Въпросът ''С какво се занимаваш?'' - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпросът ''С какво се занимаваш?''
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2823 пъти
Кой смятате , че е по-редно да задава този въпрос- мъжа или жената? На какъв етап от запознанството трябва да се зададе, без да звучи интересчийско или любопитно?
Жена съм, и досега само мъже първо са ме питали с какво се занимавам. Първо те повдигат темата, и то още на няколко разменени изречения. Лично аз избягвам да питам, защото ми е неловко и изчаквам другия да сподели за работата си.
Мислите ли, че мъжете са също толкова меркантилни днес?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: c15a109427
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Личи си колко не ти е ясно :D Предполагам няма как да ти е. Понеже питаш, за информация: отговорността за поддържане (а често и за започване) на разговора е на мъжа и това е от малкото нормални, не прекалено разсеяни, но не прекалено лични теми, които пък са богати на възможности за продължаване на разговора и мнения. Ако и двамата "изчаквате другия да сподели" ще си мълчите - мъжа ти губи вниманието. Не са меркантилни, а се опитват да вършат сами работата, която им е казано, че имат - да поддържат разговора и да не му дават да става неловко. Не значи, че не се интересуват от друга страна - информират се по пътя, но не е това целта. Ние нямаме лукса да питаме само стратегически неща, които ни интересуват главно у другия, за да си решим "дали си струва". Тогава бихме били "свине, които се интересуват само от това, което те искат". Интересно как наобратно не работи така...
Отнесох се в житейската несправедливост. На твоя казус: личи си, че мериш със твоя си аршин. За да разбереш мъжете трябва да гледаш през техните очи и да обмислиш, че е възможно мисленето и причините да са различни. Само тогава ще разбереш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1601a2b15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Не познавам мъже, които питат с какво се занимаваш поради меркантилни причини, но може и да има. Мериш с женски аршин - социален успех на партньора, а мъжът има друг софтуер в главата- имам предвид нормалния мъж. На него наистина му е интересно да научи повече за теб, мъжете не се впечатляват от професионалните успехи на жените, ако беше така, всички по-успели жени щяха да си ходят самотни. Затова жените често наблягат на успехите си в работата и колко са умни, сякаш на мъжа му пука за това. Особено когато се оказва, че всъщност не са умни, а образовани, което е мноого различно. С две думи - като те пита мъжът колко е часа, това не значи, че иска да ходи в друга часова зона, а - или се опитва да завърже разговор с теб, или наистина иска да знае колко е часа наистина. И в дватя случая мислено те е съблякъл, а не се чуди колко изкарваш или дали дипломите ти покриват половината стена у вас или цялата:)

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 472a3d5585
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто, защото не искат да се занимават с безработна. И защото е важна професията.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4c59fed529
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Само не разбрах кое е меркантилното във въпроса "С какво се занимаваш?".
Това е едно от първите неща които питам човек, от когото се интересувам или с когото се запознавам. Просто ме интересува как прекарва по-голямата чат от деня си: работи ли, учи ли, спортува ли, пише ли поезия или просто седи вкъщи и бръмчи по кафенета. По това може да се изтълкува много за даден човек, но както казаха 1 и 3, явно на авторката са и само тези неща в главата.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bba2e63f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Хаха аз като съм гангстер и въртя нелегални сделки и все мие неудобно да отговоря.
Така сега да кажа мен пък жени ме питат и се е случвало буквално след здравей да запитат веднага.
Ти за кой сайт имаш предвид?
Не го отдавам неприменено на интересчийство, може просто да проучват каква специалност,професия има.
Може пък да не искат да си пишат с общак или арматурист примерно.
А въпроса ти е емпиричен.
Влагаш прекалено много размисли а мен специално ме интересува повече дали имаш чувство за хумор и умствен потенциал 5 пари не давам дали си милионерка или социално слаба.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 436d7e63ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами какво да трябва да те питат? Как да те опознаят, ако още темата за работата е табу? Няма нищо общо с меркантилността, това е съвсем нормален въпрос, за хора които не се познават, а искат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fa8c7f512a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Въпрости от сорта на "С какво се зенимаваш? " са неща които се използват просто за да се продължи разговора. Повечето хора после дори не помнят какво си отговорил, освен ако не е нещо необичайно и не им направи впечатление. Този въпрос не бива да те притеснява и винаги присъства на първа среща.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 91a247495b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Жена съм, това е напълно нормален въпрос, за да се опознаете и да тече разговор. Все пак, ако нищо не работиш, не прави добро впечатление. Аз също питам, и не с цел да му меря доходите. Но ако ако подстача на тоя въпрос или покаже несериозно отношение към работата, общо взето е аут. Лентяи на никого не трябват.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7ab9021e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз питам още в началото, не само мъже с които съм на среща но и жени и изобщо всякакви хора с които имам допирна точка. Казвам с какво се занимавам аз, аз съм дизайнер и питам с какво се занимава човека от среща. Защото това е начин да се представиш кой си, да откриеш допирни точки и най-вече да се знае че си имаш нормална работа а не си някой престъпник. За мен винаги е било важно да се срещам и да общувам с хора с професии и винаги съм страняла от хора занимаващи се с далавери. Хора със скъпи коли, които не могат да кажат какво работят, е с такива не се занимавам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2ceab665fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Съвсем нормален въпрос за непознати хора. Може всеки да го зададе. Много естествено, че ще му е любопитно какъв е човекът насреща му по професия, какви интереси има. Хората като си дават визитните картички често там е написана професията им. Какво неудобно има? Не те питат какви доходи имаш, какви имоти, банкови сметки, че да издават някакъв материален интерес.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c44bca44ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Може би се интересува от гледна точка на сферата и интересите ти, не заради парите. Мен не би ме притеснило да попитам или да отговоря по което и да е време от запознанството. Ако другият си мисли, че се интересувам от парите му, тъжна душица значи, какво да ти кажа. Значи и сам си знае, че няма какво повече от пари да предложи.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ea89624d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Че защо да е меркантилно. Аз съм жена. Понякога ме питат с какво се занимавам и никога не ми е минавало през ума, че може да пресмятат доходите ми или че е с меркантилни цели.

Освен това професията не дава инфо за доходите - има фризьорки, които печелят адски добре, има и бедни такива, има адвокати, които са заможни, има и служебни адвокати, които едва свързват двата края, има учителки с ниска заплата и такива, които дават скъпи частни уроци... По-скоро е интересно да разберем човекът срещу нас какво прави, какво му е интересно. Понякога е просто, за да тече разговора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 603c7ea5de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   "мен специално ме интересува повече дали имаш чувство за хумор и умствен потенциал 5 пари не давам дали си милионерка или социално слаба" най-сетне нещо адекватно в този сайт, бях се отчаяла!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6db05aa2df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   "Кой смятате, че е по-редно да задава този въпрос- мъжа или жената? "

Който първи си отвори устата.

"На какъв етап от запознанството трябва да се зададе, без да звучи интересчийско или любопитно? "

Не знам за интересчийско, но ако не ми е любопитно... няма да говоря с теб? Още в началото! Работа е голяма част от живота ти! Ако си късметлийка и богата наследничка, която може да си позволи, да не работи, защото попечителския фонд от тати е с бюджета на община Бургас, то супер, тогава ще си говорим за други работи. Но 99% от хората, които ще срещнеш, ще учат или работят нещо (или и двете), което заема голяма част от времето им. Нормално е, да се говори за такива неща.

"Мислите ли, че мъжете са също толкова меркантилни днес? "

Това изречение предлага, че жените са си меркантилни също. Не, не мисля. Мисля, че има равен брой меркатилни мъже и жени. Меркантилните жени са тези, които вдигат краката, като чуят пари, а меркантилите мъже са тези, който очакват, че като кажат пари, ще се вдигат крака.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d5e870bd62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Някой тука каза, че мериш с женски аршин. Вие толкова си мерите приказките, че изобретихте политическата коректност. Общуването не е просто думички. А асоциацията зад думичките. Останалото е добро прекарване. Ако си мерите приказките твърде много накрая си мълчите на масата или ще си говорите напълно празни неща и битовизми. Такива повърхностни хора на мен са ми безкрайно скучни и изобщо никой не иска да си губи времето с тях.

Аз например работя супер интересна работа( заплащането ми е средно, във всички държави по света), за която само като спомена и всеки казва "ооооо, наистина ли? ", Почват се въпроси и отговори и на всеки му става интересно. И хоп, ето ти дискусия от поне 2часа в която удобно "разчупваме леда".

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 77b00a9546
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Въпроса "С какво се занимаваш "Е равносилен на "колко пари изкарваш " И зададен още в началото си е доста невъзпитан

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: c01fda877f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   На въпроса с какво се занимавам отговарям, " офисна работа, на компютър" като спестявам факта, че фирмата е моя.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 7313566b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Въпрос като въпрос. Нито е скандален, нито невъзпитан, нито меркантилен. И от мъже, и от жени.

Номер 20 е прав - казваш нещо по-общо на непознат, без да споделяш какво имаш и нямаш. Данъчни и други декларации знаем по кои институции се подават, останалите няма нужда да знаят приходи и разходи.

Той/тя и да знаят, че си милионер, какво от това? Парите, имота и колата са си все така твои, не техни, нали?

Ако се интересуват от теб като личност с интереси, бързо ще се разбере.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 06b64217ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Ако жената срещу мен отговори, че е тираджийка или корабен помощник далечно плаване, ставам и си заминавам. Каква връзка ще е това!? Разбира се, че се пита, а финансовата страна на въпроса обикновено вълнува дамския състав. Трябва да е наясно, дали може да се грижи поне за още една душичка.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 01bd28da45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Жена съм.
Не ми звучи никак меркантилно да питам човека отсреща с какво се занимава. И това не го правя само в случаите, в които се запознавам с мъж с цел връзка, а и когато имам жена пред себе си.
На работното място изкарваме в повечето случаи поне 1/3 от времето си, понякога и повече. Разбира се, че ми е интересно какво прави човека през своите 24 часа на разположение. А както споменаха и по-горе, това е и въпрос, който може много да се разшири и да говорите цялата среща за "заниманията" си. Междувременно дава и ключова информация за човека като характер и отношение. На мен винаги един от въпросите ми е дали харесва работата си, например. Защото в повечето случаи хората, които не харесват това, което работят, са много негативни и в следствие на това някак не се спогаждаме. Интересно ми е и дали е било мечта, как е попаднал човека на това място, какво го е задържало (ако работи от доста време едно и също), какъв предишен опит има и т. н.
Разбира се, на база кариерата на даден мъж, аз си вадя някакви изводи и за неговите финансови възможности. Предпоследния мъж, с който излизах, беше брокер. Допълнително работеше и на друго място, от което да си изкарва регулярен, сигурен доход. С него не съм се притеснявала да идем на ресторант, да почерпи, да бичи разход за гориво и т. н. Защото предполагам, че се е подсигурил финансово и няма какво да му стане толкова, ако даде 20лв за мен в заведение. Ама пък последният беше охранител и бързо се ориентирах, без да го питам колко точно взима, че заплатата му е една степен по-ниска от моята. Еми, няма да искам да ме води по заведения в такъв случай! Защото пък искаше всичко да плаща, установих пак не бавно. "Аз не обичам да излизам по кафета и ресторанти! " му казах и заложихме на домашните сбирки, на разходки, по пейки в паркове и така. В крайна сметка аз не искам да му изцеждам заплатата, така че накрая да събира трохи у дома.
И другото, което е, искам да съм наясно с какво време разполага човекът. Например, преди много години, излизах с един мъж, който работеше на три места. Съответно в тази ситуация следваше аз да се съобразявам с неговата възможност за срещи, защото е малко трудно да жонглираш при тези обстоятелства и няма как да разчитам той да се нагажда спрямо моята програма. Като излизам пък с някой, който има конкретно работно време, знам че всеки ден след еди-колко-си часа можем да се видим или пък че всеки уикенд можем да си организираме някакви неща. Трети пък ще се окаже частник и там норма няма по принцип. Или пък излизах с един с много специфична професия, който често пътуваше извън страната, но пък после по 2-3 месеца се случваше да бъде тук. Един пък работеше като тираджия - 2 месеца извън БГ, 3 седмици у дома. Няма как аз на всеки 2 месеца да си взимам почивка по 3 седмици, но пък знам че във времето, в което си е вкъщи, няма други ангажименти и можем да си правим някакви планове.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 18 часа
hash: 7b070c0314
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Хайде, във въпроса "С какво се занимаваш? " може да се вложи по-широк смисъл, но ако някоя ме пита директно на второ или трето изречение "Какво работиш? ", директно я пращам да пасе трева. Задаващите този въпрос може да не са задължително меркантилни, но определено са тъпички и най-вече ограниченички. За да опреш до това такъв паразитен въпрос да ти спасява разговора, трябва да си доооста ограничено парче - без въображение, без фантазия, без обща култура. До това ли се свежда битието - кой какво работил?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 часа
hash: 6c81503751
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Мъж задава същия въпрос на жена.
Следващият въпрос беше дали има собствена кола и жилище.
На първия им разговор.
Хахаха, изхвърча още тогава в небитието.
От контекста се разбира какви намерения стоят зад въпроса. Във въпроса сам по себе си няма нищо меркантилно или лошо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker