Турчин или българин? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Турчин или българин?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 4191 пъти
Привет, държа да уточня, че не искам да обидя никого. Знам, че има и турци, които посещават сайта и моля без сърдити.

Запознах се с едно момче по Интернет и искаме да се видим. Да, но като научих откъде е, ме обзеха съмнения за произхода му, а е неловко да го питам.

Когато се "запознахме" ми каза, че живее в Пловдив. Има българско име, бял е, красив, добър, възпитан. Оказа се, обаче, че е от Мадан, но живее в Пловдив. Притеснявам се да не е турчин, понеже съм наясно, че в градчето му са поне 80-90 % турци. Нямам против тях, не ме разбирайте погрешно, но предпочитам да е българин. Как да го питам по-заобиколно?

Трудно ми е да повярвам, че толкова хубаво, бяло, добро момче не може да си намери приятелка в такъв голям град. Аз съм от от малък град... Остава само вариантът да има някакви скрити недостатъци... Моля ви, дайте ми съвети. Много ме човъркат съмнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 56

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 38f7229607
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нещо си се объркала - в Мадан има само 5% турци. Но значителна част са помаци. Много по-вероятно е да е помак отколкото турчин. И все пак всички сме хора.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d2f301d611
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Не ти препоръчвам помак.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9df6c466c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   И аз не препоръчвам на помакините българин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b96787b9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Е, голяма работа дори и да е турчин. Много по-важно е как се чувстваш с него. Ако под "скрити недостотъци" имаш предвид, че е възможно да е с произход, различен от българския, извинявай, ама си много тесногръда. Може би, защото си от малък град.

М 21, българин (понеже за теб има съществено значение)

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f7c8347b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Личи, че си от малък град, макар, че не това е проблема, проблемът е малкият ми мироглед.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 15e9e80d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Пфф, най-добре го освободи от присъствието си, никой не заслужава подобно отношение. Тоест, ти си склонна да отхвърлиш "хубаво, умно, добро момче" заради произхода му? Правилно ли схващам? И, ако да. От кой век цопна тук с тия древни предразсъдъци? В тоя свят съществуват 2 вида хора- добри и лоши. Препоръчвам ти да гледаш един филм "Моето име е Кхан и аз не съм терорист" , да видиш ада на предразсъдъците си, да видиш какво причиняват бедните малки душици като теб на добрите, умни хора, с различен произход.
Теб даже те е страх да кажеш мюсюлманин. Какви турци в Мадан?! Там са твоите хора- чисто бели българи мюсюлмани.
Вземи да четеш, интелигентните хора трудно се "притесняват" от добри и умни хора. Прочитат туй, онуй за световната история и им щраква лампата, че войни е имало навсякъде, и че това е естествен ход на историята.
Знам, че има расисти, които посещават сайта и искам да помоля да ми се разсърдят и да се покажат, за да види авторката, колко са готини себеподобните й.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 86b7bbf52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Ехе, веднага се наредиха няколко обидени и макар да не съм казвала нищо лошо, почнаха да хвърлят кал по мен. Не, че не съм го очаквала де...

Нямам против нито един етнос, но с малко етноси бих искала да имам близки отношения.

Тесногръдите, селяните и ограничените сте вие, за това, че преиначавате думите ми. Но не всички са толкова зле като вас, не съдете за другите по себе си. :)

Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 24d32ff133
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Отишъл е на лов за българка.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: dc5e8f745f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   2020-та година сме, отдавна всички сме се смесили. Българин е по паспорт, добър човек е, какво повече те интересува.

Моят опит по темата с помаците и турците: С приятеля ми бяхме заедно вече 3 години, когато се запознах с баба му и установих, че жената носи турско име. Първоначално бях изненадана. Не ми беше казвал никога, че баба му е туркиня. Попитах го защо. Оказа се, че не е споменал, не защото се срамува, а просто защото не е станало дума за това. Просто не го възприема като нещо супер скандално или основополагащо за отношенията ни. Оказа се, че част от родата му са турци/помаци, други са българи. Нормално за града, от който идва. И сега идва ред на извода. Как мислиш, дали това мое откритие промени нещо? Не, разбира се.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1941375e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Я се разходи из Турция, ама не АнадолЯ и виж какви са турците първо, пък тогава се чуди.

Второ, помаците са турци, колкото аз съм на Слави Трифонов съпругата.

Трето, с такива филми без да си видяла дори някой... не му блазе на човека в какви филми ще се вкара.


Братан.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 38f7229607
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Майка ми е туркиня, баща ми е помак. Израстнах в село, където има помаци, турци, българи, татари и цигани. Смесените бракове отдавна са нещо обичайно там. От малки си играем с всякакви и никога не сме знаели, че това има някакво значение. Когато отидох да уча в гимназията в близкия град, едва тогава разбрах, че имало такова нещо като етнически предразсъдъци. Беше ми адски странно някой да съди за мен, само защото съм някакъв си. Честно казано беше ми и обидно и дори са ме тормозили за това. Но това, което искам да кажа, е, че всичко това са само предразсъдъци. Всички ядем български хляб, родени сме тук, израснали сме тук, домовете и роднините са ни тук, целият ни живот е тук. В моето село до ден днешен има разбирателство, смесени бракове, празнуват всички празници заедно. На байрямите мюсюлманите черпят с мекици, бонбони и ангешко християните, с християните пък се чукат с яйца на Великден мюсюлманите. Всички тези деления са толкова глупави. Ако се обичате, какво значение има? Аз самият имах сериозна връзка с българка, никога не е било проблем кой какъв е. После се случи така, че се ожених за туркиня, не съм я избирал по това, влюбих се. Детето ми е на 8. Дори не съм му споменавал, че има такова нещо като етноси. В класа им има и турчета, учителката им е казала, че всички те са българи, щом са родени в България. Аз само веднъж се опитах да обясня на детето си, че има хора от различен произход в България. Тя каза "щом съм родена в България, значи съм българка" и аз никога повече не съм повдигал въпроса. Така се определя, аз приемам нейното решение, макар че е на 8. Вкъщи говорим на български, тя бъкел турски не знае. Въобще вече нещата доста се обезличиха и не виждам смисъл да се делим. Дори и религиите не са това, което са били за нашите баби и дядовци. И този повод за деление отпада.

Като се замисля, единият ми съсед е помак, ожени се за българка, прекрасно семейство и най-добрите хора, които познавам. Другият ми съсед помак, ожени се за туркиня, отсреща съседката ми с майка татарка и баща турчин, омъжи се за българин, до нея съседа ми с майка татарка и баща помак ожени се за туркиня. Ами всички са щастливи, имат деца, разбират се, изучиха се, имат професии, вървят напред. Баща ми са 3 деца - помаци са. Той е женен за туркиня, едната му сестра за българин, другата за помак. Никой не се оплакал и всички са заедно вече 30-40 г.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 01aec28aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Към братан. Какво против имаш помаците. Те не са турци но са приели турската религия

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 40e2ede566
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Авторке, заради такива като теб продължава да има деление на етноси и ние турци, и помаци се чувстваме дискриминирани. Не обиждаш турците ама иначе си подбираш хората и ако може така по-далеч от турците. Защо? С какво би се различил турчин с един българин? Ако си мислиш, че турците държим половинката ни да приеме исляма-лъжеш се. Ако смяташ, че културата ни е по-различна-също не е вярно. Родени сме в България и както ти си учила в българско училище родната история, така и ние. Празнуваме всичи празници с вас и настръхваме на "Мила Родино", защото тук е нашият дом. За съжаление, не малка част от турците сме принудени да крием произхода си за да не ни делят и да не се чувстваме различни и излишни.
Стегни се! Ако момчето е добро, възпитано, красиво и интелигентно какво още искаш? И без това такива хора рядко се срещат вече. Ако е българин да не би да е гаранция, че ще е идеален?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fb4ae17c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке, най-добре е да питаш самия него, вместо да се пишат разни догадки, версии и хипотези тук. Можеш да го питаш дали е религиозен и каква религия изповядва. Няма нищо неудобно и срамно човек да знае с кой точно се събира.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 75835ccba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   18, може да е преценил, че ТИ не ставаш за семейство, а не българките като цяло. Човек винаги има добро мнение за себе си и му е трудно да приеме, че са го отхвърлили заради самия него и обикновено си търси друг виновник. Понеже е помак, си останала с това впечатление, защото аз имам други впечатления, а именно много смесени бракове напоследък. Ако той беше българин, пак ли щеше да си направиш извода, че щом не иска теб за семейство, значи изобщо не иска българка? Ако ти нещата между вас се бяха поучили, той е щял да те обикне и последната му грижа щеше да е каква си, повярвай ми. Заради такива като теб тръгват стереотипите и се създава излишно напрежние. Ето казваш "всички помаци са еди какви си, защото един ме отхвърли", ама пак те питам, ако беше българин какво щеше да кажеш?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 213ed4d7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Точно че сме 2020, всеки има право само да си решава какъв партньор да избира. Няма смисъл да нападате автора за това, че не иска турчин. То не е само до това какъв е на външен вид и какъв бил по душа. Да си с човек от друга религия означава и да се примириш с обичаите, традициите и като цяло лайфстайла на другия човек и да намерите начин да се съчетавате. А някои хора просто не искат такива главоблъсканици.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f2322d22f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   13, кой е казал, че имам нещо против някой изобщо?

Просто помаците не са турци. Религията няма нищо общо.

По същата логика Мухамед Али е Турчин, а?


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d2f301d611
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Не разбирам защо модераторите изтриха коментара ми. 19, мисля, че не прочете коментара ми подробно, защото в него писах, че не говоря само за себе си. Младите помаци по принцип говорят така за българките. Не един, не двама, а много от тях. И мисля, че да се правим на мили и добри не винаги играе добра роля. Не виждам защо младите българки да не бъдат предупредени, че за нас говорят така. Да ни минат в кревата, а помакините са брак. Не намирам моето мнение нито за расистко, нито за мнение конкретно за моя случай само, на подобни разговори съм присъствала много пъти. И ако тук четат помаци и се обиждат: не се правете на ощипани, тези неща се знаят. Не отричам, че има бракове между българи и помаци, но предимно са такива ако те са отрасли заедно в общността.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 75835ccba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   24, ми това е мнение и на много българи - че българките не стават за семейство. Ако щеш, виж дори много от коментарите в този сайт. Това означава ли, че няма да се омъжвате и за българи?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 99c1cd9bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Какво нападате момичето, всяка жена има право да има предпочитания относно мъжете в живота й. Аз също нямам против никого, но не бих излязла на среща с кого да е.
Авторке, питай го директно. Ако е българин няма да се засегне.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 40e2ede566
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Вие българите пък, особено мадите, все едно много държите на обичаи, религия и традиции. Турците родени също в България с какво пък толкова може да са различни...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 40e2ede566
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Номер 14 какво е това описание за турците? Изобщо не изглеждаме така, стига глупости. Нито сме ниски, нито сме черни със сплескани глави... НЕ СМЕ ЦИГАНИ!!! По външния вид не можеш да прецениш един човек дали е българин или турчин...

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 46d1bbde69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Сърдиш се , но наистина звучиш като тесногръд човек. Още не сте се видели, а си се шашнала все едно ти е предложил брак.
,,Остава само вариантът да има някакви скрити недостатъци."- а ти най-вероятно си нямаш недостатъци?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 75835ccba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   Започваш с това, че няма да обиждаш, а малко по-надолу наричаш произходa му недостатък. Това не е ли обидно? Никой не е казал да се жениш за помак или турчин, ама да го наречеш недостатък, си е обидно. Ако някой турчин беше написал, че да си българин е "недостатък", щяхте да сте го изяли с парцалите до сега.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 86b7bbf52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   31, ни май малко не се сърдя, още повече пък на незнайни "герои".
Тези, които се сърдите сте вие, личи си по помийните ви коментари, но въобще не се учудвам. Кой каквото носи в душата си, това показва и навън.
Само не разбрах с какво толкова ви засегнах, при положение че не съм казала абсолютно нищо лошо за никого.

Интересно е, как винаги във всички теми от жени, все така извъртате и преиначавате думите ѝ, че да си избълвате помията и злобата до дъно. И това е във всяка една тема писана от момиче/жена. Всички теми окъквате, без изключение. Следя сайта отдавна.

Относно момчето, главен герой в темата ми, написах за "скрити недостатъци", защото се знаем отдавна и е малко странно, че на пръв поглед толкова красиво и добро момиче все е само, а живее на място, в което би могъл лесно да си намери приятелка (хипотетично).
Питахте как изглежда - тъмно-кестенява или черна коса, кафяви очи, доста висок, строен, бял.

Авторката

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 808c71c84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Не знам защо нападате авторката. Всеки решава сам за себе си с какъв човек да се обвързва. Да, турците и помаците в България не са някакви фанатици като в Арабия, но все пак има известни културни и религиозни различия. И ако тя не е съгласна с тях, защо да губи своето и неговото време?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d5d4a52771
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   До 28
Не го казах с цел да обидя някого. Турците, които съм виждала изглеждат точно така, аз какво съм виновна? Разлика във външния вид между българи и турци няма само в Лудогорието. Тези от Кърджалийския край са съвсем други!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 317c60de3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Питай го директно какъв е,ако нещо се докачи значи толкова му е акъла.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 75835ccba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Номер 14 е пример за неосъзнато предубеден човек. Как пък всички турци, които е видяла, са ниски, точно с не знам си какви очи, какви глави и... Това е меко казано смешно и несериозно. Сериозно ли нормален човек би повярвал, че който и да е етнос на света има точно определен ръст, очи, коса, глава без никаква разновидност?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d5d4a52771
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

39.   Момичето от номер 18 е право! Аз съм останала със същото впечатление за помаците. Веднъж бях на кафе с една колежка помакиня и един неин познат (пак помак) седна при нас и започна да ми прави изключително грозни намеци, да ми говори някакви глупости и това е човек, с когото току-що съм се запознала, така че стига сте писали, че проблема е в нас, жените.
По моя край няма турци, но и за тях не съм чувала хубави неща. Тук един турчин е писал, че на турците им се налагало да крият произхода си. Аз досега не съм срещала нито една туркиня, която да го крие, само мъже. Защо ли?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 75835ccba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   39, щом си "чувала", че са лоши, със сигурност е така. В твоя край няма турци, ама в коментара си номер 14 знаеш, че всички са ниски и със сплескани глави. И щом ЕДИН помак е бил невъзпитан, определено нито един от тях не струва. То чак е смешно вече.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a93fb26c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Помаците са ислямизирани българи. Сред тях има както с български, така и с турски/ арабски имена. Говорят български език и са с български корени. Това са фактите и резултатите от генетиката. Сега за твоя човек - това, че няма приятелка, може да се дължи на много неща - срамежлив е, трудно харесва момиче, прикрит гей е, няма самочувствие, защото идва от малък град и няма финансови възможности, не умее да се "предлага", има малък пенис и избягва интимности, асексуален е и т.н. Как да го подпиташ ли? Просто обърни внимание какви празници празнува - Великден, Коледа, Имен ден, Заговезни. Ако все пак не ти стане ясно, просто го помоли да ти разкаже за Мадан, за роднините си и т.н. Проучи внимателно и профилите му в социалните мрежи, там също може да има някакво инфо. Разбира се, че е твой избор с какъв човек ще се обвържеш, дори да искаш само и единствено българин/ циганин/ от Луната и т.н. ПАК е твой избор, не бръщай внимание на коментарите. Човек трябва да приема изцяло човека до него и като си имаш критерии, на които не отговаря и с които не правиш компромиси си е лично твоя работа. Права си и да си имаш едно наум, затова хората отдавна не бързат да се обвързват сериозно - поне 3 години ще ти трябват за да проучиш долу-горе характера на един човек и то ако контактуваш постоянно с него и си го виждала във всякакви ситуации. Нищо не ти пречи обаче да излезете няколко пъти и предполагам сама ще разбереш нещата около произхода му.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 15e9e80d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

43.   Номер 18 и 19, май истината е някъде по средата. Доста българи също имат идеята "само да те минат в кревата", не знам, дали това е точно етническа характеристика. Аз съм омъжена за турчин и първоначалната ни идея беше само да се минем в кревата, защото той заминаваше за Германия скоро. Само, че повече не се разделихме 10години, заминахме заедно, върнахме се, вече имаме и деца. Преди, аз самата съм страдала от предразсъдъци, обаче на турците. Да ви кажа, не е приятно. За щастие родителите на мъжа ми са интелигентни хора, свекър ми е страхотен човек, кръстих сина си на него Юксел. Обаче, нещата не стояха така с другата част на семейството, която е била изселена в Турция през 89год. Понякога в компания след няколко чашки, се случваше да ми бъде търсено обяснение за това насилие. Да бъда питана защо СМЕ искали да им сменяме имената. Да ми бъдат разказвани зловещи истории за смърт, насилие, арести, Белене, сякаш аз съм отговорна, сякаш аз знам отговорите на въпросите им. Някои хора нямат добри спомени от България, макар че са родени в нея. Когато се запознавах с някой и той разбереше, че съм българка, започваше да гледа родителите на мъжа ми със съжаление. "Важното е да се обичат" с погребален тон, все едно са го дали курбан този мъж. Много от турците в България също са обидени на българите и почти всеки е бил жертва на расизъм. Дядото на мъжа ми, дори не искаше да се запознае с мен и той е лежал в Белене, защото е отказал да си смени името. Българките, обичате само до магазина, казваше.

Вече имам много познати турци, мъжът ми е човек с много приятели. Наистина съществува това, което казва Номер 18, но то е по скоро в резултат на това, че те се притесняват именно от семействата си, как ще бъде приета българката. И за да поемат този риск трябва наистина да са решили, че си струва. А и слабохарактерни мъже има от всички етноси. Мразя, когато крият връзката си с българката в тайна, най-близкият приятел на мъжа ми го прави вече години и съжалявам прекрасната му жена. Обаче, ако двойката е здрава, преживява тези предразсъдъци, хората се опознаваме и се приемаме, забравяме за етноса в ежедневието си. Тези първоначални настроения в Турция, не ме отказаха да ходя, всъщност обожавам да пътуваме до там и с времето хората ме харесаха, бих казала, че се радват, че съм част от семейството и дори се хвалят с успехите ми, което много ме радва.
С мъжа ми, разбира се, се случи абсолютно същото. Близка съм с дядо си и се чувахме често, когато се влюбих в мъжа си бях изключила за всичко друго. Дядо ми взел да разпитва майка ми и тя му казала "Много е влюбена, загубена, усмивката не й слиза. Запознахме се, дойде да ми подари цветя за рождения й ден. Добро е момчето, рус, синеок, 2 м висок и лекар." А, като разбра... "Добро момче -той турчин бил, лекар бил- той зъболекар." А, сега се хвали със зет си.
Така се случва, много малко ти трябва да разбереш колко сме еднакви- човеци. Затова и така се паля, защото бях забравила тези етнически разделения, те вече не съществуват за мен, както и за близките ми и направо се изненадвам като чуя нещо такова. За мен е история на десетилетие и все си мислех, че нещата са се променили за 10 години.
Като прочета нещо такова ме обзема страх за сина ми Юксел, макар че имам примера на баща му, че когато си хубав човек, другите нямат избор освен да те харесат. Надявам се никога да не попада на такова момиче като Авторката и никога да не се срамува от името си. Решила съм, когато порасне достатъчно да му кажа, че именно то го защитава и държи такива хора на страна, че на мен ми се налага внимателно да подбирам качествените хора, а той си има име, което да направи това, още по-лесно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 75835ccba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   43, не е вярно. Чувал съм, че турците не стават, не можеш да ме убедиш.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d2f301d611
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   43, от 18. Благодаря ти за искрения и аргументиран коментар. Ще ми се да има повече такива хора в сайта, да не се обиждаме взаимно. Радвам се, че си погледнала на въпроса от няколко страни - като българка, като жена на турчин и майка на дете със смесен произход.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ec3ee1c43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Ами ако беше немец?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: dcb6d45908
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Авторке, защо не поговориш с това добро, умно и тн момче?
За религията, за живота, за отношението към родителите. Това което казват дали е мнение или заповед. Най-общо какво той мисли за мястото на жените. Колко деца е нормално да има една двойка. Как е най-добре да бъдат възпитавани. Може да му опишеш твоя някоя фенистка приятелка... И го гледай как реагира.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 591b38076d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   До 46

Хммм ... Зависи от коя част е. Хората отвън си мислят, че вече няма запад/изток, ама не е точно така. В западна Германия хората са по-добри.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 591b38076d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   До 37

Ако ти се е случвало няколко пъти, да те се гаврят с теб, заради произхода ти, друга песен ще пееш ...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 40e2ede566
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Номер 36 цяла България ли обиколи? И 100% си проучил/а как изглеждат турците. От Велико Търновско съм. Аз, семейството ми, роднините ми, познатите ми турци изобщо не изглеждаме така. Бели сме, с нормален среден ръст сме и не сме със "сплескани" глави. Хайде, моля ви се недейте да слагате всички турци под общ знаменател.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 40e2ede566
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

52.   Пак съм номер 50.
Хей модератори, много ме радвате как сте изрязали коментара ми. Завърших с "Вие българите пък, все едно сте много еднакви и всички сте от хубави, по-хубави." Нещо грешно ли казах? Номер 14 смята, че всички турци са ниски и черни. А това одобрявате? А ниски или мургави българи няма ли? Също, сигурно всички са с един и същи характер... Външността на човека си е индивидуална и различна, зависеща от гените, а не от националността. Докато останалото зависи как те възпитават родителите ти. А не турците са такива, гърците онакива... Опитайте се да опознаете хората малко повече, не боли чак толкова. Ще се изненадате, ако разбере колко ваши познати, които са с български имена, са всъщност с турски корени.
И моля ви, кога ще спрете да имате нещо против турците? В тази корумпирана държава, на прага на бедността, ние ли сме проблема ви? Ние нямаме никаква вина за турското робство. Ние сме родени тук като вас и нямаме намерение да живеем в Турция, защото тя не е нашата родина.
П. С сега малко се съмнявам модераторите да одобрят коментара ми.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: bfa0e3700b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

53.   До 43!

Радвам се за твоето щастие и за семейството ти!

Аз познавам две момичета туркини, млади жени вече, 25 годишни!

Да не ти казвам за каква вярност става на въпрос и как се пазят с кого ще си легнат! ПРИ ТЯХ НЯМА РАЗВРАТ! И живеят в големи градове...

Как ще гледат турците с добри очи на съвременната българка? Тя действително само по магазините я бива да ходи и да скача от клон на клон!

Авторке, тепърва ще се сблъскаш с реалния живот!
По-скоро те (турците) за теб ще мислят, че си разп*ретина и ТИ трябва да се доказваш, че си стока, а не МЪЖА МЮСЮЛМАНИН! За мъжа не е проблем да е имал доста жени преди теб и това не му отнема от достойнството!
А това дали ще си поредната бройка на някой мъж, не зависи от етноса! Много глупаво разсъждаваш!

Пак до 43 - само подтвърждаваш моето твърдение за развратния характер на българката!
Ти си толкова години с мъжа си и звучиш да си абсолютно вярна към него! Както виждаш масово се пускат теми за българки, които искат да се изч*кат с някой друг малко след като са родили...
Турските семейства са много по-здрави... очевидно и по-щастливи!
Пожелавам ти и занапред да не губите от любовта си един към друг!

Българин 30

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: eb72beca53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Заговорете се за празници

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fb4ae17c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

58.   53 - Ти от 2 туркини не прави извод за всичките. Аз живея в край с много турци и ти казвам, че и сред тях има всякакви. Една съседка, например, мъжът ѝ я спукваше от бой и пак изневеряваше, друга с 2 деца избяга от къщи, живя половин година с някакъв, после с рев се върна вкъщи...Всичко е до конкретния човек, не до етноса.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5432f29a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

59.   Номер 53, не съм кой знае колко разочарован от коментара ти и разбирам защо си го написал. Но аз познавам много туркини и голямата част изобщо не са различни от българките. Има много добри и достойни българки, просто достойната няма да напише история в която да се похвали, че е такава. А лошите примери като такива не осъзнават действията си като грешки и не се срамят да покажат глупосста си. И нормално е да си приличат, обществото в което живеем е едно и също, заразлика от представителите на други малцинства с които живеем не в различно общество, а в различен свят.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5ca5918d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

60.   до50:
Аз пък специално в Търновско(селата) турците, които познавам са доста мургави. Разградско наблюденията са ми за една идея по мурагви, Момчилградско са бели и т.н. и т.н.
всичко това е субективно и много зависи от място до място.
Няма лошо, шарен свят.
а според българите де що е мургаво е от ромското малцинство.
а пък има и 'бели' роми. българи като пейо яворов също има..
палитра от цветове е.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7d17cc4a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

63.   Братовчед ми е женен за туркиня.

Никаква разлика в манталитет или каквото и да е. Детето им е прекрасно, много свястно семейство са.
Но навсякъде си има особености и това не се определя от произхода.

Всеки, ама всеки случай е индивидуален.
Много моя близка приятелка с дете има приятел турчин, ама като го гледам , чист българин си е.
И господинът, дето вика, колко хора с български имена били всъщност турци, аз твърдя точно обратното.
Колко български граждани мислят че са турци, а всъщност са си чисти българи.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: de8b3c6ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

67.   53
Аз пък от всички туркини, които познавам, такива, "ще се пазя за принца"... не виждам.

Това си е до човек. Не мисля, че е удачно да се говори как едните са такива, а другите онакива. Има българи, които не пият, има турци, които пият. Има българки, които се омъжват за пари има и такива туркини.


Всички сме хора, и всеки има свой характер, ценности и мироглед.


Не съм съгласна с описанието за "съвременната българка"

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: bfa0e3700b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

68.   Чудесно н 67!

То вие БЪЛГАРКИТЕ трябва да се доказвате! И има защо! Всички виждаме какво се случва...

Аз за какво съм го написал това? И веднага скочихте.
А има ли какво да защитите - чест, морал? Или само думи пръскате....

от 53

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 40e2ede566
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

70.   Номер 60 еми аз пък казвам каква съм аз и моят кръг познати-бели сме. Стига сте спорили все едно сте разследвали кой турчин, кой българин от цяла България. Нали казвам, че има и много "българи", които крият турския си произход. Повечето турци са бели. Край.

 
  ...

1-50 от 56
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker