Какъв е партньорът ви? Такъв, какъвто търсихте или противоположност на това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какъв е партньорът ви? Такъв, какъвто търсихте или противоположност на това?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2023 пъти
Здравейте! Наскоро си говорих с приятелките ми и подхванахме една интересна за мен тема, затова реших да се допитам и до вас.
На 28 съм, те също.
Случайно засякохме преминаваща двойка. Позволих си да изкоментирам, че страшно много ме дразни обръщението, което те използваха един към друг, а именно "бебе". От там тръгна темата, че никога не бих тръгнала с толкова лигав мъж, че не си представям някога да се обръщаме един към друг с тези умалителни. Та започнах да говоря и какви други неща не харесвам в мъжете, кое ме отблъсва. Двете се засмяха и споделиха, че настоящите им партньори са пълна противополжност на това, което са търсили. Едната, например, каза, че винаги е твърдяла, че не би тръгнала с полицай, същото така и с по-едър мъж, но сегашният и партньор е точно това. Другата, сподели, че още от гимназията я отблъсквали мъже с дълга коса, но познайте какво...приятелят ѝ е с дълга коса. Като заключение, ми казаха да внимавам какво говоря, защото в крайна сметка накрая се събираме с такъв, какъвто най-малко сме очаквали.
Затова, ще се радвам, ако споделите вашата гледна точка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 68ae1c0080
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той е нищо общо с това, което имах за критерии и много си го обичам. Понякога трябва да видиш дали човекът ти дава от каквото имаш нужда, а не каквото искаш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d9c4e59e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз търсех мъж да не пуши, но той отказа вече цигарите. Един мъж или ти харесва или не, независимо някой неща, който не търсиш в един мъж. Няма идеални.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c6e02458b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Така е то в живота, ако не си на върха на пирамидата и да взимаш това което искаш, трябва да се задоволиш с това което е останало. Случая с твоите приятелки е точно такъв. И те са искали богат, умен и красив, но им се налага да се задоволят със сегашните.
Затова човек трябва да се развива, т. е да вдига "стойността си". Тогава по-хубавото става по-достъпно, следователно качеството на живот се подобрява и си по щастлив. Но мнозинството са слаби по природа и предпочитат да роптаят колко е несправедлив света, вместо да вложат енергия и воля и да се усъвършенстват.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 40dd797334
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Същата работа и при мен. Винаги съм мечтала приятеля ми да е висок, чернокос с тъмни очи, строен, а колкото до характер - избухлив, студен :D някак си такива ме привличат, но... познай. Човекът, който обичам повече от всичко в момента е противоположното на това. Нисък, леко пълничък, светлокос със изкрящо зелени очи. А колкото до характер - спокоен, добричък, абее голяма душичка. :D Но го обичам изключително много и това, че е противоположност на “характеристиките ми за идеален мъж” грам не ме интересува.
Междодругото и мен преди много ме дразнеха двойките, които се обръщат един към друг с прякорите “бебе”, ”миличко” и т. н., но в последствие и аз започнах да ги използвам от време на време и то не от “лигавня”, а защото човекът срещу мен ми е изключително миличък и нещо от вътре ме кара да се обръщам така към него, хаха.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 89e4bdb4b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Партньора винаги се оказва това,което най-малко сме търсили и от което най-много сме се страхували.Вселенски закон-от каквото бягаш на такова налиташ.И колкото повече се стремиш към нещо,толкова то повече бяга от теб.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ef137d4ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   И аз си мислех, че никога няма да ползвам думички като "слънце, бебе" и т.н., ама ей ме на...
И друго - винаги съм казвала, че няма да тръгна с човек, който гледа футбол, но и това се случи. Честно някои наши критерии са твърде повърхностни и глупави и правим компромиси с тях :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b7d6eaf335
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моята гледна точка е, че след 5-6 години, вместо да анализираш избора си на партньор, ще си съсредоточена върху избора си на котка.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d7568083bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Щом хората ги кефи, нека се наричат както искат, това си е тяхна работа. Не са длъжни да се съобразяват с авторката, нито с някой друг. По-добре така, отколкото идиот, простак и пр. За мен не е лигаво, ако е казано с любов. Когато човек има връзка , не оценява само външността, а приема човека като цяло. Аз харесвам сини очи, но мъжът ми е с тъмни и това не би ме накарало да го сменя с някой рус. Не съм имала кой знае какви очаквания и претенции, той е първият, с когото имах сериозна и дълга връзка, срещнахме се като студенти и до сега сме заедно и в лоши и в хубави моменти.
Мога да кажа само от мои наблюдения, че тези жени, които имаха най-високи критерии, накрая останаха сами.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c2c919a3f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И аз мечтаех за негър... а ми се падна албинос.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 399cd5ca3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Любвата е сляпа понякога. Влюбиш ли се няма значение дали отговаря на всичките ти критерии. Аз лично не бих тръгнала с мъж,който визуално не ми харесва или не си допадаме по характер.За някои неща бих направила компромис, но ако е пълна противоположност на това, което харесвам -НЕ.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 265c7b4a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Той е точно такъв, какъвто съм го искала и от какъвто имам нужда.
Не вярвах, че ще срещна такава любов, но ето, случи се и съм много щастлива!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c3c1d1df02
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Никога не съм мислил как точно искам да изглежда половинката ми. Само знаех, че искам да получавам любов и да давам любов. С първия ми брак нещата не се получиха, но аз продължих да вярвам в любовта и ТЯ дойде, за да ме направи най-щастливия мъж на света!
И така вече 14 години...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 34b8d8eb85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   3, ако си достатъчно зрял, трябва да си разбрал, че въпросната стойност не винаги е рационална. Даже според психолозите 80-90% от поведението ни се определя от несъзнателни модели. Има хора, които нито са супер красиви, нито богати, нито супер умни, нито са работили върху каквото и да било, обаче имат някаква вродена харизма или нюх за омайване, не знам и пак си лягат с най-яките мацки. Даже в университета имах такъв колега. Така и за 4 г. не разбрах с какво ги омайва, а си лягаше всяка вечер с различна и то красива. Техните му пращаха пари, колкото да изкара седмицата на филии, зъбите му бяха криви и беше нисък е пълничък.

А и да работи тази теория и дори и да станеш богат, красив и не знам си какъв, много е вероятно да привлечеш някоя меркантилна готованка, която знае как да те омая. Ако ти не ги разпознаваш цялата ти красота, богатство и не знам си какво можеш да ги хвърлиш в коша, защотоще ти донесат повече главоболия отколкото ползи.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: af39cc917e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Винаги съм си мечтала мъжът ми да е с тъмно кестенява коса, тъмнокафяви очи и много бяла кожа. Вчера видях един такъв касиер в Лидъл и се влюбих. Това е...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 862a5e18df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мъжът (партньорът ми) трябва само да е умен...
Маги

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c6e02458b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   От 3 до 13,

струва ти се, че стойността не е рационална, защото не намираш логично обяснение. Оценката за човек е комплексна, а не само по 1-2 критерия. Относно твоя колега с невзрачния външен вид обяснението е доста елементарно на чисто психологическо ниво. При жените също съществува йерархия, и както сам се досещаш, в голяма част от случаите се определя от външния им вид. Най-красивите са най-желани, а надолу са останалите. Когато си легнеш с алфа женската на дадена група, автоматично ставаш атрактивен за останалите женски, които са под нея в "пирамидата". Трудната част е докато завъртиш главата на такава жена, защото конкуренцията е жестока. Особено, ако си грозноват и без финанси, трябва да има някваква свръхкомпенсация -дали ще е, че си надарен, дали с умели манипулации, но трябва да е качество с което силно да се открояваш от останалите.

Сега да се върна и на теорията за работата. Писах развитие, но то не винаги е под материална форма - пари или външен вид. Изграждането на силен характер, умението за комуникация и езика на тялото са все неща, с които хората си мислят, че се справят отлично, докато "не се видят отстрани" на видео. Тогава се усещат, че има много върху какво да работят. А тези качества определят голяма част от статуса на индивида/мъж/ в дадена група. Но тук вече навлизаме в много дълбока тема.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 34b8d8eb85
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   16, всеки човек има нещо, в което е добър и нещо, в което не е. Ако някоя не те оцени, защото за нея е важно това, в което не си добър, ще те оцени друга, без дори да осъзнава защо. Отделно зависи от ситуацията и от много неща. Нещата не са някакви йерархии и алгоритми, както ти ги описваш - ако си грозен, но умееш да общуваш, не означава, че непременно трябва да направиш компромис и да вземеш едва ли не някоя, която никой не иска. Просто всичко е много по-спонтанно, неосъзнато и емоционално отколкото си мислиш. Никой не сяда с листа и химикала и да си мисли "искам умен, искам богат, този е умен и богат, но не ме иска, онзи е само умен, но пък ме иска". Това са глупости. Всичко става на емоьионално и неосъзнато ниво и често на момента. А колкото до работенето, е най-малкото спорно дали ако ти идва от вътре, ще задобрееш. Има си неща, които или ги можеш, или не. Ако не - колкото и да работиш все тая, най-много да изглеждаш нелепо и неестествено. Много хора си мислят, че като гледали няколко видеа и са прочели 5 книжки и са хванали Господ за шлифера, но изглеждат супер изкуствени, просто защото не са такива хора и не ми идва естествено от вътре.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c2c919a3f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ся, пак съм аз, с албиноса. Виждам, че не ме харесвате и сте ми цъкнали ниска звездичка, но това особено не ме притеснява, той и моят албинос принципно не ме харесва, както и аз него, но и двамата не обичаме котки (единственото общо помежду ни), та си рекохме - ми, да са вземем, па ще се обичаме и няма да сме сами, поне докато разберем как действа Вселената. Та, въпросът ми е - трябва ли да си поискаме това, което искаме или точно обратното??? Защото, аз какво исках, то какво се случи... пък и никога не съм си се представяла с милионер, а и туй нещо не се случи... Питам и за двама ни, ще си помогнем един на друг, ако уцелим схемата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c6e02458b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Пак от 3 към 18 (ще взема да си сложа един подпис накрая, да не се повтарям),

разбирам гледната ти точка, но аргументите които изтъкваш по-скоро потвръждават тезата ми, отколкото да я оборват. Казваш, че ако една жена не те оцени, то друга ще го направи. Ами, ако си влюбен точно в тази, която не те е оценила? Ще се задоволиш с другата, само защото са ти наговорили, че нещата се случват на късмет и емоционално? Тук пак ще те питам - този на върха на йерархията ще остави ли нещата, както ти ги описваш или ще се бори? Ще покаже ли, че критериите на жената са много "разтегливо" понятие, ще обърне ли вътрешния й свят за да й демонстрира силата си, и да се разбере защо точно той е най-отгоре? Това е чистата, истинска природа на мъжа - да е борец, да е праволинеен в действията си, и да постига това което си поставя за цел. И емоциите в жените се създават именно от тези му действия.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 34b8d8eb85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   20, сам го каза - "влюби". Тук нещата са до усещане, не до алгоритми, логики, сили и не знам си какво. И не е необходимо да те харесват много жени, че да трябва да си високо в йерархията. Достатъчно е да те хареса една, ама правилната. Ако те е харесала правилната, голям праз дали останалите 3 млрд жени те или не те харесали. Изпитано.

А онзи, който не са го харесали, колкото и да се бори все тая. Една жена или харесва един мъж, или не. Ако не - и на челна стойка да ѝ застанат, пак няма да го захареса. До сега не съм видял жена, която грам да не е харесала мъж и после да го е захаресала, щото онзи "демонстрирал сила". Все пак жената не е боксов промотър. Това не е бокс.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 35c7a8b1dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Ами и на мен ми се виждаха преди години лигави такива обръщения и не можех да си представя да си обърна устата да наричам някого "бебе" или "коте", но познай - като се появи точния изведнъж почва да ти харесва и да ти идва отвъте да се наричате така.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8466916828
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ж67 Очаквах висок, чернокос, черноок, умен, успешен мъж, спокоен, разсъдлив, обсъждащ, добронамерен. Непушач и непиещ.
Имам бонус 20 см в повече и пухкав. 20 години в повече също. Влюбих се в ума, чувството за справедливост (юристи сме), умението да дебатира, разказва, изслушва. Умее да печели спорове, привърженици, пари също, всички деца го обожават, за внуците и правнуците е върха.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6e25d81ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Прочетох ти темата и започнах да се смея от сърце в един момент. Искрено ти благодаря, зарадва ме и то по особено приятен начин.

Дълги години обяснявах, че най-ужасните обръщения за мен са "бебе" и "коте". После се запознах с един мъж, нищо общо с това което ме привлича. Той стърчи една глава над мене, има много сини очи, косата му е светла. Всеки харесва различни неща, не ме съдете жестоко, ама при друга ситуация, този нямаше да го загледам. Запознахме се и, о, ужас, така хлътнах, че света ми се обърна. След седмица бяхме двойка. Ама, той говори с мен. Има нещо в него. Кара ме да се смея дори тогава, когато съм му страшно ядосана. На този етап го поглеждам и се чувствам толкова привлечена, че не е за приказване. Минаха четири години, за мен няма по-секси мъж, пък изобщо не беше това, което ме привлича, да... Ходихме от кратко и той ми каза, че според него милото обръщение "коте" е много сладко, но щом не ми харесва, нямало да ме нарича така. Познай, вече четири години си говорим на коте, котенце, писе... гадост, вече ми харесва.

Наскоро с мой близък приятел от детските години обсъждахме тема, която е подобна на твоята. С него стигнахме до извода, че има "минуси", които много лесно приемаме в другия, защото не са голяма работа- какво обръщение използва, колко странно име има, че косата му е еди-каква си, че има няколко килограма отгоре или пък ужасен смях. Дреболии, преглъщат се и без вода. Едно е да се примириш със сини очи, съвсем друго е да се примириш с характер, който не понасяш и с отношение, което те сравнява с тревата. Т

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: aabef8ef56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Жена ми лично ми е разказвала, че твърдо е вярвала допреди да се срещнем, че един мъж ако не е с поне 5-6 години по-голям - не е никакъв мъж, а сополанко, келеш и недорасляк. Изразът е неин. Не отричам, че статистиката клони към нейните разсъждения. Гласно е заявявала неведнъж тази позиция с колежките си от университета, с които и днес са близки. Дори си е позволявала да се шегува с друга нейна колежка, чийто приятел - тогава, сега - съпруг, е по-малък.

Тя от своя страна е от типа жени, които винаги дотогава съм презирал и общо взето съм определял като “кифли”.

Аз съм с две години по-малък от нея, сега на 30, а тя ма 32, слушам метъл и като цяло, харесвам неща, които тя старателно е отбягвала. Заедно сме от 10 години, сега сме женени и имаме две ( засега ;) ) деца. Днес аз ходя вчесан, мога сам да си гладя ризите... както мога - така! , а тя е идвала на около 8-9 концерта... от моите

Не казвам, че съзнателно трябва да търсиш противоположното на очакванията си, защото това и ще получиш, просто не става така. Но ако си оставиш вратичка за актуализация на възгледите си, човек все пак израства и се променя, нерядко се оказва, че действителността може да ти предложи нещо по-интересно и красиво от най-смелите ти предположения. Търсете си идеалите, те са красиво нещо, но оставете възможност и на реалността да си каже думата. В края на краищата всички имаме нужда от своя урок, за да се развиваме ;)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 843e7ff4af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Факт е, че говорим едно, а правим друго. Ще добавя още един: влезте в сайт за запознанства и вижте онези, които наистина са сами /не скучаещи семейни, проститутките и гейовете, а наистина необвързаните хетеро/ и са там отдавна. Те са онези хора, които не искат да направят дори един компромис с изискванията си. Те имат критерии и целият свят е длъжен да ги покрива и "пирамидата на номер 3" не ги вълнува. Те не страдат от липса на варианти, а от нежелание да приемат нищо под хипотетично полагащото им се. Можеш да ги видиш да стоят пред 20-на жени или мъже и да разправят, че нямало жени или мъже /според пола им/.

Няма такова нещо като "полага ми се това или онова"! Има определена група, с които бихме могли да се съберем. Можем да бъдем с всеки от тази група - от най-неугледния до най-готиния, всичките биха ни избрали. Останалите не ни искат, пък дори да се подмокряме от кеф при вида им. Та или избираме някой от групата, или е по-добре да отидем другаде и да оставим място за онези, които наистина търсят нещо. Фантазиите са хубаво нещо, но нямат място в света на възрастните! Чак ми е жал за тези мъже и жени - това е като да седиш на брега на океана и да роптаеш, че няма вода. Или ще победят себе си, или ще си кукуват сами. Изборът си е техен, дано изберат правилния за тях вариант! Но без обяснения, че са жертви на някого - жертвата трябва да е прецакана от друг човек, не от нея самата! Нали така се получава противопоставянето жертва/насилник? Няма как ти да си добрия, ако вече си и лошия!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker