2222 лв., че ти е верен и висчко останало. Сега не те ли е срам от самата теб за думите ти? Още нещо, той е свикнал на хляб и сол, хляб и сирене, хляб и лук - вкусно му е, а и така иска така се храни къде е проблема. Болен го изкара, не човека си е наред, но ти си като болна за слава! Човека ти е казал: не ти държи сметка, не му дръж и ти, а погледнато реално ако и двамата харчите каквото има само, защото има то ще дойде момент и да няма. Тия пари не ги има, защото пръска за щяло и нещяло, а защото живее скромно. Мъжете не са кифли и нямат нужда от 100 парцалки, човека така е научен, така живее, какво ти пречи?
Просто евала на такива хора, той не гледа себе си не си гледа кефа та с това ли те изложи или с голф 3ката?
Ето ще ти оставя нещо над което да се замислиш, неговото минало го е направило човек, защото ако той беше от богато семейство както много други щеше да е поредния лигльо на, когото като му свършат парите ще се чуди къде ходят до тоалетна гладните. Всеки има неща, който са спомен, талисман и т. н., но ето оставям този текст и помисли какво искам да ти кажа. :)
-Бил Гейтс в ресторант:
След като приключил с вечерята дал на сервитьора 5 долара бакшиш.
Сервитьора започнал да го гледа странно. Г-н Гейтс се усетил и попитал:
- Какво има?
Сервитьорът:
- Просто съм изумен, защото на същата тази маса дъщеря ви остави 500 долара бакшиш, а вие - най- богатия човек в света оставате само 5.
Бил Гейтс се усмихнал и отговорил:
- Тя е дъщеря на най-богатия човек на света, а аз съм син на обикновен дървар.
Поука: ''Никога не забравяй от къде си тръгнал! ''

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8d26abb901
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Да ти имам проблемите... Заслужаваш мъжът ти няколко месеца да ви остави без да дава и един лев в къщи, а с парите си да иде до Милано или Париж и да си накупи маркови дрехи и обувки, да се храни в скъпи ресторанти, да разпуска по курорти с някоя млада готина мацка, да си купи и нова кола, но ти да ходиш с автобуси и пеша. Е тогава вече ще имаш проблем. Сега или си живей с него или го остави. Той без жена няма да остане, ама за теб с две деца и не в първа младост няма да бият мъжете и ще започнеш ти да се обличаш от секънд хенд.
Както писа някой по-горе, ти имаш психичен проблем, не мъжът ти.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d7bf49d896
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Ами, гледай сега, няма нормално и ненормално. Хората са различни. Аз съм жена и също съм такава - пазя си старите дънки от преди 10 години, кефя се да си ползвам един телефон, вместо да си купувам нови модели през 3 години... Нали не те спира да живееш както пожелаеш и да харчиш смело. Тогава нямаш проблеми. Кофти щеше да е, ако беше скръндза.

Освен това такъв тип човек ще си те обича доживот, вместо да те смени след още 5 години и да говори пред приятели за теб така, както някои селтаци говорят за разтропаната си кола, която мечтаят да сменят.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 51aacb2933
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

22.   И се изсипаха един тон прошляци /че тук тук друго няма/ да ти обесняват колко е нормално да си плюшкин и то при все, че има пари. И естествено дежурното- жената е курвата, тя е кифлата, тя си търси проблеми от нищото, някой друг богаташ щял да я шамари. Ами не клети жалки мизерничета, разядени от комплекси, прошлячетата като вас шамарят и правят мизерии. И другия ви жалък дежурен номер със старата мома не е на мода от поне 20 години. Отдавна комплексарските номера не минават и на никоя не й е зор да става слугиня на прошляк. В друга тема пак авторката излезе най-големия боклук, че смеъдливия търтей с малката пишка не става за нищо дори и в едното ебане. Има да си седите и квичите тука отхвърлени, по долните жени докато гушнете букета. То за това и сигурно така сте умрЕли от яд и злоба и се чудите какъв неадекватен виц да изтърсите като аргумент. Цирк балкански. А ти кажи на прошляка ти кратко и ясно, че си е прошляк и вече те е срам от чичо скрудж на улицата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3abf1bc246
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   От написаното изглежда, че е той си е напълно нормален. Всъщност ти имаш проблем. Обичаш да пазаруваш и да се показваш на другите с новите ти придобивки, а това ако не е някакъв комплекс си е най-малко снобизъм. Чудното в историята как все още не сте се разделили, след като имате такива големи различия по между си. Или го приеми такъв какъвто или се разделете и след това си търси някого другиго с житейски мироглед близък до твоя.

И още едно нещо, не конкретно към тебе, а към всички които се правят на много заинтересовани за Света около нас и постват разни снимки във Fakebook-a на тюлени, пингвини и пр. с найлонови торбички - спрете се, адски лицемерно е. Не може да ядеш риба тон, да си купуваш постоянно нови дрешки от мола, да си сменяш телефона всяка година, да ходиш навсякъде с колата си, да изхвърляш храна, да носиш палто от норка и накрая да казваш спрете найлонките, дайте детство и образование на децата в Бангладеш или искаме чист въздух Данче (Фандъкова) (използвам маниера на обръщение на Самия той). Просто си трайте, не е нужно да се излагате. Такива хора, като мъжа на авторката, които не са диви консуматори правят много повече околкото ДиКаприо и Грета взети заедно, дори и да не го осъзнават или дори да не го искат.

П. С. По съвременните схващания човек на 34 не е стар ерген, а само ерген. Може би ако беше над 45 тогва можеше да напишеш, че е стар.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 13fe3e646e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Честно казано, авторке, , аз ако имах пари като него, наистина щях да си живея царски, защото за какво са ми пари, ако ще се стискам и няма да си купувам фермерски храни, а не заместителите от родните вериги! Ето за това говоря! Има си пари нашия, пък купува стари дрехи, коли и евтина храна! Аз ако имах тези пари щях да си имам геймърски компютър, най-новите игри, хубави дрехи, щях да имам най-скъпата професионална техника-фотоапарати, камери, а защо не и един личен сървър за съхранение на данни? Както беше казал Павел Поппандов в сериала "Васко да гама от село Рупча" "Човек не живее хиляда години" Живее се тук и сега, не се живее с миналото! На екскурзии, почивки не сте ли ходили или всичко се върти около скучния и еднообразен семеен живот?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e9ce832cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Е, някои неща са малко прекалаени наистина, но мога да кажа, че и аз в голяма степен съм като него. На 37 съм, също произхождам от бедно семейство, но слава на Бога, имам много добра професия и високи доходи. Старая се обаче да бъда практичен и да не робувам на вещи, защото това освен че е глупаво е и чиста отрова за душата. Започне ли човек да робува на материалното, живота му се превръща в ад, независимо колко пари има. И аз карам кола на почти 20 години, която не струва повече от 1 500 лева. Мога да си купя чисто нова от магазина, но просто не ми трябва. Ходя на почивки 2-3 пъти в годината и тази кола ми е достатъчна за това. Имам и къща в една вилна зона, по която се стига по черен път и тази кола ми е идеална за там. Не й треперя ще се одраска ли, ще се изцапа ли и т. н. Две коли не ми се поддържат, така че за момента нямам нужда от нова и скъпа кола, която да стои пред нас. Относно дрехите, изобщо не робувам на марки. Гледам да ми хареса и да не е на някаква ненормална цена. Примерно дънки си купувам от Лидл и Кауфланд за по 25 лева. Хем ми е по-лесно и не обикалям други магазини, хем ми харесват и са с приемливо качество. Десет или двайсет пъти повече за маркови мога да дам само, ако ми дадат гаранция, че 5 години ще изглеждат като нови, а това от опит знам, че не се случва. Много често уж маркви дрехи са ми се скапвали за отрицателно време. А да платя няколко и повече пъти просто за някакъв надпис - няма как да стане. Същото важи и за обзавеждане, ел. уреди и т. н. Кухнята ми примерно струва 500 лева. Можех да дам 20 000, както правят някои, но при положение, че ми харесва визуално и меко казано не съм голям готвач, не мисля че има смисъл от подобни неща. Като цяло този консуматорски начин на мислене и на мен изобщо не ми се нрави. Защо ми е последният модел телефон примерно, ако ползвам червена и зелена слушалка и мейли? ! Никога не бих дал няколко хиляди лева за костюм при положение, че има хора, които буквално не могат и един хляб да си купят! И по милион на час да печеля, все тая. Щастието не е в парите, нито в материалното. Това нещо хората са прозрели много, много отдавна и е абсолютна истина. Мога да дам сума примери за хора, които лично познавам, но ще се огранича само до един. Преди време излизах за кратко с момиче от да речем доста заможно семейство на фона на стандарта в държавата. Винаги е била презадоволена с всичко и е имала доста повече от 95% от хората. Въпреки това беше изключително материална и говореше и мислеше само за пари, вещи и придобивки. Вечно беше намусена, все парите й бяха малко ( колкото и абсурдно да звучи ) и т. н. Какъв е смисълът от всичко това, ако не можеш да се отпуснеш и едно кафе да изпиеш спокойно. Родителите ми, Бог да ги пази, навремето едвам изкарваха от заплата до заплата, но винаги са били щастливи и спокойни. Никога не е имало напрежение за пари вкъщи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7b54a9939e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Е ти ква си ма? Обичала да харчи по магазините. На тебе проблемът ти е, че те е срам, защото той не е с дрехи за по 2000 лв, а не че си се притеснила за него нещо. Просто образът, който то ти създава не кореспондира с твоите представи. Страшно, ама страшно неблагодарни сте жените. Обичала да харти тя по магазините. Като си куха лейка друго няма какво да правиш освен да харчиш. Не бил карал хубава кола. Ама овцо, с какво се занимаваш ти, че на него му държиш сметка какво да прави и какво не. Коя си ти, че ще му държиш сметка колко харчи и какво яде, а?
Цял живот е бачкал, ако искаш да знаеш на един истински и вътрешно ботат човек му е през оная работа какви дрехи носи. Точно най яко е да знаеш, че имаш пари и да не ти дреме от нищо и от никой.
Как се е хванал с такава куха лейка не знам.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1a80100064
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Тоя твой мъж да не е министър, че да взема 10 хиляди лева? Малко измислено ми се струва тва с парите.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2c2ce02a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Не си направих труда да чета след първите няколко реда. Накратко: поддържан човек, изкарващ пари, харчещ малко. Мърлата мрънка над това. Или авторката е аутистка, или това е порденият импотентен трол.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 377c011540
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   До 7

Това да носиш дрехите, докато станат на парцали не е нормално освен, ако не си много беден и неможеш да си позволиш да си купиш други, но този мъж е заможен.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b79ae00019
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   И моя мъж взема прилична заплата и се облича от килото.Защо не? Като има запазени, маркови дрехи, чак не виждам какъв е прблема.
Защо трябва да се афишира финансовото състояние на който и да е? Ако смяташ, че това е начин за печелене на доверие и уважение от околните, много жалко.
Другото, което не разбирам - какво страшно, грозно и нереално има в яденето на лук? И в простите неща на масата?
Ние лук не ядем така (аз не, той хапва от време на време), но сланина...много я уважаваме.Чесън също, кисело зеле...Той не обича да яде едно ястие повече от два дена, обикновено аз доизяждам, защото намирам изхвърлянето на храна за кощунство.
Петцифрената заплата да не би да значи, че менюто трябва да е супер изискано?Човекът е човек и се храни с това, което обича, а не с това, което отговаря на жизнения му стандарт.
И моя мъж е със стар портфейл.Естествена кожа, няма мърдане.Калъф за телефона си поръча от Алиекспрес.Телефоните ни са на стойност под 200лв.
Нали не ходите с етикетите с цените по дрехите си, та толкова да държиш на тяхната стойност и на това да ви забелязват, че якетата ви са от по 1000лв.
Моят мъж изхвърля само дрехи, които не му стават.Всичко останало си го носи.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1c7118753e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   13, не е нормално, но авторката тези странности си ги е знаела от самото начало и въпреки това се е оженила за него. Т. е. предполага се, че тя го е приела с тези негови странности и го харесва въпреки тях. А случаят тук не е такъв. Ти как ще се почувстваш ако мъжът/жена ти ти каже, че "миришеш на психиатрия". Еми не му е чиста работата на този човек, но и на авторката не е. Явно са се взели от някакъв взаимен интерес като да не останат сами или финансов интерес, а не от любов и сега нека си търпят последиците и двамата. Авторката - че ходи със странен мъж, а той, че е със жена, която не го обича.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a8deb39bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   И моят мъж има такива прояви. На всичко отгоре грам не умее да получава подаръци. Подаря му нещо, а той "Какво е това, ми аз имам (разпадащ се куфар на 10 год, тежащ празен 4 кг-половината от разрешеното тегло за ръчен багаж, а много пътува и му е нужен нормален, лек куфар). Колко струва, нямаше нужда, аз си харесвам оранжевия куфар, подарък ми е (щото новият не е). После го ползва, вече неще стария и пак не ми дава да го изхвърля.
Имаме един друг куфар, огромен -пълен с глупости, които сме намирали. Когато бяхме студенти, работихме в Германия и чистихме метрото. Постоянно намирахме разни джаджи- слънчеви очила, портфейли, флашки, чадъри, слушалки... Абе хората кво ли не забравят. Домъкна всички тия неща обратно в България, защото щял да ги даде на някой, това на този, това на онзи- викам си добре, поне ще се разкарат. Обаче забравя, не се сеща, когато човекът е вкъщи да извади нещото и така години наред мъкнем тоя куфар от жилище, на жилище. Сигурно е 50 кила.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bffc219187
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Това което описваш е вид мания. Мания за използване на стари вещи до дупка. Това е странен вид усещане. Имам такъв познат докато не се скапе дрехата на него не я маха. Аз също го правя но с обувки докато не ги разкъсам но на стадиона не пред хора. Тва което описваш е в екстремна форма ще ти кажа какво е решението:
Трябва тайно да добавяш повече белина (то сега не знам къде да намериш) в пералнята системно и да му скапеш парцалите по бързо. Да може тъканта да изленее по бързо. Наистина пред хора със Тея вехтории не е добре. Храната не ти дреме - добра свиня на подбира.
Справите с дрехите после ще ти кажа и колата как да му скапеш.
С вашите възможности трябва да се возите с Ягуар кви са тия голфове. Няма да живейте 200г.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f03f843dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Историята е измислена! Мъж ще се наяде само с хляб и лук и ще взима 10 бона, а ще носи парцали на 20 години хах.. Като пускате пързалки поне мислиете малко! Смях!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f8532a8254
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   И двамата сте бедни в главата си и сте новобогаташи. За ей такива като вас има една дума - парвеню.
Разликата е:
1. Твоя комплекс от бедност е свързан с това да си показваш социалния статус. Недей да казваш "не", защото нямаше да ти пука как изглежда той. Освен това по понятие си нямаш какво е да имаш кола. Както казва един по-горе за теб колата е гъзарлък, а ти се гордееш с мъж си и искаш да е гъзар.
2. Неговия комплекс за бедност е обратния. Вманиачил се е в пестене, практичност и прагматичност. Което не е лошо, защото точно заради това пък и вестниците му му успяват. От друга страна си мислиш, защо му е да печели толкова пари, като не ги харчи.

Истината е някъде в средата.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6400894b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Така, както описваш съпруга си, по манталитет и навици прилича на Уорън Бъфет, най-великия инвеститор в света и един от най-богатите хора на планетата... Така че, не той не е дорасъл до теб, ами ти, с женския си акъл, не си дорасла до него. И си взела да го обсъждаш и излагаш по форумите... Я се засрамѝ малко.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f37a52e6cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Разбирам донякъди съпруга ти. Много моля да не обиждате авторката, нищо лошо не е казала или направила. Някои от вас пишат много груби коментари без аргумиенти. Нормално е жена да иска ди си купува дрехи и да изглежда добре и за себе си и за околните няма нищо нередно в пазаруването нито носенето на стари неща, но разбира става въпрос, ако нещата са в златната среда, а не в крайностите както при твоя съпруг. Според мен това може да е провокирано от някаква случка в детството. Може, когато е бил малък семейството му е да нямало пари и едва едва да са свързали 2та края. Може да е много сантиментален, много суеверен. Във всеки случай според мен състоянието е някакъв вид мания, провокирана от някакви минали събития. Може би преди да се запознаете. За себе си ще споделя, че в много бедно семейство отрасах. Не ходихме на море имало е дни, в които цяла седмица ядем леща и картофи. Нямах пари за нови дрехи. От малка започнах да работя. От както свикнах да имам пари постоянно ходех по молове исе глезех с какво ли не. След време като изхвърлих половината ненужни неща, осъзнах, че човек не трябва да е подвластен на вещите и да зависи от предмети. Животът му да се върти около новата коля или кога да събере парите за най новия айфон. След това ми прозрение престанах за пазарувам и спестявах и най малкото и аз като твоя съпруг почнах да пестя до най малкото. Свикнеш ли да живееш с малко цял живот не може да се отървеш от това постоянно да смяташ и да мислиш струва ли си това да го вземеш ще ти останат ли пари. И пак и аз сато твоя съпруг си износвам старите дрехи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 64fed3a6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Историята и според мен е измислена, но наскоро една моя любов, разделихме се преди 15 години... но поддържаме контакт, ми прати снимка на котката и кучето му в скута му :), и гледам - като че ли под домашните любимци се намира един хавлиен пеньоар, който му подарих преди 20-ина години, питам го - с какво си облечен? и той - е, как - с пеньоара! :o :D )))
Toй е програмист и също харчи парите си доста целенасочено и не за глупости. Най-вече инвестира, което включва и инвестиция в здравето - добавките, протеините и качествената храна, дрехите му за пред хора са малко и семпли, точно както е най-удачно, впрочем, няма кола, защото не ползва, но по отношение на техниката не прави компромиси. Аз смятам, че е разумен, и че човек трябва да съобразява мирогледа си с действителността, така както този програмист правеше, тоест да не се разхожда по анцунг на работното място, ако това е губещо поведение, а при него би било, защото не е Бил Гейтс и хората, сред които движи не са Марк Зукърберг. Един приятел пък, който работи в рекламата, залага точно на скъпата дизайнерска кола, дрехите и аксесоарите си, но не поради повърхостност, въобще не е повърхностен, но е факт, че обществото е такова и клиентите ще предпочетат него пред някой, който ще отиде на срещата пеша и облечен с дънки и семпъл пуловер, тъй както и хората ще предпочетат силно емоционалната реклама пред разума, както и работодател в сферата на информационните технологии ще предпочете чистата логика и отбраност пред показната артистичност. Аз лично вкъщи си нося и скъсани блузи и долни фланелки, но само когато съм сама и това не ми пречи, удобно ми е, не мисля дали ще се накапя, дали ще ги скъсам, но не си позволявам подобни волности, когато съм с някой, защото това действа на възприятието на другите, даже да не ни се иска. И е разумно, чисто практически погледнато, да се съобразяваме и с другите. В този ред на мисли, вчера минах през един магазин за втора употреба и си купих няколко фланелки за по 4 лева, маркови са и са чист памук, за мен са удобни и топли, за претенциозните - са маркови, за "немеркантилните" - са от втора употреба, за интелектуалните среди - са изчистени, за артистичните - са подходящи, съчетани с бижу.
Та, съветът ми е човек все пак да съобразява личните си виждания с перцепцията на другите, по-печелившо поведение е, макар и да е по-сложно за всяка ситуация да се търси конкретно решение, а не да се действа машинално на принципа - аз съм си такъв, скъсан и свободен, който иска да ме приема.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 762df910a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Хвалиш себе си, като оплюваш мъжа си. Мъжете не обичат да се контят много, а ти защо не си го обличаш както искаш. Ще взема 10 бона заплата, а ще ходи като клошар, малко се пресилваш.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b40513ca0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Забелязвам, че всички коментари са много екстремни, едни казват, че човека е "страхотен и скромен", а други, че е "мърляч". Аз обаче виждам ситуацията по малко по-различен начин:

Авторката твърди, че съпругът й получава по 10 хиляди месечно. Да приемем, че това е така. Мъжа би трябвало да е на висок пост в някоя фирма или може би има собствен бизнес. И в двата случая обаче не би било приемливо той да се облича по този начин. Най-малкото което, никой не би работил с него, защото външния вид има значение. Или авторката лъже за финансовото им състояние, или преувечава сериозността на проблема.

Важно е човек да намери баланс в нещата. Не е нужно да се обличаш със скъпи дрехи, да караш най-скъпата кола и да парадираш със състоянието си. Напълно нормално е да пазиш вещи, които са свързани с някой спомени. Напълно нормално е да до износваш старите си дрехи вкъщи. Също така има значение и имиджа, който имаме в обществото. Не е нормално да се появяваш на публично място със скъсани дрехи и мръсни маратонки. Най-малко това говори за липса на респект към себе си, също така и към околните.

Всеки има различни представи за стойността на парите и за това как да ги харчи.

Ако съпругът ти е щастлив с начин си на живот, то няма нищо лошо в това. Недей да го съдиш, всеки има право на избор. Ако толкова много ти пречи, ти също имаш избор.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 30de7e699e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Ще ви кажа как една моя приятелка излекува бившия ми мъж от небрежния външен вид. Той също работи в IT-сферата и тогава още беше в началото на кариерата си. И веднъж дошла моята приятелка на кафе у нас, приказваме си ние, а той си стяга багажа за някаква бизнес среща в Атина. Накрая с куфара в ръка ни махна от вратата: "Чао, момичета, аз потеглям". Облечен беше с пуловер и дънки - нормално облекло за път. Приятелката ми го огледа от глава до пети и попита: "А калъфът с костюма къде ти е? " " За какво ми е костюм - учуди се мъжът ми, - сложил съм си в багажа още една тениска, стига толкова". "Ти Бил Гейтс ли се казваш? - продължи тя. - Защото, моето момче, така, както си в момента, можеш да си позволиш да се обличаш само ако ВЕЧЕ си станал Бил Гейтс, но преди да станеш, не можеш да си го позволиш". Мъжът ми първо отвори уста да каже нещо, но после кимна и се върна да си облече костюм. Оттогава напълно смени стила си и дори в ежедневието си започна да носи риза и сако.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 06482ba356
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Според мен няма по-лошо нещо от стистнат мъж-било то за себе си, било за другите. За протокола - жена съм, заплатата ми е около 1000 лв., но не ходя с тениски с дупки даже в къщи, било то много чисти и изпрани. Като съм сред хора, също се съобразявам какво обличам - на работа, на парти, в ресторант. И смятам, че това е проява на уважение както към самата мен, така и към останалите. Мъжът ми също не ходи със скъсани дрехи /даже в къщи/, макар че определено не сме богати. За колата не коментирам - ако не се разваля често и върши работа, и аз не бих я сменила. Но пък бих отделила пари за някоя екскурзия, почивка. Парите не трябва да са цел, а средство за човек- за да живее добре, а не да ги трупа. Знаете поговорката - ковчегът няма джобове.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8d26abb901
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   № 46 - Голяма умница е приятелката ти. Чудно как не се е омъжила за Бил Гейтс? Много е загубил горкият Били!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: eec41a42eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Чакайте малко, бе. Ма тоя сайт се препълни с някакви комплексирани момченца и момиченца с напълно остаряла морална представа. Нищо му нямало? Кифла била жената? Абе я си затваряйте малко неграмотните устички хаха. Авторке, на ъвое място не зная какво бих правил, то това наистина е срамно. Човек може да е прекрасен, но вехтошарските наклонности не ми се нравят много-много. За жалост няма какво да направиш, освен да продължаваш да говориш с него, но не очаквай промяна. Най-много може да го накараш да посети психолох, но ще се съгласи с мъка. Успех!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker