Много се дразня от хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Много се дразня от хората
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1144 пъти
Адски много ме дразни лицемерието в обществото. Говоря в контекста на приятели, приятелка, познати и тн.

Дразня се на това, че в училище имаше тоя натиск да бъдеш какъвто трябва, или от готините. Трябва да ходиш както трябва, да говориш, да се държиш, да се обличаш, да бъдеш приятел с готините хора, да бъдеш като цяло "както трябва".

Ако не си, не се държат с нужното уважение към теб, имат предразсъдъци, понеже други хора са им говорили зад гърба ти. Наместо да се замислят дали е вярно или не, те вярват като дебили. Няма да излизат с теб, или поне да те канят навън. Момичетата няма да проявяват много интерес към теб, ами ще трябва да се правиш на клоун за да те забележат. А за излизане ще са заети, поне за теб са заети, както и за всички други като теб.

Дразня се на това, че след училище дадох толкова много от себе си, в социален план, да изглеждам добре, да бъда точен, да разбера какъв е филма в излизанията, как да заговарям момичета, които не познавам, как успешно да ги накарам да излязат с мен, как да се държа с тях и какво ли още не.

Дразня се на това, че въпреки всичко на тези хора въобще не им дреме за теб.
Дразня се на това, че ми казаха, че "Никой не е длъжен да се държи по един начин с теб, той може да се държи както си иска".

Ами тогава за какво изисквате аз да бъда някакъв си там? Защо едно време дойде момиче при мен, за да ми каже, че трябва да бъда по-отворен, да не съм толкова срамежлив, но пък те не са длъжни да се държат както и да било?

Защо в този хубав, топъл ден никой не ми писа или ми се обади за да ми каже да пораздвижим навънка, ей така за кефа. А бяха заети, можело по-късно. Чувствам се като резервен вариант.

Защо едно момиче ми пише, каня я два пъти да излезем, а тя и двата пъти е заета, при положение че втория път ми върза тенекия в последния момент? А след няколко дни, когато се отказах да се занимавам, пак ми пише? И сега трябвало да подходя не знам си как и аз, някакъв специален начин, да се съобразявам с нея и нейното свободно време (всъщност едно момиче ако ви каже, че е заето - не му вярвайте - винаги ще намери време ако иска) за да може просто да излезем в хубавото време и да се разходим и да се забавляваме.

И не ми е за хората вече, а се чудя на акъла си. Защо давам толкова много зор, защо се чудя кое как да подходя, да действам тактично, да бъда еди си какъв, за да ми се отдели време в крайна сметка.

Защо никой няма да се опита да влезе в моето положение, да се замисли за мен? А защо тогава трябва да го правя аз за тях?

В крайна сметка, колкото и да е тегаво, по-добре е да си сам, отколкото да се напрягаш за хора, които не те оценяват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7b4788e906
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щото ти си решил, че нещо трябва. Глей как другите си правят кефа, а ти се опитваш да те харесат, да се променяш, да търсиш какъв да си, за да стане нещо си там. Обърнал си цялото си внимание върху тях и се ядосваш, че не им дреме за теб. Ами, няма как да им дреме, не сте си приятели, нито е нужно на теб да им дреме за тях. Колкото повече се тикаш някой да те хареса, толкова повече ще го отблъснеш. Спри да изглеждаш като нийди и хич да не ти пука, концентрирай се върху интересите си и ще станеш любопитен за другите.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 021dbbf402
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ха, това все едно аз съм го написал. Разбирам те напълно, повечето хора така правят. Общуват с теб само ако имат някаква изгода от това, като в общия случай те не го осъзнават. Наблюдавал съм взаимоотношенията между тях, както и отношението им към мен през различни периоди от време. Когато си на гребена на вълната - всеки иска да ти е приятел, да се вижда с теб, интересува се от теб. Ти му носиш някаква стойност - в компанията на човек от висок статус е. В момента в който животът ти тръгне наопаки - тези хора изчезват, дават заето, отговарят ти с по 1 дума. Помисли дали наистина искаш да имаш каквото и да било общо с такива хора.

При жените е подобно. Игра на надмощие е - чие време и внимание е по-ценно. Като си я отсвирил, си си вдигнал стойността в очите ѝ и отново иска твоето внимание. Като ѝ го дадеш - отново ще ти даде заето (изпробвано). Каква е целта? Вероятно си пише с още някого и те държи като резервен вариант. Твой е изборът дали ще се задоволиш с това да бъдеш резерва, аз лично такива ги отсвирвам. Аз също смятам, че ако някой има желание - ще намери време да се види с теб и ако започне да дава заето и не предложи вариант да се видим - просто спирам да се занимавам и продължавам с живота си.

Откакто спрях да влагам толкова усилия в социален план животът ми стана доста по-спокоен най-малкото. Не инвестирай толкова, бъди по-ларж, така некоректните хора няма да те дразнят.

Училището е някаква доста пресилена среда, където си принуден да ходиш и някои неща не съответстват на реалността. Хората не се променят, разбира се, но съм забелязал, че след това отаваме доста по-малко значение на тези детски работи. Аз също не съм движил с популярните хора, нямаше как да променя себе си, да вляза в някакви рамки само за да се харесам на някого. По-добре да съхраниш и развиеш характера си, отколкото да се слееш с тълпата. Опитах по едно време нещата, които и ти - при мен също резултатът не беше добър, защото това за мен е фалшива работа - пресилена - не идва от вътре и не си заслужава времето. От тук нататък, след като си осъзнал това, започваш да цениш времето и усилията си и да подбираш хората.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3f59cea8b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това не е твоята среда. Колкото и лошо да звучи ние сме животни и всяка жаба да си знае гьола.
Поздрави!ММ

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 757b3a647a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Днес изгодата е алфата и омегата в човешките отношения, което, разбира се, е свинщина, но трябва, така или иначе, да се съобразим с реалността.
Не се старай да се харесаш на другите, камо ли пък на всяка цена, но ние живеем в определена среда и трябва да спазваме известни стандарти. Те ще ни дадат едно спокойствие и увереност за пред другите, защото иначе просто няма как да избягаш от обществото, или изпадаш в изолация и губиш. Трябва да си готин, печен, спретнат, самоуверен. Оттук нататък, вече можеш да почнеш леко и фино да играеш тези, които се опитват да те играят. Малко е кофти, че така ставаш като тях, но друг начин няма - това е предпазната ти реакция към средата.
Иначе, постарай се вътрешно да съхраниш човешката си същност, защото, макар и уязвима, тя е най-ценното у нас.
Относно мацките. Те само изглеждат някакви прелестни пърхащи същества, иначе са пределно елементарни - толкова, че чак не ти се вярва... Но ако винаги помниш това, ще си спестиш много неприятности. Твоята задача е от всички тия повърхностни жени, които срещнеш, да избереш най-приемливия вариант, най-читавата. Недей да ѝ играеш по гайдата, защото те самите не знаят интереса си, а действат по инстинкт. Щом ѝ позволиш да те манипулира и унижава, тя го прави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker