Превърна се в егоист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Превърна се в егоист
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 4284 пъти
На пръв поглед моята случка е доста инфантилна и може би глуповата, но се случи точно в период, в който си задавам въпроса дали да остана с човека, който е до мен.
Накратко предисторията:

В началото той беше страшно галантен, мил и съобразителен. Супер джентълмен и чаровник. Заобичахме се лудо. Но честичко си се караме. До толкова, че и двамата се изтощихме. Той е малко по-първичен, раздава го малко мъжкар, а аз обратното. Не съм задръстенячка, но обичам да говорим за разнообразни теми, а не винаги коли и тунинги. Глезил ме е според възможностите си.
Държа да отбележа, че нито той е богат, нито пък аз меркантилна. Винаги всичко сама съм си купувала. Цял живот съм имала добро материално положение. Но така се завъртя живота, че изгубих всичко.
Сега буквално съм без стотинка.

При него положението също не е много розово от към материална гледна точка. Това никога не ми е пречило. Той е правил жестове за мен, давал си е дори и последните пари за да направи вечеря изненада и да вземе цигарки, защото аз съм нямала никаква възможност. Никога, нищо не съм искала от него. В смисъл като някои други жени- купи ми обувки, купи ми еди какво си. Някак съм по-горделива и не мога така. Купувал ми е подаръци, но винаги ги е избирал той и са били изненада.

Напоследък обаче той страшно се промени. По характер по принцип си е по- нервен и избухлив. И аз не съм от най- спокойните, но моя праг е по- висок. Позволява си все по-често да ми подвиква и да прави разни заядливи коментарчета. Започнах да откривам в неговия характер много егоистични черти.

Не съм си купувала нищо за мен от много месеци. Това лято си доизносвам дрехите от предните години. Ходя с едни обувки, които не знам за кой път си ги презалепвам. Дрешките ми са хубави, преди когато имах възможност съм си купувала доста, но в времето остаряха, скъсаха се, поизвехтяха, мина им модата.

Говори ли сме си, по-точно той ме е питал от какво най-много имам нужда. Било ми е неудобно да му кажа директно, за да не излезне, че си прося да ми купи нещо. Но знае, че нямам дънки, обувки... и в общи линии нищо. Винаги след това разговора се е насочвал за това той от какво имал нужда, какво щял да си купи. Последните ни две разходки той си купи два чифта къси панталони- наистина имаше нужда.

Онзи ден излезнахме на разходка до един от моловете. Живеем в София. Навсякъде имаше много големи намаления, много изгодни и хубави неща. Той сам ми казва, че нямал много възможност, но искал да ми вземе нещо, от което имам нужда и нещо ако той си хареса. Загледахме се в едни обувчици, евтини и хубави. Излезнахме от магазина. После в друг си харесах дънки по-скъпи, които знам, че няма възможност да ми вземе. На мен малко ми се развали настроението, защото не мога един потник за 10 лв. да си взема.
Знае много добре, че нямам никаква възможност. Уж нещо да ми вземе, а през цялото време си гледа неща за него.

Веднъж не ме пита дали нещо ми е харесало. Разбра, че ми се скапа настроението. Разбра за дънките, които си харесах. Влизаме в друг магазин. Огромно намаление на дънки, той веднага си харесва едни и си ги взе, мен дори не ме пита дали съм харесала някой от дамските модели. Само да отбележа, че има поне 10 чифта дънки. Аз само един и дори вече избеля. Чак като излезнахме от мола и вече сме в паркинга, вървиме към колата ми казва- ами ако искаш да се върнем да видим нещо да си вземеш.

Много унизително и криво ми стана. Не искам да си мислите, че злобея или нещо подобно. Дори много се радвам, че си взе тези дънки. Но погледнах нещата от другата страна- аз ако знам, че той не може да си вземе нищо никога не бих го подразнила да си купувам нещо пред него. Или да го залъгвам с думите- сега нещо ще ти купя на теб, а после да си взема точно това, от което той има нужда.

Винаги си харча дребните левчета, с които разполагам да купя нещо за хапване, някоя дреболийка за него, за нас. Много грозно и унизително ми стана след тази случка. Не знам и как да говоря с него, няма да ме разбере. Отделно през цялото време се държа грубо, по неговия мачовски- селски начин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: ab27f86ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се е превърнал, това става в приказките, бил си е такъв, но докато сте имали пари не си е проявявал скритите заложби. Щом сега харчи за дънки, при условие, че има 10 чифта, как ще я карате, ако мислите за сериозна връзка и се появят деца? Давал си последните пари за цигари, нещо много наблягате на дрехите - краката според чергата, увеличете си доходите, в София сте. Прочее, колкото до дрехите, от години намирам в секън хендовете нови и необличани дрехи, не е фатално, обичам да харча за екскурзии, а и гледам, че доста хора, в това число и заможни, пазаруват от такива магазини. Но и не задължавам семейството ми да пазарува оттам, въпрос на разбирания. Изградете си приоритети и се постарайте да ги постигнете.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 050aaf6d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   да ти имам и проблемите. Намери си някаква работа, в София си все пак!
Аз самата бях две години безработна и не съм си взела в това време и една дрешка, и едно нещо, но това не ме прави нещастна. Ето, сега почнах да печеля, но не се отпуснах. Намерих чудесни неща втора употреба, а за потниче никога не бих дала 10 лв.
Не е длъжен той да ти взима неща, но ако това те прави нещастна, има и други мъже. Защо не?
Иначе, започнала си да виждаш и недостатаците, събудила си се от началната луда любов и резултатът е този.
Но определено и двамата сте зле финансово и просто е време да се стегните. Момчето поне не е скръндза, а действително не може да ти вземе нещо. Това не го прави егойст.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 14369cd399
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се е превърнал в егоист - той си е бил такъв, ако мислиш, че това са прояви на егоизъм. Просто преди не са били толкова фрапиращи, а и ти си била склонна да си затваряш очите. Но в случая не знам дали е точно егоизъм, или нещо друго. Има друг мотив, за да се държи така. Може би иска да ти натрие носа заради някаква кавга, от която се чувства засегнат. Друга вероятност е да ти показва колко зависима си от него. Да те унижи - уж неволно. Сигурна съм, че ако го упрекнеш в прав текст, ще отрече и дори ще го играе засегнат. Може би иска да ти покаже, че твоето безпаричие му е писнало. От друга страна сега ти си особено чувствителна на тази тема и нервите ти са обтегнати. Затова не влизай в конфликт - може да си кажете доста грозни неща.
Каквото и да се крие зад постановката му, поведението му е свръх дебелашко и грозно. За мен приятелят ти е ситна душица. Преглътни и помни, че нещата се обръщат. Тези твои временни затруднения ще отминат. Съсредоточи се върху това да си стъпиш на краката и да си извоюваш независимост. Хубавото на трудните периоди е, че ни показват с кого си имаме работа.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bd48470ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дупе знае 2 и 200 ама не и 200 и 2 ;)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8b0ec8ff1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Искам само да поясня, че не сме семейни, оставам в тях. Все още сме само гаджета. На малко под 30 сме и двамата. Не сме от чак толкова дълго време заедно- от около година. В началото като започвахме нашата връзка пак нямахме кой знае колко възможност, но винаги е предпочитал да вземе нещо за мен, да ме зарадва и направи щастлива. Финансово добре сме били и двамата преди да бъдем заедно.
Просто от тези негови постъпки си правя изводи колко му пука за мен и за това как се чувствам аз. Никога няма да позволя да си похарчи заплатата за някоя дреха за мен, ако знам, че той има нужда от нещо. Все пак са си негови парите, той е работил за да ги спечели. Може и да съм глупава- не знам. Мен ме обижда егоистичното му отношение. Уж нещо за мен да вземе, а той си излезнал с нагласата нещо за него да си купи и съвестта му да е чиста, че ми е предложил все пак.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f8addf7af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   С приятеля ми съм от 4 години. Никога не ме пренегрегва. Аз решавам кога да си купя нещо и той няма нищо против. Парите са общи. Но аз винаги предпочитам той да е добре облечен - също като теб. Не знам дали твоят приятел е егоист, но ми се струва, че с него нещата ще са "моето си е мое". Помисли си такъв човек ли искаш до себе си. Убедена съм, че е наясно как се чувстваш.
Сис

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bdf1dea666
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Леле, леле!!! Хората хляб нямат да ядат, вие за някакви си дънки ще си извадите очите. Моят приятел и аз нямаме кой знае какви пари. Заедно сме от две години. И двамата работим, но не разполагаме с големи възможности. Всеки сам си купува дрехите. Общо купуваме храна. Подаръчета си правим или сувенири или билет за концерт и т. н. Неща, които остават трайно в съзнанието като мил жест и емоционално изживяване. На мен би ми било унизително да ми купуват дрехите или аз да купувам неговите. Незнам какво си се впрегнала. В началото като тръгнахме аз бях без работа. Като станаха три месеца от началото на връзката ни много исках да го изнендам с нещо, но не разполагах с никакви пари. Докато той беше на работа направих домашни сладки, един голям термос с топъл шоколад и от подръчни материали една картичка със стихче, което измислих сама. Изненадах го пред работата като си тръгваше. Заведох го в парка, постлахме си едно одеяло и хапнахме сладките, пийнахме шоколад, а за картичката няма да ти казвам как се зарадва. Не очаквах да ми подари нещо, но бях приятно изненадана, когато извади от джоба си една малка плюшена мишка -ключодържател. Сигурно не струва повече от 2 лв, но беше тоооолкова мило и сладко... Никога няма да го забравя. Но явно ти не можеш да се радваш на такива неща. Пък и твоят като е някой селяндур и грубиян, какво да очакваш? Тъпа е историята ти, много даже! Жалка направо!

Ж24

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ae33b0d0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не става въпрос за купуваници и харчосване, въпроса е за отношение. Този човек не те обича, наистина е егоист и ако искаш да свършиш продължавай да си с него. Един ден ще имате грандиозни скандали за лошо инвестиран лев или големи харчове по дете ако създадете такова. Имаш възможност да работиш и престани да харчиш каквото и да било за двамата, пести и бъди егоист и ти.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8f82a9ccfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Според мен наистина е грозно това което е направил, защото човек, когато наистина обича е готов да даде всичко за другия. Аз бих си дала и последното само и само да видя радостта в очите на човека, който обичам. Помисли в какво се корени това негово отношение- настина ли е егоист, ти ли си го провокирала? Говори директно с него, какво губиш в крайна сметка? !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9daefbf321
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много сте ми смешни и жалки, ужас. Ама всичките! Айде от мен да мине, един-двама коментиращи стават.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8b0ec8ff1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 10 - ако няма какво да напишеш по темата по-добре си спести злобоизлиянията.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1a654216a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много време си се правила на скромна и не си давала да ти купува. За това е така.
Аз съм на мнение, че трябва да се създаде навик в мъжа да си споделя парите

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9d04e58050
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Съгласна съм с номер 9: "Когато наистина обича е готов да даде всичко за другия. Аз бих си дала и последното само и само да видя радостта в очите на човека"... и аз съм изпитала същото--давала съм от сърце и желание.. а за мен никога е нямало... това са истински егоисти, и не разчитай на този човек... наистина ще имате скандали и ти винаги ще се чувстваш така, както сега. "Неговото си е негово"... не ти трябва такъв човек. Повечето които те критикуват се изживяват на някакви големи еманципистки"--хахаха. И въпроса не е до пари и подаръци, а до отношение.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6db9265fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Миличка едва ли сега е станал егоист такъв е бил но то си го обичала прекалено за да не разбереш че е такъв. Живея с такъв човек вече 20 години и знам че няма да се промени никога. Бягай надалече, оправия няма да има.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 358183e2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ти защо не се хванеш на някаква работа все пак. Така ще има някакви пари и малко повече самочувствие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker