Жени - защо не общувате със съпрузите си за всичко, което ви тежи, боли или притеснява? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жени - защо не общувате със съпрузите си за всичко, което ви тежи, боли или притеснява?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1830 пъти
Здравейте,
Омъжена жена съм на 48 г. Майка на три деца-момче и две момичета близначки. Миналият месец завършихме 20 години съвместен живот с моя съпруг.
Поставям темата, защото ми прави впечатление, че много млади омъжена жени, пък и не само млади не общуват със съпрузите си по теми, които са болезнени за тях.
Когато се омъжих съпругът ми каза: "Няма нещо, което да не мога да понеса и няма ситуация, от която за няма изход, затова
- ако имаш какъвто и да е проблем-сподели,
- ако парите са ти малко-сподели,
- ако нещо не ти харесва или не го правя както при трябва-сподели,
ако някой или нещо те изнервя - сподели,
-ако имаш желание или фантазии- сподели,
- ако престанеш да ме обичаш -сподели, не искам да живееш с мен и да се мъчиш, въобще, ако не си щастлива-сподели.
Установих, че така се живее в пъти по - лесно и един от факторите за здрав брак е общуването и поставянето проблемите на масата. Следващата стъпка е волята за тяхното решаване и от двете страни. Просто по този начин не се налага на хората да се лъжат и нараняват.
Всяка жена познава мъжа си и съм убедена, че един истински обичаш мъж най-малко интелигентно и търпеливо ще изслуша съпругата си.
Пред очите ни толкова близки и стойностни хора се заведоха от липсата на общуване или пък страх от общуване. Години по-кънно съжаляват, защото разбират че с взаимни усилия са могли да преодолеят проблемите си.
Разбира се това е мое мнение и никого не ангажирам с него, нито го натрапвам на аудиторията. Просто споделям опит.
Много любов и щастие ви желая,
Христина

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8be23d02fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А де?
Защото е много по-лесно да си го сложиш с друг, без ангажименти.
Иначе постоянно ще ти се натяква.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9332abb647
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тази година, да сме и живи и здрави, със съпруга ми също ще празнуваме 20 годишен семеен живот. И постоянно се питаме същото като теб. Защо хората не общуват с партньора си, а се оплакват на приятелки, пишат по форуми, или направо едностранно решават, че друг начин освен да изневерят или да избягат няма.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 33166467e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен, защото всичко това се възприема като мрънкане.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: abee53064e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защото повечето или живеят просто заедно и създават деца, но са тотално неадекватни за деца, семейство и отговорности. Гледам приятелки и въобще семействата около нас. Не е нормално са се чуваш с майка си и баща си и да им разказваш всичко. Тук имаше една история от жена, как говорила с мъжа си за липсата на секс във връзката им и той споделил с майка си и тя се разправяли с жената. Родитилите се месят, решават проблеми, възпитават и гледат деца и как се гради така семейство, често дори живеят заедно или жилището е тяхно и идват, когато си искат. Моя познага ми казва за нейната дъщеря и семейството й, как искали да отидат с тях някъде за Нова година, а те не искали, ама защо да не си помагат. Какъв бил проблема. Дори не се опитах да кажа каквото и да било. На Коледа са били, уважили са ги и на Нова година пак. Освен това и жените и мъжете са неподготвени да живеят заедно масово, защото нямат елементарни познания как да се погрижат за себе си. Мъжът трябва да може да закове един пирон, а жената да сготви. Често мъжът не прави вкъщи нищо, защото така е "правилно", макар. че домакинската работа трабва да се разделя. Жената работи също 8 часа. Съществува и това, че и тук често има истории, как жената не чисти, готви, домакинства и мъжа поема изцяло това, нищо което преди 50 г. не се е срещало. Ние с мъжа ми минахме през доста трудности и се справяме сами, нямаме родителска подкрепа и това някак много ни сплоти да се борим и да се справяме. И ние сме на 40 вече, но винаги се усеща една топлина в отношенията ни, за съжаление това не го виждам масово дори при хора, които могат да си позволят почивки, лукс места за отпадане един към друг, и не само че не го правят, но това е време и място за изневяра. Почти нямам приятелка, колежки които да не са във връзки извън брака, това се отнася и за мъжете. Често с дни не си говорят, едните си пишат бележки вкъщи. Тотално сбъркани отношения. Чужденците били студени виждали се няколко пъти годишно, да но всеки си има своя живот и уважението в семейството се запазва.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 20906a26da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз също винаги съм смятала, че липсата на комуникация е причината за всички проблеми и беди в семейството. Никой не знае къде те сърби, за да те почеше. Много е важен и начина по който се говори. Моят мъж е от тоя тип хора-дето не говорят и не споделят. И безкрайно съм се изненадвала, когато случайно разбера какво всъщност мисли и иска. А всичко би могло да бъде толкова просто...

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5c1c090dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно съм съгласна с номер 4. Това е двустранен процес, примерно аз самата държа на открити отношения, но не всеки е така. Примерно мъжа ми. Той си таи в себе си и ако случайно нещо излезе, то е с вмятане, а не да си каже направо - това не ми харесва, това ме дразни и тн. От друга страна аз не обичам да премълчавам, но когато понеча да споделя с него, каквото и да кажа, отива в графа "мрънкане". Не е лош човек иначе, нито пък аз съм цвете, всеки си има треските, но понякога това много ме напряга. Искам да сме открити, но не се получава. И всъщност бих попитала, ако някой има идея за рецепта за открити отношения? Знам, че няма такава, но ще съм благодарна на съвет, включително от авторката.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ab532f0910
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Защото не са с правилния за тях човек, а са се омъжили/ оженили, "защото им е време", защото трябва, защото това са очаквали от тях близките им или за да избягат от близките си, защото са забременели, заради пари и издръжка и т. н. Причините, поради които двама души могат да живеят с години заедно, без да имат нищо общо и затова и да не си говорят, са безброй.
И също така, никой не може да ме убеди, че на 20, 25, а дори и на 30 г., хората са достатъчно осъзнати, за да си дадат сметка какви са нуждите им, какви отношения искат да имат и съответно да направят адекватен избор за цял живот. Няма как да стане. Емоционалната зрялост идва много, ама много по-късно от физическата и се натрупва с годините житейски опит, но обществото ни е тесногръдо, дори примитивно в това отношение, с разбирания отпреди няколко века и все така ни се втълпява, че ако не се ожениш/омъжиш до определена възраст, после ще е късно и никой няма да те иска.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 611dd1f958
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защото не искаме да натоварваме и дразни мъжете си. Те и без това си имат свой отговорности които ги натоварват достатъчно.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cd4d84fe89
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Извини ме обаче, това че ти си попаднала на такъв мъж не значи, че всички са като твоя. Като си оцелиал лотарията радвай се,мен никой никога не ми е казвал да споделям. Като цяло, ако искам да го направя винаги ме обвиняват в мрънкане.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fc4c073e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ние също предпочитаме да си споделяме всичко един с друг вместо с външни хора. Заедно сме от 11 години.
Той усеща, когато не се чувствам добре и ме пита, какво има. Казвам си и ми става по добре. Аз също веднага виждам, когато нещо с него не е наред. Това ми е най-близкият човек все пак. И аз за него.
Грешка е да се набъркват роднини и приятели в семейните отношения и да се споделят с тях планове или проблеми. Колкото и да са добронамерени външните хора, винаги го има това че човек несъзнателно се сравнява с другия и от там или леко завижда или осъжда или пречупва всичко през собствения си опит и разбирания и проектира своите нагласи върху споделящия. Моите наблюдения са че семействата изпадат в кризи или се разпадат, точно когато започват да търсят съвет и разбиране вън от брака, вместо да изяснят всичко с партньора си.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 09a370668c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защото повечето мъже мислят, че всичко е наред, като качеш, че не ти обръща внимание, не прекарвате време заедно, не било така, в една стая сте и си прекарвате времето заедно, нищо, че той играе на някаква игра. Секса другата вечер, че той има да играе....

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 11848f311a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Много си права, но за общуването се иска 2 страни. Когато споделиш а насреща реакцията е негативна или ти казват, че има и по зле да не се оплакваш, или се ядосват и става проблем, човек започва да избягва споделянето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6de7500d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Защото повечето мъже се напрягат от всяко женско оплакване. Те са с нагласата да търсят решения, а ние понякога просто си споделяме някакво огорчение или неудобство. Ако кажеш на мъж: "Скапана съм, направо ме съсипаха в работата днес", то ти не очакваш абсолютно нищо от благоверния си, освен да не му се дояде баш сега баница с праз, обаче в неговата глава започва да се построява следната логическа схема: "Това тъпо копеле, шефът, откога ми е обещал повишение... Ето, сега жената се съсипва от работа заради мене, защото парите са малко. Сигурно вече е болна от анемия, щом така лесно се уморява горката. Трябва да се обадя на братовчеда в Медицинска академия да я прегледа. Сега тя като е болна, то аз ще трябва да се захвана с прането и гладенето, а то кога време за това. Значи и лекарства ще трябва да се купуват и ремонтът пак се отлага, освен ако не си налепя тапетите сам.... И за всичко е виновен шефът, тъпото копеле, което не ми вдига заплатата. Още утре ще ударя по масата и ще кажа, че напускам".
А през това време жената си е взела душ, харесала се е в огледалото, пийнала е едно джинче с тоник и вече е кукуряк. Затова пък мъжът е като буреносен облак и се дразни от всичко. Вечерта приключва със семеен скандал на тема "Всички проблеми трябва аз да решавам".
С малки вариации това е сценарият, по който се развива действието винаги, когато жената "сподели" нещо. Мъжете просто се чувстват лично отговорни и дори виновни за това, че тя не се чуства добре или пък има някакво неосъществено желание. Което я прави "неблагодарница", "лигла", "капризна" и "досадна".

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ae800e8ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Пак творчески напъни с поучителен характер.
Най-добре го е казал Алеко - „Разни хора, разни идеали".

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 961daf5727
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ти от къде знаеш как общувам със съпруга ми? Гледай твоя и остави останалите да общуват както намерят за добре. Не си никаква и никакъв критерии не можеш да бъдеш.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 859f05a229
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Защото мъжете не са свиннали да се оплакват и по тази логика не обичат да им се мрънка и на тях. Не обичат и да слушат.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 70c5a3391f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Добър въпрос! Бъдещата ми съпруга може да споделя свободно, ако иска да се възползва от това си право. Ако не иска, поне да не ме обвинява, че не искам да я изслушвам. Предпочитам да я изслушвам отколкото да търси отдушник другаде - в това число и интимен такъв.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 723877649f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Щото предпочитат да отидат и да си сложат нечии чужд отзад, отколкото да си превъзмогнат гордостта...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ac8c11dde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Статистически погледнато колко на брой мъже ще кажат същото на жените си, като твоят съпруг? Отговорът клони към нула. Просто си късметлийка.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 088dc57aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Н. 16 от къде се взе тая злоба? Авторката изрично е посочила, че това е нейно мнение и не го натрапва на никого. Прочети последните изречения от поста и. Този сайт е за споделяне, а не за злобеене.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker