Скучният, но сигурен домошар, или приключенски настроеният, пълен с живот сноубордист? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Скучният, но сигурен домошар, или приключенски настроеният, пълен с живот сноубордист?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 3090 пъти
Здравейте, жена съм на 23. Запознах се на скоро с един много симпатичен 27 годишен сноубордист докато чакахме на опашката за лифта на Боровец, а след това се оказа и че сме в един хотел. Ако изключим това, че е чаровен и доста сладък, това което ме плени в него беше това колко спокоен и позитивен човек е, как приема всичко с усмивка, харизматичен, забавен, интелигентен, добродушен... идеален. Прекарахме цялата почивка заедно - 6 дни, моята и неговата компания си паснаха идеално. Около него се чувствам по много странен начин - чувствам се като тийнейджърка, чувствам пеперуди в стомаха си, пулса ми се покачва, забравям какво искам да кажа и пр. и пр. Заспивам и се събуждам с мисли за него и общо взето... влюбих се, ето, казах го... И бих казала, че се влюбвам така за първи път в живота си и чувството е доста странно, чак дразнещо, но НИКОГА не съм се чувствала... толкова привлечена, чак обсебена от някого. А той е толкова чаровен, добър и в същото време предизвикателен, пълен с живот.

И проблемът е, че съм във връзка. Никога не съм изневерявала, мразя изневярата и се мразя в момента, тъй като дори и чисто емоционално, до някъде пак го предавам. Затова и през тези шест, хубави дни, се държах резервирано, макар всичко вътре в мен да гореше и да желаеше да се гмурне с главата надолу, да се отдаде на емоциите. С приятелят ми сме заедно от около две години, малко по-малко. На 25 е, като цяло е от спокойните хора, домошар. Придава чувство на уют и комфорт, също не би изневерил. Никога не съм била влюбена в него, по-скоро той се влюби и бори за нас и аз реших да му дам шанс. Бих казала, че съм привързана към него, но не го обичам в пълния смисъл на думата. Обичам го, но не и така, както една жена трябва да обича мъжът си... сложно е за обяснение. Комфортно ми е с него, сигурно, но липсва тази нишка на... предизвикателство и забавление, като цяло връзката ни още от самото начало е от по-лежерните и скучните. Той дори не пожела да дойде на ски с нас.

Знам, че новият може да е нестабилен камък - от тези, които изглеждат стабилни, но когато най-после се довериш и стъпиш отгоре, пропадаш. Но наистина се влюбих... не знам дали и той се чувства така. Той е от много общителните хора, които умеят да се заговорят с всеки и това, че се запозна с мен не означава нищо. Закачаше се с мен, шегуваше се, правеше ми комплименти, учеше ме на трикчета на пистата. Някак интересът му към мен беше по-силен отколкото към другите в компанията, но това отново може да не означава нищо. Последната вечер отидохме всички на бар и танцувахме заедно, но преди да танцува с мен, танцува с една друга мацка, която очевидно много си го беше харесала също. Той като цяло през тези всичките дни не й объщаше много внимание, или поне когато беше около мен изглеждаше така. В свободното им време може и да е станало нещо повече, няма как да знам. След "танца" излязохме заедно на чист въздух и това беше първият път, когато останахме насаме. Въпреки късният час и алкохола, той беше доста адекватен и говорихме за различни и интересни неща, тъй като се оказа, че работим в една сфера и като цяло имаме много сходни хобита. Беше много уютно в неговата компания, много приятно... но не се усмелих да го целуна, той се опита, но не бих могла докато съм с друг. Споделих му, че съм във връзка, и каза, че разбира. От своя страна сподели, че преди няколко месеца е прекратил 4 годишна връзка, тъй като на него са му изневерили. Каза, че уважава честността ми.

Минаха 10 дни от както се върнахме в София. Десет дни, през които не съм го виждала, но го мисля постоянно. От време на време ми пише, всъщност пише е силно казано - праща ми разни неща по месинджър - клипчета, картинки, не завързва сериозни разговори, но макар и от разстояние се опитва да ме забавлява може би и да държи интересът ми към него. Не го прави често, веднъж на 2-3 дни, като чата не продължава повече от няколко реда. Сякаш просто напомня съществуването си. Иска другата събота да отидем да караме на Витоша... не го попитах дали е питал и компанията, или кани само мен, но с компанията имаме общ чат, ако искаше всички да се качим може би щеше да пише там... А това дали ще се съглася зависи от пътя, по който ще реша да поема.

Обмислям да скъсам с човекът до мен, някак чувствам, че не е... мъжът на живота ми? Ако изобщо има такова нещо? Чудя се как да го направя така, че да е най-малко болезнено. Доказвал ми е много пъти, че ме обича и сърце не ми дава да го нараня, а е толкова неизбежно... Яд ме е на себе си, че ако скъсам с него, то това ще означава, че съм му загубила времето и сега ще го нараня, а не го заслужава. Наистина е много добър човек и... ме е страх да го нараня, за да не създам чудовище. Не искам да му съсипя живота, наистина.

Така че съм поставена на кръстопът и не знам по кой път да поема. Ако скъсам със сегашния и се отдам на емоциите, изобщо не знам това до какво ще доведе. Дали няма да ми се върне тъпкано и някоя друга след време да плени сърцето на мъжът от Боровец, или пък с него нещата изобщо да няма да потръгнат... или всичко ще бъде идеално и любовта ни ще бъде силна и взаимна? Може да бъде и само секс... Това никой не може да го предвиди, нито аз, нито той, нито вие...

Или да остана със сегашния и да не го наранявам, да затъпя чувствата си, да се концентрирам със странични дейности, работа, да нямам време да го мисля... да блокирам сноубордиста, да се махна от общия чат и да се опитам да живея живота си по старому без много-много емоции, на сигурно. Престорено като за начало, след време примирено. Нямам представа как човек се от-влюбва и забравя някого... и дали е възможно. Чувала съм, че е трудно, особено когато е неконсумирана любов.

Вие какво бихте направили? Нямаше да е толкова трудно, ако и двамата не бяха толкова... човечни, добри, успяващи, борбени... Сигурния и не толкова приключенски настроения, стабилен финансово, но донякъде скучен домошар, или този, който не може да стои на едно място, мечтае да открива нови светове, също финансово стабилен, но и доста предизвикателен, лъчезарен, пленяващ...? Изключително трудно ми е... и в крайна сметка от цялата тази работа поне един от трима ни ще бъде наранен... а не искам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: fe9953c7ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти правиш по-мръсно на сегашния си приятел като стоиш с него без чувства отколкото ако скъсате. Остави го! Как изобщо правите секс, като не го искаш? Остави някоя да го заобича. Дали със сноубордиста ще стане нещо никой не знае, пробвай. Но дори да го нямаше в картинката, ти трябва да се разделиш с приятеля си. Живеете в лъжа.

Джен

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3e37c5a2d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е-ех, миличка, това са дилеми и проблеми, които хората бистрят откакто свят светува. И не знам до момента някой да е намерил еднозначен отговор на които :)

От позицията на доста по-големия си житейски опит ще ти кажа следното:
1. За една седмица трудно можеш да прецениш един човек... не рядко, след месеци или години, той се оказва диаметралната противоположност на това, което си придобила като първоначални впечатления. Освен това, с подобно "купонджийство" и "позитивизъм" хората нерядко прикриват (съзнателно, а по-често и не-) дълбоки душевни травми и други ужасии, за които дори не можеш и да си представиш.
2. Привлечена си от нещо, което просто си нямала в живота си, а душицата ти е копнеела и плачела да ти се случи. Ако преминеш през 10-ина подобни връзки и с такива купонджии от една страна, и с по-"скучни" хора като приятеля ти от друга, че разбереш, че нито единият вид хора са толкова "Иху! Иху!", нито другият вид са толкова трагични. В повечето от случаите работата е по-скоро въпрос на гледна точка, и си е на практика една суета и малко шум в хормоналната ти система и в съзнанието ти.
3. Сега си вдъхновена, въодушевена, ВЛЮБЕНА, но... за съжаление подобни моменти в живота не продължават дълго (нито пък се случват често). Семейният живот, битовизмите, отглеждането на 1-2-3 деца (което е всъщност главната и крайната цел на една такава "игра") като усещане и продължителност нямат нищо общо с душевните и сексуалните ти трепети сега.
4. От позицията на времето това, което чувстваш към единия и към другия в този момент - може да се изравни, или дори да се обърне...

Отново - трудно и направо невъзможно е да се прецени един човек от едноседмично познанство. Ти дори приятеля си не познаваш, понеже 1) не си го виждала в действие дори в ситуациите, които тепърва ви предстоят в живота, и 2) човек може да се оприличи на филм, в смисъл - не е статична картина... Хората се променят - кога към добро, кога към лошо... Нямаш гаранция какво ще представляват единият и другият след 10 години.
Мога да ти опиша евентуално бляскаво бъдеще, както и пълна катастрофа както с единия, така и с другия. А най-вероятно е, че на практика ще свържеш живота си с трети, който сега дори не познаваш.
Нека да направим някакъв опит да надникнем в бъдещето:

Сценарий 1: Хващаш се с новия. Следва изпепеляваща любов със силата на ядрен взрив. Случват ти се неща, които дори не си и сънувала. Година-две си на черешата - обикаляте ски-курортите в много държави. Емоции, адреналин, абе лудница! Появява се първото дете, заченато с много любов и купон, обаче... мъжлето не рачи да поеме ролята си на баща - продължава да обикаля курортите със същия ентусиазъм, със същата усмивка и настървление към живота, съответно среща подобна на теб силно запленена девойка...

Сценарий 2: Хващаш се с новия. Така си пасвате, че все едно винаги сте се познавали. Събирате компаниите, обикаляте курортите. След 2-3-5 години ентусиазмът ви започва да преминава, започвате да мислите и за по-сериозни неща в живота. Той започва самостоятелен бизнес, ти с радост му помагаш. Нямате време за деца, няма я вече и любовта, но вие сте бизнес-партньори и това ви е достатъчно. Живеете в палат и евентуално си взимате няколко котки по-нататък...

Сценарий 3: Връщаш се от курорта, насилваш се да забравиш всичко и да продължиш със стария си приятел. Нещата вече не са същите, но те и никога не са били... След години се примиряваш, или пък намираш нова тръпка, но се случва нещо ужасно - катастрофа, при която ампутират единия ти крак... Тогава в приятелят ти се събуждат неподозирани човешки качества - той е до теб безрезервно и навсякъде. Преоткриваш го. Успявате дори да заченете и с общи усилия да отгледате едно дете, което след време, провокирано от страданието на майка си и на здравата им връзка с баща си, става невиждано светило в медицината, в протезите и в аугментациите човек-машина. Макар и вече към 60-те, ти отново си на крака и караш сноуборд като тийнейджърка по най-върлите чукари, спомняйки си с умиление днешните времена :)

Сценарий 4: Започваш тайно да изневеряваш на приятеля си със сноубордиста. Криеш, за да не го нараниш - понеже той него заслужава, но сърцето и котето си искат своето... В един момент той разбира истината, това го съсипва и той се пропива. Сноубордистът също те зарязва, понеже си е намерил нова тръп(т)ка или понеже вече му е омръзнало да те гледа нещастна като бухал и със сенки под очите поради алкохолизма на приятеля си. Дали защото си се променила, или годинките са понапреднали, ти не поглеждаш повече мъж, а и тебе никой не те поглежда. Оставаш при приятеля си, който с годините започва и да ти посяга, ти изпадаш в депресия и нямаш желание за нищо. Няма деца, няма любов. След 10-ина години той се споминава от цироза, а ти и така си оставаш до дълбока старост.

Сценарий 5: Правиш, струваш, пеперудки, съвест, в един момент приключваш отношенията си и с двамата. Следват трети, четвърти, така и не можеш да намериш мъж който да ти пасва във всяко едно отношение. И с комбинация от двама или трима - също не става. Накрая си хващаш някакъв джендър само защото можете да се търпите взаимно. Раждаш 1-2 деца, понеже всички така правят. Докарвате някакъв сносен живот, който накрая обаче се оказва съвсем не толкова лош и непродуктивен... В смисъл - далеч по-напред си с материала (кариера, деца, апартаменти, отношения с някого..), отколкото всичките си приятелки, които са "живели за мига", "слушали сърцето си", "хванали са се с най-подходящия", работили са "най-хубавата работа или няй-якият бизнес на света" и т.н.

Стига ли ти толкова? Мога да ти "измисля" поне още 10-15 :) (а всъщност това са реалните истории на мои познати..)

Смело напред! И каквото и да решиш да направиш - от него ще натрупаш житейски опит! :) В живота няма правилно и грешно, но всяко нещо си има някакви последствия. От тях се учим...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 67e41f589f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Първият , с приятеля ти не е нищо .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 78f41c5989
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не искала да наранява никой, не искала да изневерява :)
Много ми е интересно, ако господин 007 премине от фазата "клипчета" към фава "настъпление" и те покани на неангажираща и приятелска вечеря, и съвсем случайно се окаже близо до теб, ей така небрежно, какво ще стане. Ще ти кажа - ще се нахвърлите един върху друг въобще без да му мислите. защото ви пулсира долната част на коремчето, без значение с какви красиви изразчета описвате най-древния инстикт у човека.

И така до следващия симпатяга, който може да се окаже че е пред теб на опашката в магазина, да речем...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6631001204
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Разсъждаваш егоистично. Няма пълно щастие. Правиш своя избор и си търпиш и носиш последиците след това.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 03235c3050
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

6.   Като пускате провокативни теми, поне ги измисляйте по-достоверни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ce5a1d44d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Пълният с живот сноубордист" да не се окаже някой необразован лумпен и пройдоха с ниска заплата, без къща и кола и потънал в кредити?
Защото такъв може и да ти харесва за любовник, но за семейство не става. Ти си си още дете, на 23 си, имаш още 5-6 годинки време да си поиграеш (и сигурно ще смениш още доста мъже за това време). Но винаги имай едно на ум и гледай в перспектива да избереш мъж, който дори да не е пръв красавец, първа младост и да не е най-забавният на света, да може да ти даде сигурност и защита. Това винаги е най-правилният избор. Иначе има мнооого да патиш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fcc61cdefb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си разваляй връзката, момиче! Сега те е омаял и според мен след 1, 2 секса всичко ще приключи. Знаеш ли колко мъже искат само да се възползват от секс и са опитни свалячи? Нищо чудно да иска само да ти види и усети сл*в*а*а и да се изчерпаш точно за 3 дни. Ако толкова го искаш ходи да го задоволиш за 1 нощ животинската и след това триеш контактите и забравяш. М31

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7784389382
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Много благодаря за изчерпателния отговор, номер 2. Подобни сценарии се въртят в главата ми постоянно през последните няколко дни и изобщо не съм на себе си. Малко след като пуснах темата се замислих за връзката си. Да, с този човек никога не съм се чувствала като малко дете, никога не са прехвърчали пеперуди и всички тези симптоми, но пък с времето го обикнах. Той си има своя чар, и като цяло за тези две години ме направи много по-уравновесен човек, отколкото бях и дори не сме имали сериозни караници. Изключително спокоен живот живеем и единственото, което ми липсва е тръпката. Той е от хората, които не обичат да пътуват, не обичат да разглеждат музеи и им е досадно да се разхождат безцелно. И на мен това много ми тежи, тъй като винаги съм мечтала да обикалям различни градове в различни държави, да откривам нови места и да създавам спомени. Аз много повече бих се зарадвала, ако ми подари ваучери да почивка някъде, отколкото ако ми купи нещо скъпо. За мен са много по-важни спомените, а той винаги се е прехласвал по разни джаджи, които... реално дори не му трябват. За две години никога не сме ходили някъде извън София само двамата. Излизали сме на вечеря точно три пъти. На кино, боулинг, ледена пързалка, сме ходили само с приятели. На разходка в парка последно миналата година ходихме, а общите пъти, в които сме били там не прехвърлят 5. Нямаме почти никакви общи спомени само двамата извън апартамента. И това е всичко, което не ми харесва в него. Надявам се отговорих на номер 1 за това как правя секс с него - не съм безчувствена и безразлична. Ако беше така отдавна щях да съм си тръгнала и в момента нямаше да съм на този кръстопът.

Другият, по когото така се захласнах, наистина изглежда на пръв поглед лекомислен и несериозен, но наскоро е бил наранен. Бил е в 4 годишна връзка и са му изневерили, което си е доста тежко за приемане. Щом е бил верен толкова дълго, мисля че е сериозен в отношението към връзките. Той носи своите демони със себе си и изобщо няма как да знам дали се е освободил напълно от тях, от бившата, дали все още не я обича, дали е готов за нова връзка. На този етап по-скоро мисля, че се нуждае от повече време за себе си, за да преоткрие себе си и да се излекува напълно и аз по-скоро бих била... отдушник и заместител, лечение.

Везните повече клонят към това да послушам разума си и да си стоя където съм. Приключения винаги мога да имам в приятелките си, по женски, и от сега нататък ще се старая да стоя надалеч от красиви непознати :) Реално никой не знае за тези мои драми, не съм споделяла на абсолютно никого (освен на вас), през почивката се стараех да изглеждам възможно най незаинтересована и не мисля, че някой изобщо предполага какво се върти в главата ми. Не знам дали това де брои за изневяря - самите мисли и фантазии за друг - вие ми кажете. Но физически дори не съм го докосвала. И не бих, не и преди да се разделя със сегашния. Така че тук ще отговоря и на номер 4 - аз докато съм обвързана, сама на вечери и разходки и като цяло сама не бих излязла с него, така че няма как да е настъпателен. Нито е етично да се размотавам с други мъже, докато си имам свой, нито нищо. Единствено бих се съгласила да отидем на ски заедно, но и това би се случило само и единствено ако и момичетата дойдат, аз сама с него НЕ оставам.

Ще опитам да променя малко връзката си, ще опитам моят хубостник да го накарам да излизаме поне малко по-често. Имаме още много да учим един от друг и много да надграждаме това, което имаме. Ще му споделя, че ми се ходи по други държави, че ми се разхожда и искам да е с мен, за да видя какво ще направи. Яд ме е, че така се захласнах и го предадох, дори съм склонна да му споделя и терзанията си в даден момент, когато съм по-трезво мислеща и не толкова емоционална.

Благодаря на всички, които отделиха време да прочетат темата и оставиха коментар. Внимавайте какви решения взимате, защото те могат да преобърнат целият ви живот. :)

- Авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a70bba568d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, седни и напиши плюсовете и минусите и на деамата. И тогава решавай.Но преди да се впуснеш в приключения, прекрати отношения с досегашния си приятел.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2f2f0a3797
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Този скучен домошар не заслужава ли да бъде с някоя, която ще е влюбена истински в него? Дала си му шанс, не е станало. Пусни го да си търси щастието. Може да му е мъчно и гадно отначало, но поне ще има шанс да намери взаимна любов.
Кажи му честно, че просто не можеш да го обикнеш по нужния начин. Всяка раздяла е неприятна, но животът далеч не е само цветя и рози.
Ти си на 23. Няма нужда да търсиш сигурност в момента.. не усещаш ли, че те влече на живот?
Ж31

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ed996a258f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Бих казал като мъж - кажи му просто истината, един мъж би го оценил след време. Иначе ще го превърнеш "в чудовище" както ти се изрази, ако го излъжеш смятай, че ще отмъщава на всяка следваща.
Говоря от опит, аз така обичах безумно една жена преди повече от 10 г. и тя не ми каза просто истината, а ме излъга и когато разбрах бях истински смазан, 2 г. ми трябваха да продължа, но това ме озлоби много към всички жени и вече над 10 г. не мога да намеря заместител на тази жена. Поради тази причина съм чувал за себе си неща, които иначе не бих - че съм боклук, лош човек, използвач и т. н. защото жените за мен са боклуци и никога след това не обичах никоя, а вътрешно ги презирам.
Минаха 13-14 г. и десетки жени и на не малко разбих сърцата с всевъзможни гадости и изневери.. просто не мога да обичам, за това и нямам семейство, нямам никой освен една злоба и ненавист към жените. Ако не искаш да му развалиш живота на човека - просто му кажи истината.
Поздрави.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a8391bd5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Моля те, направи услуга на приятеля си. Напусни го и го остави да намери нещо повече от "много я обичам". Нещо като "много се обичаме взаимно". Не на всеки се случва, дай му поне шанса да го открие.
Останалото мисля да не коментирам. Дали ще е със сноубордиста или с някое друго действащо лице, без значение. Всъщност ще направиш услуга и на себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8c43ddff25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Само на 23 си. Сега е времето за емоции. Хвърляй се с главата надолу, защото после дълги години може да скучаеш...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2dd2d8acd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   За мен ти си егоистка. И дам, сърбите. И какво ще направиш като те мине новия Дон жуан? Няма смисъл да рушиш това което имаш, за нещо което може би не съществува. Изобщо ли не държиш на момчето с което си??? Ако е така бягай, а не да чакаш да се появи някои Ромео, за да решиш, че не обичаш приятеля си вече.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 513a100c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Mного пъти повтаряш "финансово стабилен", ако избереш мъжете си по това на 23 - ще са такива скучни.

Приятеля ти няма да стане чудовище, а само ще го направиш по-силен. Има голяма вероятност да израсне, да има по-интересни хобита и т. н, така че по-скоро спираш растежа му.

Някой беше казал - Ако мислиш за друг човек, докато си във връзка е ясно че не го обичаш. Така че знаеш какво да направиш. Бях в такава ситуация заради 3-та жена и оставих текущата. Няма никаква гаранция че няма да ти се случи и на теб, без значение какво ще направиш сега.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 68c6545d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Не знам дали аз минавам за домошар-вчера още от сутринта съм навън-нали е 3 Март-Ден на Освобождението на България от османско иго! Взех си камерата, знамето и директно на площада-никога досега не съм празнувал 3 март-винаги съм у нас пред телевизора, гледайки директните включвания! Но аз реших да усетя атмосферата на празника-друго си е да го видиш на живо! От 10. 00 часа започна церемонията на пл. "Св. Св. Кирил и Методий" във Варна, после започна шествието към паметника на Граф Игнатиев, положиха се венци и цветя, после шествието продължи към Морската градина, към Мемориалния паметник на украинските воини, положиха се венци и цветя, и накрая шествието продължи към Паметника на руските воини, където Варненският и Великопреславски митрополит Йоан изрече заупокойна молитва! Беше станало около 12. 40, а щафетната обиколка на Радио Варна вече беше започнала! Към 14. 00 тя вече беше свършила, както и награждаването на победителите и отборите! И накрая присъствах на вечерната заря-проверка! Не знам дали ти, авторке, би тръгнала с човек като мен-всякакви сноубордистки истории са ми чужди, но има ли празник, съм навън! Компания нямам и не ми е нужна-все пак навършвам 36 г. съвсем скоро-а и бях чел, че днешните хора са само едни използвачи и интересчии, и човек да сформира нови приятелства след 30 г. е мисия невъзможна, а за компании да не говорим, още повече, ако те не са настроени на вълна "патриотизъм", защото ако не бяха Христо Ботев, Васил Левски, Стефан Караджа, Георги Бенковски и всички останали знайни и незнайни воини, загинали за Свободата на родината, България нямаше да я има! Затова трябва да отдаваме почит и винаги да си спомняме за загиналите герои! Говориш за емоции-ето ти повод-ходи на церемониите и на тържествата на националните ни празници в твоя град! В цялата страна, дори и в селата се организират тези събития и хората се чувстват част от празника!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a04bd68bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Авторке, да оставим настрани новото момче. Ясно е, че със сегашния ти приятел, не си щастлива. Това не означава, че си нещастна, със сигурност човека си има плюсове, които цениш и ти е приятно с него, но ясно че нещо много важно ти липсва. Щом ти си активна, обичаш да пътуваш, спортуваш, музеи, концерти и т. н., а той е пълна противоположност, нямате бъдеще заедно. Само си помисли какво ще се получи след 10 години. Животът с него ще бъде скучен и отегчителен, ако имате деца ще им отделяш много време, а когато имаш време за себе си, или ще стоиш пред телевизора и докато си мечтаеш да разгледаш Рим или ще се виждаш с приятелки и ще им разказваш колко е скучен животът ти и как мъжа ти не иска дори една разходка в планината да направи.
Била съм в твоето положение и знам какво е. Аз толкова много обичам да пътувам, да спортувам, да ходя на концерти и други мероприятия, а той единствено искаше да седи спокойно пред телевизора. Ако излизаше някъде, то беше някъде с приятели да пият по една бира. След 7 години и доста убеждения от моя страна, склони да направим едно кратко пътуване, 10 дни. Пълно разочарование, беше истински кошмар. Първия ден от почивката, направихме обиколка на центъра за 2-3 часа. На следващия ден той ми заяви, че не му се излиза и че ще стои в хотела да гледа телевизия. По телевизията предаванията бяха на английски и друг език, той не говори нито един от двата. Предпочиташе да стои в хотела и да гледа сапунки на непонятен език, от колкото да се разходим. Останалите дни непрекъснато беше намусен, оплакваше се постоянно, тива било далече, храната не била хубава и подобни. Разбрах, че с него ме чака нещастие. Не беше лош човек, но просто убиваше желанието ми за живот с тази негова мудност и вечно седене вкъщи. Известно време след несполучливата почивка, скъсахме. Това беше най-доброто и най-разумното решение, което бях взимала дотогава. Започнах да пътувам сама или с приятели. Е, няма нужда да казвам колко щастлива се чувствам всеки път като се кача на самолет или автобус и стъпя в нов свят. Разглеждам спокойно и никой не ми мрънка на главата.
Млада си, ако сега не живееш, кога? После ще имаш деца, други отговорности... Като се пенсионираш няма да имаш такава енергия. Не отлагай живота и щастието си за "утре". Утрето повечето случаи става никога. Не си търси оправдания от сорта "не искам да го наранявам", "няма друг като него да намеря", "той не заслужава да го изоставя"... По-добре болката да я преживее сега, а не след 10 години. Защото рано или късно, такива връзки рухват. Лошото е когато има вече деца, двамата са на по 40 години и вече е много по-трудно да намерят партньор.
Друг като него няма да намериш, всеки е уникален. Но може да намериш по-подходящ за теб.
Всеки човек заслужава да намери партньор, с който да са взаимно щастливи. По-добре той да си намери момиче с неговите интереси.
Помисли си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: aa5dad2ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Не го лъжи. Нямаш си на идея какъв скучен живот те очаква ако останеш със сегашния си приятел. С времето нещата се влошават. Ще му мине, ще му бъде мн тежко, може и една година да мине, но ще те преживее, засгга отиди с другия на ски, допусни го малко повече до себе си и взимай бързо решение, да не стане от два стола на земята. Мъжете обичат жени, които знаят какво искат. На твое място, дори с цената да причинят болка /а това ще причини и на мен, защото не обичам да наранявам хората, така ме боли и мен за тях/ бих избрала категорично сноубордист.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d8421f6a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Никой от двамата. На 23 си, животът е пред теб. Явно връзката ти е скучна и не обичаш приятеля си много дълбоко, защото си влюбена в друг. Влюбването също едва ли ще бъде трайно. Просто ще намериш някого, който съчетава онова, което те привлича и в двамата. С когото се чувстваш сигурна, но и ти е интересно. А дотогава може да излизаш с още 1-2 момчета. Нормално е на твоите години да си влюбчива, но не забравяй - времето лети бързо. Внимавай да не удължиш излишно връзка, която очевидно не е приоритет за теб и да не се омъжиш за човек, когото не обичаш. Внимавай и да не останеш вечна тийнейджърка, която тича по сладури-сноубордисти. И двете са важни - и сигурността, и привличането. И двете трябва да ги има.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 513a100c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Никой не иска скучен живот... да имате общи интереси, дори начини на почивки са от критично значение!

За жалост на 23 и аз не го разбирах. Бях с жена с която на много места се разминавахме. Аз лятото на море карам уиндсърф, тя лежи и чети книги.. Сексуално също се разминавахме. Не обичаше да обикаля с мен, аз съм като теб обичам нови градове, музеи и т. н.

Резултата? Толкова скучно ми стана след няколко години, че не исках никъде да я водя буквално... никъде. Първите 2 години - всички заведения и ресторанти бяха наши. Така че съм я изкарвал много повече от 3 пъти ;)

Каталитазатора на раздялата беше, нещо подобно на твоето, имаше друга жена с която ми беше интересно. От съвест обаче я разкарах и нищо не направих. Минаха няколко месеца и просто си дадох сметка, че живея без страст.. Бях категоричен че няма как да продължа да живея по толкова сив начин, а дори още нямахме деца.

Оставих я след много години загубени и на 2-тa, защото не прецених правилно. Въпреки че някой човек може да е най-умният, най-добрият, готиният и т. н, може пак да не е твоят човек.

Та, това което правиш в момента е просто отлагаш едно много трудно решение... не го прави! Не губи нито момент на себе си, нито на него.

Ако беше в позиция на да избираш м/ж. 2-та и да не знаеш е приемливо. В тази позиция, обаче нещата със сегашният ти приятел са game over. Ако беше твоят човек, никога нямаше да си помислиш да го заместиш с друг, толкова е просто.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 87a1778119
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Най-големият риск е да не рискуваш нищо. Рискувай. И както са ти писали по-горе, много е вероятно цялата драма да е излишна, защото ще се появи някога трети. Несходството в интересите не е малозначително. Познавах такива двойки - мацката иска напред-назад, а момчето не си вдига задника от дивана. Не се получава. Тази неудовлетвореност ще се разгаря все по-силно в теб с годините. И повярвай ми, приключенията с приятелки са до време. Утре ще са семейни с деца, ти също. Ще ходят на семейни почивки с други двойки, а твоят няма да иска. Сама ли ще тръгнеш с детето? Сега е времето да опитваш, да търсиш своето! Не се примирявай с по-малко, отколкото искаш. Утре ще станеш на 30 и вече няма да имаш тази свобода. За това е младостта, да си строшиш главата, да правиш грешки и да се учиш от тях, да я изядеш! Така че.. дори да не стигнете до венчилото със сноубордиста, това е без значение. Не го прави заради него, направи го, за да изживееш младостта си пълноценно. А това включва и лошите емоции като да ти разбият сърцето или ти да разбиеш нечие. Емоцията е това, което държи човекът жив. И лошите, и хубавите емоции, животът е пъстър, не оставай статична и не си рисувай твоя черно-бял. Относно гузната ти съвест към сегашния ти приятел - и аз някога стоях с едно момче, само за да не го нараня, въпреки че връзката се бе изчерпала. И накрая разбрах едно - нито за мен бе лесно, нито на него направих услуга да го "пазя" от нараняване.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9018981328
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Няма да пиша дълъг коментар. Искам да ти кажа че преди 3 години бях в същото положение, с тази разлика че вече бях направила опити за някаква промяна във връзката, кои бяха неуспешни. Искам да ти кажа че когато един човек е в зоната си на комфорт трудно ще го изкараш. Той сам трябва да поиска да направи дадено нещо... Та преди три години взех решение, че прекращавам сериозна връзка с уж светло бъдеще, заради друг. Не знаех какво ще стане, дали изпитва чувства към мен, познавах го просто като приятел и нищо повече. Нещата се развиха неочаквано бързо и вече трета година живеем щастливо заедно. Рискувай, няма смисъл да се хабиш повече там където си изтинала. Ако не е сноубордиста ще е някой друг
Поздрави!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cfc16a6a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Не, ти просто си поредната, която седи с някой от интерес, а мечтаеш, искаш и въздишаш по мъж тип "сноубордист". Това е истината, истина за теб и мнооого други. Почти всяка жена си има идеален мъж в представите, ама Все го подминава. Стига интетеси, с мъже кога?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c857b01fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Точно преди няколко дни бях в същата ситуация. скъсах с приятеля ми, но не заради нова тръпка, а защото ми беше скучен. Той ме обича, показвал го е много пъти, но аз така и не отвърнах със същото. просто не ми пасваше, нямаше тръпка и емоция. Беше ми трудно и гузно да се разделим, защото е добричък и обичлив, домошар, грижовен но.. Когато ги няма пеперудите дори и в началото няма смисъл..
Разделете се, но не го прави заради новия младеж, когото си срещнала, а заради това, че си губите времето взаимно и не е твоя човек.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 486b957d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Домошарят! Един милион пъти домошарят! Другият ти е по-интересен, но накрая или ще се насити на екшън и ще стане като първия, или ще се пребие някога при някоя каскада.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker