Може ли човек да се влюби в голяма възраст? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Може ли човек да се влюби в голяма възраст?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1874 пъти
Здравейте, възрастта ми не е чак толкова голяма, на 29 съм, но си мисля, че единствената любов, която съм имал е, когато бях на 16. Някак си и двамата тогава се впуснахме в любовта с пълни сили, без страх и притеснения. А сякаш с времето, колкото повече се опарваш от любовта ставаш все по-смотан и затворен, особенно жените. Поне тези, с които се срещам.. В началото се харесвате и после сякаш от страна на дамите виждам един страх в очите им, от предишните им връзки. Една предпазливост, да не им се случи пак същото. И тая предпазливост толкова ги е сковала, че направо сякаш е невъзможно да се отпуснат отново. Разбира се този страх го има и в мен, но въпреки всичко се мъча да го преодолявам. Колко успявам, не знам. Вече няколко поредни опита.. неуспешни. С времето става все по-трудно. А и жените на тая възраст сякаш са някви спрели и сложили хиляда бариери. Супер много съм се депресирал, а годините си минават и аз съм сам.. Не съм щастлив изобщо..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3918479354
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изразът "to fall in love" е измислен за мен. Рядко се влюбвам, но пък качествено. Падам с главата надолу.

Alpha, ж. 31 г.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 02864f23ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че не. Споделям напълно вижданията ти.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2531c8fb7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз от известно време се замислям върху същите неща. На 21 съм, момиче. Последното ми силно влюбване беше на 15. Не се изяснихме с момчето, но това беше единствения човек, за когото можех да кажа, че го обичам. 5-6 години продължиха чувствата ми към него. През това време съм имала краткотрайни връзки от по няколко месеца, но тези момчета не значеха нищо за мен и прекратявах. След това момче не съм се нито влюбвала, камо ли пък обичала. Изричала съм тези думи към други, но не съм ги чувствала. Онзи е единствения, с когото някога съм мечтала да създам семейство, имала съм желание да се грижа за него. Бях приела, че той никога няма да изпитва точно същото към мен, някои хора нямат тази дълбочина на чувствата, бях готова да приема, че и като хора сме много различни. Но просто нещата не се получиха. Много години минаха, но аз повторно не се влюбих, не знам дали и някога ще се случи отново. Дори и да се влюбя, смятам, че ще отмине, както досега с всеки друг. Не мисля, че мога да обичам повече. То аз винаги съм била на мнение, че винаги единия обича повече, а другия позволява да бъде обичан.

Другото, което съм установила е, че през годините начина, по който се влюбваме се променя. С годините човек променя вижданията си за всичко, гледа по-предпазливо и отговорно на всички неща от живота, включително и любовта. За последното ми е мъчно, но е истина. Просто сме натоварени от всякакви ежедневни задачи, сякаш нямаме време да се отпуснем, не е даже въпроса, че ни е СТРАХ да се влюбим. Това го има и при мъжете, и при жените. Изобщо, сложно нещо е живота.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e917068705
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Българките, приятелю, са сухарки! Говоря за голямата част от тях, а остатъкът са по-скоро к*рви, отколкото печени мацки!
Лицемерието им стига дотам, че ще ти разправят как не ставаш и ще ти прикрепят към твърденията си абсурдни доводи като накрая винаги ще заключават, как си ганьовец и нищо не струваш пред западноевропееца, който видиш ли незнайно с какво те превъзхожда като мъж! Тук сигурно тайничко визират по-дебелият му порфейл, а не друго! Даже ще ти кажат, че си грозен, не че англичанинът е красавец, но какво друго може да измисли една ганьовка...?
Как искаш да си щастлив като дамите тука не обичат мъжете - те всекидневно, почасово гледат и обсъждат не твоите достойнства, а какво ТИ ЛИПСВА - и все става на въпрос за материални работи! Те са абсолютно меркантилни и негативни личности, голямата част от които въобще не ги касае секса с теб, а сексът със заможния, изискан, красив, мускулест, непукист мъжага, който ги превъзхожда в пъти повече във всички области на живота и те миличките като перца се отпускат на мускулестите му рамене.. Разбирай, вярват в измислени образи, но това е характерно за техния интелект! Хари Потър не ги научи на нищо друго, освен да те дъвчат в устите си като камъче и да философстват КОЛКО НЕ СТАВАШ...
Българките са далавераджийки, келепирджийки, нагаждачки, безкрупулни интригантки, меркантилни провинциалистки с манталитет на добиче, което колкото и да го биеш и да му наливаш акъл, не се помръдва от уровена, който му е отреден от природата.
Още ли се чудиш българино защо не си щастлив?
Не виждаш ли, че си заобиколен от говеда и животни?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6c0b20cfa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Глупости! И над 40 можеш да се влюбиш като тийнейджър.
Виж - за над 60 вече не е много сигурно...

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 88d2e77fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Последния път, когато се влюбих бях на 33. След няколко големи влюбвания, разочарования и не споделена любов.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5877abc7ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не. Защото на тези години вече би трябвало да си разбирал какво е любовта. Но най вече - какво не е. И че смесването на реалността с някаква илюзия, било то твоя или нечия друга, води до трайни проблеми, за всички.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f18461da15
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Жена съм, но и на мен младите българки ми правят лошо впечатление. Може да е заради това, че израснах в културна среда. Майка ми и нейните приятелки нито веднъж не чух да обсъждат някого на масата си, да свеждат разговорите до наакани памперси или да плюят някой мъж. Манталитета на младата българка е селяндурски. Не казвам селски, защото уважавам трудещите се хора на село. Едни безкрайни клюкарски разговори по кафенетата, едни злобни забележки по повод техни приятелки жени. Едно мачкане на мъжкото достойнство - както казвахме, когато бяхме малки - "Агенция клю, клю". Вече почвам да се съмнявам в своята нормалност - иска ми се да обсъдя някоя книга с приятелка, да отидем да гледаме филм, не всички разговори да бъдат бутани само към дребни битовизми и неразрешени конфликти. Понякога излизанията ни се превръщат в психоанализа за човека до мен и се прибирам изцедена от такива срещи. Младата българка има кардинални грешки и това е един манталитет, който се наложи и май ще е така дълго време.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2259b3f957
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами може би защото за любовта си има точно време и място, хора! Колкото и да търсите и да се оглеждате, нищо няма да стане ако това не е точния човек. Има си съдба, колкото и наивно да ви звучи.
Когато майка ми и баща ми се разведоха, тя беше сама 14 години и беше решена, че ще си остане сама, не си даваше и изобщо зор за срещи и връзки, просто не ѝ беше до това, докато в един прекрасен ден не срещна съпругът ѝ с когото е вече почти 13 години. Клишето "за всеки влак си има пътници" е вярно

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5877abc7ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много отдавна не съм срещал жена която да заслужава уважение заради начина си на мислене. Адмирации към номер 8.

Особено добро впечатление ми направи и съвсем конкретния и точен анализ на така наречените "социални контакти" с днешния жени които се свеждат до точно 3 неща :

- нейните нужди и интереси
- как предишните й не са могли да я задоволяват, в някакво си отношение.
- какво ти можеш да и предложиш. Разбира се, тази точка се сондира малко по късничко и малко по деликатно. Поне от тези които имат малко сиво вещество. Но и този случай става все по рядко. Последно време често получавам на първа среща въпроси от сорта "Какво работиш", "Каква кола караш", и наскоро имаше един "Колко ти е голям апартамента и дали плащаш кредит". Тва последното ми хареса :) Доста прагматично :)

Аз пък от своя страна си имам въпроси които като ги задам и веднага разбирам що за човек имам отсреща. Като например "Сподели коя книга прочете последно която ти е направила впечатление с нещо и е накарала мислите ти да препускат бясно в 2 часа през ноща когато най накрая очите ти са се уморили да я четеш". Най често отговора е тъп поглед. щото не могат да се сетят кога за последно са чели нещо друго от фейсбук.

По едно време реших, че факторът "четене на книга" е вече старомоден и новото поколение обича да гледа тубата и разни влогове. Оказа се, че болшинството си прекарва времето в гледане на особено повърхностни материали които дори не можеш да ги вкараш в графата "хоби" за което да споделиш на маса без притеснение. И разбира се заветното - гледане на видия със сладки и смешни животинки :) Не че имам против животните :) Даже мисля, че са по добри от хората, в общия случай :)

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 55cb715616
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 3, автора съм .Явно разбираш за какво говоря. Няма ли начин да се свържеш с това момче? При мен няма, защото момичето е обвързано и изглежда е сериозно. При мен остава само спомена, колко съм бил глупав. Сигурен съм че ме обича още, но положението е такова. За съжаление най-хубавите неща в живота идват тогава, когато не си достатъчно зрял за тях. Живота е сложно нещо..

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1bcf005c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Когато е млад (особено тийнейджър) всеки човек е по-наивен, нормално след като порасне и натрупа известен опит да се промени.
Иначе аз съм на 24 и още вярвам, че мога да се влюбя истински отново :) Просто явно не съм срещнала човека за мен досега.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 724851941f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторе,може.И още как! За твоите години по-скоро не си се влюбвал истински.Ще поживееш и ще видиш.Като минеш 40-те и се влюбиш пак ще си говорим....Тогава любовта е най-силна и най-истинска! Нека мъжете на тази възраст споделят как е...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3e8ea0dda7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Може да се влюби и още как ,като луд минах го това на 42на 45 сега съм на 50 и мисля че пак мога зависи от човека отсрещния,но вече вниимавам че разбито сърце трудно се лекува.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a06c34b9e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Защо ти е да се влюбваш на стари години? Това не е любов, а просто мерак и тъга по отминалите младини - хората казват луда младост, нали? Когато е трябвало да бъдеш с момичета ти си поркал по кръчмите, сега когато самолета не се вдига, решили за любов да мислят. Всичко е с времето си, изтървали сте го, а то назад не се връща!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker