Грип 2020 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Грип 2020
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 986 пъти
Здравейте! Ученичка съм в 12 клас а по случай грипната ваканция се разболях. Вчера ме повали изведнъж, бях навън за по-малки от два часа, но ми стана много лошо. Заболяха ме мускулите и едвам се прибрах до вкъщи. Премерих си температурата и тя беше 39. 6. Как е възможно да се повиши толкова бързо. Понеже уча в столицата, а родителите ми са в друг град отизох до поликлиниката и след кратък преглед и изследван секрет лекарката каза, че я грип. Изписа ми ТамиФлу, Инфлуцид и Геломиртол и каза да спазвам постелен режим, докато имам Т и да кедя вкъщи, докато не оздравея. Колко дълго продължава този грип? Температурата и слабостта много ме мъчат, все едно ми източват силите. Както и алтернативни методи за сваляне на високата температура. Пих Парацетамол и Нурофен и си сложих гладки кърпи на челото. Четох за хладка вода, но ме а страх от застудяването да не се дигне още повече. Постоянно ми е студено и ме тресе, а ако се завия много няма ли да вдигна още по-висока Т. Преди 1 час беше 39. 9, пих лекарства и сложих кърпи, сега пак ще меря... Но хем горя, хем ми е много студено. Знаете ли изпитани методи за сваляне на висока Т?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2e2ffa891d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С кърпи се сваля. Кърпите трябва да са мокри с хладка вода. Поставят се на места, където вените са близо до повърхността на кожата, така че да стане топлообмена. Такива места са на китките и на врата. Може да сложиш и на челото. Лягаш, слагаш ги и чакаш. Когато се стоплят, отново ги мокриш с хладка вода и пак ги слагаш. Не се слага оцет или ракия. Те само дразнят кожата без да имат някакъв по-различен положителен ефект от чистата вода.

Температурата трябва да се сваля, защото ако се вдигне над 40, води до увреждания.

Парацетамолът не трябва да се приема повече от 2-3 дни, защото е отровен.

Грипът ще те държи сигурно седмица, но температурата и мускулните болки ще са 1-2 дена. След това само гърлото ще те боли, ще кашляш и ще имаш сополи.

Температурата се вдига, защото високата температура убива вирусите или поне забавя тяхното размножаване. Вирусите се убиват от имунната система, а не от тези лекарствата, които са ти предписани.

Тамифлуто забавя разпространението на вируса в тялото. А Геломиртол е за кашлицата. Вместо да давам 10 лв за Инфлуцида, бих пил чайове от мащерка.

Яж вкусна и полезна храна. Месо, плодове и зеленчуци. Силна храна, дето се вика.

Това е в общи линии. Успех и пиши как е протекла болестта при теб.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5c4ffcd367
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обувай мокри чорапи. Ако се вдигне над 40 - течен аналгин.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0f2ee2b3f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Инфлуцид е хомеопатия, нищо не върши. Иди при друг лекар, щом се чувстваш толкова зле.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 76cb40f4a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Васово хората са медицшнско ниграмотни към здравето си! Попадам на поредна такава тема.
Грипът е вирусно заболяване, което се характеризира с висока температура(38.0-40.0 градуса), обща отпадналост, мускулни болки, скованост, умора, главоболие, понякога виене на свят, повръщане и диария. По-късно се развиват хрема или запушен нос, кашлица - суха или влажна.
Лечение - много лекари предписват противовирусни препарати, имуностимуланти и симптоматично лечение - тоест лечение, което ни лекува болестта, а само намалявя симптомите и кара тялото да се чувства по-добре. Такива са хапчета За болки в гърлото, температуропонижаващи, аналгетици, спрейове за нос и т.н. ПРЕДПИСАНИЯТА НА ЛЕКАРЯ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ!
За мен много важни при лечението на грип са постелният режим и пълната почивка, компресите при висока температура, следенето за усложнения и проследяването на високата температура. Облеклото трябва да е леко, а стаята да се проверява често. Болният трябва да е изолиран от Останалите членове на семейството - стои сам в стая, храни се отделно, па възможност пак в стаята, 1 човек влиза, за да го обгражда, сме на чаршави, проверява, прави компреси и т.н. Важно е болният да не излиза на студ и жега - това може да влоши състоянието му. Хубаво е човекът, който си грижи за болния да нас и маска, докато е в стаята с него(болният също е хубаво да носи маска), после да измива хубаво ръцете и по възможност да се преоблече. Болният трябва да яде лека, лесносмилаема, мека храна, без подправки и алергени. След изпотяване е хубаво да се преоблече.

Компреси -
- при температура до 38.5 - кърпи напоени с равни части вода и оцет на челото, врата, подмишниците, лактите, китките, бедрата, коленете и глезените. Сменя се след като се затопля. Мери се температурата. Щом е слагат компреси под мишниците - температурата се измерва орално(в устата, под езика) или анално(в ануса на болния като върхът на термометърът се маже с вазелин и се пъха на около 2 см).
- при температура над 39.0 - чаршав напоен с равни части вода и оцет. Болният се съблича само по бельо и се завива с него. После се завива с одеало. Стои се, докато компресът започне да се затопля. Измерва се температурата, ако е необходимо си повтаря пак. Втори вариант - пълнш се вана с вода с температура с около градус по-ниска от тази на болния(например болният има 39.5 , температурата на водата да е 38-38.5 ). Болният се потапя. Стои във водата, докато тя започне да се охлажда. Температурата на болния спада с тази на водата. Когато температурата на водата спадне до 36.5 болният излиза и му се мери температурата(не пад мишницата- най-удачен метод е под езика). Ако и спаднала до под 37 градуса болният си облича в леки дрехи и се връща в леглото. Състоянието му се следи. Приемат си лекарства по схема.

Жена съм, живея заедно с приятеля ми. Лекуваме се по този начин като най-добре спазваме желязна хигиена и се пазшим максимално, защото най-гадно е да се тръшнем и двамата. Вече се е случвало веднъж. Поносимо е, когато един от двама ни се разболее, но когато легнем болни двама картинката става лоша.
Пазете се от болести и бъдете здрави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker