Защо повечето мъже не плащат издръжката на децата си след развода? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96759)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22754)
 Секс и интимност (11239)
 Тинейджърски (20200)
 Семейство (4843)
 Здраве (7805)
 Спорт и красота (4066)
 На работното място (2157)
 Образование (5920)
 В чужбина (1298)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1502)
 Други (13128)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо повечето мъже не плащат издръжката на децата си след развода?
преди: 5 месеца, 26 дни, прочетена 1589 пъти
Здравейте,
Искам да повдигна една тема, която е чисто човешка и морална и предполагам касае доста от разведените жени.
Преди три години се разведох с бащата на детето ми заради друга жена. Той имаше връзка с несемейна жена на 26 г. Детенцето ни беше тогава на три годинки -момченце. След развода съпругът ми остана да живее при приятелката си. Живеят и до днес заедно, но нямат деца. Ние нямахме общ дом.
Аз с детето се преместих да живея при една моя леля, която е пенсионерка -вдовица (бивша учителка), но никога не е имала деца. Тя ни покани. Добра и интелигентна жена е. Помага ме си и засега добре се разбираме. Мойте родители живеят в малък град и с оглед работата и развитието на детето ми няма как да се преместя там да живея. Те са изключително свестни хора и ми помагат с каквото могат. Имам по малък брат, който работи в чужбина и все още не е семеен. Догодина синът ми ще бъде в първи клас и се надявам да стартира успешно.
С бившият ми сме в добри отношения. Приемла съм неговия избор да не живее с мен и факта че ме е разлюбил. Никак не ми беше леко обаче, но превъзмогнат болката.
Договорихме се да плаща издръжка за детето от 140 лева на месец. За тези три години той нито един път не ми е платил пълната издръжка на сина ми. Всеки месец ми дава на ръка 50 лв. и един път седмично са вижда с детето и го води в Макдоналдс. Не го спирам. Може да вижда синът ни, когато пожелае. Не настройвам детето срещу него, не го мразя. Не му пиля на главата за пари и не му търся издръжката по съдебен път. Разчитам на неговата съвест. Един само съм го попитала защо не ми плаща цялата издръжка. Той ми отговори -толкова мога, толкова ти давам. Повече на съм повторила. Няколко пъти съм изпадала във финансов колапс, но не съм го притеснила. Всички сметки в апартамента на леля ми, аз съм ги поела. Тя е с много малка пенсия, а а им разходи за лекарства. Моята заплата е чисто 932 лв., имам висше образование, но това няма значение.
За тези три години бившият никога не и завел детето на море или планина, въпреки че ходи с приятелката си. Никога не извади пари да организира рождения му ден, никога не попита има ли нужда от нещо по специално, а детето му е отвролэ когато. Расте хубаво и здраво момче, не е лигаво и въпреки възрастта си разбира ситуацията. Има моменти, когато си изпускам нервите и плача.
Не съм тръгнала да търся мъже, за да ми бъдат спонсор. За тези три години връзка с мъж не съм имала, защото към мен са проявявали интерес мъже, които искат само секс, но не и нормална човешка връзка, с всичките и плюсове и минуси. Не съм животно да бъда чашката по хотелски стаи за една вечеря. Мога и без секс, а не съм готова да бъда т когото и да било в момента.
Случай като моя на е изолиран. Оказа се, че това е масова практика. Съдилищата са затлачени от село и то за много малки суми.
Чисто в психологически план не мога да си обясня защо се получава така. Какво пречи на мъжете да плащат малки издръжки за собствените си деца? Аз поне нямам обяснение.
Благодаря ви, просто исках да споделя
Ж. 31 г

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 0aab171358
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Ами ти си се омъжила за него и ти си му родила дете, защо питаш нас??? Откъде да знаем какво е в главата на бившия ти мъж???

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: da700fd536
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Ами защото в повечето случай възлюбената е взела половината от имота,за който дори не си е и мръднала пръста.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: a0b7f70af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Един егоист и аз имам дете и си го гледам то е на първо място и след това е всичко останало.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 42bd9988bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Кофти мъже са това . Има ги много , не им се дава . Жената хем гледа , а мъжа една минимална издръжка му се свиди .

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: c0d797b11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ако ти си на ясно, че доходите му са нормални ( все пак сте живяли заедно) и позволяваш да ти помага с такава нещожна сума без да го притискаш, да се отнася отговорно към детето си и разходите за които се грижиш свързани с него значи и ти имаш вина, че му позволяваш да си прави каквото поиска, а се грижиш сама за всичко... А мнението ми за него по написаната информация няма и смисъл да го коментирам ... А и то детето ще порастне и ще разбере много неща.. Говори с него и го накарай да си поеме отговорностите..

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: a6ff814852
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Защото така го връщат един вид на жените си. В твоята ситуация той е виновния, но явно като не плаща излиза в своите очи победител. Тъжно е и жалко.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 52310b247d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Това е толкова жалко и идиотско,че направо не ми се говори.Самата сума е толкова смешна,че какво да го коментираме-140лв са таксата за градината,едно яке и едни обувки.Аз лично нямам логично обяснение/

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: c58f35aacf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Защото ти му позволяваш. И двамата сте нехайни към детето. Той не плаща, ти не си търсиш парите. Това са пари, полагащите се на детето, а ти го лишаваш от тях, като не съдиш бащата.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 8713ae073a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Не правиш добре,защото тези пари са за детето ви,да не го е правил щом не може да го гледа ,не се опитвай да бъдеш добра в неговите очи,той с нищо добро няма да ти отвърне ,забил ти е нож в гърба,предал е теб и детето си ,няма да израстне в нормално семейство от двама родители.
Ако има твърда заплата го осъди,дори ,ако получава висока заплата не 140 ами и 240 може да я направят.Разходите ще са за негова сметка!
А ако не ти я дава цялата ще му я удържат от заплатата и няма къде да бяга.
Бъди родител за детето си ,а не прислужница на бившия

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 2586732ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Защото съда така е отредил.
Има хора, които биха предложили да плащат без да са длъжни, ако знаят, че парите ще отиват за детето.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 1e6ed5b997
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   И аз искам да знам отговорът на тоя въпрос. Бившият ми мъж най-нагло ми беше казал, че няма да плаща издръжка, яко детето не го вземе той и не го даде на майка си да ги го гледа. И наистина, след развода не даваше никаква издръжка. Даже си позволи и да ни тормози и тогава вече се ядосах и се наложи да плати цялата издръжка за няколко годино назад, защото уведомих прокуратурата. Е, плати си ги, но сега разправя как съм го била ограбила на познататите си и как искам родителските права да са мой, за да му взимам парите. Става въпрос за кирливите 200 лева на месец. Явно си мисли, че така като ми говори ще му кажа да не плаща, но много се е объркал, аз нямам намерение да си лишавам детето, защото той е безотговорен и прави деца, които после решава, че не му се гледат. Той в случая явно не е в ред, но има много нормални мъже, които са същите недорасли скръндзи. И аз не мога да си го обясня, все едно за нас ги искаме тия пари, а не за техните деца. Някой мъж, ако може да ми обясни тая логика, защото ми е много интересно. И тук имот не е имало, нищо не ми е дал на мен тоя човек, даже аз изкарвах малко повече пари от него, които влизаха в семейния бюджет и не съм го правила на проблем, а той сега не иска да плаща издръжка за детето.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: a14ae58704
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Дали повечето плащат или не плащат и защо, теб не те грее. Въпросът е как да накараш твоя бивш да плаща повече и няма полза да го задаваш тук, а на някой адвокат.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 2859b241ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ти си го познаваш, ти трябва да знаеш. Според мен той знае, че вие ще се оправите и за това не се включва, а и явно новата жена му е приоритет, иска да я задържи и гледа да й отделя време и средства.и да не я притеснява с това, че има дете. Търси си ги по съдебен път, ще си ги вземеш за трите години назад, няма какво да го жалиш, а и това са парите на детето ти, които явно мъжа ти харчи за новата си жена.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: d8c3338520
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Тази издръжка е за добруването на твоето дете и решението ти да не я изискваш в пълен размер е грешка. Той за море има, за гадже има, пести от детето ли се оказва? Защитаваш правата на детето по законов път. Със съд. От това да нямаш проблеми си го свикнала. И на море си ходи той, а нямал. Хубава работа! Той така ще те работи цял живот. 140 са достатъчно малко пари за издръжка на дете, ако и толкова не е склонен да даде - да забрави за Макдоналдс. И тук не е въпроса, че тоя няма, манипулира те.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 925bd2c752
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   На мъжете - нищо. На подлизурковците, които си взимате за мъже вече... е там не мога да отговоря.Братан.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 42130ac7ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ами, започни да си търсиш правата. 50 лв. са нищо, имаш право да си получиш пълната издръжка. Как може да си толкова наивна? Ако не си плаща издръжката, даже в затвора можеш да го вкараш. Ако му поставиш въпроса сериозно, ще започне да си я плаща всеки месец. Отделнo с нарастването на възрастта и потребностите на детето ще имаш право на актуализация (ако си я поискаш) по съдебен ред.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: e9679c0ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Защото не е читав човек, не му пука толкова за детето му. Има немалко такива хора, но, като на човек, който дори и майка нямаше, която да се интересува от мен, и ме зарязаха на баба ми и дядо ми, защото им бе по-удобно, ми направи услуга и не му давай да му се размине. Направи каквото е редно. Не стига, че тази сума от 140 лв е смешна, убедена съм, че разходите ти за детето не са 280 лв месечно, нали така?? *това е реторичен въпрос*
Мисълта ми беше да направиш каквото е редно, не позволявай добрината ти да се превърне в слабост, щом доброволна не иска да поеме отговорсност за сина си, то потърси му я чрез съда.
И най-важното, когато детето порасне и те попита защо баща му не се интерсува от него. Няма да му казваш ами не знам, миличък, той баща ти си е такъв... леле такива майки ме изкарват извън релси, и усещам, че си точно такъв тип. Отговорът е един: Баща ти не е добър и отговорен човек.
Защото децата много лесно си вменяват вина и си мислят, че те не са достатъчни или са сбъркали някъде и затова не получават любов. Трябва да си пределно ясна, че баща му не е добър баща, защото не е читав човек и ти си направила грешката да създадеш семейство с такъв човек, но си благодарна, защото сега имаш сина си, който е най-прекрасното нещо в живота ти.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: f007d9d891
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Аз още не съм ти прочел темата, ама ще коментирам и после ще ти я прочета, обещавам.
Имаш ли представителна извадка, че "повечето мъже" не плащат издръжката? Не? Тогава не знаеш дали я плащат или не. Ако имаш статистика, моля да ме извиниш!
И още нещо, защо майка ми не плаща на баща ми издръжката за сестра ми? Може би следва да напиша тема, че повечето жени, при които детето им не е останало, не си плащат.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: cd0ba9efeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   "Разходите ще са за негова сметка!"

Много внимава с такива изкавания. Разходите, които съдът може да аго задължи да плати, ще са съдебните разноски, но не е и адвокатските хонорари, който от "уж 250 лева", стават на по 1000 много бързо, а адвокатите винаги изискват авансово плащане. Ако изхода от делото ще е "35 лева над сегашната издръжка", то може е по-добре, да не се води изибщо подобно дело.
А за да се плащат 240 лева издръжка, трябва да се докажат разходи за детето от 480 лева на месец. Искам само, да пожелая успех с това, защото не вярвам, че ще се случи.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: ad39355a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Лягайте си с цигани и селяни пък после се чудете какво става.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: c0cb8a7dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Извинявай, но си длъжна да търсиш издръжка по съдебен път, това не са твои пари, а на детето ви и твое задължение като негов представител е да представляваш интереса му. Сега веднага се занеси при адвокат и решете въпроса, дори виж назад във времето какво има да изплаща. Тези 50 лева, ако не са квитирани, все едно не ги е дал. Никаква жалост не трябва да имаш към него. Отговорността е ваша обща, независимо кой с кого живее и ДЕТЕТО страда, ако само единият я поема, а другият не. Така че се взимай в ръце и отивай да издействаш издръжка на детето си. Детето изобщо не го интересува кой колко МОЖЕ да плаща. То НЕ МОЖЕ да чака кога ще можете да го издържате и дотогава да не яде, пие, да ходи голо и босо и да не тръгне на училище. Все по-големи разходи се правят, колкото повече расте детето. Защо не плащат издръжка изобщо не е важно в момента и твоите чувства и сълзи също не са важни. Стегнете се и двамата и осигурявайте ЗАЕДНО стандарта на детето ВИ. Айде, почвай да питаш познати за добър адвокат, има и безплатни консултации на праватами. бг

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: c1e7b2e826
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Напълно е ясно, че авторката не натиска бащата да плаща изцяло издръжката, за да не загуби детето и тотално баща си.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: e62cbeeced
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Съди го до край, дъх да не си поеме, вземи му родителските права. Който прави деца е длъжен да ги издържа. Трябва да си прави сметка. Аз съм втора съпруга и след развода синът на 14 години е предпочел да живее при баща си, заради доброто финансово положение. С младежа се разбирахме, никога не съм мислила, че ще отиде да живее другаде или ще го лишим от нещо. Ако бащата лишава едното дете, ще лишава и другото, макар че ние с баща му нямаме деца, радваме се на внуците му.
Не лишавай детето от полагащите му се пари, 50 лв са една торба продукти! И нищо скъпо!

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 8da5cd00c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Миличка, едва ли в началото е бил стабилен и отговорен мъж, а след развода да се превърне в измекяр. Вероятно е бил същата стока, но за това преди си го харесвала, а сега си станала потърпевша.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: bd3466f1a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Жени, търсете си правата! Защо го правят? Защото имат усещането, че ще останат безнаказани. Ако питаш от чисто морална гледна точка защо - защото са измекяри и не ги грее за детето. По-лесно е да го отгледаш ти и той да се появи когато вече е на 20г. До тогава ще си развява задника по заведения и кифли, а като остарее ще се сети за детето.

Съвет - заложете винаги на добър бракоразводен адвокат. Ако не си плаща издръжката - дело. Ако ви тормози - жалби. Само така разбират тези хора. Винаги излизайте от емоционалната страна на нещата. Емоцията не помага, а само пречи. С любов, или без, не се плаща сметка. Искайте си парите и не правете компромис. Това дете да не си си го направила сама?

Кенди

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: d4bc55ed01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Голяма част от мъжете абдикираха от ролята си на мъже и силен пол! Това е! Не е лесно да си отговорен и да поемаш отговорност! Карат по най-тънкото съпротивление и каквото, която дойде:)
От друга страна и самите ние сме си виновни, че не търсим правата на децата си!
При нас, да кажа, че съм се излъгала и подвела в него-не е. Шест години връзка, 17г брак. Винаги е бил отговорен, грижовен човек. После хормона ли го тръшна, какво му стана.. нямам обяснение. За две години нито лев за детето. Ту работа търси, ту да му вдигнат заплатата. А аз все отстъпвам. Да не говоря, че и за детето си време не отделя, да се видят! Бясна съм му! Дала съм срок още 3месеца и после край на отстъпките!

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 447e37abd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Ами докато си взимате такива мишоци за мъже така ще е.
М36

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: a14ae58704
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Колкото и да ми е неприятно да го кажа, идва момент, в който човек сърба, каквото си е дробил, т.е. плаща си за грешния избор.
Авторката да попрочете малко по темите и коментарите за търсените и готини „мъжкари“, „лоши момчета“, „уверените, силните“, фитнесмените, съдбоносните любови и пр. Продължавайте да смятате скромните, ненатрапчивите, „обикновените“ мъже за мухльовци и путьовци, после питайте „ Защо не му пука ни за мен, ни за детето?“. Защото трябва да разберете по трудния начин, че не всичко, което блести е злато и не всичко, което хвърчи се яде.

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 2ceef1b711
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   100 процента поне 90 процента от коментарите са на жени алчни за пари. Само това ги интересува...какво променят едни 50-140-200-500лв? След като не сте се справили с най-елементарното...като искате дете, да си го отгледате заедно и да си го обичкате. Е..би ги парите, гледай си детето. И с 5лв можеш да го гледаш това дете. Уж винаги много загрижени майките, все наранените и като стана въпрос за ПАРИ са първите. Проблемите не се решават с пари...както сте си го направили - така ще е. Отговорността и вината за това, че това дете живее с разделени родители е изцяло ваша (взаимно).
Диалог - намиране на проблема - решаване на проблема!

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 9082d59dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Не си плащат издръжката, защото много самотни майки нямат време и енергия да се занимават с дела, та не са се обърнали към съда все още и си търпят. Да, вярно е, че подобно действие може да влоши отношенията ви, както е вярно, че съда може да определи минимална издръжка. Въпросът е, че бившият ти лишава детето ВИ, заради новата СИ приятелка. Значи има пари да я води на почивки всяка година, но няма пари за рождения ден на сина си!? Не, че нещо, но аз не бих изтърпяла бащата на детето ми да го лишава. Ти колко от заплата си заделяш, за да задоволиш нуждите на детето си? Със сигурност даваш повече от 50 лева месечно.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: d8c3338520
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   30, когато родителите са двама, отговорността е на двамата. И става въпрос за пари, защото някои хора нямат и това дали получават 40 или 120 лева променя нещата за детето. Аз пък не разбирам мъже, бащи, които смятат, че и с 5 лева дете се храни, ама тия 5 лева да са на майката, ако може. Техните парички да отиват при майките им и любовниците им. И не жените скачат за пари, мъжете скачат за едни доста малко пари за издръжка на дете на месец и се циганят страшно.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 61fd4e3462
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Когато прочетох "повечето мъже" вместо "всички мъже" си казах: ехааа, генерализиращите са започнали да схващат нещата. И чак се просълзих от умиление. Стана ми толкова хубаво, че въобще няма да пиша по темата. Просто благодаря на авторката за ето тази думичка - една дума, но променя коренно нещата!

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 1f83878b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

35.   Айде бе, съди то, вземи му парите, имотите хаха. То така става. Става с глупаците. Аз още преди да се оженя прехвърлих и двете се жилища на майка си, а тя ми ги върна срещу гледане. Дупка на морето да стане ако ще и 20 деца да бях наплавил на оная ку*ва никакъв съд не може да вземе нищо. Заплатата ми и спестяванията отиваха в банкова сметка, която направихме към ЕООД, а според закона там също никакъв съд нищо не може да пипне. След като се разведах се разбрах с шефа да скъсаме трудовия договор, да ме наеме като консултант за сумата от 100 лв. Иначе си ми плевежда осталото в сметката към ЕООДто. Ей, тая моята почна газ да пикае, баща й селянина и той, викат плед съда, детето, детето, ама нанайци. И идва после да ме пита, какво правим.. викам й ми ти у вас на село пре селянина, аз където ми кефне. Даже пуснах единия под наем и пак в ЕООДто хахаха, в лицата им се смеех и подигравах... Щели да съдят до дупка хаха, ми съди оная работа и сега и тя сама с дете и без секс хаха.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 435c2e9aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   До Авторката - нямам време да чета коментарите, просто отговарям на твоята история
Много е просто защо бащата на детето ти не поема грижа за него - защото си си избрала такъв баща на детето. Това е жестоката истина и няма общо с мъжете като цяло. Това е един безотговорен човек точка.
Защо не плаща издръжка - защото може. Ти толкова си се уплашила да не си лошата във филма, че нищо не искаш от мъжа и не получаваш нищо. В Библита дори пише - почукай и ще ти отворят, поискай и ще ти дадат или нещо такова. Е, ти нищо не искаш. Мъжът ти също според мен е много мързелив човек. От мързел не се вижда с детето. Може би има и още много проблеми. Положително е, че си се отървала като жена от него, отрицателното е, че си родила дете от такъв индивид, пренебрегвайки много потенциални добри бащи и свестни мъже. Моят братовчед приметно би бил чудесен баща и съптуг, но е сам, защото не е устат, не обещава глупости на жените и не лъже.
И не, не са такива всички мъже. Аз имам съпруг, който се грижи за семейството и има 2 големи деца от първи брак и също се грижи за тях, макар че майка му върши всички неща, които ти описваш, че не вършиш....просто защото е отговорен индивид какъвто бащата на детето ти не е. Съжалявам жената, която се е хванала с него и дано и тя не роди, че ще свърши по същия начин
ж35

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: e7b2883c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   35, ти си живия пример за безотговорен мъж - на собственото си дете един шоколад няма да купи, ще го остави гладно и жадно да ходи.
Такива като теб не трябва да се размножават.
Добре че си попаднал на кротка женица, която няма да наеме някой да те направи неразпознаваем.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 4f2b5fa194
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   35 Много жалко, ми търсила си е нещо по - добро от теб, за една мижава издръжка се стискаш и то към собственото си дете. Не го заслужаваш това дете.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 9aff39ee4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   До 36. Нима раждането на едно дете е отрицателно нещо. Е, Боже, Боже. Много тежки думи. Живей си щастлива, пък не бъде такова категорична.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: cb14d9c490
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Номер 36 го е казала много вярно. Не плаща, защото е безотговорен. Защото най-вероятно новата му жена му се меси, защото така е научен, защото е мързелив( ако казва, че няма пари ) и още кой знае защо... Добре, че си се отървала от такъв мъж като него. Защото и от новата жена да има дете, ще си остане безотговорен. От изказа ти личи, че си добро, възпитано и интелигентно момиче. Животът ти не е лесен, но си намерила сили да се справяш. Една самотна майка с какво ли не се справя... Моят баща е оставил на времето майка ми, когато тя е била бременна с мен в шести месец, заради друга жена, доста млада... Моята майка работи цял живот на две места, за да ни отгледа и образова с брат ми. Баща ми една стотинка за нищо не й е давал. То си е до човека. Не го е интересувало как сме, не е искал да ни виждаи не ни е виждал. Тя винаги е казвала, че за нищо не съжалява. Защото въпреки всичко, ако не е бил той, е нямало да ни има нас. Приеми го така, какъвто е. Радвай се, че си имаш дете. Можеш да го съдиш, но надали ще има смисъл. Просто седни и поговори с него. Всиките въпроси, които ни задаваш на нас, намери начин и ги задай на него. Искрено ти се възхищавам, че не си се озлобила и не си настроила детето си против баща му. Какъвто и да е той.. Повечето ми разведени приятелки на твоите години това направиха. Дано мъжът ти му се обади съвестта и започне да ти помага и дано ти намериш също своя човек, с който да бъдете и в добро и в лошо.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 8b18a6f921
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Авторке, аз също нямам обяснение. Омъжена съм за мъж с дъщеря от първия си брак. Ние двамата нямаме деца. Още от самото начало приех, че това дете е изключително важна част от живота на съпруга ми и то никога не е било игнорирано или ощетявано. Мъжът ми сам си определи сума от 300 лв за детето на месец, плюс още пари за училище, за някакви дрешки и за непредвидени разходи. Намирам това за съвсем нормално. На дъщеря му не се налага да чака баща й да я вземе, тя винаги е добре дошла у дома, има си стая, тоалетни принадлежности и т. н. Винаги я взимаме с нас, ако мястото е подходящо за възрастта й - на театър, на кино, на пикник, на пътешествие, поощряваме хобитата й, помагаме й с уроците за училище. Детето ни има пълно доверие и се чувства добре с нас. С майката отношенията са по-хладни, но самата тя признава, че е по-спокойна като знае, че и ние наглеждаме малката и сме в течение на проблемите й.
Разказвам това, авторке, защото се чудя дали бившият ти съпруг е изцяло виновен за ситуацията или пръст има и новата жена в живота му. Ако тя го ревнува от детето, брои му парите, които дава за него и прави скандали, ако го вижда често, то картината не че се променя, но поне се внася малко яснота. И в единия, и в другия случай мъжът ти е безхарактерен мухльо, който е готов да предаде близките си от страх и егоизъм.
Какво да направиш? За жалост, съветът ми е да не разчиташ на помощ от негова страна, а да заложиш на себе си. Не го наказвай като не му даваш да вижда детето, той сам се е наказал, но още не го знае. Децата растат. И виждат. И помнят.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 8d623267b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Длъжна си заради детето си да си поискаш издръжката по съдебен път. Не е голямо геройство да го лишаваш, за да не пречиш на баща му. Не бъди балама! Никой няма да ти даде тиквен медал. Тези 140лв ще ви дойдат много добре, даже да не изглеждат като кой знае колко много пари.
Другото, което е - аз не познавам разведен мъж, който плаща издръжа. Защо - ами, не знам... сигурно защото повечето жени сме ей такива - да не натягаме за пари, ала, бала, ама реално трябва да си търсим правата.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 7b188042cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Авторке, след като родителите ми се разведоха, “баща ми” нищо не ни даде, на мен и на брат ми, и така вече 10 години.
Какво да ти кажа. Като цяло мъжете са ненужни лекета на тоя свят.. Не всички, има едно 1000 изключения на 8 милиарда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: 1 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker