Токсични отношения - кога да си тръгна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Токсични отношения - кога да си тръгна?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2016 пъти
Здравейте! Във връзка съм с мъж от 3 години и няколко месеца. Обичам го. Той е кариерист, иска да изгради нещо свое, работи непрестанно, неуморно, няма много свободно време. Предупредил ме е от началото, че ще трябва да се съобразя с това. В малкото свободно време, което има, съм оставила на него да избира какво да правим заедно, за да му е максимално приятно. Казва, че не съм инициативна, че съм скучна и че винаги чакам на него да измисли какво да правим. Предлагала съм какви ли не неща - боулинг, билярд, джаги, каране на АТВ, разходки в природата, разходки на кучета, рисуване, концерти - отговорът на всичко е "ммм, с теб не ми се прави това, ти не си естествена и ще е скучно с теб. " Казва, че няма как да ми каже, че съм красива, след като приличам на дете, а не на жена. Нарича ме глупава и казва, че не заслужавам уважение и нямам смисъл в живота си.
Не го ревнувам, оставям му свобода. Опитвам се да не мрънкам и да не изисквам почти нищо. Наскоро започна да помага с почистването на апартамента. Но като цяло повечето задължения по дома са мои, тъй като за него е досадно и не му се занимава да си губи времето с миене на чинии, например.
Опитвам се да комуникирам нещата, които не са ми приятни, опитвам се да правя и да спазвам нещата, които той казва, че са му неприятни. Но - отново се оказвам в проблемна ситуация. Понякога дори начинът, по който сядам се оказва достатъчен за караница.
Но, понякога е толкова мил.... Макар и за кратко. Когато е добър, забравям всичко и започваме отначало. И така, вече безброй пъти.
Бих искала съвет - да прекратя ли нещата или просто аз не давам достатъчно и трябва да поряботя върху себе си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 99aed485ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отговор на заглавието : Тръгни си , когато осъзнаеш , че да токсични тези отношения и не мисли за това преди колко е бил “перфектен” . Сега ясно показва колко те цени и уважава , сам ти го е казал . На твое място бих го зарязала най-малко заради себе си . Не позволявай да се държат с теб като с боклук

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3bb8e7898b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако те обича , няма да те критикува , ще харесва всичко в теб . Намери нещо по- добро , не си губи времето , той не може един комплимент да ти направи , дори . На колко си ?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c3ced3b2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Тази тема сигурно е измислена! Ако не е, отдавна си изпуснала момента да си тръгнеш!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ba3e4c58c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам дали е редно, но ще копирам коментара си от друга тема, защото мисля, че е адекватен към ситуацията ти и ще ти бъде полезен, а е малко дълъг.

12. Докато ти приемаш и прощаваш такова супер неприемливо отношение и си мислиш "ето, простих и това, направих компромис с онова, дано сега вече да разбере колко много го обичам и да започне да ме цени повече" той си мисли "Нормален човек не би търпял такова отношение, на жена ми и има нещо, когато я тъпча, тя най-силно демонстрира любовта си към мен. Аз например не бих търпял това, имам си достойнство. Тя няма достойнство, как да уважавам такъв човек? ! Случвало се е аз да съм виновен, а тя да се обади да се извини и да каже, че разбира защо съм направил така. На нея явно и харесва да я мачкам. Тя ще ми прости всичко, защото аз съм едва ли не целия й живот, тя не може без мен, жалка работа. Това нормален човек ли е? "
Тези индивиди те обичат само, когато единият ти крак е навън. Те даже не те обичат. Те обичат нулевите ти очаквания към тях, обичат това, че не им се налага да се стараят за теб. Ти хрантутиш Егото му и той вече си мисли, че си длъжна да търпиш, ако искаш да си с "такъв готин човек, като него". Ти го учиш колко много заслужава той, и колко малко ти. От него се иска само да бъде себе си, това е достатъчно. А ти трябва непрекъснато да се променяш и подобряваш. Когато те губят не си мислят "тя беше прекрасна жена", а "сега кой ще ме търпи". Its All about them.
Ако изброените характеристики са ти познати, бягай с 300 и не поглеждай назад:
-той ту се изкарва Бог, ту жертва (често дори в рамките на един разговор)
-ти си ту неговата кралица, ту най-долната подметка
-когато искаш да кажеш как се чувстваш, получаваш в отговор "ти си луда", "Аз какво съм виновен за това" или нещо подобно, което цели да обяви твоите чувства за невалидни, а неговите за правилни.
-ти вече почти не знаеш коя си, почти не помниш какво си правила преди връзката с него, всичко ти идва безсмислено. Чувстваш се като в капан и вярваш, че няма как да си щастлива без него. Мислиш, че си вложила прекалено много за да си тръгнеш.
-Той не се разбира с родителите си, има зависимости, емоционално нестабилен е.
-Той навън е супер впечатляващ и всички го харесват, а вкъщи е тих и дори скучен.
-Някак си, ти винаги излизаш виновна.
-Чувстваш, че приятелите му и дори непознати хора получават по-добро отношение и могат да разчитат повече на него.
-Често ти оправдаваш поведението му пред други хора, сякаш си отговорна за него.
Това няма нищо общо с любовта, това е зависимост. Това е игра на топло и студено, чиято цел е да си в постоянна несигурност и да не можеш и да си помислиш да си тръгнеш. Единственото хубаво на тия хора, е че са адски предвидими. Аз мога да ти кажа точно как протича раздялата с такъв, когато си готова за това. Защото няма да ти е никак лесно. Знам, че в момента си мислиш "глупости, ще си тръгна и той няма и да ме потърси". Ще си включа известия за темата ти, защото истински ти съчуствам. Просто, когато си готова пиши и ще се опитам да те подготвя за финалния цирк.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c8d523e2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 4 описа всичко. Просто си тръгни, няма смисъл да се мъчиш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b5fe3e7add
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката: До 2. - на 27 съм.
До 4. Благодаря за дългото мнение. Доста ме накара да се замисля какво се случва и усещам, че съм живяла в мъгла дълго време. В момента живеем заедно, но не си говорим. Вече седмица и няколко дни. Мисля, че това е краят, въпреки че страшно много боли.
Благодаря на всички за мненията!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 985d69db26
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По темата и до номер 4, само че съм мъж и го направих за една жена и не си обяснявам какво ме задържа още при нея имайки предвид че сме семейни.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2e65c1d02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Как продължаваш да си с човек, който те нарича "глупава" и "скучна"? Мислиш ли, че това ще се промени? Защо тогава той е с теб? Задай му този въпрос.
Имай малко себеуважение и не позволявай някой да се държи така с теб.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6dd58911ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   " боулинг, билярд, джаги, каране на АТВ, разходки в природата, разходки на кучета, рисуване, концерти - отговорът на всичко е "ммм, с теб не ми се прави това, ти не си естествена и ще е скучно с теб. " " - изредени все неща, които мъжът може и сам да си позволи. Никъде не се споменава за секс, а мъжът е със жена само заради това, всичко друго може сам да го постигне. Предложи му гореща сауна, а после еротичен масаж, да видим дали ще си му скучна. Ако и това откаже, сбъркала си адреса!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 627ab4f1f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом пишеш такава тема, ти в мислите си вече си я прекратила тази връзка. Остава да му съобщиш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f910efb03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тръгвай си СЕГА. Как изобщо живеете с такива мъже, които ви принизяват? ! Уважавайте се повече, госпожице!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0247b9ef51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Тук всякакви женуря са изръсили един тон глупости по линия на женската солидарност . Нека се има предвид, обаче, че тук е изложена само едната гледна точка, и че в действителност нещата може да не са точно такива. Има всякакви ситуации в едни отношения, може и по някой шамар да си разменят, камо ли пък да си кажат по нещо чепато. Ако той ти е казал еди какво си, не се знае, ти какво си му казала преди това, и което премълчаваш, за да се представиш потърпевша, да се самосъжаляваш и да предизвикаш съчувствие... Разбира се, по-удобно ти е да си останеш такава и да се самосъжаляваш, макар че би могла да почерпиш стимул от неговата критика, да потърсиш саморазвитие, да предприемеш нещо със себе си. От друга страна, ако скъсате и си намериш някой, който ще ти се води по свирката и ще те обожава , той ще ти омръзне моментално и ще скъсате още по-бързо...
Тъй че, подобни женски инсценировки са до болка познати, и най-вероятният изход е, че ще си строшиш главата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ba3e4c58c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Така е, Номер 7, такива хора има и от двата пола. Горе описаните отношения представляват това, което се случва, когато партньорът страда от зависимост, или има антисоциално личностово разстройство - нарцисизъм, социопатия, или не дай Боже, психопатия. А причината изобщо да се свързваш с такива хора и да ги допускаш близо, обикновено се крие още в детството. Най-просто казано, някой ти е втълпил, че това е любов, че го заслужаваш, или че е за твое добро. И ти се объркваш, искаш одобрението, искаш да го заслужиш, стараеш се много сериозно, обаче просто си се свързал с човек, който никога няма да ти го даде, тези хора в главата си са Най. Те дори и близо до равенство няма да те допуснат. И какво ти остава след всичкото това несполучливо старание, освен да си кажеш - Аз, явно просто не ставам, явно и цялата ми любов не стига, не умея да направя някой щастлив и доволен. А, то истината, е че хората в този спектър не могат да бъдат задоволени и щастливи. Това, обаче ако не го знаеш, може да решиш, че проблемът е в теб и да повярваш, че никой, никога няма да бъде доволен от това, което имаш да дадеш. Или, че не се стараеш достатъчно. Самата биохимия на мозъка ни се променя при дълги отношения с такъв човек. Пристастяваме се към сдобряването. А, да това съм го пропуснала, те това правят бомбандират с любов- дискредитират те (тормоз) -раздяла/ наказание с мълчание им е любимото. И после пак бомбандират с любов- съсипват те-игнор. И ти си пристрастен към малкия миг, когато той/тя е като в началото, невероятен. Те са си харизматични. Или с други думи стоиш за трохички добро отношение.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 42fd98c79b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   тоя е психопат, бягай далеч

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker