Историята на едно момче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Историята на едно момче
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1086 пъти
Здравейте читатели, мъж на 21 години съм и уча дентална медицина в медицински университет. Ще ви разкажа за мен и това, което мисля накратко с надеждата някой с повече опит да сподели с мен, както и с аудиторията. Накратко аз съм центъра на компанията винаги без изключения. Може би поради това, че съм интересен и имам харизма. Проблемът е в това, че всъщност не съм това, което изглежда и никой дори не подозира. Под фасадата на веселяка се крие тъжен човек. Имам лоша черта и тя е, че винаги искам да съм в угода и помощ на всички останали. Честно ви казвам уморих се от това. Опитах се да го променя многократно. Получава се в първите дни и след това отново ставам същия човек. Някак си инстинктивно целя винаги да съм интересен и полезен без никой да го изисква от мен. От няколко месеца усещам, че задълбавам полека към битов алкохолизъм. Първата ми работа след дълъг ден в университета и сред хора е задължително да започна да пия и то до късни доби. Въпреки, че на следващия ден имам работа с пациенти. Единствено съквартиранта ми забелязва и ме съветва да внимавам да не залитна случайно. Алкохолът ми действа успокояващо, всякаш "презареждам" с него. Звучи налудничаво, но е точно така. След това се просвам, заспивам и съм готов отново да угоднича и помагам. Имал съм две сериозни приятелки, с една от които бяхме заедно три години и се разделихме по взаимно съгласие. Беше ми трудно и все още я мисля за жалост. Истината е, че търся любима жена, на която да подаря много любов, уви не я срещам все още. Много от колегите ми завиждат, че се имам с много дами и се забавляваме заедно като приятели наляво надясно. Копнея всяка нощ пиян да намеря жената за мен. Както аз лекувам така имам нуждата голямата любов да ме излекува от всичко, което ми тежи. В някакъв момент започвам да се чудя дали наистина има подобно нешо като любов. Дали наистина съм обичал предишните ми приятелки или просто съм свикнал с тях? Дали щастливите двойки, които виждам на улицата наистина се обичат? Много въпроси и малко отговори. Вероятно съм изпаднал в някаква илюзия за утопия, която никога няма да преживея, колкото и да опитвам. Дори да не намеря, това което търся винаги ще имам верен спътник в името на алкохола, който навярно ще ме унищожи един ден... както и сега го прави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 3626e66b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кой ви лъже, че след 18 сте момчета? Мъже сте, инфантилността няма да ви помогне...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7ae386741f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче съм, на твоите години.

Имах същия проблем - не бях себе си адски дълго време и хората не познаваха истинскстото ми "Аз". По същия начин се опитвах да помагам постоянно, да угаждам, винаги да съм забавна, но в един момент се изморих, защото не живеех животът, който аз искам. Чувствах се грешна, гневна и депресирана.

Съветът ми е първо да престанеш да пиеш. Няма да ти държа лекции защо алкохолът е вреден, достатъчно запознат си. Тази стъпка е задължителна и неотложна.

Второто, което мога да те посъветвам, е да се вгледаш в себе си и да намериш причините, които те карат да се прикриваш зад тази весела маска. Възможно е да е някаква травма от детсвото или от пубертета. Може е да изпитваш срам поради нещо в личността ти и да те е страх да го споделиш с хората, за да не те съдят. Намери причините, признах ги пред себе си и поеми отговорност за тях. Само така ще можеш да поправиш тази част от себе си и ще успееш да продължиш напред.

Ще ти отнеме време и енергия, може и да загубиш някои хора, но това е нужно, защото ще ти покаже кой си и ще можеш да си себе си с хора, които наистина те ценят.
Ще намериш своята автентичност и няма да ти е неудобно от нея.

Онлайн има доста написани неща по темата, съветвам те да погледнеш.
Статиите и видеата на тема "Психология" ми помогнаха доста в този период, защото ти предлагат различни методи и гледни точки.

Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a37bf3de2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това си ти- истински, добряк, веселяк, харизматичен. Просто си в кофти период, а не, че това е истинското ти „аз“. Споко, всичко минава. И това ще мине. Спри с пиенето, веднага и категорично.
И помни, че клоунът не винаги е тъжен. Успех, млади момко!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: c3e9ccca8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен причината да си тъжен е това, че търсиш жена до себе си. Ти си от тези, които търсят любов, а не мимолетни авантюри, и се радвай за това, ти си добър човек, а не боклук. Това, че угаждаш на хората и т.н. което спомена в началото, много бързо ще забравиш и няма да имаш време да го правиш, когато имаш жена до себе си. От колко време сте разделени с момичето, за което мислиш още ? Ако е от скоро е нормално да я мислиш, с времето ще я забравиш, което звучи гадно за човек, който има чувства, но такъв е живота за жалост. А пък ако срещнеш друга, ще я забравиш и по бързо. Най - наложителното нещо, което трябва да направиш е да спреш алкохола ! И ще ти кажа защо. На 21г. си и повярвай ми щеш или нещеш ще срещнеш друга с която да си. Предстои да придобиеш добра професия и я си представи сега : завършил си, работиш, имаш пари и дом, срещаш жената, която е за теб, обаче си алкохолизиран парцал, как мислиш дали ще я задържиш ?
М29

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 1b7ebefc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Само едно лошо нещо в цялата история. Ако някой се влюби във "веселяка" и реши да създаде семейство и т.н. ти цял живот ли ще продължаваш да се преструваш или някой ще пише в тези форуми "той се промени коренно..."? Разбираш ли ?
Поздрави! ММ

 
  ...


...
преди: 4 години, 23 дни
hash: 151aa6b81e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря за коментарите ви приятели!Дадохте ми храна за размисъл.Пожелавам на всички да бъдат живи и здрави и само хубави неща :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: 883720e0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, момиче съм. Със същия проблем. Не мога без да помогна, това не съм аз. Винаги се втурвам и правя и невъзможното за приятелите ми. Бързо забравям, правя десетки компромиси, но след време се сещам колко наивна съм била. И аз съм се опитвала да се променя, но не мога да бъда студена, когато видя, че някой има нужда от помощ. Отидоха си баба ми и дядо ми за половин година, и това ме съсипа и продължава да ме боли. Никой от хората, за които съм се ,,хвърляла в огъня" не ме потърси, не се загрижи. Тогава видях картинката от далеч. Няколко вечери и аз посягах към чашата, за да позабравя. Но бързо се осъзнах. Разликата между нас с тебе е , че съм с 3 години по-малка, но житейската истина и поука е една и съща: Не променяй същността си. Не заменяй добротата си, не я удавяй в чашата. Не си случил на хора, но съм сигурна, че ще срещнеш твоето момиче ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker