ВУСИ гр.Пловдив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

ВУСИ гр.Пловдив
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 698 пъти
Здравейте!
Намерих няколко теми с малко мнения към всяка и то доста старички, затова реших да напиша и аз една, "по-прясна".
Тази година кандидатствах във ВУСИ (Висше училище по сигурност и икономика), по бившо му - КИА. Реших да пробвам там, защото има доста интересни специалности, които ме привлякоха.
Като за начало мога да кажа, че сайтът им е доста оскъден от към съдържание. Липсва доста информация, която би била много полезна и важна за всеки един бъдещ студент, като напр. семестриалните такси за всяка една специалност. Писах им имейл, като ми направи приятна изненада това, че имат отделен такъв за въпроси от кандидатстващите и останах с впечатлението, че явно обръщат доста голямо внимание на бъдещите си студенти. Отговор обаче така и не получих. Затова им звъннах на посочения номер, за да задам там въпросите си.. Ами, останах със смесени чувства - жената на няколко пъти ме пита какво съм казала, защото не ме чуваше, беше доста невъзпитана и бих казала груба - няма здрасти, няма чао и звучеше все едно и досаждам. По думите и останах с впечатлението, че ще ме приемат, колкото и превзето или самонадеяно да звучи, не ми се пише целият ни разговор.
Е, така и стана. Дамата ми каза да кандидатствам веднага през сайта им и така и направих. Буквално 5 мин. по-късно ми върнаха имейл, че съм приета със специалност "Дигитален маркетинг". Това, да си го кажем честно, си е доста съмнително от към критериите им за прием на студенти и само по себе си говори, че доста от нещата, които прочетох след това, може би са верни. Предполагам, всеки който се е интересувал, учил е там или в момента учи, знае за какво става въпрос и също е чел доста такива неща.
Въпросите ми към вас са доста.. След нещата, които прочетох, няма как да е само един, за съжаление.
Но определено имам едно общо мнение за всички университети, което никой не би могъл да промени - парите въртят всичко: имаш ли - завършваш със сигурност, нямаш ли - зор ще ти е.
Интересува ме истина ли са думите, че всяка година се увеличава семестриалната такса? Вярно ли е, че те късат само и само, за да ти вземат парите? Настина ли има учители, които могат да те влачат с години и все да не ти дават изпита, и то нарочно? Какво е нивото на обучение, дават ли ти нужните знания, компетентни ли са наистина преподавателите? Казват, че там е за богаташките разглезени, неискащи нищо да научат, деца, записващи се само и само да имат там някаква доплома.
Доста ми се иска да уча и да се развивам в тази сфера, и силно се надявам нещата да не стоят наистина така... Но струва ли си не малката сума пари, която ще ми излезе цалостното обучение там (което ми казаха, че ще ми струва "скромните" 900лв на семестър)?
Средното си образование завърших в гимназия, за която се носеха същите приказки - че не се учело, така си се завършвало, учителите не ставали, абе с две думи - не става за нищо и не получаваш качествено образование. Което обаче далеч не беше така. Да, преди години може и да е било и затова и тази слава да продължава да му се носи, на през тези няколко години, в които аз бях там, нещата далеч не бяха така. Гимназията си беше на прилично ниво и определено получих доста повече нови знания, отколкото в тази, в която бях преди, на която и се носеше слава на "елитна".
Истината е, че в каквото и учебно заведение да си, ако не полагаш усилия и не учиш, няма как да завършиш успешно. Точно затова съм малко със смесено мнение...
Надявам се да не съм ви отегчила и да ми помогнете, като изкажете мнение. Моля ви, нека пишат само хора, които в момента учат там или са завършили в близките 3-4г., защото от преди 7-10г. нещата може да са се променили в друка посока.
Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker