Искам да умра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да умра
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2796 пъти
Историята ми е много объркана, на 26 години съм и не работя в момента, нямам почти нищо и никои. Запознах се с едно момиче лятото, която не е Българка, запознахме се в интернет и така започнахме да си пишем и да правим видео разговори, нещата се развиваха леко по леко и решихме да се срещнем и в реалния живот, така и стана – тя първо дойде в България и си прекарахме чудесно (въпреки възрастта ми, тя ми беше първата жена в живота чисто физически), след което аз отидох там 2 пъти за по дълъг период от време. От време на време имахме лоши моменти, като скарване и ревност, аз съм много ревнив. Нямам много пари и също така лесно се паля заради ревността, тя реши, че нямаме бъдеще двамата и скъса с мен, каза, че просто нямало начин да направим връзката да работи за дълго време, както и , че не е сигурна, че може да ме обича завинаги, след което сподели и също така, че любовта избледнява, а пък другите неща оставали и нямаме бъдеще заедно, пари, работа и тем подобни.
Не знам какво да правя просто, писна ми вече от живота и ми писна да се опитвам да направя нещата да работят и накрая както винаги свършват зле, чусвства, че съм в ада и нямам никаква мотивация и удоволствие от тоя живот, още от ранна възраст ме тормозят другите и вече не вярвам на никои, това си каза, че ще ми бъде последния шанс за живот и сега и тоя шанс го няма, просто искам да сложа край на живота си, но ме е страх, че ще нараня семейството си, наистина ме обичат много и това ще ги нарани много, но аз не мога да продължавам, просто мисля 24/7 за самоубийство. Преди съм се борел с депресията и съм минал през терапия с психо-терапефт, но ето отново съм на началната позиция и вече не издържам, изморен съм и искам да се оттърва от това безмислено съществуване,
Докато пиша това си представям как ставам и просто отивам да се натъпча с хапчета или просто отивам да се хвърлям от някъде, не ми се живее и нищо не ми помага, измъчвам се и не мога да го променя, искам да спра да съществувам без значение дали има рай и ад, искам да ме няма вече, какъв е смисала да живея живот които не искам, тя беше слънцето в живота ми а сега съм под земята.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: ff24437629
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поне го направи грамотно-като бащата и сина под Ботев.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 407edc4651
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така, първото което ми изникна в ума беше. Този човек ... горкия, но едва ли нещото, което искаш да правя е да сме състрадателни и да плачем в момента. Колкото и трудно да звучи. Ставаш и на пук на света и на живота си се усмихваш и продължаваш и си казваш никой не може да повлияе на мнението ми. Примерно нали... Толкова ми се иска да се запознаем и да се поговорим и силно се надявам този коментар да не стане ПРЕКАЛЕНО ДЪЛЪГ, но да сайтът е анонимен и сме леко ограничени от към информация. Искам да ти кажа, че колкото и невероятно да ти се струва - всичко се случва с причина. Смърт, раждане, минаване през периоди, които са ни трудни, но от тях научаваме най-много! Извади една тетрадка и започни да пишеш само хубави моменти, които са ти се случили и си благодарен -> винаги има такива помисли добре ;) (Например: Благодарен съм, че имам здрави крака с които мога да ходя *някои хора и това нямат*, благодарен съм че имам семейство, което ме обича *не съм сирак* и подобни). Друго, което можеш да направиш е да почнеш да спортуваш и да изкарваш ядовете си в него, когато си ядосан тичай колкото бързо можеш, отиди на бокс, волейбол или каквото поискаш. Едно от решенията ти е Izabel - влогърката. Колкото и налудничево да звучи от нея наистина се вдъхновявам аз специално и по-малките хора на 14-15 годишна възраст, гледай и други влогъри, които да те карат да се смееш, филми комедии да се разсеяш. И едно от най-важните неща чети книги тази Изабел сподели една книга, която се казва "Щастливей" и вътре споменава мислите си за самоубийство и как се справя с депресията. Винаги има начин запомни, че нищо не е случайно - всеки е там където трябва да бъде! Успех и само нагоре! Пиши след време отново ако има напредък :) А ако няма отново сподели по-долу опасенята си.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5cecbef10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Първо, живота ти няма да се свърши с тази жена! Няма уникални хора, нито незаменими. Второ, имаш нужда от работа в момента, от нещо положително в живота. Като захванеш работа, ще видиш как няма да се сещаш за нея, как ще мислиш за друго и живота ти ще придобие смисъл. Работата е достатъчно запълваща времето.
Намери си хоби, ако нямаш. Записвай си мислите си в някаква тетрадка. Дай си срок от 3 месеца примерно, и пак виж какво си писал вътре след 3 месеца и дали няма да си по-добре тогава.
Опитай се всеки ден да правиш нещо приятно за себе си, било филм,книга или разходка. Можеш да си купиш нова дреха, или да хапнеш нещо сладко. Неслучайно сладкото повдига настроението. Излизай, разхождай се.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 47d510a49d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблемът ти е, че не разчиташ на себе си за собствения си живот. Никой друг не може да ти го направи, сам си отговорен. С терапевт не си губи времето и парите. Ако стане много зле - истински психиатър и хапчета.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 724bf6cec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   На твое място бих се гръмнал.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b2ef684ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Дано да ти олекне - и аз Искам да умра.
Жена съм
В днешно време желанието да умреш поради липса на любов е убийствено.
Трай докато можеш.
Това е епидемия.
Ако можеш-живей с тая мъка.
Ако не-знаеш отговора-умирай

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6733bfec6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Запомни едно : абсолютно всеки човек е бил поне веднъж с разбито сърце или несподелена любов. Хората които гледат отстрани влюбения човек с разбитото сърце винаги ще кажат : спри да мислиш за нея/го, отпиши я, продължи напред и т.н. Но за влюбения да чуе това е сол в раната. Плюс това има много случаи на хора събрали се след раздели и т.н. Затова ще ти кажа вместо да се отчайваш бори се за любовта си, търси я, направи и подарък, намери си работа каквато и да е (жените обичат мъжете които се борят в живота). Поискай я от сърце и се бори за нея. Има 2 варианта или ще стане или няма да стане. Ако стане ще си най щастливия човек на земята , ако не стане ще е кофти, но ще мине време и ще си спокоен защото ще си кажеш : не стана, но се опитах, борих се, дадох всичко от себе си. Ако не се опиташ ще съжаляваш след време. Това е моето мнение, различно от това на болшинството, но винаги съм слушал сърцето си...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f39a7a1931
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Човече, успокой се. И аз имам много тежки неща, които ми се случват в момента, но дай да се самоубия и аз.. то най-лесно.. Живота е труден, понякога се случват такива неща. Взимай си поука от нещата и гледай да се развиваш, да си по-добър от човека, който си бил. Ще ти тръгнат работите, имай вяра и действай.

"Едни използват болката за трамплин, други за да паднат в яма"

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c656f0cbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не го прави. Виж аз самата съм страдала от мисли за самоубийство, но не съм си отнела живота, защото осъзнах, че има възможност утрешния ден да е по-добър от предишния и всичко да се обърне в моя полза. Човек непрекъснато се променя и опознава себе си, може да ти дойде самочувствие и да се запознаваш с хора по-лесно или просто правилните хора да те открият теб. Живееш само веднъж така или иначе, не си струва да си отнемаш единствения си живот, защото някой те е зарязал и за дето си нямаш стабилна професия... Все още сме млади, има много време да намерим щастие.
Знам не съм от голяма помощ, не ме бива много в даването на съвети, затова бих казала просто да поговориш с психолог, това правя аз от няколко месеца и вече се чувствам много по-добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 57aa6da47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не мога да ти кажа, че всичко ще се оправи и ще бъде наред. Възможно е след години нещата да са по-зле и да си още по-сдухан. Мога да кажа единствено, че те разбирам. Разбирам те прекрасно.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 69b42ca948
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ако ти кажа да не го правиш - или ще ме игнорираш, или ще има обратен ефект. А може би и това търсиш - да те разубеждаваме. Но разбери едно - няма човек на света, който да не е имал тежки моменти и поне за момент да не му е хрумнало да се предаде и самоубие. Дори и най-успешния човек на света сигурно му е минало през ума такова нещо поне веднъж в живота му. Но знай, че всичко минава. После пък като мине, е голям кеф, защото си се освободил. Знай и, че човешкият ум обича да преувеличава проблемите. Един монах беше казал, че ако построиш една стена от тухли, дори всички да са перфектни и само една да е крива, фокуса ти винаги ще е върху единствената крива, а не върху останалите 99 перфектни. Т.е. ако реалния проблем е 1%, останалите 99% обикновено са илюзия на ума.

Точно в момента няма да ми повярваш, но уверявам те, че проблема далеч не е толкова сериозен, колкото си мислиш, но имаш нужда от време да го осъзнаеш. Сега си вглъбен в проблема, но един ден от дистанцията на времето ще можеш да погледнеш дистанцирано на него и вероятно ще си се чудиш на акъла, че си искал да се самоубиваш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bc9495c709
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Как няма да те зареже като си лигльо, само се оплакваш. Какво си направил, казваш всичко, какво е всичко? Ревнувал си я, оплакваш се, че нямаш пари, кой ти е виновен, че нямаш. И сега като слаб човек ще мреш. Никоя жена няма да иска да е такъв. Или се стягаш или губиш. Излишни драми. Първо мрънкаш, че нямаш никой, после че семейството ще страда... ами вземи се стегни. Какво очакваш да имаш.на 26? Работи и ще имаш. Като работиш и жена ще имаш. Без работа коя ще те обича?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9061b5b37b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Какъв ти е проблема? Стегни се, работи и изкарвай пари. Щом обичаш жената и очевидно е готова да е с теб, но любовта наистина се изпарява. Мисля, че ти се самосъжаление и освен това си противоречиш. Оценката ти не е трезво. Първо казваш няма никой, после семейството ти те обича. Излез от зоната си на комфорт и действай, а не потъвай в самосъжаление. Здрав си, имаш жена която те харесва, можеш да работиш, имаш семейство.....какво още ти липсва. Отиди в някоя онкологична болница и се разходи по коридорите и ще видиш, че ти въобще не си зле. Поговори с психолог ревността е болест. Жената ти се е доверила и дошла от някъде си, и това което ти казва е правилно. Осъзнай го. Почни активно да спортуваш и просто поговори с някого. Много е лесно да се самоубиеш. Освен, че е грах имай УВАЖЕНИЕ към хората, които те обичат както ти сам казваш. Ние сме чужди и всички искаме само да ти помогнем. Какви неща има по света, живота ти е просто нормален на фона на ужасиите по света. Знаеш ли колко хора мечтаят да чаша вода и парче хляб. Бъди реалист!!! Не са толкова зле нещата, колкото си мислиш. Събери си мислите, излез от вкъщи имаш нужда от подкрепа, излез на въздух след природата и мисли позитивно.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 96f193e46e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз съм на 27 години. Имам връзка в интернет от 2 години. Разликта между мен и момичето е доста голяма. Тя е на 18. За разлика от вас ние никога не сме излизали(виждали на живо). Не поради липса на финансови средства, просто се случи така. Също като теб съм много ревнив, дори тя ми изневери. Обяснявам ти това, за да ти кажа, че те разбирам перфектно и разбирам в каква ситуация се намираш. Опитвах какво ли не, за да я забравя, но без резултат. Нещата няма да се оправят със самоубийство. През ума са ми минавали подобни мисли. Опитай се да поговориш с нея сериозно и кажи как се чувстваш, ако пак получиш отказ, явно не е тя твоята жена, но не се отчайвай. Знам, не искаш да приемеш тази мисъл, но ако някой те обича истински, ще те обича въпреки всичко...! Успех...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 02c6b4c7a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Според мен трябва да преусмислиш живота си , разбирам че много те боли, но представи си сега си на 26 (аз съм на 28) има още много перипетии през които ще минеш, от любовта много боли, но трябва да се изправиш, като за начало в този момент който ти е адски труден започни да илзизаш повече с приятели, общувай с нови хора, като цяло гледай да си в обстановка която ще те разведри не оставай сам, търси компания и преусмисли нещата, винаги може да намериш нещо ново за което да се бориш, например за сега разбирам, че трява да направиш крачка за да се стабилизираш финансово, не мисли за тия глупости, това е поредната трудност в живота!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: addd9c7099
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз съм бил в това положение. Почнах да правя физкултура и се оправих. Движението помага. Чувстваш се добре. Друго което ми помогна е че почнах да търся друг човек до мен и го открих. Сега когато погледна назад разбирам, че това което съм изпитвал тогава не е нещо страшно.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 22eb05c083
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Много често и на мен ми се иска да умра, просто имам кофти години. Колкото и да се боря и да се старая, просто нещата не вървят. В такива моменти плача, викам и си изживявам болката. Не съм от хората, които прикриват чувствата си. Изживей си болката, депресирай се, но после давай смело напред. Колкото и да не ми върви, не се отказвам. Всички ще умрем някой ден, но когато ни е отредено. Бъди добър и вярвай в доброто, научи се да обичаш себе си и хората. Намери си работа и ще видиш как ще се фокусираш и ще имаш самочувствие. Никой не иска хленчещ мъж, който няма работа и амбиции. Трябва да пораснеш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6b78d3ecd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Почнах да работя много късно, на твоята възраст, поради депресии и подобни хронични болести. Мога да ти кажа, че откакто работя се чувствам нов, здрав човек. Черните ми мисли ги няма, отвличам се, печеля си пари. Пробвай, вече е време да работиш, даже закъсняваш. Няма да повярваш колко по-добре ще ти е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6b78d3ecd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   2, точно с Изабел "Изи е яка" ли даваш пример. Този инфантилен мързел за никой не може да е пример.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d17409c433
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   И какво, ако умреш по своя воля след теб ще останат да живеят какви ли не лумпени, крадци, развратници и отрепки, а теб ще те няма да посрещаш всеки нов ден? Мислиш ли, че такива хора заслужават да живеят повече от теб? Ако е така, жалко. Ако не, поздравления, поставяш се над тях, където е мястото ти, и ти остава само да разбереш, Човече, че животът е борба, че любовта не се търси, а идва сама и че след всяко зло идва добро...

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e2f69cc3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Покажи колко си силен и се изправи на крака. Когато падаш ставаш иначе не се наричай Българин!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 496b3c4847
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Не се предавай. Опитай, както животът се отнася с теб, така и ти да се отнасяш с него: ако той е груб, и ти му се озъбвай, ако той е любезен, и ти бъди учтив. Залагай на доброто у хората. Гледам по автобусите отрудени хорица, внимателни и скромни. Заради тях си струва да се живее. Изглеждаш свестен човек, и такива трябва да има. Недей да цениш жените - те не заслужават: плитки, плоски, глупави егоистки - това са те, с тях, или без тях, все тая. По-скоро са необходимото зло.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 496b3c4847
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Освен всичко друго, исках да кажа, че самоубийството е неуважение към баща ти и майка ти - мисля, че те не го заслужават.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a1db294d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Замисли се колко други като теб има. В този живот не може всичко да е хубаво. Има изпитания, които трябва да минеш, и да разбереш колко по-важни неща има, а ти се занимаваш с жена, която не те заслужава! Поправи ме ако греша. Не е единствената. Даден ти е живот, изживей го като хората, обичай семейството си и не смей да си мислиш за самоубийство. И ще срещнеш жена, която ще те уважава и цени такъв какъвто си. Ще създадеш семейство и ти трябва да си упората в него, стегни се и забрави миналото, гледай напред в бъдещето! :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 88b242d833
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Наричаш живота си "безсмислено съществуване" тогава просто потърси смисъла и не го търси в някого, защото няма да го намериш. Потърси го в себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker