Още за запускането след брака и децата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Още за запускането след брака и децата
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 4830 пъти
Прочетох темата на мъжа, дето жена му качила 40 килограма след раждането и така и не ги свалила и ми стана кофти как го нападнаха.
Днес говорих с приятелката ми за това. Тя е разведена, с две деца. Мъжът ѝ след брака се е променил, започнал е да пие, спрял е да работи. На нея в един момент ѝ писнало и го напуснала. И според мен е била права, разбирам я напълно. Хубава жена е, харесвана, след две деца изглежда добре, а може и сама да се оправи в живота.
Безусловната любов е нещо много красиво като концепция, но за съжаление не съществува в реалността. Според религията Бог ни обича безусловно. В реалния свят най-близкото е майчината обич.
Но когато става дума за брак, човек има някакви критерии. И е нормално партньорите да имат очаквания един към друг. Особено за неща, които зависят от нас.
Дами, колко от вас биха търпяли мъжа им да се пропие? Ами с теглото не е много по-различно. Вредната храна, пърженото и сладкото, водят до по-силна зависимост от алкохола. И двете са пагубни за здравето. И двете вървят ръка за ръка с депресия, ниско самочувствие, нервност, злоба, комплекси. И не ми казвайте, че зависи от нас дали партньорът ни ще дебелее или пие. Ние можем да подкрепим някого, който е решил да се бори с подобен порок, но това зависи най-вече от него.
Приятелката ми ми споделя "напуснах го, не исках децата ни да имат такъв модел". И е напълно права мисля.
За обичта - сестра ми например е много дебела. И точно защото я обичам, постоянно говоря с нея за това. Не е толкова до визия, това създава риск от сума ти заболявания, смазва и психиката.
Човек, който съсипва тялото си с вредна храна, алкохол, наркотици, не обича себе си. А човек, който не обича себе си, трудно може да даде любов на партньора си.
Така че разбирам автора на онази тема. Когато партньорът ти развие вредни, съсипващи навици, е нормално това да те отблъсне.
Накрая в добавка, смятам, че е кофти идея човек да се поддържа, само за да се хареса на другия пол. Аз лично спортувам и се храня здравословно най-вече защото обичам себе си и тялото си и искам да съм в добро здраве. Искам и като се погледна в огледалото да се харесам. Бих си обръщал внимание на визията дори да живея съвсем сам. Най-вече заради мен самия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 54

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9c20e1af23
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Между килограми и алкохолизъм има голяма разлика. Най-малкото дебелия няма да те бие и тормози, само защото яде, както и няма да дава и последната семейна стотинка за храна и също няма да го гонят от работа и да загуби всичките си приятели заради храната. Освен това дебелия може и да отслабне, а алкохола е до гроб. Алкохолът е и липса на самодисциплина, докато килограмите може да са хормонален пролем.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0e5c755078
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо никой не говори за заболявания, ами за външни проблеми? Защо определяте килограмите като огромен проблем? Ами ако партньора се разболее? Има много по-ужасни неща от килограмите.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6b2b4f177b
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

3.   Като мъж, чиято жена изглежда супер след две раждания, и който сам тренира и се поддържа ( спрях сладкото, пърженото и алкохола), съм напълно съгласен с всичко, което казваш... честно казано, подозирам, че жените, които подскочиха срещу горкия човек, са на свой ред дебели и с влошена самооценка, а мъжете - инфантилни глезльовци. И едните и другите смятат, че им се полага внимание, без самите те да са старателни. Не сме ви майки, искаме адекватни партньори!

Преди време, като бях тийнейджър баща ми ( интелигентен, начетен, атрактивен и много деен мъж) се принуди да прибягва до крайни грубости спрямо майка ми ( иначе всеотдайна и много сговорчива, но си имаше своите бесове ) за да се вземе в ръце, докато е относително млада, и веднъж бях там, като направо й каза: “Ако не се стегнеш и не отслабнеш, ще си намеря любовница! Няма да те гледам как дебелееш, и да се тревожа как ще те търкалям по болници след 10-15 години - кръвно, инфаркти, инсулти, подлоги, това предстои, каквото искаш прави! ...”. Не че тя се промени значително, а и тогава той ми се стори прекалено груб и невъздържан. Но сега, след като аз самият съм женен, си давам сметка колко много го е боляло, за да формулира чак такъв словоред.

А на всички, които ще оплюете мен, или човекът с предишния коментар - много е лесно да съдите и да използвате популистки лозунги, че любовта, видиш ли, когато била истинска, не се влияела от външния вид. Влияе се от всичко !! Знаете ли какво е да обичаш някого, и да го/я гледаш как бавно и сигурно, ден след ден, се превръща в свиня. Да, СВИНЯ ! занемарила се СВИНЯ ! Не се надебелява за един ден, то е първо в мозъка. Айде вземете си живота в ръце и не обвинявайте все другите. Не сме ангели, не очакваме и останалите да са такива, така че не ни подлагайте любовта на чак такива изпитания !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9042cfb755
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това с безусловната любов са глупости. Ако любовта беше безусловна, щяхме да се влюбваме в първия човек, който ни мине пред погледа. Не, влюбваме се в конкретен човек, с конкретни качества, и ако тези качества се изменят драстично, е нормално не просто любовта ни да се разклати, но и да се чувстваме измамени.

Жена съм и разбирам колко притеснително е за всяка една жена изведнъж да наддаде много килограми. За много жени това е борба, която водят цял живот. Но обвинявайки мъжете, няма да решим проблема. Проблемът ще се реши с разбиране и взаимни усилия. Сигурна съм, че ако една жена в такава ситуация полага усилия и дори да не успее да свали, продължава да се грижи за външния си вид, най-малкото би получила много повече разбиране от съпруга си.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: bfc11a3f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

5.   Ох, чак се изнервих от подобни теми!
Виж, драги, първо роди, а после развивай теории- кое как.
И да, има разлика от това някой да пропие, да те бие, да те изнасилва, да те подлага на психически и физически тормоз или просто човека да... е напълнял. Ако не правиш разлика-горко ти!
На всеки е ясно, че след бременност и раждане се напълнява.
Някои успяват да отслабнат бързо, други бавно, а трети не могат.
Дали е от слаба воля, от болест, от хормонални проблеми, или стрес/депресия, прекалено много ангажименти и малко до никаква помощ от страна на съпруга-ние не можем да кажем.
Но като чета автора на онази тема, почти не помага на жена си и смята, че родителството е само нейна грижа. Изхождам от факта, че смята, че жена му по цял ден пие кафета и се въргаля на диваните, а детето им няма 2 години и е с нея. Представям си той какво участие е вземал, за да може жена му да си обърне внимание, ама иначе претенции до космоса.
А чак ми се догади от ония, които описа как зарязал жена си с 2 бебета на по 1 годинка, защото не свалила килцата за 12 месеца!
Абе хора, вие за кърмене не сте ли чували??? Жена която кърми, не е здравословно (за нея и бебетата) да пази диета! Разбира се, че трябва да яде здравословно, но диета - абсурд! Може да и спре кърмата, от стрес може да спре също(като ти поставят уптиматом или ставаш 45 кила и те зарязвам с 2 бебета и ти му мисли как да се грижиш за тях! )
Това за мъжко ли го смятате?
Че защо не го каже преди жената да забременее, да се поставят картите на масата и да се прецени кое как и дали ще има бременност.
Ама тогава ви е страх и мълчите като бити гъзове, а после ви е много лесно да ритате и смачквате уязвим човек с бебе в ръце!
Чак ми се реве заради тези жени. Те всъщност са жертвите, а не префърцунените господа, които не пипват нищо в къщи и не участват наравно с жените си в домакинстването и отглеждането на дете, ама иначе претенциите им са до небето.
И вземете прочетете малко за бременност и раждане, за да можете поне да имате реалистични очаквания.
Че някой може да иска жена му на 2-рия ден след раждането на бебе да е с фигурата на модел!

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d1d82cbb2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Тук, да се напада е честа практика. Все пак затова четеме - щото е зрелищно :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9c20e1af23
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Омерзен съм от такива като номер 3, дето тренирането си мислят, че ги доближава до Бог и заслужават манекнка, която не се променя доживот и стават супер изискващи и неразбиращи. Помисли малко, бе ахмак, че тази жена си е преебала хормоните заради вашето дете. Ти нейната стойност в килограми ли измерваш? Заради теглото ли я взе? Това ли е най-важното? Нима някакви килограми заличават цялата и стойност като човек и цялото ви минало, че си готов на грубости и предателства при качени килограми? Трениращите сте повърхностни и прикривате комплекси. Ти като тренираш и вече си перфектен, така ли? И тя трябва да те благославя? Това ли ти е критерия за хората? А за акъл, приемане и ценности защо не трениращ? Или мускулите компенсират егоизма и арогантността?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 20620c0b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Прави ми впечатление, че хората, които не са способни да обичат безусловно, не вярват в истинската любов. А това обикновено са хора, чиито чувства зависят от доста материални и външни вещи/черти.

Щастлива съм, че намерих човек, когото да обичам безусловно и да ме обича също толкова. Да е с мен, когато бях по-слаба отколкото трябва, когато тренирах редовно и имах много изпипано тяло, когато напълнях след раждането, когато ги свалих, когато напълнях пак от второто и когато пак ги свалих. Винаги е бил до мен, винаги ми е помагал с решенията относно тези неща и винаги ме е подкрепял след като ги взема. Никога не е правил коментари, никога не ме е гледал накриво, винаги се е възбуждал от мен и никога не ни се е нарушал сексуалния живот(освен 2-3 месеца след ражданията, но това по други причини). Съответно аз никога не съм имала комплекси относно теглото си, не съм се мерила, не съм се вайкала, че съм напълняла или отслабнала прекалено много, винаги съм се харесвала. Дори очевидно разтегната кожа на корема, стриите, имат своята история, своята красота, която мъжът ми вижда.

Истинска любов има, но малко хора откриват правилния човек, а още по-малко хора са способни да обичат истински. Защото, когато обичаш, не обичаш понеже човекът е красив, а е красив понеже обичаш. Така че няма значение как изглежда. Естествено, ако говорим за много килограми, няма как да не се тревожиш за здравето и да правиш всичко възможно да вразумиш партньора си. Но мисля, че е малк овероятно да се стигне до там, защото всеки ще гледа другия да се храни здравословно и да не води заседнал начин на живот. Това естествено не значи, че понякога не ядем по-малко, друг път доста повече, че нямаме различни хормонални фази през живота си. Всеки от нас сменя килограмите и така и трябва да е. Защото, ако не се случва, значи килограмите са станали фикс идея.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3db25d083d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Тялото си е мое и аз решавам дали ще пия/ще напълнея или не. Ако на някого не му харесва-прав му път. Не съм длъжна на никого, освен на себе си, да се поддържам. Ако наместо това поради депресия или причини, които само аз си знам/усещам защото никой не живее точно моят живот, реша да си пийвам и да кача някой килограми то изборът си е мой! Била съм и много слаба и по-пълна и...какво от това? Другите какво ги засяга, тялото си е Мое.Тези които правите забележки на близките си за това как изглеждат, не, не го правите от загриженост или любов, а от нахалство. Защото знам колко нахално бих се почувствала аз самата, ако започна откровено пред някого да му правя критики за външният вид.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: da8af48de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   При жените са малко по-сложни нещата. След раждане, определени хормони скачат до небесата, други се подтискат. При жените по-често се срещат хормонални дисбаланси, завишен пролактин, хашимото, проблеми с щитовидната жлеза и други.
Ние мъжете можем само да си представим през какви неща се сблъсква една раждала жена, така че не трябва да съдим.
Майка ми беше с наднормено тегло. Преди години й откриха някакъв проблем и й премахната щитовидната жлеза. От тогава до днес тя е кожа и кости. Отслабна драстично, именно заради хормоните. Отделно цял живот трябва да пие лекарства.
На жена ми й откриха Хашимото преди няколко години. Тя пък не може да сваля килограми ако не пие ежедневно метформин.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a1fee49a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Ама дебелаците и алкохолиците не отглеждат дете в утробата си, следователно тялото им не е сдъвкано, изплюто и разкъсано. Децата си не гледат денонощно, имат си време да си спинкат, дс си тренират, да си излизат, да си хапват и са си айляк цял живот. Тогава от къде на къде и ти и онзи пореден паразит ганьо сравнявате запускането на жените и мъжете?!!! Между двете има разлика меко казано между Земята и небето. Ганьо си смърди и си се разплува чисто и просто, защото си е такъв и си е мързел и наглец, който си въобразява, че са длъжни да го търпят. Докато жената си хвърля тялото на боклука с нечовешки болки и неразположения девет месеца, не само през раждането, за да се бие ганьо в косматите гърди, че имал дете, нищо, че и веднъж не е стоял цяла нощ буден, веднъж не го е нахранил. Дали се усещате колко неадекватно и жалко звучи сравнението за запускане между жена и мъж?! Само ганьовец е способен на такъв нагъл дебилизъм. Да познаем ли, че не си женска? ;) Не знам дали там са ми одобрили коментара, но пак ще го кажа- не случайно повече от половината ганьовци са абсолютно отхвърлени от всички жени от всякакви националности. Няма други на тая планета толкова нагли търтеи.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d2b03fd2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Цяла тази драма с килограмите ми се вижда абсурдна.Хората не се женят за продукти 55кг и като не са толкова-рекламация(развод).Смисълът на брака е за"добро и зло".Не ми се мисли какво биха направили за половинките си,ако се разболеят,трябва да ги гледат,издържат?!Една жена трябва постоянно да балансира между работата си,детето(децата си) и семейните си ангажименти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1dc62ea471
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Според мен алкохолизма се лекува, но най-лесно е да изоставаш човека до теб и да си намериш друг, който не е алкохолик. Повечето хора обаче биха изоставили човека до себе си, вместо да му помогнат.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 06ac825c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

14.   Жена съм и също не разбирам защо го нападнаха толкова яростно. Мирише ми на някакъв фалшив морал и псевдо-ценности, които ги карат да се чувстват по-стойностни и добри хора. Ама това е анонимен сайт, няма голям смисъл да изпъкваш и да се правиш... те си знаят. Не споря, че обичат половинките си и държат на тях, но съм абсолютно сигурна, че на 95% от същите моралисти, очите им шарят по чуждо и въздишат по разни красавици и мачовци, когато "милото" не гледа. Тук говорим за чисто физическо привличане. Ако след раждането автоматично ставате асексуални и импотентни - ок, но се съмнявам. Бракът е доверие, обич, уважение, но и привличане на физическо ниво. Така е пълноценно, така е нормално. Съвкупност от много фактори, не само нравствена или само физическа красота.
И, доколкото разбирам, става въпрос за обикновен мързел и запускане, а не за болести, което е съвсем различно. Изключително много жени, включително и в моя кръг, се превърнаха в гуци щом хванаха някой сигурен. Като изключим външния вид, подобно запускане говори и за отношението, което имаш към партньора си - вече си го впримчила, свършила си работата и той няма къде да ходи, за какво да се стараеш, като си имаш подсигурено мъжленце? Това си е чисто пренебрежение и подценяване, на мен би ми било обидно. Същото като мъжете, които свикват жената да им чисти, готви, обгрижва и прочее, а те не си мърдат пръста, защото са си хванали слугинаж доживот.

Не е проблемът в килата и отпуснатия корем. Който е очаквал нещо друго след раждане, значи е яко тъп. Проблемът е в запускането, след като си вързал някого и отношението, което показваш, оставяйки се да заприличаш на прасе. С поотрасването на децата те също спират да са оправдание. Да, ще уважаваш жената, която е износила синовете и дъщерите ти, ама това включва и да не слюноотделяш по стегнати мадами, а да си напълно ОК с нейния външен вид и да я желаеш все така на 100%. Колко могат да се похвалят с това?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 543c2db7d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Жената е родила, дали преди 1, 2 и три години няма значение. Важно е, че гледа детето, може да няма възможност да слабее веднага. Важно е да спортува пи малко, да яде здравословно. Но защи се иска от нея всичко, може и ря да иска да слаба. Приема се, че прави и почти всичко вкъщи, но трябва задължително да се погледне само това, което е, че не е слаба. Защо веднага се говори за любовници, а не за любов към жената.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0a62b3def5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Ти си авторът и на другата тема, знаем. Както и на безброй други. Закикляш на една тема, и заливаш сайта с различни разкази и небивалици, нямащи нищо общо с действителността. Спри се вече, защото ни се повръща от еднакви теми.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8a55207223
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

17.   Няма как да очаквате потвърждаващи се коментари на темата на горкия човечец, понеже над 80% са писани от грозни, дебели, запуснали се лелки, които си мислят, че да из**реш едно дете е единствената им цел в живота и с това приключва всичко, вече може да приличат на бъчви.
П.С. Жена съм.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 54d9c59a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   О, да, мъжете не си дават сметка, че една бременност води до 15-20 килца и доста пъти дори правят забележка на бременните си жени, че похапват, което е абсурдно. Ужким трябва да са обичащи и разбиращи баш в тия моменти, дето ще се появи или се появява тяхното дете, а не да мрънкат за работата си, да се залепят за мама и татко и да натякват как жената си лежала вкъщи. Когато трябва да са разбиращи, да осигурят комфорт и спокойствие - монетата се обръща. Много странен момент. Никога няма да го разбера. И да, жена, която кърми, не бива да пази диети. И утре ако не дай си Боже, човека до вас се разболее, пак ли ще има - оф, болници, прегледи, това, онова. А и хора - това са вашите деца.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f6bf03bf73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   13, аз до сега излекуван алкохолик нито съм виждал, нито съм чувал.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a2ad10fb96
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Уважаеми, да не мислите че ще сте вечно млади, атрактивни и здрави? Като ви тресне инфаркта на 40 години, няма да има жена до вас да ви викне линейката и да се мъкне с вас по болници. Нито деца.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f6bf03bf73
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   Аз пък не разбирам защо едно напълняване се смята вече за едва ли не края на света. Чак да ги приравнявате на алкохолици, че и да ви служи за оправдание на изневерите. Ами и пълните жени са красиви. Моята на 19 беше 48, сега на 33 след раждане преди няколко години е 66. Ами пак си е красива и пак си я обичам. Нормално на 33 след раждане няма как да изглежда като на 19. Аз от 14 г. я обичам, та сега заради едни килограми изведнъж да спра да я обичам ли? Нито съм и правил забележка, нито съм я заплашвал. Напротив каквато си е, такава е.

Аз самия виждам, че метаболизма и не е като преди. Същото яде, даже преди ядеше повече сладко и пак беше 48 кг. Мъчи се жената, ограничава се колкото може, но ако 1 седмица не яде сладко, започва да причернява. Смъква 1-2 кила, после един ден да изяде 1 филия или една вафла и ги връща. Даже вече като ми каже "от утре пак минавам на диета", се бъзикам и викам "какъв е смисъла да гладуваш дни наред, за да смъкнеш 1-2 кг, после за да ги върнеш за ден". Бъзикам я, че от диета цял живот ще си е гладна и "дебела", та по-добре само "дебела". И какво сега, като виждам, че не става, да и опра пистолет в главата ли? Че да ми е комфортно на мен, като я погледна ли? Или да не кажат "ей, виж го тоя колко е захлюпен, че е опрял до тази дебелана". Глупости на търкалета.

Всичките тия нелепи изисквания създават недоверие и напрежение във връзката. Аз залагам на приемането. Разбира се, ако стане примерно наркоманка, няма да го приема, но килограмите са глупости за мен. Има къде по-важни неща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c3748b6219
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Уф, и моята си развали фигурата. И не взема никакви мерки да се възстанови. Смята, че като ми пуска отзад, сме квит.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 94da12f0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 14!

На колко години си и през какви трудности в живота си минала???

Има хора с много благосклонна съдба и техните мнения не могат да се взимат за меродавни!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 35795a7dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Знаеш ли, колко фактора играят роля. Женят си двама българи, родителите и от двете страни се месят, често са финансово зависими. Както жените така и мъжете често нямат елементарни умения за самостоятелен живот, защото мама и тати правят всичко. Жената по бъргарска традиция игнорира мъжа след раждането на детето. Почва се една безумна хигиена, спане в другата стая, месене на родата в отглеждането. Мъжът не присъства на раждането. Този прекрасен момент сплотява семейството, двамата минават през това.
Въобще никаква самостоятелност, създават се отчуждаващи и тежки отношения. Килограмите са проблем и за двата пола, в България всички деца са злояди, създават се лоши навици още от детството за поглъщането на големи количества храна, после промяната е много трудна. Въобще отношенията, възпитанието, възприятията всичко е проблем и допринася за такива отношения. Няма дебел поради здравословни проблеми, хормони и т.н. всичко е до храната, движението и навиците.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fee9d7acf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Напълно подкрепям номер 14. Според мен в повечето случаи трайното напълняване е следствие от ''затлъстяване'' на душата.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f6bf03bf73
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Един монах беше казал, че щастието е по-добре да не се базира на материални неща, защото са непостоянни и щастието ти става като графика на фондова борса. Тябва да се базира на вътрешната хармония, която по-слабо се влияе от външни фактори. Същото е и с любовта - тя трябва да идва отвътре, а не да е обратно пропорционална на килограмите. Всичко материално, респ. базираното на него е променливо и лъжливо.

Наясно съм, че това е едно идеалистично схващане и няма как да е така на 100%. Така е и не казвам да търпиш всичко, но има нюанси между идеалистичното и материалистичното схващане. Ако не е идеалистично, не е проблем, няма и как да бъде. Но от един нюанс нататък вече става прекалено грозно.

Щом при първото напълняване е готов да я заебе, изневери и тем подобни, значи това любов, изцяло базирана на физиката и няма нищо истинско в нея. Той дори не допуска, че може да има здравословен проблем и да прояви поне любопитство на какво може да се дължи и евнтуално да помогне. Той си е взел човека еди колко си кила жена и си иска толкова и друго не го интересува.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 12dfd14993
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Най-добре ще е „горкият човек“, който са оплюли в предната тема да си вземе някоя кифла тип чалга певачка , ако има пари за такава. И след като го разкости до стотинка, тя да му бие шута.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 06ac825c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   № 23,

На 31 години съм. Като малка ме тормозеха и биеха в училище, майка ми живееше с брат си (вуйчо ми), който беше алкохолик, паразитираше на нейн гръб, вдигаше скандали, пребиваше я редовно и т.н. Не съм особено хубава и често бях отхвърляна от мъжете, а когато имах "късмет", попадах на нещастници, които ме използваха, за да си избиват комплексите и да ме обиждат колко съм зле и как нищо нямало да ми помогне. От години имам и дистимия, посещавам психолог. Не виждам смисъл в живота си, надявам се да намеря смелост да го прекратя. Така добре ли е, имам и още при нужда?

Логиката ти е, че като има умиращи от глад дечица в Африка и родните пенсионери едва свързват двата края, никой друг не бива да се оплаква и неговите проблеми са смешни и нелепи, така че да си трае.
Пак повтарям, че не е толкова проблемът във външния вид, колкото в отношението към човека до теб. Един от начините да го покажеш е като се грижиш за себе си - да ви е хубаво и на него, и на теб. Естествено, чудеса няма как да станат, но просто да седиш и да мааш пръжки с лук, докато киселееш защо не те искат... не става така.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 164fd44bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Ами ако половинката падне и си счупи крак, ръка? Нали не е сте я взели така? Ще я гледате ли? Ами ако настине? Ами ако и намерят нещо неизлечимо? Нали не я взели така? Ще оставите ли такъв човек?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f060b3f6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Тя и слаба да е ако пуши като повечето българки на 30 вече е сбръчкана скумрия, а на работа и 25-годишните са състарени. Само в БГ се пуши толкова и то от жени!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d1d82cbb2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   Значи аз може да не съм ял шоколад от ТРИ ГОДИНИ, да се блъскам и да бягам всяка сутрин, няма проблем, даже има и fit shaming, ама видиш ли, ако оная си удвои теглото и започне едвам да диша, било лошо да и предложа, да смъкне малко килца ...

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: affdbef980
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Поздрави за 14, много обективно мнение.
С жена ми сме женени от почти 20 години. Когато се запознахме тя беше около 50 килограма, сега е 73. Имеме дете на 7 години. Самото раждане на оказа толкова голям ефект върху теглото и. И преди това беше горе-долу същите килограми. Аз самият за тези 20 години съм напълнял с около 6 килограма и гледам да си поддържам теглото на едно ниво (около 80 килограма) чрез леки диети и спорт. Тя самата няма особено желание да сваля килограми и някак се е предала...и не, няма никакви хормонални заболявания, просто няма нужната воля и си хапва сладко-сладко :)
Ние сме много здраво и сплотено семейство и през ум не ми минава да се разделяме заради тегло или външен вид. Много обичам жена си, подкрепям я за всичко, но....усетих, че постепенно губя сексуалното си привличане към нея. Именно заради теглото и. Не съм някакъв лош човек и не го правя нарочно, просто биология. Номер 14 е права - заглеждам слаби и стройни жени и се възбуждам от тях. Това е горчивата истина...Не бих изневерил, но ги гледам.
Не искам да повдигам темата пред съпругата си, защото това би я обидило, просто се надявам тя сама, някой ден да реши, че и е нужна промяна.
С две думи - истината е някъде там. Някои обичат половинката си безусловно, други като мен имат забележки, но предпочитат да не ги споделят, трети вдигат скандали и заплашват....свят широк, хората са много различни. Четенето на морал и на сентенции "какво трябва да бъде" и кое е "правилно" няма да променят биологията на хората.

Мъж на 41

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 543c2db7d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   Странно нещо са мъжете , искат идеална жена , да им готви , чисти , да е секси .
Моят мъж си пада по жени с големи гърди и изръси , че не би ме взел без гърди . Сега ми ръси , че ако слушам музиката , която слушам щял да си намери любпвница . Та дотам стигат изискванията . Но да речем , че има и други мъже . Ако тръгне да си търси едва ли лесно ще намери друга , по - скоро дебелата жена може преди него да се окаже с нов мъж .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f6bf03bf73
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Ако постоянно натякваш на някого как е дебел, как не е достатъчно добър за теб, как трябва да се стегне, как ще го зарежеш, то съдейки по наблюденията ми няма никакъв шанс този човек да се стегне. Напротив ще му сринеш самочувствието и ще го блокираш тотално и даже ще яде още повече, за да компенсира комплекса, който си му вменил. Отделно няма да чувства тази близост, обич и доверие към теб.

Изобщо този подход е възможно най-грешния за човека и за връзката като цяло. Същото е, както много родители повтарят с години на децата си "ето, виж онова дете как учи, пък ти колко си мързелив, кога ще поумнееш, защо си толкова тъп" с надеждата детети да се засрами и да вземе да се стегне, но резултата го виждаме - такива деца дори после като възрастни масово са депресирани, комплексирани, без самочувствие. И ако питаш родителите те също ще изкажат някакви техни си доводи как така трябва да се възпитава, че са правилно са постъпили и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a2ad10fb96
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

38.   Свекърва ми на 65 години се разболя от рак, неизлечим, даваха ѝ три години, благодарение на мъжа си и децата си, на тяхната подкрепа, на всичките им усилия за добри клиники, тя изкара двойно повече и то нормален живот (с изключение на химиотерапията, но все пак не се наакваше и си правеше всичко сама). Свекър ми и за момент не се отдели от нея, останаха си както си бяха и предишните 40 години - заедно. Тя не беше млада и не беше стройна, беше майката на децата му, беше тази, която го е подкрепяла и пазила гърба му цял живот, с която са вдигнали къща и са си пили виното на терасата, с която е танцувал, която плътно се е грижила за децата им. Която го гледаше и него след операции, защото той имаше операбелен рак. Това е семейство. Има ли взаимна подкрепа, хората преодоляват много, а ти за едни килограми не можеш да подкрепиш жена си. Само с искане не става.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 868c43957f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   И аз се бях запуснала и надебеляла след раждането на първото ми дете. Мисля, че бях стигнала 70 кг, а съм висока метър и шейсет и два. Зимата я изтиках някак, че по-малко се излиза, с палто си и по-не личат нещата. Когато обаче дойде лятото, само като излезех и видех натоканите мацки се чувствах ужасно. Трудно беше, но се взех в ръце. Сутрин само кафе с цигара, към 2 на обяд салата без сол и олио, с парче сирене, а вечер просто клъввах 2-3 хапки от това, което съм готвила. Тая диета я правих 2 месеца. Не бързах да си сменям гардероба. Когато се почувствах готова отидох и си купих страхотен панталон и една секси блузка. Подстригах и боядисах косата си. Когато вечерта, наконтена отворих вратата на мъжа ми, той буквално се закова на място. Погледа, с който ме погледна абсолютно си струваше двумесечните ми усилия. Защото, погълнати от тежкото ежедневие-най-трудно е да си домакиня и да гледаш дете-избираме по лесния път, нанадолнището. А оправдания-вярвайте оправдания винаги се намират.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: bfc11a3f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   Номер 14/28, противоречиш си!
Казваш:"Пак повтарям, че не е толкова проблемът във външния вид, колкото в отношението към човека до теб."
Добре, хайде да видим какво е отношението на мъжете, които се оплакват или са зарязали жените си 1-2 години след раждането на ТЯХНОТО дете, под предтекст, че жените са дебели.
1. Според теб, тези мъже челили са, или поне питали ли са лекар, гинеколог, акушер, защо жените им имат проблем с килограмите 1-2 години след раждане.Нормално ли е, какво да се направи за да не е така?
2. Наясно ли са, че като се кърми бебе (което всъщност е най-доброто за малкото човече), НЕ ТРЯБВА да се пази диета. Да се яде здравословно-да, диета-НЕ!
3. Наистина ли смяташ, че мъжът полага достатъчно грижи за дома и детето СИ , след като определя, че майка му лежи цял ден по диваните, а детето няма 2 години?
Да лежиш и мързелуваш с дете на 1-2 години са несъвметими понятия. Нали не си представяш детето като статуя, която слагаш в някой ъгъл и от време на време бършеш праха?
За да се изкаже по подобен начин един мъж, означава , че почти не поглежда дома и детето СИ , ами всичко го е писал в графа "ЖЕНСКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ".
4. На тези мъже въобще не им минава през акъла, че може жена им да не може да свали килограми по здравословни причини/промяна в хормоните и т.н.
Или може да ги свали, но в рамките на по-продължителен период.
5. Защо се смята, че "набиване на канчето" или непрекъснато мърморене и недоволство са най-добрите мотивационни методи?
И имай предвид, че всичкото това "отношение" се прилага към жени, много уязвими, след раждане, без да се се нормализирали напълно хормоните им и нормалните им биологичните процеси.
6.Смяташ ли че няма страх, напрежение и стрес на тези жени, които "възлюбените" им ги заплашват с напускане и съвсем логично жената се пита как ще се справи сама с бебе на ръце?
За след родилна депресия(медицински диагностициран проблем) и дума не отварям.
Да, при такова отношение направо да се влюбиш отново!
А нали, то било важното?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c3748b6219
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   до 22. Позната картинка. И моята ме изнудва да и купувам скъпи неща с умолителното 'хайде, мило, купи ми го! Довечера ще имаш специален секс, обещавам'. Тя си спазва обещанията, правим го отзад, но на нея и харесва. Взема ми огъня. Излиза, че и купувам каквото иска и си прави кефа в леглото. Голяма лисица е!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 94da12f0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   До номер 14,28 от 23

Добре ли прочетох! Да прекратиш живота си!

Знаеш ли, ти имаш същите големи изисквания като всички нашенки и това ескалира отношенията между половете. Това, че и ти не отговаряш на дадени критерии вероятно засилва състоянието ти. Защо да трябва да отговаряш на каквите и да е критерии?
Откога да бъдеш с някого мъж/жена се превърна в постоянно надбягване и доказване на това - като се започне от физиката, през парите и професията, до невероятния интелект, който почти никой го няма...?
Става въпрос МОЖЕШ ЛИ ДА ОБИЧАШ И ДА СЕ ОСТАВИШ ДА БЪДЕШ ОБИЧАНА, а не за друго
В партньорството има две страни. Все някъде и ти бъркаш.
И да, огромен проблем е да срещнеш правилния човек!!!! Никак не е лесна тая работа...
А от това да си отнемеш живота, по-лошо няма
По-добре си намери някой да те чук*, а не да мислиш глупости

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f6bf03bf73
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   и аз се опитах да кажа това, което и 38. Ако в жена си виждаш само килограми и визия, да ти пикая на
"любовта". А ако някой е готов да зачеркне всичко градено до момента заради някакви килограми, значи друго и не вижда в нея.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 46f80794c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Дреме ми колко е дебела... вече ако има глезени като щафета камчия и прасци на пехотинес... сорка.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0b112abac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

45.   Виж сега, нека ти дам и моето мнение като сме тръгнали да се изреждаме всички. Аз бях 40 кг до 25 годишна възраст. Вярвай ако искаш. Такъв си ми беше генът. Хранех се, но не пълнеех. Питали са ме дали съм анорексичка, еми не, не съм била. Когато направих 25, животът се стовари върху мен. Едновременно ми откриха проблеми с щитовидната жлеза, диабет и увреждания на стомаха. Това ме срина. Продължавах да ям по напълно същия начин по който съм се хранила преди, но диабетът реши, че ще ми прецака тялото и само за година, в момента съм на 26 и тежа 65 кг. Как ти звучи? Хората около мен бяха просто очудени, не ме познаваха като ме виждаха. Случваше ми се да ми казват прасе, спри да ядеш, а реално аз ям 2 пъти дневно и то салати. Аз съм веган, така че не ям сирене, месо, кашкавал, нито хляб. Реално аз няма какво да спра, за да не дебелея. Аз приемам по-малко от 1000 калории на ден. Тренирам усилено, но не отслабвам. Говорих с лекарите и казаха, че лекарствата които пия ще намалят качването на килограмите, но няма как да ме направят слаба и освен глад и тренировки, няма какво да кажат. Аз съм си гладна и дебела. За щастие имам приятел до себе си който е бил страшно дебел, но е отслабнал с тренировки, не е имал заболявания, но ме разбира и ме обича. Ако сега той стане 120 кг да кажем, няма да го съдя, няма да го карам да става мистър манекен, просто ще му дам съвет да спре определени храни, за да няма болести. За пиенето, ако човек пие една бира, една чаша вино е окей, но ако пие по 500 грама водка, уиски, ракия, всяка вечер и се напива до безпаметност, тогава ако не иска да му се помогне, много ясно, че ще го зарежа. Децата ми пияница и бой ли ще гледат всеки ден? Спрете да съдите хората по килограмите. Нищо не ям и пак съм дебела. Какво да направя??? Скъсвам си гъза в залата, потя се като животно и тъпият кантар не показва по-малко. Да се самоубия ли, какво?? Реших, че може би такава ми е съдбата, простих се с малките дрехи и намерих секси, хубави дрехи за моите килограми, вървя с вдигната глава по улиците и съм казала кой ме приема, приема. Който не, айййдеее пътя. Писнало ми е от тези български разбирания, че ако не съм 40кг значи съм свиня. Айде да не говорим, че в Америка е модерно да си по-пълничка. Всички се кефите на големи бедра на Дженижър Лопез и на големият й гъз. Ще се кефите и на мене.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: defe71494b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Интересна тема... след 15 години мъжът ми си ме желае и като преди... но винаги съм знаела, че си пада по слабички и с цици :).. Ако бях попълна, едва ли щяхме да сме заедно.. Имам късмет да съм слаба 50 години:) Но се е грижил за мен, когато съм била болна, аз за него също...
Абе мъжете са си на примитивно ниво... той не е хубавец, не съм търсила красавци.. Ама са си такива : ))
Кой на каквото попадне и с късмета си..

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b0cac871c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

47.   Ето затова не искам да раждам, защото вместо мъжа да цени жертвата на жената, той наглее че напълняла

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 21421f9f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   37, а как предлагаш да протече въпросният разговор с човека, че хем да не го обидиш, хем да го мотивираш? Питам съвсем сериозно, защото баща ми, лека му пръст, за сигурно 40 години така и не успя да накара майка ми поне да опита да отслабне. Като не ставаше дума за капризи от негова страна, а поне от здравословна гледна точка. Не е като да не беше опитвал и с добро, и с лошо, и с обяснения, и със скандали, не става и не става. Майка ми е лакома, за спорт и движение и дума не ставаше, така че абсурд беше и сега е дори да опита някакъв режим. Ако някой се пита какво стана - сега е на 78, сигурно 120 кг, с ужасни болки в ставите, 2 крачки не може да направи без проходилка и и без да реве от болки, оплаква се от високо кръвно, проблеми със сърцето... да продължавам ли? Докато човек е млад, организмът някак се справя, остарее ли, става трудно.
Така че по тази тема проблемът не е само външният вид, а и здравето. И ако някой смята, че е само негов личен проблем, само ще напомня, че това силно засяга и близките му, защото води до здравословни проблеми, и то сериозни. Така че, уважаеми хора с наднормено тегло, вземете се в ръце и си наложете на волята да ограничите вредните храни, както и количеството по принцип, движете се поне заради себе си, ако не заради партньора и децата. Обратното е много лошо, вярвайте.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d1d82cbb2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Do 37

При мен помогна! Накара ме, да се изправя на крака и да спра да бъда слаб!!!

"Не е проблемът в килата и отпуснатия корем. Който е очаквал нещо друго след раждане, значи е яко тъп."
Кажи го на тъпата ми 39 годишна сестра, която е с 3 деца и тежи 53 килограма, защото намира време, да се грижи и за себе си, а не само да седи вкъщи и да хленчи!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d1d82cbb2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   До 43

Момето има бят повечко от няколко килограма, батенце!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 29acb52a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   Не говорим за безусловна любов, а просто за любов. Нека се оплаква, нека търси съвет, но да я описва като "дебела и грозна свиня", "анти-жена"...Просто чета и не проумявам как човек, който твърди, че някога е обичал е способен да използва такива думи в конкретната ситуация.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d1d82cbb2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   До 29

Миии ... не да ти кажа.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 54d9c59a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   41, Ами значи ти нямаш приятелка, а проститутка до себе си. Бъркаш проститутка с гадже.

 
  ...

1-50 от 54
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker