Мъжът без пари мъж ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжът без пари мъж ли е?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 3620 пъти
Здравейте! Ще се помъча да не изпадам в подробности, защото ще стане доста дълго. Заедно сме от около три години, нямаме брак, живеем заедно. Минахме през доста трудности и оцеляхме благодарение на глупавата ми любов към него. Не живеем в страната, емигранти сме и в началото беше трудно за мен да се адаптирам и да си намеря хубава работа. Всъщност още с идването си започнах работа и до ден днешен работя почти без почивка. При него обаче нещата винаги са зле. Тъкмо малко се оправя и после пак същото. В момента има проблеми в личен план и си изръси всичките пари, защото има мен. Чувствам се като касичка, която го спонсорира. Не искам да вярвам, че не ме обича, но понякога наистина ми идва в повече. Аз мисля, че всеки може да изпадне в беда и редно да си помагаме. На него гледам като на семейство и нямаше как да не излизат тези пари от мен. Казвах си днес аз на него, а утре и двамата ще пестим и ще имаме. Никога не съм искала нищо от него, исках уважение и благодарности. Понякога си мисля, че той е едно малко дете, което никога няма да порасне. Мисля си защо заслужих него? А той мен с какво ме заслужи? Приятелите му му завиждат за ахмачката, която си е намерил. Преди вярвах в любовта, но виждам, че само една гола любов и то само от моя страна не струва нищо. Дори не знам защо пиша всичко това, може би ще ми олекне, но нищо няма да се промени. Сигурно и вие познавате такива хора. А между другото и съм доста ревнива, но всичко това е плод на недоверието от моя страна. Мисля си, че ако имаше пари нямаше да ме погледне и се подценявам. А не трябва аз не съм лоша и за изхвърляне. Дали според вас, ако говоря с него открито за последен път и му поставя ултиматум ще се оправят нещата? Мисля да му кажа, че аз съм до тук и че от сега нататък да не се надява аз да му спасявам задните части като стане нещо. Да му кажа, че загубих уважението си към него като мъж и лека полека ми минава и любовта и всичко. Да се вземе в ръце или аз си тръгвам. Въпреки всичко го обичам, но не си се представям цял живот да мизеруваме само, защото го обичам. Всъщност за мен никой никога освен семейство ми не е правил такива неща. Вие помагали ли сте финансово на партньора си? Или пък той на вас? Може би пък аз съм сбърканата и това е нормално? Дразня се като обвинявате жените, че са златотърсачки, а забравяте да говорите и за мъжете понеже мисля, че и те са доста. Това е от мен благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 50c5086e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако чака на теб не е нормално , трябва да може да се справя с разходите и да прави всичко сам .

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9dd111971d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спонсор ли си търсиш?
Нали казваш, че го обичаш?
Колко пъти си му спасявала задн*ка и с колко пари си била вътре? Не става ясно.
Сега си щяла да го оставяш заради парите. А утре като почне да ги изкарва, той теб има ли право да те зареже поради липса на някакви физически дадености - г*з, ц*ци? Или при всички случай ти като жена трябва винаги да си в печеливша позиция?
И си казвайте годините, защото на една възраст някои неща са ок, докато за друга не са.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3945dbe9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Аз за това първо ги гледам дали са работливи и перспективни и след това си позволявам евентуална връзка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6834fdecb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Към 2, на 28 той на 30. Много пъти и с доста пари каква е тази агресия не мога да разбера. Ако бях мъж и бях написала това за жена друга песен щеше да пееш!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ad8bd79fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Всичко е до етапи.
Моят приятел беше доста дълго безработен и аз ни издържах.
Той се чувстваше много зле от това и връзката ни страдаше много.
В един момент аз не издържах и го оставих, дори започнах друга връзка.
Той се стресна и започна работа, разви се много добре кариерно.
Нещата между мен и новия човек не се развиха както очаквах, разделихме се и с бившия ми се събрахме отново, като той започна да се грижи много здраво за нас.
Предложи ми брак, а когато аз самата изпаднах в ситуация да остана без работа, даваше пари за всичко без да го прави изобщо на въпрос.
Това е любовта - грижиш се за другия, без да очакваш нищо в замяна.
Да, тежи на моменти, но в крайна сметка животът е едно колело и се върти постоянно.
Днес ти си добре, утре той ще е добре, ще се подкрепяте взаимно.
Важното е да се уважавате един друг и да се обичате.
Аз си научих урока и винаги ще съм признателна на съдбата, че ме събра отново с човека, който намери сили да промени живота си заради себе си и заради мен.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9dd111971d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи като е на 30 има достатъчно време, за да си стъпи на краката. А ти дали ще си седиш на твойте или ще залитнеш, никой не го еня... Аман от обичащи, които в първите години от връзката си, заради пари биха направили всичко гадно
Какво уважение очакваш?

От 2

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9dd111971d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   От 2
И престанете да задавате прости въпроси!

А ЖЕНА БЕЗ АКЪЛ ЖЕНА ЛИ Е???

Щом става за еб*не значи е жена. Същото е и с мъжа.
Щом те ч*ка е мъж - само че не се оплаква по форуми какво ти куца и колко ставаш, нали?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bbcb26517b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Зарежи го тоя безотговорен мухъл! Шанс се дава веднъж или два пъти, не 20!!! Хората не се променят!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 498db4ed79
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо ще ти отговоря конкретно на заглавието.

Не, мъжът без пари не е мъж. Мъжът не може да ражда и да кърми. Мъжът, дори да поеме всички грижи за детето и дома, пак няма да е толкова ефективен в тези дейности колкото жената. А тези неща отнемат години време на жената. Ако тя работи и издържа семейството *изцяло*, коефициентът на полезност на мъжа става пренебрежимо нисък. Затова мъжът трябва да може да поеме минимум половината от семейната издръжка на семейството, иначе той се превръща в тежест за домакинството.

Както сама си установила, това положение не се търпи. И не, твоят няма да се промени. Той не знае как да е друг. Събирай си багажа без той да разбере и изчезвай.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 32fbee9691
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Внимавай, дали лъже, ако имаш дете, съвсем ще свалиш розовите очила. Бившият ми започна и да краде от мен, като го хванах се разделихме. От тогава не си потърси детето.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c6a18f7e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Явно и ти си търсиш жена да те спонсорира, просто спри да ми спамиш темата! Модератори защо му публикувате агресивните и безсмислени коментари?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ebbc38535d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Както сама си установила, само с любов не се живее. Да, всеки има трудни периоди, но при някои периодите са цял живот. Дали просто не умеят да си правят сметката или им е удобно да са като деца, защото все някой им оправя кашите не знам, но такива хора могат да се оправят ако кранчето им спре. Обърни внимание на номер 6, приятелят й се е променил, но след като тя го е зарязала. Стреснал се е, взел се е в ръце и нещата а се оправили. Иначе вероятно нямаше да се стигне до този етап.
Не казвам обаче, че при теб това ще проработи. Ако го зарежеш, може просто да си намери друга жена за спонсор.
Иначе разговор не знам дали ще помогне, но не пречи да опиташ. Не говори обаче за абстрактното бъдеще, а примерно: всеки месец аз давам еди=колко-си, ти даваш еди-колко-си. Разберете се колко са ви разходите, приходите и вземайте решение общо. Не се хващай на приказки: ама този месец е изключение, другият - също, щом 3 години е по този начин, при него е ежедневие. Може и да има ефект, макар че не съм оптимист. Представи си да имате дете и само той да работи. Как ще се оправяте тогава? Ще му висиш цял живот на главата и ще го дебнеш да не оплеска нещо?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0fa0fabb25
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Авторке, ти в мъжа само банкомат ли виждаш? Нима парите правят мъжа? Ясно е, че не го искаш щом не ти снася, какво още търсиш при него? Вече не ми се влиза в този сайт, все хленчещи жени, все мъжете им не струват и все жените са по по най. Като сте толкова претенциозни, защо не си живеете сами, а хленчите като вдовици за х.., т.е. за пари!?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 766c322809
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Какво разбираш под "пари", колко лева доход за теб са пари?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d3e9794bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Кво се правите на ударени не мога да разбера, в 21 век мъжа е банкомат, а жената е гъз и цици, за 99% от хората е така, тва не ви е едно време когато баба и дядо цял живот са живяли в къщурката на село. Защо младите жени са вманиачени във външния си вид и се чудят как да изглеждат по-секси, защо постоянно качват снимки в инстаграма, нали за да покажат стоката и да се намери колкото се може по-богат купувач. Проблема е за грозните жени и бедните мъже, защото стоят на сухо и не им остава друго освен да избиват комплекси в анонимни сайтове като този.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 85979c1d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Към 14 и 15 май и вие се припознахте в образа на приятеля ми. То се вижда,че аз не търся пари, понеже аз ги давам и си плащам и за мен и за него. Някоя жена да е правила това за вас да ви е издържала? Или пък само вие да сте бъркали в джоба? Аз не си търся банкомат, а по-скоро аз съм банкомата. Чаткат ли т... те ви глави?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4bbf16e3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Никой не трябва да се чувства като касичка в една пълноценна връзка. Ако човекът те оценява, все ще намери как да ти помага, а не да те дои.
Помагал ми е мъж във връзка, живеехме заедно, той работеше, а моят стаж беше заплатен 365 евро. Цялата му заплата и моите 365 евра отиваха за общия ни бюджет, но никога не съм си позволявала да искам от тези пари за себе си, живеехме скромно и се глезихме единствено с купоните за храна, които събирахме през седмицата, за да отидем на ресторант уикенда. В нашия случай не беше важно, че той дава повече, защото се трудихме наравно, даже неговият работен ден беше до 5 и докато се прибера в нас, той я беше вече пуснал прахосмукачката, я напазарувал, я започнал да готви.
В следваща връзка съм помагала с пари на мъж, той купоните за храна не ги смяташе за част от заплатата и успяваше да ги продаде, за да си купува неща за себе си. По този начин излизаше винаги на минус за наложителни неща като цигарите.
Като цяло въпросът не е дали мъжът е мъж без пари или жената без пари е жена, а доколко човекът до теб е коректен, отговорен и съвестен. Сега се сещам и за един, който издържах да наблюдавам около месец, все муфтеше, а в същото време си купи някаква маркова чанта. Кифльок от мъжки род.
Твоят, авторке, не мисля, че бих го търпяла. Отделно не поставям ултиматуми, никого не принуждавам да се променя, просто се махам от ситуацията, като гледам да го правя навреме.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9dd111971d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   Момиче, ти наистина дразниш и лавираш

Той нали има проблеми в личен план???
А казваш, че го обичаш...

На теб, защо ти е дадено право свободно да учиш висше, да заемаш всякакви длъжности, да работиш каквото поискаш???
Защо??
Не разбираш ли, че си наравно с мъжете в тоя свят и като искаш пари работиш, а като си в партньорство с някой му помагаш??? Или не си даваш сметка, защото си точно същата като онези феминистки, които искат да имат всички права, които и мъжетр плюс това да си живеят в 19 век и мъжът им да ги дондурка.
Никое гадже не ме е спонсорирала, но за разлика от мене ти с удоволствие би се обесила на врата на твоето...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ebbc38535d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   14, тук пишат главно хора с проблеми, т.е. такива, при които нещата са излезли от нормалните рамки - например кифли, които чакат мъжете да им изсипят всички земни блага или обратното, мъже които висят на врата на жените си. Истината е в баланса в отношенията, както в повечето неща.
В една връзка трябва и двамата да дават и да получават във всякакъв аспект, иначе се получава дисбаланс и нещата стават лоши. Все единият ще се чувства прецакан, както е авторката.
Абстрахирай се от това, че е жена и си представи ако ти покриваш всички разходи, а жена ти щрака с пръсти и постоянно нейните пари потъват някъде докато ти опъваш каиша. И не говорим за временни затруднения, а за 3 години. Ся че парите не правят човека, не правят, но съгласи се, че този човек има несериозно отношение към тях. И да, има жени, за които мъжете са банкомати, но тук ролите са обърнати, така че не скачай срещу авторката, тя е в ролята на банкомата

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: db4cb5c100
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Който и да е мъж без пари или някой конкретен? Защото на такъв общ въпрос няма как да отговорим еднозначно и при това коректно.
Ж32

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 09c270bd2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Благодаря на всички, които разбрахте каква е ситуацията и ме разбрахте. На останалите, които скочиха да ме бият с думи мога да пожелая да споделят моят опит и да изпаднат в същата ситуация! Да, така на думи е много лесно, и наистина на чужд гръб и сто тояги са малко! Жалки сте просто, намерете си хоби и спрете да скачате срещу хората! Ако на мен ми беше окей и нещата бяха приемливи нямаше да споделям тук, но все едно. Проблемно е цялото общество и теми като изневерих или хванах ги на калъп винаги са по-пикантни и интересни. Обичате да има пикантни истории, моята остана много сухарска на фона на всичко останало! Гнийте в собствените си комплекси и предразсъдъци! Днес сте там, но утре може да сте тук на моето място.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 346e569527
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   По—малък съм от вас, на 22 съм. От 18 годишен реших сам да си печеля парите (не от мама и тати), въпреки че майка ми беше много потив (искаше да наблегна само на ученето). С бившата ми приятелка бяхме 4 години заедно и сме си поделяли горе долу всички разходи. Аз като съм нямал, тя е помагала и обратното. Както и да е, според мен млад и зелен във връзката няма значение кой има и кой няма, кой плаща и кой не. Вие сте заедно заради любовта, подкрепата и защото не можете или не искате един без друг. Въпросът мъжът без пари мъж ли е за мен е абсолютно малоумен. Жената без гърди , жена ли е? Финансовото положение ли определя кой кой е? Ако е така много тъжно. Не мога да разбера, последно жената иска да е равна с мъжа или иска да е равна с него само когато има изгода. Според мен с този въпрос и тази тема, няма смисъл да си губите времето заедно, но реално няма как да се разбере цялата картина. Преосмисли защо си с този човек, дали е заради любов или просто сте свикнали един с друг. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7818301dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Всеки има периоди лоши, в които другият може да му помогне. Но в твоя случай на него така му е удобно и изгодно. Разбира се, че това не може да продължава повече. Отдавна трябваше да му поставиш ясен ултиматум. Защото иначе ще овърта, че този месец е болен, 5 месеца не може да намери работа и така до безкрай.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 363e960f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Не, жена е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4a9c54906a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Спрете да нападате авторката, моля ви! Не сте били в нейното положение и не знаете колко натоварва подобна отговорност и колко уморителна е вечната несигурност за това как, с какво и кога ще бъдат платени сметките, откъде ще дойде следващият лев, ще останат ли пари за храна, за облекло, за транспорт, за зъболекар... Лежиш с отворени очи нощем и главата ти работи като калкулатор, а твоят добре нахранен, изпран и всячески обгрижен мъж похърква блажено до теб. И защо да не похърква? Има кой да ги мисли тези "досадни битови подробности"!
Това положение при мен е вече седма година. Събра ни голямата любов - то не беше страст, не беше чудо. Разведохме се и двамата, готови ако трябва в колиба да живеем и корички да ядем, но да извървим пътя заедно. Оставихме всичко на бившите си партньори и скочихме в дълбокото.
Но то това "дълбоко" се оказа направо бездънно. Като начало новопридобитият ми мъж напусна работа, за да започне нова, но изведнъж се оказа, че на старото място има да връща 4 000 лв. заем. Плюс още по-рано взети кредити в размер на 20 000 лв. Аз започнах работа на още две места и за едно лято успяхме четирите хиляди да ги върнем, а останалите той продължава да връща на по 500 лв. месечно. Горе-долу толкова отделя и за издръжка на дъщеря си от първия брак. Рекох си, че все пак му остават 1 000 от заплата и като прибавим и моите 1 500, все ще се справим. Да, обаче вече 7 години успявам да го придумам да остави някой и друг лев за сметки само с чудовищни скандали, в които аз се чувствам ужасно, защото съм възпитана в среда, в която се смяташе за неприлично хората да се пазарят като на мегдана, а пък един мъж да застави жена да му се моли за пари се приемаше като пълно падение. Така че в повечето случаи достойнството ми надделява и се разплащам за всичко. Като се замисля, съпругът ми няма нито един чифт чорапи, които да си е купил сам. Когато нещо му е нужно, просто казва: "Миличка, свърши ми дезодорантът. Миличка, трябват ми нови обувки. Миличка, часовникът ми е за поправка. Миличка, яде ми се пресен шаран, вземи билети за театър, купи шише водка" и така нататък.
Понякога правя опит да му напомня, че и той има отговорности, но - както вече споменах - това завършва с грозни сцени, след които той отива да спи в хола, а аз рева цяла нощ от унижение и безсилие. Нямам никаква представа къде отиват парите му, защото и извън къщи (по бензиностанции, заведения и магазини) пак навсякъде плащам аз, дори да сме заедно.
Сега, ще кажете: ама важна е любовта. Че е важна, важна е, спор няма, аз затова и търпя това положение. Но няма как мъж на 40 години, умен, образован и прочее да не може седем години да си стъпи на краката, при положение, че живеем в мое жилище и има постоянна работа. Хайде да оставим и това: могла съм, издържала съм ни и двамата. Но какво се случи преди няколко месеца? Внезапно ме съкратиха от едната работа, а втората фирма, за която работех, смени предмета си на дейност и там също нямат вече нужда от мен. И тъй като ме бяха осигурявали години наред на минимална заплата, от НОИ ми отпуснаха обезщетение от 480 лв. на месец. Слава Богу, от университета получавам 500 лв. стипендия като редовен докторант, та сглобих бюджет от 980 лв. За един човек, който не плаща наем, с тази сума може да се преживее в очакване на по-добри времена, но тя е крайно недостатъчна за издръжката на двама. Да не говорим, че и това е временно - обезщетението тече 10 месеца, а края на годината изтича и срокът на докторантурата. След това, ако междувременно не си намеря работа, оставам с 0,00 лв. на месец. За да е пълно щастието обаче, се разболях много тежко и след като едва ме спасиха в болницата, лекарите ме изписаха с един кочан рецепти за скъпи лекарства и нареждане за повече почивка и минимум натоварване. Тази ситуация напълно не се схваща от мъжа ми, който продължава да живее постарому. Прибира се от работа и първо пита какво има за вечеря. Имам ли пари за тока и водата, с какво пазарувам и как мъкна торбите от магазина, колко струват лекарствата ми - не го интересува.
Та, питам: е, нали смисълът е уж да си помагаме? Нали единият като залитне, другият трябва да го хване? Защо аз болна и с помощи за безработица трябва да издържам работещ здрав и прав мъж?
Затова се подразних от упреците към авторката на темата. Разбира се, че ще се тревожи, момичето! Това не са ден, не са два. Това при тях, както и при нас, е установен стереотип. И за жалост, моят опит говори, че той ще се запази както и да се променят обстоятелствата. Тези мъже не че са скъперници или пък мошеници - не; на тях просто така им е удобно и докато кравата дава мляко, те ще я доят. Ако спре да дава, ще започнат да се грижат за себе си.
Помня как веднъж при един от онези унизителни скандали мъжът ми се изрепчи: "Аз ще си наема квартира - казва - и ще се изнеса!" Отвърнах му: "Ако ти тези 500 лв., с които ще си плащаш само наема, без сметките и храната, ги оставяше у дома, този разговор нямаше изобщо да се състои".

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9dd111971d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   27 - аз съм този, който "нападна" авторката най-много!

Твоята ситуация е различна най-малко с това, че мажо ти е на 40!

Вие с твоя имате деца, развели сте се...

Авторката не дава подробности за нейния колко работи, колко печели, какво е учил, планове за работа... И това, че е на 30 год., а връзката им е близо 3 годишна, не е фатално за създаване на деца. Тя е на 28 и може да отдели още едно 2 години като го обича да види дали нещата ще потръгнат, нали? Ти спонсорираш твоя реално всеки месец, а тя каза "много пъти" - е колко много и с по колко пари?
Вие сте имали силна любов и сте си разбили семействата, а сега се оплакваш, че нощно време очите ти седяли отворени... Кой ти е виновен пък на теб??? На ти една любов!

Не казваш на колко години си, а не си ли разбрала за това време, че в живота има и болка, има и страдание? При теб е имало и хубавото, но сега е дошло лошото. Мислиш, че само с добро ли се живее на този свят? Не, има и от двете! И там е красотата!...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c7cfa10c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   28 е типичния български мърльо, който си мечтае някоя балъчка да го гледка, щото мамин златен още не е пуснал биберона...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9dd111971d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

30.   Не зная защо, но женските коментари масово биват публикувани без да се цензурират!

До 29 Във всичките ми коментари, колкото и злободневни да са, има изразена мисъл-мнение по въпроса на авторката като съм се аргументирал, макар и кратко!

В твоя коментар освен лична обида към мене, обида към авторката, намеквайки, че е "балъчка", не присъства никакъв аргумент за мнението ти, че аз съм "мамин златен", а авторката "балъчка" - САМО ЛИЧНИ ОБИДИ!

И ето защо се питам, такива несмислени, изцяло обидни коментари защо биват публикувани и то без цензура?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c7cfa10c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   30, очевидно го публикуват, защото споделят мнението ми.
Което говори по-лошо за теб, отколкото за мен.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ed08ad88bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Мъж е, защото има курец и може да лашка.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9dd111971d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   31, така ли душичке моя златна

А когато ние мъжете започнем грубо да изразяваме отношението към жените, пишещи във форума, нашите коментари се режат, дори когато обидните квалификации са цензурирани със звездички!

И ако това е сайт на свободното изказване и защита на мисли и възгледи, то няма да се допуска толериране на едни за сметка на други!
Прави впечатление, че в дадени теми се налага цензура на мъжкото мнение, но това пък се харесва на вас жените!

И пак ще кажа нещо по темата:
Авторке, МНОГО ЛОШО ГОВОРИ ЗА ТЕБ, че в първите 3 години на връзката си не може да се справиш с трудностите, които ти се поднасят!
Кой ще те иска за жена??? В живота се случват много по-тежки неща и ако тогава си създала семейство какво ще направиш? Директно скачаш в леглото на някой друг? Много леко поведение е това! Никой мъж не уважава такава жена и сега ти става ясно защо е грубото ми отношение към теб!
А ако ти се разболееш някой ден и ТОГАВАШНИЯ ти мъж те напусне с детето ти да се оправяш сама, а той отиде да си търси "щастието" на друго място, кеф ли ще ти е?
Иначе жените сте много отворени в устите...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b3605190a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Авторе най токсичното нещо на този свят са очакванията на жените към мъжете. Станеш ли роб на тях, си загубен. И не само ти, ами жената до теб, децата ти, цялото ти семейство ще са загубени.
Парите нямат нищо общо с това да си мъж. Има мъже които са по-мъже от някои милионери.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7818301dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   До момчето на 18, ще разбереш някои работи като пораснеш. Сега е много модерно и масово мъжете да са държанки на жените. Чудя се само в България ли е така? Мъжа без пари е мъж, ако има амбиции и цели. Ако един ден си гледа семейството. За доста семейни мъже парите са си само за тях и лъжат, че заплата не им дават и какво ли не. За да хранят майките си или любовниците, докато жената и детето, децата се оправят сами. Хитричко измислено, но до време. В едно семейство бюджетът в общ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8613d5be96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Напуска го, без да му обясняваш. Те не разбират думите. Имала съм три връзки с еднакъв край, първо любов, надежди за бъдещето и дрън, дрън, после, когато те усети финансово стабилна започва да се самосъжалява, ти също го съжаляваш и започваш да даваш без да го караш да ти иска, докато се усетиш вече си зверски длъжна и виновна. Дори не му минава през ума, че не си длъжна, той смята, че това му принадлежи, никога няма да разбере думите ти, и 50 ултиматума да му поставиш, той ще е безразличен, защото ти като си не уверена, той смята, че е единствен и накрая ще се мразиш ужасно. Лошото е, че има много такива като нас жени и че проблема си е точно в нас, защото само даваме и нищо не искаме. Тези искащи те обаче са повече от нас и те никога няма да те разберат. Веднъж писах тук като теб, а върху мен се изля голяма помия, не срещнах нито едно мнение с разбиране, е аз те разбирам и много се надявам да имаш следваща успешна връзка със споделена взаимност. Успех

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 277a2f6edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Не е луд който яде баницата, а който му я дава. Той не е извадил парите от джоба на авторката, тя му ги е дала. Сега пък ще пита мъж ли бил? Като е спала с него, тогава дали е питала? Що за хора сте? Правите всякакви глупости с обяснението ОБИЧАМ ГО/Я. Ами като го обичаш му търпиш простотиите и не мрънкаш, защото ТИ си го избрала този или като не си доволна се разделяш и кой накъдето иска. Това е, друг начин няма. Не са ти виновни коментаторите, че имат мнение, различно от твоето. Виновна си си ти, че не си мислила с главата си, а с нещо друго.
И аз съм жена, но нито съм искала пари от някой мъж, нито съм му давала. Когато се намесят пари в приятелство, връзка, роднинство, накрая хората се изпокарват, все някой се чувства прекаран, излъган за сметка на друг.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d46420f3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Номер 5 не издържала, та чак и веднага нова връзка, нова любов завъртяла. И видиш ли нещата не провървяли, като видяла, че стария започнал да изкарва добри пари.
Добре, че ти повярвах, че от любов си с него... Жените толко бързо намирате нов, като скъсате със стария, че е ясно колко е било любов и с единия и с другия.
Аре..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 277a2f6edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   # 27 - Какво се жалваш и ти? Този мъж е твоят избор, ти си го пожелала. Нали си била омъжена, да си останала с него. И какво ти пука за сметки, чорапи и гащи, нали имаш голяяяямата любов? Нали не те плашеше нищо като си с любимия? Ами карай сега със заемите му, издръжката на дъщеря му и не мрънкай! Седем години си го търпяла, значи можеш и още. Не се сърди, но ако написаното е истина, си доста глупава. С такава „любов“ не бих изкарала повече от месец, нито пък бих се събрала с мъж с дете от друга жена, ако ще да е по-по-най във всяко отношение. Сори, но не мога да съчувствам на авторката, ни на подобните ѝ, кой каквото си е дробил, това да сърба.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e5a5650111
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Ако в една връзка не сте щастливи се разделяте. Свободните мъже и жени са в изобилие. Любов, о ичам го/я са празни думи. Когато хладилникът е празен и сметките напират, хората разкриват иснского си Аз. По-добре сам/а, отколкото с безотговорен човек. вторке, ако нямаш деца раздели се с търтея и започни нов живот. Мноцо бързо ще намериш смисъл в това да харчиш само за себе си. На 30 по цял свят си млада жена, само в България си стара.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 015eaa178b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Към номер 39 от авторката, за първи път пиша на никого нищо не съм казала за хапливите коментари. Какъв ти е проблема? Нали си щастлива ей такива жени като теб докато има и мъжете ще ни плюят и ще имат самочувствие. Да ви имам женската солидарност! Жените нападат повече от мъжете! Долна си!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 50c5086e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   27 Вие в чужбина ли сте?
Защо не говорите какво трябва, а всеки е нещо отделно. Ние с мъжа ми не взимаме много, но не сме се карали за пари, трябва човек да знае как да харчи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker