Той и неговата приятелка. Аз ли не съм права? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122778)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14526)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той и неговата приятелка. Аз ли не съм права?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2002 пъти
Здравейте, досега не съм и допуслала, че ще вляза във форум, за да споделям с непознати... ама ей ме на.
Много искам да споделя, но не намирам с кого и как да подвигна темата.
С приятеля ми сме заедно вече близо година, прекрасни отношения, разбира ме се и рядко спорим и се караме.
За мен във всяка една връзка винаги е било важно, всеки да има време за себе си. Той с неговите приятели, аз с мойте и по този въпрос сме на едно мнение.
Той има, , компания, , от няколко момичета, за тях твърди, че от много време се познават от квартала и от време на време пият бири и това е. От тях има една която дълго време е била гадже на негов много близък приятел, в продължение на 3-4 години са били все заедно.
Въпросната се раздели с гаджето си, и се започнаха едни безкрайни драми от нейна страна, звънеше му в 5 сутринта, за да плаче и да се оплаква, докато аз спя до него. Докато сме заедно му звънеше по 2-3 пъти, няма ли да се прибира вече, за да се видят. Безкрайно пращане на сълзливи съобщения. Аз честно казано, изобщо не обръщах внимание, той никога не го е криел, пък и разбирах, няма как в такъв момент да оставиш приятел или да го секнеш.
Сега сигурно ще ме опрекнете и знам, че не постъпих правилно, но водена от пустото му любипитсво, му отворих чата с нея в инстаграм.
Видях, че явно доста редовно си пишат, наричат се, , бубу, , , , буби.
Тя го кани с останали момичета да се събират в някой си.
Лигави се, пише му как искала пони за рождения си ден, а той и отговаря, че вече го търси.
Гризе ме това, че той постоянно повдига темата, как аз съм си пишела с мой приятел от детството.
Но нашите чатове са доста формални. Кой как е, какво прави, всичко наред ли е и толкоз.
И просто нещо ме гложди, хем се прави на голям моралист и много засегнат от това, че от време на време си комуникирам с човек, с кого познавам от както се помня, хем си позволява доста повече от това което аз и за мен преминава границата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 81e26515fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Какви понита, какви глупости, вие колко сте годишни? Не пони, жребец търси мадамата. На твое място му поставям директно въпроса- или аз или тя. Като искате да сте заедно какви чатове, какви кореспонденции? Какви лични пространства, като си го пуснала в леглото си, да не кажа и другаде? Като държа на някого избягвам да правя неща, които го дразнят.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a2efca49e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Можем само да гадаем, но според мен в масовия случай, става въпрос за (не)осъзната ревност от страна на тази приятелка. Може би те има за вид конкуренция, чисто по женски. Жените обичат да им се обръща внимание, да ги лигавят и да се чувстват желание дори и да нямат намерения към мъжа. Да видиш, че обвързан мъж ти обръща внимание в 5 сутринта, е голямо ласкателство. Естествено, тя си гледа своя интерес, проблемът не е в нея, а в този, който ѝ обръща внимание през цялото време.
Пичът просто е лицемерен - често срещано. Като тия теми, в които мъжете обясняват как зяпат жени по цял ден и това си е тяхно право, защото "ПрИрОдА, брАт", ама ако тяхната погледне някой чужд - ауу, край, ковра! Та и във вашия случай е нещо такова - той си се лигави с добрата, стара приятелка, ама ти не може да водиш обикновен разговор с друг мъж. Другото, което ми идва на акъла, е, че усеща как отношенията им са малко отвъд границата и за да парира собствената си съвест и твоето мрънкане, се хваща за този твой приятел, защото няма с какво друго да се оправдае.
Трудно ще се справиш с това без проблеми... то няма и какво толкова да направиш. Той е човекът, който е трябвало да постави граници в момента, в който е тръгнал с теб. Щом сам не се е усетил, е малко тъпо ти да трябва да му обясняваш кое е приемливо и кое не. Или му казваш право, куме, в очи, че тия лиготии с понитата и бубитата няма да ги търпиш, или директно му теглиш една майна веднага щом се развилнее, че си пишеш с еди-кой-си.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6f40010dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разкарай го тоя путьо докато е време. Мъж, който поддържа толкова приятелки, не е мъж и не се държи мъжки.
Също така, съветвам всички при определени съмнения, да не се чудят дали да проверят телефони, компютри и т. н. Никой нормален човек не заслужава да го правят на глупак.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9960780140
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Имало е нещо между тях, или има сега. Мъж и жена приятели не може да са, просто биологично не е заложено. Ама такива разговори рано сутрин, че и такива обръщения- има нещо нередно. Тази жена си има приятелки, на които да се оплаква. Мъж се търси с друга цел.
Ако си жена и скъсаш с гаджето, ще ревеш на приятелките си и ще се събирате по женски. А не на някакъв мъж. Пък твоя няма да си позволява такива обръщения, че и звънения, особено, когато спиш до него. Просто или в миналото са имали нещо, или сега тя го сваля, а той не се противи. Но в никакъв случай не толерирай подобни отношения. Мъж и жена приятелка- това не е за вярване. Мъжът е редно да си има мъже приятели и това е. Жени, само, ако са гаджета на техни приятели, и отношенията да са учтиви, но не толкова близки. Да си има ясна дистанция и всеки да си знае партньорите.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0969574e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ммм не съм съгласна с номер 5. Цял живот съм израснала с мъжки компании и не сме искали секс, не сме имали чувства. И да, случвало се е да си звъним в опит да намерим утеха и разбиране. Това, че не може да има приятелство е глупост. Но наистина не сме прескачали границите. Не бих си позволила да ги потърся след 20:00 часа, особено пък ако някой от нас в обвързан; не бих си позволила да пращам стикерчета със сърчица, да ги наричам с мили думи, да им рева по телефона, да ги отделям от половинките им и пр. и пр. Тук вече съм съгласна, че има нещо нередно, така че авторке - постави някакви граници преди да е късно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ab38fad088
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен не става въпрос за харесване или чувства от негова страна.
Това е типично поведение на много хора, не само при мъжете.
Чисто и просто му харесва нейното внимане, харесва му да я отешава и да и дава съвети, а това с бубу, буби- също му харесва, хем си чеше егото, хем усеща че и с друго момиче има близки отншения и се чувства още по-специален, тоест си четка егото и самочувствието.
Аз на твое място бих намекнала, че не ми е приятно да се прекрачва грницата между приятели, но недей да му показваш, че си раздразнена.
Ще го използва срещу теб при всеки удобен слиучай, когато иска да те засегне или сте се скарали, казвам ти го, защото съм си имала работа с такъв тип.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9960780140
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   6 от 5
Това, че ти не си искала секс и си нямала симпатии, не значи, че другата страна не е имала. Просто нищо не са правили, за да не се обидиш и да не си разваляте отношенията. Т. н наречената френдзона от мъжете, от която тайничко искат да излязат. Не че е невъзможно приятелство, но някакси не ми се вярва. Историята на авторката е пример какво става най-често- гаджето залита по дружката, или тя по него. Една ревност към жената до него и т. н.
Човекът до авторката е нетактичен, а тази жена -нахална. Все едно те имат връзка двамата. Авторката или да седне с двамата и да говорят, или да ги остави да са си двамата. В описаната ситуация тя се явява излишната. Аз бих вдигнала лют скандал, защото това поведение е обидно и намирисва на изневяра. Направо очеизбождащо на изневяра, защото тези обръщения не са нормални и платонични.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 96b1ae638f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е болна за мен тема... От сърце съчувствам на авторката, ситуацията ми е до болка позната и живея в нея вече няколко години. Мъжът ми още преди да се познаваме се е сприятелил с една дама, на която в началото не обърнах внимание, но към днешна дата съм вдигнала ръце от нея. Съобщенията, лиготиите и звъненето започват от сутринта, продължават през целия ден, а вечер благоверният ми става от масата, за да си чати с нея. Комуникацията им приключва чак след като си кажат лека нощ. До другата сутрин. Всяка седмица се виждат само двамата поне веднъж. Аз вече не съм поканена в тяхната компания и двамцата се крият. Станах персона нон грата от момента, в който вдигнах скандал след като в мрежата видях техни снимки в някаква кръчма, а мъжът ми беше казал у дома, че довечера е на имен ден на колега. Тогава нахалницата, която до този ден през вечер висеше у нас, се нахвърли върху мен с такива обидни думи, че ми е неудобно да ги повторя тук.
Разбира се, че съм хвърляла око на кореспонденцията им, защото мъжът ми ме убеждава, че са само приятели. Действително си говорят глупости. Мацката го занимава и с най-незначителните си проблеми, докато аз търча да плащам сметки и да мъкна торби от пазара. Обръщенията към нея са "мила", "прекрасна" и "скъпа". Моето име не се споменава пряко, но се загатва и между редовете чета, че явно съм нещо като злата вещица, която пречи на младите. Предполагам, че повече внимание на особата ми отделят при личните си срещи насаме. Честно да ви кажа, изобщо не ме вълнува спят ли заедно или не. Даже предпочитам да спят, че поне да имаше смисъл за някой от това публично унижение, на което съм подложена. Обидена съм не от това, че тя е друга жена, а от това, че най-близкият ми човек има такава нужда от връзка с някой, който не съм аз и решава неговите проблеми, загърбвайки моите, нашите. И мъж да беше въпросната "приятелка", пак щеше да ми е обидно.
Чудила съм се на това момиче не съобразява ли, че с поведението си вреди на "най-добрия си приятел", разклащайки семейството му. Аз също имам куп приятели мъже, с някои от тях се познаваме от над 20 години, но отношенията ни са напълно различни: чуваме се по празници, виждаме се в общи компании, помагаме си понякога и това е. Никой от нас няма причина да се вижда "тайно" с другия или пък да крие от жена си някое съобщение, в което пита за телефонния номер на общ познат, примерно.
Авторке, защото мъките ти тепърва започват, ми се иска да те предупредя какво в никакъв случай НЕ бива да правиш в тази ситуация. Повярвай ми, защото аз го направих и виждаш последствията.
Първо, не го играй широко скроена и толерантна, не се прави, че си "над тези неща", защото ще ти излезе през носа. Още от самото начало ясно заяви, че подобна прекомерна близост с друга жена за теб е неприемлива. Когато аз най-накрая спрях да съм "модерно мислеща", каквато го раздавах в отчаяния си опит да спася достойнството си, нещата вече бяха стигнали дотам, че мъжът ми и изгората му просто минаха в нелегалност.
Второ, очертай ясно границите на приемливото за теб приятелство с хора извън семейството. Спазвай ги ти и настоявай мъжът ти също да ги спазва.
Трето и много важно: не прави скандали! Скандалите единствено сплотяват двамата, създават им примамливия ореол на заговорници, докато ти оставаша в ролята на омразния общ враг, от когото те трябва да се отбраняват. Правилната тактика е поставяне на условие и оттегляне при неговото неизпълнение, така че бъде готова да си тръгнеш, ако не си тръгне тя.
Последното в моя случай е трудно изпълнимо, защото жилището е мое, наследство от родителите ми, и ми се вижда направо ужасно да се изнеса аз на квартира и да оставя мъжа ми в бащиния ми дом да се прави на глупак с разни лигли. Въпрос на време е обаче да му събера неговия багаж и някой ден да си го намери пред вратата. Все още се надявам, че здравият му разум ще надделее. Той няма и никакъв интерес от това да се събере с "приятелката" си, защото е свикнал на хубавия и добре уреден живот, който аз му осигурих. Девойката, която нарича "мила" и "скъпа" е 30-годишна самотна майка затнала в дългове, вечно без пари, вечно с някакви проблеми, вечно слабата, вечно нещастната и безпомощната; слабо образована жена, почти неграмотна (все пак съм им чела кореспонденцията) и изключително меркантилна; това момиче почти не употребява изречение без думата "пари" в него. Мъжът ми обаче също е хитрец и не му се ще особено да му се овеси на врата подобен кърлеж. Него на този етап го ласкае мисълта, че е герой в нейните очи, че я закриля и че минава за много умен. Всъщност, аз донякъде го разбирам и даже му съчувствам. До мен той рядко може да се почувства властелинът на планината, твърде висока топка съм му и колкото и да скача, все не я стига. Да, съчувствам му, но не се чувствам виновна за това, че съм по-образована и по-успешно реализирала се професионално от него. И съм категорично против това някой да си избива комплексите, подигравайки се с любовта, която изпитвам към него. Преди месец съпругът ми беше забравил, че на следващия ден постъпвам в болница и много се изненада когато вечерта ми звънна и му казах, че съм там. И нищо чудно да забрави, впоследствие разбрах, че точно тогава е тичал да плати сметката за ток на "горката си приятелка" и то с парите, които му бях оставила за битови разходи, докато аз съм в болница. Кръв ще ми потече от сърцето, но... смятам скоро да прекратя този цирк.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 62b8bb9507
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Оф, аман от такива приятелки - нахални и завистливи. Аз затова орязах приятелките с едно две изключения /и то със супер рядко виждане/ и съм си много добре. Приятелите и приятелките нямат място в една връзка, напротив, могат само да я пре... бат. Освен това, никой не е длъжен да е кошче за душевни отпадъци. Пълно е с токсични хора, просто ги отрежете от живота си. Не им дължите нищо!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f446c630e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 10, много ти благодаря, че сподели историята си.
При нас тази дама, също много, много не ме отчича, че съществувам.
В чатовете им съм бегло засегната.
Аз съм егоист и не мога да понеса, да се отнася с дружа жена, както се отнася с мен. Казах му го, естесвено започна да се оправдава, че те били приятели от гимназията, така си били викали,нямало нищо между тях.
Аз не мисля, че има нещо между тях, а че тази дама е красива, приятелка му е, обръща му внимание и съзнателно или не, това му харесва.
Обеща, че повече границата няма да прекрачва, ама май това което постигнах е да се крие като си пише с нея или като съм в другата стая набързо да и отговаря.
Надявам се като се загаджи тази дама, да го остави на мира, както беше преди това.
А сега и идва и рожденият ден, на който аз не съм поканена.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9960780140
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   10, ужас. Аз не бих изтърпяла подобно нещо. Като друга е мила и скъпа, да си е с нея, остъпвам и го. Точно затова един мъж не трябва да има приятелки жени. Разбера ли само и бягам, защото и аз съм си патила. Уж само приятели, уж от деца се познавали, ама като се почне с една ревност от тях , или като го претърсват за глупости. И просто нещата не вървят. Мъж е приятел с жена, и то толкова близък, за да излезе от френдзоната. Иначе нямам против общи компания, празници и т.н. Но в една връзка такива приятелки са просто вторите жени. От мъжът зависи да очертае граници. Като не го прави, прав му път. Не е последният мъж.
Внимавайте с т.н приятелки на мъжете си и колко са близки.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 877ca2d2e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   № 10 - тази история май си я писала и друг път тук. Уж си интелигентна, умна, успяла жена, пък търпиш някакъв мухльо и простата му „приятелка“ да се гаврят с теб? Вместо да се каниш някога да го изхвърлиш, защо не си го направила до сега?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5ad8c6203e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Със сигурност между двамата има нещо! Приятелство между мъж и жена няма! Как не го разбрахте? Много добре си че си му погледнала инстаграма, поне да си имаш на идея какво се случва. Той няма да ти каже, по принцип измамените разбират - последни. Това момиче със сигурност ти се бърка в връзката. Очаквай твоят да стане по-студен и все да си му виновна за всичко. И да преглеждай му инстаграма по-често. Аз имах приятел от бая години, обаче като си хвана приятелка си прекрати отношенията си с мен! Така и трябва да е.

Хелга

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e8ab219809
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Леле, ако хвана моя мъж, да си пише такива неща с друга, така ще го набубосам, че свят ще му се завие, та ако ще В един родилен дом да са раждани.
Ама и аз много не обичам такива дами без грам такт, ако види, че някоя нарича нейния любим с галени имена, ще дигне врява до небето, ама чуждото може.
Такива лигли вън от обкражението на любимия, утре и скимнало, че бубито може и неино да стане.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e8ab219809
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   За съжаление ще срещаш такива нахални индивиди и не само като приятели на някого.
Хора нямащи грам такт и мисъл в главите си преди да направят нещо.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b0d903eab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Тук както обикновено, коментарите са крайни и нереалистични. Приятелите понякога се лигавят помежду си, при това по начин, който е неразбираем за останалите. Каквото и да правиш, запомни едно. Ултиматумът е граница, от която няма връщане обратно. Ако поставиш ултиматум и той не го спази, трябва или да капитулираш, или да си тръгнеш. Ако го спази, повярвай ми, повече няма да можеш да гледаш на него, като на мъж, нито той ще може да се държи, като такъв.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 038757211a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не е редно да пишеш така на обвързан човек, и не е редно, ако си обвързан, да поддържаш такива взаимоотношения с друг. Това най-малкото е грубо неуважение към половинката. Аз и на приятелка от моя пол не бих вдигнала в 5, докато моят се опитва да спи, камо ли на някой мъж. Кризи има всякакви, но половинката е приоритет, на приятелите се помага в рамките на нормалното, а това нито е нормално, нито е правилно спрямо партньорът.

А сега ще ти го кажа и директно. Тази му се слага много яко на твоя, а на него му е кеф да си чешка егото, а накрая и двамата ще си начешкат яко и други работи. Ако вече не е станало. Прекратявай тоя цирк, ти поставяш редно и нередно във връзката си с това какво позволяваш и какво не.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 31575ab215
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Когато приятелят ми от детинство се ожени, престанах да му звъня. Постепенно се сприятелих с жена му и се чувам с нея. Него още го заяждам на майтап, че е стар (по-малък е от мен с една година), но това е максимумът на лиготия, който си позволявам. Според мен това е начинът да запазя приятеля си и да не преча на семейството му. А това, което правят приятелят ти и неговата не знам как да я нарека, е напълно недопустимо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9960780140
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   19, ако твоята половинка така се държи с човек от другия пол- пак бъди толерантен/на и широкоскроен/на и си мисли, че са нормални отношения и, че всичко е чисто и почтено. Коментарите са на реално мислещи хора, за които разни бубита и звънене в 5 сутринта и приоритизиране на други хора не са нормални.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker