Жени - защо не общувате със съпрузите си за всичко, което ви тежи, боли или притеснява? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96794)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22764)
 Секс и интимност (11244)
 Тинейджърски (20204)
 Семейство (4848)
 Здраве (7809)
 Спорт и красота (4068)
 На работното място (2159)
 Образование (5924)
 В чужбина (1297)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1502)
 Други (13136)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жени - защо не общувате със съпрузите си за всичко, което ви тежи, боли или притеснява?
преди: 5 месеца, 8 дни, прочетена 1428 пъти
Здравейте,
Омъжена жена съм на 48 г. Майка на три деца-момче и две момичета близначки. Миналият месец завършихме 20 години съвместен живот с моя съпруг.
Поставям темата, защото ми прави впечатление, че много млади омъжена жени, пък и не само млади не общуват със съпрузите си по теми, които са болезнени за тях.
Когато се омъжих съпругът ми каза: "Няма нещо, което да не мога да понеса и няма ситуация, от която за няма изход, затова
- ако имаш какъвто и да е проблем-сподели,
- ако парите са ти малко-сподели,
- ако нещо не ти харесва или не го правя както при трябва-сподели,
ако някой или нещо те изнервя - сподели,
-ако имаш желание или фантазии- сподели,
- ако престанеш да ме обичаш -сподели, не искам да живееш с мен и да се мъчиш, въобще, ако не си щастлива-сподели.
Установих, че така се живее в пъти по - лесно и един от факторите за здрав брак е общуването и поставянето проблемите на масата. Следващата стъпка е волята за тяхното решаване и от двете страни. Просто по този начин не се налага на хората да се лъжат и нараняват.
Всяка жена познава мъжа си и съм убедена, че един истински обичаш мъж най-малко интелигентно и търпеливо ще изслуша съпругата си.
Пред очите ни толкова близки и стойностни хора се заведоха от липсата на общуване или пък страх от общуване. Години по-кънно съжаляват, защото разбират че с взаимни усилия са могли да преодолеят проблемите си.
Разбира се това е мое мнение и никого не ангажирам с него, нито го натрапвам на аудиторията. Просто споделям опит.
Много любов и щастие ви желая,
Христина

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 8be23d02fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   А де?
Защото е много по-лесно да си го сложиш с друг, без ангажименти.
Иначе постоянно ще ти се натяква.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 9332abb647
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Тази година, да сме и живи и здрави, със съпруга ми също ще празнуваме 20 годишен семеен живот. И постоянно се питаме същото като теб. Защо хората не общуват с партньора си, а се оплакват на приятелки, пишат по форуми, или направо едностранно решават, че друг начин освен да изневерят или да избягат няма.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 33166467e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Според мен, защото всичко това се възприема като мрънкане.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: abee53064e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защото повечето или живеят просто заедно и създават деца, но са тотално неадекватни за деца, семейство и отговорности. Гледам приятелки и въобще семействата около нас. Не е нормално са се чуваш с майка си и баща си и да им разказваш всичко. Тук имаше една история от жена, как говорила с мъжа си за липсата на секс във връзката им и той споделил с майка си и тя се разправяли с жената. Родитилите се месят, решават проблеми, възпитават и гледат деца и как се гради така семейство, често дори живеят заедно или жилището е тяхно и идват, когато си искат. Моя познага ми казва за нейната дъщеря и семейството й, как искали да отидат с тях някъде за Нова година, а те не искали, ама защо да не си помагат. Какъв бил проблема. Дори не се опитах да кажа каквото и да било. На Коледа са били, уважили са ги и на Нова година пак. Освен това и жените и мъжете са неподготвени да живеят заедно масово, защото нямат елементарни познания как да се погрижат за себе си. Мъжът трябва да може да закове един пирон, а жената да сготви. Често мъжът не прави вкъщи нищо, защото така е "правилно", макар. че домакинската работа трабва да се разделя. Жената работи също 8 часа. Съществува и това, че и тук често има истории, как жената не чисти, готви, домакинства и мъжа поема изцяло това, нищо което преди 50 г. не се е срещало. Ние с мъжа ми минахме през доста трудности и се справяме сами, нямаме родителска подкрепа и това някак много ни сплоти да се борим и да се справяме. И ние сме на 40 вече, но винаги се усеща една топлина в отношенията ни, за съжаление това не го виждам масово дори при хора, които могат да си позволят почивки, лукс места за отпадане един към друг, и не само че не го правят, но това е време и място за изневяра. Почти нямам приятелка, колежки които да не са във връзки извън брака, това се отнася и за мъжете. Често с дни не си говорят, едните си пишат бележки вкъщи. Тотално сбъркани отношения. Чужденците били студени виждали се няколко пъти годишно, да но всеки си има своя живот и уважението в семейството се запазва.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 20906a26da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз също винаги съм смятала, че липсата на комуникация е причината за всички проблеми и беди в семейството. Никой не знае къде те сърби, за да те почеше. Много е важен и начина по който се говори. Моят мъж е от тоя тип хора-дето не говорят и не споделят. И безкрайно съм се изненадвала, когато случайно разбера какво всъщност мисли и иска. А всичко би могло да бъде толкова просто...

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 5c1c090dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Напълно съм съгласна с номер 4. Това е двустранен процес, примерно аз самата държа на открити отношения, но не всеки е така. Примерно мъжа ми. Той си таи в себе си и ако случайно нещо излезе, то е с вмятане, а не да си каже направо - това не ми харесва, това ме дразни и тн. От друга страна аз не обичам да премълчавам, но когато понеча да споделя с него, каквото и да кажа, отива в графа "мрънкане". Не е лош човек иначе, нито пък аз съм цвете, всеки си има треските, но понякога това много ме напряга. Искам да сме открити, но не се получава. И всъщност бих попитала, ако някой има идея за рецепта за открити отношения? Знам, че няма такава, но ще съм благодарна на съвет, включително от авторката.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: ab532f0910
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Защото не са с правилния за тях човек, а са се омъжили/ оженили, "защото им е време", защото трябва, защото това са очаквали от тях близките им или за да избягат от близките си, защото са забременели, заради пари и издръжка и т. н. Причините, поради които двама души могат да живеят с години заедно, без да имат нищо общо и затова и да не си говорят, са безброй.
И също така, никой не може да ме убеди, че на 20, 25, а дори и на 30 г., хората са достатъчно осъзнати, за да си дадат сметка какви са нуждите им, какви отношения искат да имат и съответно да направят адекватен избор за цял живот. Няма как да стане. Емоционалната зрялост идва много, ама много по-късно от физическата и се натрупва с годините житейски опит, но обществото ни е тесногръдо, дори примитивно в това отношение, с разбирания отпреди няколко века и все така ни се втълпява, че ако не се ожениш/омъжиш до определена възраст, после ще е късно и никой няма да те иска.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 611dd1f958
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защото не искаме да натоварваме и дразни мъжете си. Те и без това си имат свой отговорности които ги натоварват достатъчно.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: cd4d84fe89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Извини ме обаче, това че ти си попаднала на такъв мъж не значи, че всички са като твоя. Като си оцелиал лотарията радвай се,мен никой никога не ми е казвал да споделям. Като цяло, ако искам да го направя винаги ме обвиняват в мрънкане.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: fc4c073e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ние също предпочитаме да си споделяме всичко един с друг вместо с външни хора. Заедно сме от 11 години.
Той усеща, когато не се чувствам добре и ме пита, какво има. Казвам си и ми става по добре. Аз също веднага виждам, когато нещо с него не е наред. Това ми е най-близкият човек все пак. И аз за него.
Грешка е да се набъркват роднини и приятели в семейните отношения и да се споделят с тях планове или проблеми. Колкото и да са добронамерени външните хора, винаги го има това че човек несъзнателно се сравнява с другия и от там или леко завижда или осъжда или пречупва всичко през собствения си опит и разбирания и проектира своите нагласи върху споделящия. Моите наблюдения са че семействата изпадат в кризи или се разпадат, точно когато започват да търсят съвет и разбиране вън от брака, вместо да изяснят всичко с партньора си.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 09a370668c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Защото повечето мъже мислят, че всичко е наред, като качеш, че не ти обръща внимание, не прекарвате време заедно, не било така, в една стая сте и си прекарвате времето заедно, нищо, че той играе на някаква игра. Секса другата вечер, че той има да играе....

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 11848f311a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Много си права, но за общуването се иска 2 страни. Когато споделиш а насреща реакцията е негативна или ти казват, че има и по зле да не се оплакваш, или се ядосват и става проблем, човек започва да избягва споделянето.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 6de7500d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Защото повечето мъже се напрягат от всяко женско оплакване. Те са с нагласата да търсят решения, а ние понякога просто си споделяме някакво огорчение или неудобство. Ако кажеш на мъж: "Скапана съм, направо ме съсипаха в работата днес", то ти не очакваш абсолютно нищо от благоверния си, освен да не му се дояде баш сега баница с праз, обаче в неговата глава започва да се построява следната логическа схема: "Това тъпо копеле, шефът, откога ми е обещал повишение... Ето, сега жената се съсипва от работа заради мене, защото парите са малко. Сигурно вече е болна от анемия, щом така лесно се уморява горката. Трябва да се обадя на братовчеда в Медицинска академия да я прегледа. Сега тя като е болна, то аз ще трябва да се захвана с прането и гладенето, а то кога време за това. Значи и лекарства ще трябва да се купуват и ремонтът пак се отлага, освен ако не си налепя тапетите сам.... И за всичко е виновен шефът, тъпото копеле, което не ми вдига заплатата. Още утре ще ударя по масата и ще кажа, че напускам".
А през това време жената си е взела душ, харесала се е в огледалото, пийнала е едно джинче с тоник и вече е кукуряк. Затова пък мъжът е като буреносен облак и се дразни от всичко. Вечерта приключва със семеен скандал на тема "Всички проблеми трябва аз да решавам".
С малки вариации това е сценарият, по който се развива действието винаги, когато жената "сподели" нещо. Мъжете просто се чувстват лично отговорни и дори виновни за това, че тя не се чуства добре или пък има някакво неосъществено желание. Което я прави "неблагодарница", "лигла", "капризна" и "досадна".

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: ae800e8ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Пак творчески напъни с поучителен характер.
Най-добре го е казал Алеко - „Разни хора, разни идеали".

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 961daf5727
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ти от къде знаеш как общувам със съпруга ми? Гледай твоя и остави останалите да общуват както намерят за добре. Не си никаква и никакъв критерии не можеш да бъдеш.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 859f05a229
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Защото мъжете не са свиннали да се оплакват и по тази логика не обичат да им се мрънка и на тях. Не обичат и да слушат.

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 70c5a3391f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Добър въпрос! Бъдещата ми съпруга може да споделя свободно, ако иска да се възползва от това си право. Ако не иска, поне да не ме обвинява, че не искам да я изслушвам. Предпочитам да я изслушвам отколкото да търси отдушник другаде - в това число и интимен такъв.

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 723877649f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Щото предпочитат да отидат и да си сложат нечии чужд отзад, отколкото да си превъзмогнат гордостта...

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: ac8c11dde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Статистически погледнато колко на брой мъже ще кажат същото на жените си, като твоят съпруг? Отговорът клони към нула. Просто си късметлийка.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 часа
hash: 088dc57aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Н. 16 от къде се взе тая злоба? Авторката изрично е посочила, че това е нейно мнение и не го натрапва на никого. Прочети последните изречения от поста и. Този сайт е за споделяне, а не за злобеене.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker