Жената, която не търси сигурност! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жената, която не търси сигурност!
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2197 пъти
Смешно ми е и жалко, че винаги, когато става дума за жена и любовен живот хората говорят как трябва да се гледа първо сигурността в един мъж. Емоционална, финансова, всякаква. Страстта и бурните моменти били временни. То това е така и да, повечето жени все търсят някаква сигурност, любов.
Но защо си мислите, че задължително трябва да имам съпруг, с когото да остарея, 2 деца, куче, стабилна работа и мъжът ми също да има такава? Една жена не може ли също да живее за момента? И да иска нещо повече от обикновен скучен живот? Аз по-скоро ще умра отколкото да живея така. Колкото до финансовата стабилност, сама си изкарвам парите и дори съм изкарвала повече от мъжете, с които съм била и не бих пипнала чужди финанси. А самотата не ме плаши. Нима не е по-добре сам отколкото с човек, с когото не си пасвате? Не ме мислете за лека, аз дори не искам гаджета. Да ви кажа, обичам самотата. Но ако срещна искам човек като мен - да живеем лудо и бурно, да ще имаме скучни моменти, но да пътуваме при първа възможност, да не живеем според обществените норми, ако искаме ще имаме деца, ако искаме ще си отворим зоопарк. Просто една тема че провокира и питам. Защо всичко се слага в рамки и смятате, че жените трябва винаги стабилността да гледат?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1d1d59d378
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Оооо, и ти гледаш стабилността, повярвай!
Кучета, екскурзии, луд и бурен живот, ЗООПАРК - къдее ти... То без стабилен мъж тея неща не стават, момичее!
Твоите пари са си за теб, а неговите са обща инвестиция в посока на "живее ми се за мига" и "зоопарка е наш, но с твои пари"...
Та с тези желания и свобода, за бебе ни време ще имаш, ни пари..
Гледай да уловиш някой стабиляга, че да не завършиш след години сама с или без куче, че тогава ще видиш едно " скучно ми е"!...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f857b48baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Абе живей си, както си намериш за добре. Какво се обясняваш на хората? Живеем в свободна страна. Живей, както решиш и прави, каквото искаш, стига да не вредиш на другите. Мислиш, че на някой му пука за теб и как живееш ли? Слез на земята.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bedf5a71f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото са в матрицата и там ше си останат, остави ги да си вярват.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 93140b37bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Защото като остарееш с всичките пари на света няма да има кой да ти обърше гъза или не дай си боже пострадаш тежко като Михаел Шумахер, а и по едно време биологичния ти часовник ще ти напомни за какво си на този свят освен ако вселената няма друг план за теб.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 420d078865
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Защото много хора са ограничени

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 832f4bf136
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Защото това е начина на комплексарите /тук влизат и други жени/ да ги мачкат и ограничават.Още ли не си вдянала, не си забелязала, че на тоя свят най-мразеното нещо е свободната жена, на която стереотипите й минават през оная работа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f8c66584cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   И това, което си написала е едно клише. Нищо ново под слънцето. Едно време хипитата бяха големи бунтари срещу общоприетото, но като поостаряха (тези, които не бяха свършили от свръхдоза, запои и самоубийство) станаха скучни представители на средната класа. Всеки си живее живота, както го разбира. Това, което за един е ценност, за друг е боклук. Съвсем нормално. Искаш самота- бъди сама, кой ти пречи? Вече и хубави частни старчески домове има, верно скъпички, но ти пък нямаш проблем с парите.
Никой не поставя нищо в рамки, авторке. Рамките всеки си ги измисля сам, сам определя и ограничава живота си. Никой не ти налага да търсиш сигурност, живей си ден за ден, ходи на Еверест, ако щеш, плувай сред акули, ако ти харесва, на кой му дреме? И теб какво те интересува, че някои си търсели сигурност?
Честно казано темата ми се струва не провокативна, а просто безсмислена.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: aec50340e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   На 28 съм и също не ме влече сигурност, финанси, стабилност и т. н. Мога да се оправям сама - влачила съм, теглила съм, трупала съм опит, за да не разчитам на някой друг, нито емоционално, нито физически, а за пари да не говорим. Това си е чист паразитизъм. Вярвам, че можем да разчитаме само и единствено на себе си. Тия глупости за стабилност ги дрънкат хора, които се страхуват да останат сами със себе си поради някаква причина, а страхът от собственото ти "аз", е изключително страшен, защото никога не знаеш кога и за колко ще ти се наложи да живееш само с него. На хора не може да се разчита - днес едно, утре друго. Нямам предвид само любовни отношения, ами и семейство, и работа, и всичко. Важи и за двата пола.

Само гледай как ще ти се обясни, че ще запееш друга песен, когато станеш спаружена 35-годишна бабичка, покрита със слуз и люспи и никой левент няма да те пожелае. :D

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9a31fbe86a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Това, че не търсиш сигурност го разбрахме. Не разбрах обаче какво друго искаш да ни кажеш с този пост? Може би, че искаш да останеш стара мома ли или нещо друго?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 507cd87cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Естественият подбор ще си каже думата. На Земята ще останат определен брой хора, които живеят "както трябва", ще оставят поколение и т.н. И тях след поколение-две няма да си ги спомнят, а теб даже след 40-50 години, примерно, никой няма да те помни. Не знам дали ме разбра :)

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2ade4a8069
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   И аз съм така. В този порядък - мъж, дете, куче и така си я караме от края на 90-те години без брак, без данък обществено мнение и сме още заедно. Ходим където си искаме, никой не държи сметка на другия, но явно сме отговорни донякъде и това ни дава сили да продължим.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7a84268c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Напълно излишна тема, безсмислена!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6e06fea70d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Защото ще си самотна лелка с 20 котки за, която никой няма да се интересува и ще гледаш само чуждия живот.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b091a53736
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Има два вида щастие - мимолетно, но бурно и дълготрайно, но спокойно. Недостатъка на мимолетните неща е че постоянно трябва да полагаш усилия да набяваш още и по-силни усещания, иначе омръзват. Съветите които дават хората важат когато някой хем иска семейство, хем търси "невероятната тръпка", е тоя филм още никой не го е измислил. Ако се припознаваш в девойките на които им дават съвет да изберат по-сериозния от два избора, значи имаш съвсем друг проблем - идентифицираш се с хора мислещи много различно от теб.
А теб никой не може насила да те накара да правиш семейство. Вей си байрака щом те устройва самотата. Всички се раждаме и умираме сами, само как прекарваме промеждутъка е разликата. Но като срещнеш човек като теб как ще имате сериозни/дълготрайни отношения с тоя начин на мислене ден за ден ?
И аз мога да живея сам, не ми е драма, но не търся някакви бурни любови като твоя милост. Предпочитам спокойна и стабилна връзка, пък ако ще за околните да изглежда скучна. Всеки с предпочитанията си.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c81a62c0af
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Внинаги съм казвала, че любовта не е нито банка, нито застрахователно дружество. Явно сме малйо такива жени.

Alpha, ж. 31 г.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 92d7948e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Виж, мила, и зоопарк да си отвориш с някой, и да се мятате двамата на първия влак - пак трябва да можеш да разчиташ на този човек. И тук не става въпрос за пари, а за благонадеждност на партньора. Има хора обаче, които предпочитат да са сами, аз познавам такива - и мъже, и жени, за тях е мъчително да се опитват да съжителстват с друг - правят го понякога, именно под натиска на обществените стереотипи, но нито изпитват комфорт, нито пък създават такъв на човека, с който са се събрали против желанието си. Тези хора е най-добре наистина да бъдат сами и да общуват с другите само, когато имат желание. Иначе, този образ на "мама, татко, две деца и куче" - е просто една холивудска метафора и нищо повече. Семействата може да изглеждат по най-различен начин. Романът на Толстой "Анна Каренина", в края на който омъжената героиня се самоубива заради любовта си към друг мъж, започва с думите: "Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему". По мои наблюдения щастливите семейства си приличат не по кучето, а по свободата, която допускат в отношенията си. Ако човек не може да бъде себе си в една връзка, ако в нея се чувства ограничен, притиснат и неразбран - цялото богатство на света не би запълнило емоционалните му дефицити. И обратното - ако двамата запазят спонтанноста и свежестта на усещанията, то животът им ще е вълнуващ и пълноценен.
В началото на връзката ни с мъжа ми бяхме бедни като църковни мишки. Единственото ни развлечение беше да си направим сандвичи и да идем на пикник в гората. 10 години по-късно - когато вече нямаме никакви материални затруднения - продължаваме да го правим просто защото ни е приятно. Предимството да сме съпрузи е, че винаги сме си подръка един на друг за всякаква щуротия. Собствената ни дъщеря ни пита: "Абе вие няма ли да пораснете? "

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d3a2290f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Защото повечето жени я търсят. И в това няма нищо лошо. Нито в това, че ти не я търсиш. Какво си тръгнала да ни караш да обясняваме, че много ясно, че никога не може да говорим за "всички жени", защото има като теб във всяко отношение, които не искат каквото искат повечето, но това не значи, че отсега нататък никой никога не трябва да говори за жените като цяло. Ясно е, че се има предвид мнозинството като се каже "жените". Защо се чепкаш да търсиш някакво измислено правосъдие, че някой някъде казал нещо за жените, а ти си жена и не е вярно за теб. Ами хубаво - изключение на правилото си. Какво искаш от нас? Няма да си извиня, че говоря за жените в мнозинството им, защото абсолюти не съществуват и ако трябваше да се правят твърдения, които се отнасят за АБСОЛЮТНО всички жени на света, това би било невъзможно и никой не би могъл да говори за жените въобще. Дошла си тука сякаш да парадираш колко си била различна и колко смешно и жалко ти било нам какво си и как не се подчиняваш на обществените норми и си извън кутийката. Ами хубаво различна си, честито. Не значи, че сега вече хората не трябва да говорят за жените като цяло покрай теб, щото ти било смешно. Май търсиш валидация, а уж не ти пукало за чуждото мнение. Иначе за какво си тръгнала да ни го казваш на нас колко не си била като другите? Айде бъди си различна на лично. Никой не те е настъпил като жена с думите си, защото тези думи изначално се казват със знанието, че са генерализация, която изпуска много изключения, но обхваща възможно най-много от жените като цяло и говори за средно статистическата, прекрасна, красива жена (честит празник, дами! ) и е най-приближаващото се до истинност твърдение, което изпуска възможно най-малко жени, знаейки, че никога не може да ги обхване всичките. Защо сме си били мислели нам какво си за теб. Никой нищо не си мисли за теб, защото на никой не му пука. Не си толкова специална, никой не е. И това е ок. Но си личи, че не го разбираш. Живей си там живота както си искаш и бъди щастлива. Какво си тръгнала да водиш престорени кръстоносни походи на принципна основа, като прозира ясно, че през цялото време просто говориш за това, колко си различна и как смяташ, че си специална(което ще отречеш, смеейки се, че изобщо грам не съм те разбирал, като май ти не разбираш и не ги осъзнаваш тези неща и си твърде незряла да допуснеш дори, че може да е така, което те прави дефакто сляпа, но пък присъщо на слепите за себе си арогантна и уверена) и как гледаш надолу над хората, които казват, че жените търсят сигурност и над самите жени, които търсят сигурност. И през цялото време не осъзнаваш, че на едно ниво така би трябвало да бъде и е безкрайно ок, ако една жена търси сигурност от мъжа, който иска да има в живота си. Отгоре на това никой не е казал, че не е ок, ако не я търси. Ти просто търсиш някой да те забележи и да изтъкнеш колко не си като другите. Порасни и тогава пиши по сайтовете.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 42d0fd9fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Да се обобощава е проява на лекомислие. Да се вълнуваш от това какво мислят другите, или какво ги вълнува тях, е проява на несигурност в собствените способности и разбирания. Което разбира се не значи, че трябва да си кон с капаци и винаги да подхождаш с идеята, че знаеш всичко и винаги си прав. Даже напротив - една много важна компонента за всякакъв вид израстване е съмнението. Във всичко. А една от абсолютните истини на този свят, е че всеки е свободен да вярва в каквото си иска. Разбира се, със всички положителни и негативни последствия от това.

Ти претендираш да си "намерила себе си" и да си в "мир с избора, живота си, и човека който си", но самият факт, че си пуснала подобна тема, означава, че има зрънце несигурност у теб и предпочиташ да се допиташ до "стадото" - дали си права, дали ти има нещо, или от сорта. Зависи как ще наречеш собствната си несигурност и страхове.

Въобще, описваш се като уверен и безстрашен човек но забравяш, че такъв човек всъщност няма нужда да съобщава на всеослушание нещо за себе си. Особено пък такива интимни специфики от характера си. Защото повечето неща са очевидни и човек който умее да "чете" хората, ще успее да разбере много добре що за човек си ти, без да му се обесняваш така. За останалите... не си заслужава да говорим. На тех все трябва да им се обеснява. А повечето хора в стремежа си да получат някакво внимание, много обичат да говорят за себе си. Което е банално и на моменти - жалко. Зависи в кво настроение си :)

А иначе по темата - с риск да изтъкна очевидната истина - не, разбира се, че никоя жена не е длъжна да търси "сигурност". Но подозирам, че родителите ти (или пък обкръжението ти) не смятат така и има известен напън от тяхна страна срещу разбиранията ти :)

Пак - всеки си има совствените желания и потребности и тази игра да се правиш на такъв какъвто всъщност не си, е обречена на провал. Понякога - грандиозен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a86e7d5c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Поредната тема от типа: "Вижте ме! Вижте колко съм силна и независима! Вижте колко съм уникална и не се подчинявам на нормите, на които всички вие "обикновените" и "нормалните" се подчинявате! Вижте, каква унилана, самодостатъчна, еманципирана и авантюристична снежинка съм! Аз съм по-добра от всички вас "непросветените", които ще живеят тъжно цял живот, защото са допуснали грешката да създадът семейство! "
И естествено чакат 25 отговора, половина от които са "Давай смело! Само така, сестро! Веднъж се живее! ", а другата половина са "Ти ще видиш по-натам! Друга песен ще запееш! Жената трябва да се подчинява! Тоя феминизъм съсъпа света! "
И какво постигнахме като го дъвкаме тоя въпрос веднъж на 5 теми? Нищо.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8c5f87f1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Пътуването по начина, по който го описвате тук пак е поставяне в рамка.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d719501076
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Никой не слага рамки. Как живееш е твоя грижа. Никой не се интересува какво харесваш, с кого общуваш и колко печелиш. Никой не те спира да правиш каквото пожелаеш с твоя живот. Може дом, семейство, деца да осмислят ежедневието ти. Може да се уредиш с 5 котки и да си харчиш парите за котешка храна. На никой не му пука какво правиш. Отърси се от зависимостта си от чуждото одобрение. Всеки гледа само и единствено себе си. Може твой роднина да прояви някакъв интерес към теб и това е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9f912a6693
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Защото още не са разбрали какво означават нещата Любов и Семейство. Направо се погнусих да чета коментарите. На 22 съм жена, имах си гадже за 1 година и изобщо не сме си говорили за пари, нито сме се карали за тях. Повечето пъти навън всеки си плащаше неговото. Помислете кое бихте избрали да имате: 50 милиона лева или Истинско семейство с човек, който много обичате и да сте до старостта заедно, и за деца и кучета колкото си искате да имате и ако искате де.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker