Да се хванеш на въдицата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да се хванеш на въдицата
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2060 пъти
Здравейте!
Преди точно една година се запознах с момче от друг град.Направи ми впечатление,че изяви голямо желание да се премести при мен. Той е на 29, аз на 27.
В началото бях скептична,но видях голям ентусиазъм от негова страна и наистина се премести и заживяхме заедно.
В началото всичко беше наред, е,правеше ми впечатление само денонощните телефонни разговори с майка му и баба му и баща му де,но какво пък си казвах тогава...
Те не преставаха да го навиват да се преместим в неговия град да живеем,а той е изключително малък в сравнение с Пловдив.
Впоследствие започнаха да го настройват срещу Пловдив и така всеки ден му промиваха мозъка,че трябва да се прибере.
Правеше ми и впечатление,че всичко ,което се случва с нас той го докладва на майка си, а също и че нямаше никакви навици.
Опитах се многократно да му кажа,че работата ми ме изтощава и го молих за минимални усилия,но той отказваше да ми помогне дори с най-елементарните неща.
Прибирах се след 12-часов работен ден и още с цивилните дрехи се хващах да готвя,да пускам пералня, да оправям и т.н.
В последствие започнах да се изнервям и да си изпускам нервите пред него, а той при всеки скандал вдигаше телефона на майка му и баща му и докладваше всичко пред мен, а те естествено го подкрепяха и му казваха да се прибира при тях.
Последваха няколко кошмарни месеца през които майка му ни тероризираше по 5 пъти на ден по телефона,за да се осведоми какво правим,къде сме и защо не правим и не сме там където тя е казала да бъдем.
Молих го многократно да й каже,че поне аз имам нужда от малко лично пространство,но той категорично отказваше под предлога,че тя му е майка,те са му семейство и нищо няма да й каже.Никога не се съобразяваше с мнението ми, желанията ми,а само с това на майка си и баща си.
Изникна и друг проблем,всъщност аз бях наясно с него отсамото начало, но го приех такъв какъвто е,защото видях,че е добър човек и го заобичах много бързо- сподели ми,че има шизофрения.Проблемът всъщност бяха нашите бъдещи деца и това,че се притеснявах за тях.
Мислих много и това, което измислих е да използваме донор,като му казах,че не е длъжен да се съгласява и че ще го разбера,ако не се съгласи.
Последва половин година през която той ту се съгласяваше,ту се отказваше, стигна до извода,че трябва да разговаря с майка си и баща си и каквото кажат те това ще бъде.
Естествено те скочиха срещу мен да ме линчуват и от тогава направиха всичко възможно да ни разделят.
И да, той се прибра при тях,защото извън темата за децата, не се чувствал комфортно в големия град,идвало му вповече работата,градът бил тъп и най-добре се чувствал при техните.
Постави ми ултиматум че ако искам да бъдем заедно трябвало да се преместя там при него, но аз отказах,не само защото не искам да живея с техните, но и защото съм медицинско лице, което има частна практика и не намирам смисъл да си затворя работата и да отида в малкия град, за да живея с него и майка му,която ме мрази,а на него не му пука аз как се чувствам.
Откакто се е прибрал все по-рядко се сеща да ме потърси,казва,че се чувства страхотно и че майка му му готви много вкусно.
Но аз го обичам много и не мога просто така да го забравя...
Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 24d439a967
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тия са големи мижитурки. Еле “мъжа ти”.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e36b8f429d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе жени, кога ще се научите да не излизате с мамини синчета.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 885c08a650
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Мисля, че трябва да го забравиш. От написаното ми се струва, че заслужаваш нещо по-добро.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ead1f8b50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мамино синче.Това точно описва този прекрасен мъж. Още в началото си е личало какъв е. Много си го изтърпяла.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 22f465c0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Правилно ли да разбирам че много обичаш шизофреника, на който не му пука за теб и трябва майка му да се грижи за него иначе не може да функционира ?
Научи се да правиш разлика между пристрастяване и обич. Тогава проблема сам ще изчезне.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9e0f676622
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Кое точно му обичаш не разбрах. Спасила си се, радвай се и гледай напред.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ddd06e59a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Той шизофреник ,а ти мазохист

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fc0af99d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Тъкмо щях да те наредя, че го търпиш, когато прочетох, че е шизофреник! Момиче, ти имаш ли акъл?? Те изпадат в такива кризи, че ще свъешиш в спешното един ден, с малко повече късмет или направо в моргата! Codependency, иди на психолог да го оправиш спешно! Просто потресаващо.

Майка му и тя е луда, 100% може да си сигурна. А тоя освен шизофреник е и вероятно с нарцистично личностно разстройство и му харесва да те експлоатира. Като за медицинско лице трябвяше да знаеш по-добре. Стегни се!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: eafb4d52bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Бягай и се спасявай докато може, защото животът ти ще се превърне в ад ако не се откъснеш сега! Колкото повече отлагаш раздялата, толкова по -трудно ще е да предприемеш тази стъпка по-късно и да се откъснеш. Няма да споменавам ,че при един по-голям скандал ,който рано или късно ще се случи заради неразбирателството ви и пълната разлика в мирогледите, е напълно възможно да изперка и да пострадаш доста сериозно... Рискуваш прекалено много. Едно ,че с шизофреник не може да знаеш кога ще му хрумне да изперка, друго че е доста вероятно децата ви да наследят болестта ,а тогава вече не те виждам. Ти знаеш ли какво е да гледаш болно дете и то от шизофрения? Остави ,че правейки потомство с такива хора ,ти подлагаш обществото на риск ,сигурността на други хора, НО и самата себе си. Как ти се струва утре някой да те намери с прерязано гърло? Момиче, положението е сериозно ,защо въобще търпиш? До някъде може би щях да те разбера ,ако поне беше повече мъжкар, не вкарваше мама и тати във вашата връзка ,не позволява на никой да ви се бърка, ако поне ти помагаше... а той нашия остави ,че е шизофреник ,ами е и пълен путьо с извинение и плазмодий ,човек който паразитира на твой гръб от сега още... та, защо търпиш и искаш да си с него? Нали знаеш ,че само с "любов" не се живее? Или се спасяваш сега ,или животът ти ще е ад. Повярвай ми, конкретно в твоя случай ,от нещата които говориш, 100000 пъти по-добре сама ,ако ще и цял живот сама, от колкото да превърнеш живота си в ад и да заприличаш на едно ходещо кълбо от нерви, ако въобще си жива... Питам те аз, кое е по-важно, животът ти или пикльото?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ad4254ed82
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Шизофреник не ти трябва , утре може да те прибие , да седи при маминка .

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0b28ea0830
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мисля, че си глупава жена, щом си свързала живота си с подобен човек, че и много си го обичала и не можеш да го забравиш. Не искам да те обиждам, но така виждам нещата.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d13a5df34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да беше започнала с шизофренията в първото изречение. Те упражняват контрол, защото е болен. Но не е хубаво това, че въпреки невъзможността да имате деца се месят допълнително. Да беше добър, коректен (това не зависи от диагнозата), ще ти кажа супер, ти си си решила плюсове и минуси. Макар че на твое място никога нямаше да си го причиня. Никога. Да, заради диагнозта, това е някакъв ад, не знам дали си го осъзнала добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d13a5df34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Вие оставете другото, познавам жена с шизофрения, която като има връзка крие за заболяването. А това вече е супер подло. Иска и деця. Той нейният човек болен, ама има някаква съвест и е казал за болестта си. А има и обратната страна на медала. Тази жена утре ще роди от някой болни дете и тия човек дори няма да знае, че тя е така и може детето да боледува. И иска много деца, така че това е реална перспектива.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 887e6dee63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Имах приятел с шизофрения, 4 години, разбрах го чак накрая.
Видовете шизофрения са 11. Няма да ти описвам през какви гадости минах докато бях с него, но ще ти кажа една от многото случки.
Скарахме се жестоко, аз се разплаках и излязох от стаята и секунди по-късно чух някво тряскане. Вратата беше с дупка, беше я ударил. Попитах го какво стана и той ми каза "падна ми черно перде пред очите, не знам". Питах го, дали ако не бях се махнала това щеше да е моята глава. Замълча.
Много дълго време ходих на психолог след това. Психически ме смаза, а аз също много го обичах и не можах да направя връзката защо го прави. Е, след като разбрах по най-бързия начин си взех багажчето и си бих шута.
Тези хора не могат да обичат. Имат си някаква своя изкривена представа за любов, която не е любов. Моля те, много те моля, не се връщай при него, това ще е най-голямата ти грешка. Бягай надалеч. Ще си благодарна на себе си после.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b029da0a78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Жена, бягай надалеч докато можеш, наистина ти го казвам! И да беше започнала темата с това, че е с шизофрения, то това е най-стряскащото и важно! Ще ти разкажа една реална история, за да видиш за какво точно става въпрос.

Имам една приятелка, която излизаше с един мъж. По нейни разкази от самото начало беше страхотен - мили жестове, кавалер, всичко им вървеше по вода, ама заживяха заедно и изведнъж много загрубяха нещата. Този я беше буквално изманипулирал като нарцисист посредством прекрасно поведение, за да му се върже и да се влюби, а след това излизането й от ситуацията беше трудно, защото беше развила зависимост и тотално й беше смачкал психиката.

"Какво толкова? " ще попиташ ти? Ами, първо се започнаха същите симптоми с майка му и с баща му, на които според моята приятелка той клюкарил всичко и разказвал всеки детайл от отношенията им. След това започна да оказва страшен контрол на момичето - не я пускаше да излиза, май беше развил някаква ненормална ревност, нея я беше страх от него знаеш ли защо? Защото беше започнал стабилно да я бие, посинява и заплашва. Тя обаче ми разказа за това много след като е започнал да прави всичко това - явно от срам, но бях започнала да забелязвам рани по главата, синини и т. н., но нали знаеш, все не искаш да вярваш, че е толкова зле. Нека оставим всички други обиди, психическия тормоз и емоционален такъв настрана - той според мен беше и страшен нарцис, мачкаше я всеки ден, че бил по-добър от нея, че много бил постигнал и т. н. Започнаха и адски заплахи, че ако има смелостта да го остави, ще я намерят едва ли не пребита в някоя канавка, мъртва и да не ти казвам какви извращения и отвратителни детайли за това й бил казал. Тя не знаеше как да се спаси. Ама буквално. Такъв страх... Опитах се да говоря с близките й, защото виждах, че ситуацията не е никак хубава и ме болеше за нея, но те не взеха моите думи насериозно. Аз и не им казах нищо по-детайлно от страх, че предавам нея и тя сама трябва да им обясни какво се случва. Просто им казах да я отделят от този човек, защото има отклонения!

Накрая знаеш ли какво разбра тя от родителите му? Че имал шизофрения, психиатър бил го диагностицирал навремето още от малък, но те не вярвали на това, момчето им било много добро и стабилно, нямало нищо такова. Заради техните си вярвания и сигурно срам, той е нямал никакво лечение, нищо! И той мъчеше всеки ден едно прекрасно и невинно човешко същество заради тяхната безотговорност!

Накрая от целия страх, стрес, безпътица и срам да каже за целия огромен тормоз на своите родители, направи опит за самоубийство. Добре, че я бяха намерили навреме, че... Не искам да мисля иначе! После хиляди часове с психолог, психиатър и още не знам какво трябваше да преминат, стотици усилия от страна не само на семейството й, но и на приятелския й кръг, за да се съвземе. Толкова беше счупена от този болен човек, че мислеше, че е прав за всичко и тя е ненормалната, а не той. Смятай!

Накрая всичко завърши добре за нея, за щастие, още ходи на психолог и се отърсва, даже ми е споделяла, че й е трудно да повярва на човек в момента и не знае как ще си намери партньор... Цялата тази трагедия се разигра в 4-5 годишен период. Всеки ден плач, страх, бой, обиди, скандали, ревност. Докато не си тръгна.

Не ти разказвам това, за да те стряскам, разказвам ти реално, за да си подготвена и да знаеш, че каквото и да направиш той е просто болен! Прочетох и други коментари - както са казали, може по всяко време да изперка и недай си Боже да те докара до положението на приятелката ми! Заради това реших да кажа, за да се знае какво е!

Тя ми е казвала, че ако е знаела още от самото начало какъв е и колко е болен, никога е нямало да го погледне камо ли да е с него... Ама какво да се прави, то на никой не му е изписано на челото! За съжаление със сигурност цял живот ще помни тази история и ще си я носи като тежък товар. Често ми казва, че я е страх, че ще я намери и не се знае какво може да й направи, защото още като са били заедно я заплашвал, че ако си тръгне, ще я открие и лошо й се пише. Все още е изплашена, изтормозена и стресирана, но психологът й страшно помага!

Отиди на психолог! Кажи на родителите си! Измъквай се бързо и без предупреждения. Като го хванеш, че не е у вас, събирай багажа и веднага на безопасно място, че не го знаеш какъв е луд... След разказа ти мога да кажа, че не си заслужава! С човек с психични отклонения нещата много зле стават! Няма никакъв смисъл, то не е любов, а зависимост и мъка!

Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: eaf1a1eaef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   М39

Много е сложен този въпрос със заболяването. На всички е ясно, че при равни други условия, с болен човек е по-трудно, но нека имаме предвид, че не говорим за вещ, дори животно, а за човек, който има разумна душа. Така че, ако авторката е обикнала този човек, то не може с лека ръка да се дават съвети да си "улесни живота". И това е така, защото не говорим за предмет или модел на вещ, за които е ясно, че по-добре да са без дефекти или пък по-добри. Трябва да се цени човека и да се мисли за стойностните неща. Да не говорим, че дори и да попаднеш на видимо здрав човек, то няма гаранция за нищо.

Не давам съвет, просто казвам да се гледа на човека като на човек, а не като на предмет. И съм сигурен, че ако се постъпва правилно, то това се възнаграждава във времето.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e2c506eed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 8 е прав. И според мен имаш съзависимост, направи нещо, виж се с психолог, почети литература по темата. Не оставай в това състояние. И преди ли си ги избираше такива "нуждаещи се"? До преди да открия съзависимостта си и най вече детските травми, които са я предизвикали се забърквах само със социопати, наркомани и пропаднали типове. Беше ужасно, чувствах се длъжна да приемам лошо отношение, прощавах какво ли не, изобщо главата ми не вдяваше какво е самоуважение, да обичаш себе си, да живееш не в услуга на някой си, а твоят живот.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f11d9985be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз съм живяла с мъж с биполярно разстройство. Шизофрения е още по-зле. Отначало мислех, че е просто разглезен, но при това положение, затова се държат с него като с дете. Нямате бъдеще двамата. И още по-добре. Аз едвам издържах с моя, ще полудееш с него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: eafb4d52bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 8, номер 9 съм и ще пиша пак. Дали историята е въобще такава както я описва мацката, започнах доста да се съмнявам. На 27 години какво медицинско лице със собствена практика? На 27, ако вече си завършил медицина да речем, тепърва караш специализации, след това стажове, работиш някъде и т. н и т. н, а тя вече пише че и собствена практика е открила... и с дентална медицина трудно, най-малкото и там като завършат работят за друг докато понаучат занаята, и чак тогава си откриват практика. Не че е невъзможно, не искам да звуча като кон с капаци, но на мен тука малко ми светка червената лампичка. Ако е така наистина както го описва това с практиката, браво.
Друго... медицинско лице, а се е хванала с човек, който не само е шизофреник, но и очевидно от това което е описано, ИМА някакви проблеми... мед лице няма да осъзнава реално в каква опасност се вкарва с това.... не знам...
Без да съм по конспирациите и да се филмирам с "измислена история", аз логика не намирам тук, не знам за вас

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 22f465c0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   №16 ти живял ли си със шизофреник ? Лесно е да даваш съвети на чужд гръб.
Никой не кара авторката да загърби когото и да било, нито да третира момчето като вещ. Самата дефиниция на шизофрения е душевно болен човек, т.е. неговата душа не е точно "разумна". В този ред на мисли, той е зависим от околните за светоусещането си в някаква степен, предполагам от страх да се довери на себе си. И с причина. Друго характерно е че подобни хора не обичат промяна в обстановката, защото рутината им помага да бъдат по-стабилни. Затова е и настоявал да си отиде вкъщи и авторката да се прмести с него.
Отделно от всичко това обаче, той не изглежда да има някакви романтични чувства към нея. Възможно е да е вследствие на специфичните му нужди, които са породили силна зависимост към родното му семейство, но резултата е налице. Така че абстрахирайки се от заболяването му и причината, правилното решение е раздяла във всеки случай. Няма причина човек да загърбва себе си и да прави компромиси за друг, който не отвръща със същото.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 071a44b66a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Всъщност проблемът ти е ,че не искаш да излезнеш от зоната си на комфорт.
Ако наистина си медицинско лице както твърдиш ще си намериш работа навсякъде.
Проблемът ти не е че е шизофреник,а че много общува и споделя с родителите си.
Всеки приема връзката дете - родител по различен начин,ако той иска да споделя и да слуша родителите си нека го прави.
След като това за теб не е ок - напускаш.
Намери си човек от Пловдив или София,след като малките градове не са за теб вариант.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker