Коронавирус факти и въпроси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Коронавирус факти и въпроси
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 3171 пъти
Здравейте на всички!
Хайде да дискутираме една доста наболяла тема а именно коронавирусът.
По последни данни има заразени лица във всички наши държави сънароднички. Доколкото разбрах на всеки континент вече има заразени / освен на Антарктида разбира се /
Мислите ли, че държавата ни е достатъчно подхотвена?
Във вашите градове / на коментиращите/ какво е положението?
Има ли според вас паника и психоза?
И също така тъй като в България все още до този момент няма нито един заразен за сега от националния кризисен щаб твърдят, че вноса на вируса у нас е неминуем.
За тези, които са по-философски настроени също имам въпрос. Вярвате ли, че заразата е започнала от прилепи или мислите, че вирусът е създаден от хора в лаборатория и някой ще спечели доста голяма сума пари от цялата ситуация.
А за тези, които имат близки в чужбина и са наясно, какво е положението там?
Благодаря.
Нека обменим информация и да поразсъждаваме..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 8e63332945
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Факт за съпоставка: смъртността от обикновен грип е 1%, смъртността от коронавируса е 3%, при епидемията от САРС, която пак тръгна от Китай е била 10%. В България има болни от коронавирус, просто се крие за да не се създава паника. Ще спечелят САЩ и Русия. И то не защото те са "пуснали" вируса, а защото насаждат паника чрез статии, репортажи и видеа, в които едва ли не този вирус е описан като апокалиптичен. Та паниката прави така, че никой да не купува и да не внася от Китай, китайската валута губи паритет, икономиката им се срива, а от това се облагодетелства САЩ най-вече, а Китай и основния му партньор Еврозоната губят, в частност вай-вече Германия, което е добре дошло и за Русия.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d4de3ae966
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами няма смисъл, само от паника. Ако ти е към края живота, ще свърши.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 529f5552be
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Фалшива новина, кой знае от какво ни отвличат вниманието.
Сигурно в световен мащаб повече хора умират от подхлъзване върху бананова кора

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: c0134e1538
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   България е тотално, ама тотално НЕПОДГОТВЕНА. Българина не умее да спазва хигиена дори, когато от хигиената зависи собственият му бизнес. Единици са закусвалните и заведенията за бързо хранене, които да не са фалирали след определен период от време. Това е защото българинът няма манталитет, познание, дисциплина и съобразителност по отношение на хигиената. В болшинството от случаите, тия които продават закуски, хамбургери, дюнери, пипат банкноти или други нечисти обекти, и със същите ръце пипат или директно храната или опаковката в ОБЛАСТТА където храната влиза в контакт. Та кой интелигентен човек като види това, след това ще стъпи повече там да си остави парите. В магазините, където има топла витрина има пипане на банкноти, след което хващане на кутията за храна от ВЪТРЕШНАТА И СТРАНА. Или пък оставяне на щипката за храна така, че ДРЪЖКАТА ДА Е ВЪРХУ храната. Отделно доста често приборите за хранене за еднократна употреба там са НЕОПАКОВАНИ, а вадени от обща опаковка с мръсни ръце и сложени в контейнерче от което стърчат с предната част нагоре. А дали зеленчуците от които е направена салатата в заведения са БИЛИ МИТИ, и дали ръцете, които са правили салата са БИЛИ ЧИСТИ. Сервитьорът в заведението носейки чинията с храната я хваща от вътре при поднасянето и, а след това при консумирането, храната в чинията ВЛИЗА В КОНТАКТ там където я е хванал преди малко с ръцете с които пипа банкноти. Българинът не знае, че не може да яде с НЕМИТИ РЪЦЕ и да пипа хляба, и минава през опоменатите по-горе неща, без да се размине с паразитна зараза. Зъболекарите доста често НЕ СИ МИЯТ РЪЦЕТЕ след поредният пациент, а започват директно работата със следващият. Те освен, че бъркат в устата на хората също пипат и банкноти. Всичките думи с големи букви до тук са примери за прехвърляне на Коронавирусът. Щом в най-интелигентните дисциплинирани и хигиенни страни в света които имат манталитет да спазват хигиената, и такива неща като в България там няма, едва се справят с вирусът, не ми се мисли какво ще стане, ако дойде тук. Дойде ли това нещо тук ще ви ПОПИЛЕЕ!!!! Единствената ви надежда е вирусът да е уязвим през топлите месеци на годината и да оцелеете като народ до Май месец. Окаже ли се, че издържа на това, просто не ми се мисли какво ви чака с българската хигиена, съобразителност познание и отговорност. Това ще е краят на българската държава. Досега се разминавахте само с паразити, които не знаете, че са във вас и някои от тях ви правят неадекватни защото живеят в мозъкът, а други ви докарват рак. Обаче, това нещо ще ви покаже без скрито покрито нещата, защо трябва да се спазва отговорност дисциплина и хигиена, като в Япония. В която няма нито рак нито неадекватност.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a91c3fa57b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Баща ми е в централна Италия там са под пара и стрес.
Паника не бива да има, вземайте клеева тинктура, комбинирани витамини и домашна ракия за имунитет.
Проблема с вирусите е че те бързо мутират.
Има данни, че различните раси са различно податливи на различни вируси.
Жълтата раса са с 1/3 по неподатливи на HIV примерно и още други вируси заради различното съдържание на белтъци в клетъчната стена.
Парадоксално е, че този вирус тръгна от там.
Вероятно е лабораторен.
Аз лично мисля че ни заразяват умишлено с купища различни вируси и това с летищата е един цирк.
Иначе този е от групата на ДНК вирусите и е много вероятно да стане от много по смъртоносен до нелечим.
Със всеки случай ние нищо не можем да направим.
Това е икономически удар по Китай, сега и Европа.
Знаем кой търси дивиденти, ще си платят за това Господ ще ги накаже ако са те.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8168ed0bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Вируса е пуснат нарочно или поради "човешка грешка" който е гледал гореща зона по нешънъл джиографик, ще ме разбере най- добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 294ea936a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Физически вируса ще убие по-малко хора, отколкото бедността, породена от паниката на финансовите пазари е срива на редица икономики. Следете парите-там е отговора. За пореден път се залага и то успешно на стадния инстинкт на народонаселението, което е способно да се самозатрие неразбирайки или не желаейки да разбере елементарната икономико-финансова логика на корпорациите и световните кукловоди.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3edd0fc29d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   В Гърция от обикновен грип вече имало над 200 жертви и това ежегодно. Сам си прави сметките. Проблемът не е че новините вдигат паника, просто има запрос на подобна информация и те правят рейтинг. Проблемът е че хората са (извинете ме предварително) хората са изпростели. Болестта им е в главата. Обаче има и големи философи дето самоуверено веднага казаха че заразата е създадена от човека, дали за пари, дали за да намалят населението на Китай.
Каквато и да е причината, ако имунната ти система не е в добро състояние то тогава и Бог няма да те спаси. Защо в Китай има 10% смътност? Явно те там друго освен ориз и пилешко не ядат. Тоест 10% от разболелите се не са имали добра имунна система, а това е нормално за Китай, за индустриален град където за два дни построиха болница.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c598720054
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Моето семейство е в Китай. Вече два месеца не им позволяват да ходят на работа, хората не излизат от тях, освен до магазина. по магазините цените са скочили двойно. Държавата дава на всички допълнителна помощ финансова, но не е достатъчна. За тези, които нямат спестявания е фатално. Има признаци, че ситуацията там е овладяна и скоро ще приключи. Честно казано не виждам нищо смешно в шегите за корона вирус. Наистина ако не бяха го овладяли можеше да се случи нещо страшно в целият свят и не виждам нищо смешно в това. Все тепърва се овладява в европа. Китай имат финансите да се справят с овладяването, но не всички държави ще успеят. Майка ми ме посъветва ако нещо стане да купувам много стока и да я замразя.Защото в случяй на разпространение може да стане същото и тук. До тук чувам от експертите, че заразявакето в България е неизбежно. Изобщо не е никак шега работа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1076ac0003
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Загасете си тв и си живейте живота.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 20160ec170
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   В България всичко се преекспонира. Факт е вирус има, но всичко, които дават е в стил ужас. С всяко събитие е така. Негативността е навкякъде. В Германия съм и живота си тече нормално без истерии и запасяване. Съобщават спокойно, каго факт по новините и да там.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 21b5fc7c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Мислите ли, че държавата ни е достатъчно подхотвена"

Подготвена не, за подХотвена не знам. Гледай следващия път да пускаш тема в правилната секция.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: ff8cb84e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Загасете телевизора и изключете нета. Живейте в реалността. Ще успеете ли?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c598720054
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Все ви лъжат вас, конспиратори.. и ви тровят от въздуха със самолетите и ви трепят с ваксини и гмо-та. Да ви се навиди идиотите.. То за това сме в това дередже, щото си гасите телевизорите... И Не, не гледам телевизия, но според мен е важно човек да е информиран. Все пак живеете в този свят, от вас зависи всичко... Ако не бяха реагиарали на време всички държави с корона вируса, щеше да стане невиждана катастрофа. Покажете малко благодарност. Не мога да го разбера това мислене изобщо... Толкова прости хора, без самосъзнание, без капка интерес от това, което се случва и информираност. По-страшно от коронавируса е простотията, от която не знам дали някога ще се излекуваме..

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1362f98111
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   “ Единици са закусвалните и заведенията за бързо хранене, които да не са фалирали след определен период от време. Това е защото българинът няма манталитет, познание, дисциплина и съобразителност по отношение на хигиената. ”

Обясни ми връзката? Заведенията за бързо хранен фалират, защото качеството на придуката им често е скапани или бива слабо в последствие, а не защото хигиената е лоша.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1362f98111
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   “ България има болни от коронавирус, просто се крие за да не се създава паника. ”

Ни ти знаеш ...

Не знам за вас пичове, ама в момента се готова да се кача във вилата в оланината. Имам храна, алкохол, лекарства, 2 тона нафта, достатъчно боеприпаси и оръжи да въоръжа малка армия и ... това. В най-добрия случай, ще съм изкарал дълга почивка.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1362f98111
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 7

Икономиката АИ финансите са инструменти на дявола...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c272f2dc15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Живея в Германия. Струва ми се че се отделя малко повече внимание по новините на вируса отколкото е редно, но все пак не прекаляват. Истерия като в България няма, въпреки че има болни. Презапасяване по магазините тук също не виждам - и правилно, види ми се голяма глупост да се юрнеш да пълниш количките, все едно ураган ще минава или бубонна чума или да се затвориш за един месец без достъп до света.
Вирус като вирус - най-вероятно много хора го изкарват без особени усложнения и без дори да са разбрали, че не е обикновен грип. Свинския грип беше къде по-жесток и с по-висока смъртност, а подобна паника нямаше, нито забрани за полети, нито задължителна карантина... Мина и замина в крайна сметка - изкарахме го тежко, но го изкарахме.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8554fc50ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Играчите на късо на борсите, т.н. мечки , страшно се облажиха от тая епидемия. Както и търговците с маски, хапове, ваксини, и т.н. Иначе, за самата болест, спазвайте стриктна хигиена, мийте всичко, не пипайте с голи ръце дръжки, бутони, пари и проч.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 23c6342d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Като стана въпрос за свинския грип...всички вкъщи ни тръшна. Мен особено щеше да ме умори, не заради нещо друго, Ами заради неправилно лечение. От това се плаша и сега. Липса на адекватна диагностика, лечение. Само като видите лечебните ни заведения на какво приличат, медицинските сестри без това работят за без пари, дали биха издържали на това, на което са подложени сестрите в центъра на заразата. Гледам клипове, обръсват им косите, работят с по 4 чифта ръкавици, очилата им правят рани по лицата, припадат от изтощение. Но са командировани да работят. Дано да ни се размине, ама надали.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8168ed0bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   И по бай-Тошово време така скриха информацията за чернобил, та до ден днешен се усещат последствията.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2670b9a696
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Би ли разяснил това"По последни данни има заразени лица във всички наши държави сънароднички. "? Какви са тези държави сънароднички!? В България го няма този вирус, защото не са способни да го открият. Когато Лудогорец беше в Италия да играе футбол, сред италианците откриха болен футболист само за половин час след теста, тук по седмица очакват резултати от лабораториите ни!? А днес Кунчев каза, че тестовете са еднакви за цяла Европа. Как в Италия се провежда за половин час, а у нас за седмица и все отрицателни резултати? Това ме навежда на мисълта, че не знаят какво търсят, а само имитират дейност. Всяка вечер се имунизирам с джибромицин и с пробиотик от- кисели краставички и засега проблеми нямам. Изпитана рецепта!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ff8cb84e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   За София конкретно говоря - хората се запасяват с храна, маските и спирта от аптеките отдавна са свършили или са в ограничени количества. Редовно по улицата някой се дърли да кашля насреща ми и много се дразня, не за друго, защото така ме тръшкат грипове и взимам болнични, а заплатата ми не е голяма. За коронавируса, както колегата коментиращ по-горе е уточнил - като при Чернобил, и да има случаи ще ги покрият, сакън да не се работи и да не загинат експлоататорите-работодатели. По улиците рядко се срещат хора с маски, в транспорта повече. Но то в транспорта тук още малко един върху друг ще седнем. За бременни и деца е противопоказен, пенсионерите ще ги сгазят и няма и окото да им мигне.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1362f98111
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До 18

Може би някой от нас предпочитат, да не изкарват нищо и да не си рискуват живота, защото това е върховна глупост?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 89c5a33983
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   No-4 ри,само да ти споделя,че банкнотите са най-чистото нещо до което се е докоснал сервитьорът ти.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7f6f4e74c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Продават си стоките и гаврят хората, това е полижението с короната. Всичко е политика. Папайте люто и няма да има вируси. Щатите искат да клатят света. Злините идват от САЩ.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 18fe7cf1eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Държави сънароднички??! :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3f6698fb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   'Държави сънароднички' - Ами нали България е била на 3 морета. Значи има някаква логика :–)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f85177c727
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Мисля че но. 10 са най- прави. Всичко беди идват от онази кутийка. Когато Българина го проумее това, и спре Фейсбука, държавата ни ще тръгне в правилната посока.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1eff2ef735
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Номер 18 съм. В Германия взе да ескалира паниката. По магазините вече няма дезинфектанти за ръце и хигиенни спрейове - празни рафтове, където трябва да са. Маските за лице FFP 3, които се предлагат от прекупвачи вече отиват на цени от 40 евро нагоре за бройка. Не съм виждала такова нещо никога. Хората се презапасяват и с хранителни продукти. Не изглеждат добре като цяло нещата.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: da60e30816
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Номер 18 съм. В Германия взе да ескалира паниката. По магазините вече няма дезинфектанти за ръце и хигиенни спрейове - празни рафтове, където трябва да са. Маските за лице FFP 3, които се предлагат от прекупвачи вече отиват на цени от 40 евро нагоре за бройка. Не съм виждала такова нещо никога. Хората се презапасяват и с хранителни продукти. Не изглеждат добре като цяло нещата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker