Има ли основание да ми се сърди ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли основание да ми се сърди ?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2003 пъти
Добър ден на всички читатели в този сайт! Аз съм момиче на 18 години, от 4 месеца имам приятел, с когото много се обичаме и разбираме. От скоро взехме решението да опитаме да живеем заедно, за да видим как ще потръгнат нещата преди да се изнесем на квартира, сега живеем с неговото семейство. Той е на работа цял ден, а на мен ми е скучно да стоя сама в тях, няма с кого да си кажа 2 приказки, а омръзва да гледам телевизия по цял ден, затова през деня си ходя при моите родители, докато той е на работа, за да може хем да се видим, хем да си правим компания. Питах го дали има проблем с това, а той ми каза : " както си прецениш, аз не мога да ти заповядвам щом ти е скучно в нас, извинявай че ти е скучно" - имам чувството че не му допада много това че съм си в нас, когато го няма, но и не разбирам какъв е толкова проблема, все пак съм при нашите, не съм а компания да си правя кефа някъде. Той се разбира с моето семейство, няма проблеми, те го приемат и той тях нормално. Въпросът ми е има ли основание да ми се цупи че си ходя при нашите, когато той е на работа? Естествено се прибирам преди него, чистя, подреждам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 08f17679ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам дали ти се сърди, обаче ще си позволя да ти дам един съвет като човек с дълъг и щастлив брак. Научете се да си говорите. Ако смяташ, че ти се сърди, седнете и поговорете честно, открито и без сръдни, вместо да пишеш по форумите. С недомлъвки и сръдни няма да изкарате дълго.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4122ae8d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами просто и двамата не сте готови за тази крачка. И се познавате от малко време. Та 4 месеца на днешно време нищо не са, не стигат да опознаеш някого изобщо. Просто сте избързали с това решение. Едно е да се срещаш с някого , друго е да живееш и да делите сметки, храна.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 53f214a088
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   То сръдните да им бяха проблема... Келешите още ходят с памперси, запознали се оня ден ама вече се правят на възрастни женени и се окупират един друг при родата. WTF?! От тъмно зелените ли сте?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a34dc6fec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз лично не бих се съгласила да живея с родителите на никого. Неловко е, изобщо не е крачка към самостоятелен живот, ми даже напротив - противопоказно е за момчето на тази възраст все още да живее с мама, че даже да й води и гаджето. Просто има хиляди сценарии с този сюжет в този сайт и никога не свършват добре. Уж живеете заедно, уж сте самостоятелни, пък в същото време маминка ви готви и разни други такива примери. Всяко твое действие може да се приеме погрешно, директно ти давам и пример - решаваш да изчистиш да кажем банята. Правиш го, направо светва, но майката го възприема като "Ето, тя направо намеква, че вкъщи е мръсно и аз не съм се справила";
Другата крайност - гледаш по цял ден сериали, чистиш само вашата стая - "Ето, тя е повлекана, по цял ден се излежава, дори не ми помага". Може и жената да е разбрана, да ти каже браво един, два пъти, може и нищо да не каже, но в един момент на родителите му просто ще им писне от вас/теб и всичко ще започне да ги дразни, което е почти неизбежно.
Да не говорим, че като родители са там, ти изобщо не можеш да видиш истинското лице на приятеля ти и дори няма да успеете да се опознаете добре заради преградите, които носи тази среда. Не можеш да го видиш как действа като мъж, дали би се справил сам, дали би се държал адекватно ако вкъщи го чака изгорял бушон примерно. Ще има неща, които ще е неуместно да прави пред майка си и други, които прави само пред нея. Мога да изброявам до утре, но това да живеете с тахните, поне за мен / според мен, е токсично и неправилно. Отдавна отминаха времената, в които четири поколения от семейство живееха заедно в големи къщи. За днешния стандарт на живот и за днешните отношения, това е странно и токсично.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 12a1302107
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   3, по-полека.

Авторке, не няма основание да ти се сърди, но те съветвам да почнеш и ти работа за да се изнесете по-бързичко. Ти имаш нужда от някаква среда. Не е здравословно за психиката ти да си общуваш само с разни родители, било твоите или неговите.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: da0a2048b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторке, аз от това писание разбирам, че не сте готови да живеете заедно. Това не е някаква игра, а развитие на една връзка. Събират се хора, които са убедени, че не могат един без друг. Все едно да бъдете семейство, макар и без подпис и документ, но със същите проблеми и отговорности, не само да правиш секс спокойно и когато ти се прииска. Самият израз " да се опитаме" показва, че не гледате сериозно на съжителството си, а точно като на проба- ако стане-стане, ако не- чао. Четири месеца са нищо време за една връзка, не сте се опознали добре, сега всичко е емоции, не сте преминали заедно през никакви трудности и пречки. Като ти е скучно през деня (нощем , предполагам ,не) , искаш развлечения, което е естествено на твоите години и си ходиш у вас, по-добре се прибери при родителите си и излизай с момчето за да се забавлявате.
Не пишеш учиш ли нещо, не се ли готвиш да следваш, не четеш ли? Ако просто бездействаш, винаги ще ти е скучно.
Щом още от сега не си ок, представи си как ще стоиш вкъщи с бебе, например?
Поговорете с приятеля ти без сърдене, спокойно. Изобщо, ако искате да продължите свиквайте да говорите за всичко. Той ти го е казал- както си прецениш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 002e1bcbfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е ти си само на 18, заедно сте едва от 4 месеца и вече сте решили да живеете "заедно" ама с родителите му. Абе къде бързаш бе, момиче. Не можеш никого да опознаеш за 4 месеца, разбирам да излизате, да сте заедно, да ходите на почивки, да се опознавате, амс да живеете от толкова рано заедно....

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5d5039de26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ти си на 18, ходите само от 4 месеца и вече си се изнесла да живееш у тях??? Защо? За къде бързате? Че и си тръгнала да му чистиш и подреждаш вече. Това ли ти идеалът за живот на 18?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8229093aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Преди да заживея с моя ходихме 2 години, вие за къде бързате не знам! И ви го казва жена на 27 години, не на 18. Ако ще се живее с родителите, абсурд още повече! Няма основание да се сърди, още от сега имам чувството, че ти се налага. Ами ако искаш ще излизаш и с приятели, затворник ли си? Избързали сте. Говорете, ама според мен е по-добре всеки в дома си, не стига, че е рано, а дори не сте на квартира. Хвани се на работа, намерете отделно жилище и тогава мислете за съвместен живот.

Джен

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 74a163d50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма основание да се сърди, че се виждаш с родителите ти, но е нормално да не се почувства добре, когато казваш, че ти е скучно през деня у тях/вас. За него звучи така, сякаш не си щастлива, че живеете заедно и не се чувстваш добре на мястото, на което живееш. Крайно е да ти се сърди, но няма как да не започне да си задава въпроси и да не се чувства добре от отговорите, до които стига сам, защото не сте седнали да го обсъдите.
Щом искате да сте самостоятелни, най-правилното решение е да живеете наистина сами, било то и под наем. В момента случващото се е само период и трябва да го разбереш. Няма цял живот да стоиш у вас, все някога ще започнеш да работиш или учиш, ще имаш едни 8 часа от денонощието, в които ще си заета. Дотогава можеш да си намираш редица приятни и полезни за теб занимания, независимо какви са те. Да, виждай се с родителите ти, няма нищо лошо в това. Но ако мислиш, че между теб и приятеля ти има напрежение и той се сърди, най-добре седнете заедно и поговорете, вместо всеки сам да си задава въпроси и сам да си отговаря.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4628a028e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Подкрепям номер 1 с две ръце. Научете се да гожорите един с друг, иначе до никъде няма да стигнете.

На ме ми е странно, как може човек на 18 да няма задачи и да си стои вкъщи цял ден. Не учиш ли? Не работиш ли? Странно ми е млад човек да остава без задачи и да трябва да си стои вкъщи цял ден.

Лола

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9f59cc7ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам как ги мислят някои коментиращи, чакали по 2 години преди да заживеят заедно. Ако не вървят нещата след 6 месеца, няма да вървят и след 2 години. Според мен по-добре е отрано да се види дали могат да съжителстват партньорите, вместо да губят време във връзка която е обречена по принцип.
В тоя ред на мисли, авторке, връзката ти така или иначе няма да я бъде според мен. Нито ти, нито избраника ти инициирате някаква смислена комуникация, ако трябва хора от нета да ти дават подобни съвети, значи ти е прекалено рано за сериозна връзка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 002e1bcbfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Напълно съм съгласна с номер 9.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4122ae8d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   12, за 4-6 месеца няма как да опознаеш някого до такава степен, че чак да живеете заедно. Особено пък на 18 години, когато още летиш в облаците. Тогава искаш едно от живота, след година-две-друго. Имаш една представа за другия пол, това какво искаш. 4-6 месеца още те държи едно влюбване, едни емоции и не мислиш разумно. Затова е добре хората да се опознаят, да се видят във всякакви ситуации и тогава. Година-две връзка преди съжителство си е абсолютно нормално. Така и родителите ви свикват със самата идея за вас като двойка и си напасвате характерите.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9f59cc7ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   №14, хората заживяват заедно ЗА ДА се опознаят по-добре. Не само щото им трябва помощ в домакинството. Начина ти на мислене е повлиян от типичното хорското мнение, което хич не е логически обосновано.
Заживяването заедно просто съкращава процеса на опознаването и прави по-лесно да се види истинската същност на другия. Така периода в който хората представят само добрата си страна е най-кратък и дава възможност на човек да си направи реална равносметка, вместо да е повлиян от "влюбването" в нереалната представа която си е създал на база на ограничена информация.
Колкото по-дълго се чака, толкова по-трудно става да се види реалността и определени забележки у другия започват да се оправдават в собственото съзнание. Получава се дисонанс и нещастие във връзката, но понеже "любовта" се е загнездила като представа, партньорите стоят заедно и едната или другата страна прави компромиси, вместо от самото начало да видят дали си подхождат или не.
Ти ако искаш си опознавай партньора 15 години преди да заживеете. Пък после като се окаже че има 1 ред домашни навици които не те кефят пусни тема в сподели.нет как нещо те дразни, но ти много го обичаш.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: da0a2048b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   #16 - Мисля, че впрягаш каруцата пред коня с това "хората заживяват заедно ЗА ДА се опознаят по-добре". И като си опознаят негативите, защото никой не е идеален, какво правят ( говорим за 18-19 годишни, които още не са наясно със самите себе си), потеглят към следващия/та? Към следващото съжителство и следващото разочарование. И като се натрупат x броя проби-грешки, решава, че жените/мъжете са боклуци, не стават за нищо и пак стига до сайта на разбитите сърца и надежди. За мен, повтарям това е мое мнение и не го натрапвам на никого, тези прибързани, лесни съжителства са едно изконсумиране на връзката. Ежедневието и битовизмите убиват емоциите и романтиката, присъща на младостта. Това, което би настъпило след години семеен живот, при тях настъпва за месеци.
Хората заживяват не тепърва да се опознават, а защото се обичат и познавайки партньора са решили, че искат да остареят с него. Тоест да останат да живеят, а не да пробват и да опитват, както пише авторката.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a9d7d1344c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Първо тямашфмасто там. Или ще живеете заедно отделно или не. Второ на 18 г. какво правиш по цял ден вкъщи. Учиш ли още. Намери си работа.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2e41531f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Тъкмо щях да пиша на 14, но виждам 16 е казал/а точно това, което мисля и аз. Само да добавя, че след като авторката и момчето са пълнолетни, и, ако и двамата си печелят сами парите, на родителите им изобщо не им е работа да имат мнение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4122ae8d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   16, тук става въпрос за момиче на 18 години. На тази възраст кой е готов за живеене? ! Може да преспива при момчето, ама нека да не идеализираме нещата. Момиче на 18 години е просто влюбено и това е. За 4 месеца излизаш с някого -заведения, компании, романтики. Виждаш някого само в красиви нюанси, всичко идеално. Целувки, секс, живот на макс. Ама чак живеене и чак на 18 години? За къде бързане? Та това не е жена на 20-30, а 18 -годишно момиче. Една -две години са си съвсем нормално време да опознаеш някого и да направиш разлика между влюбеност, страст и обич. Вие ако искате си съветвайте децата да живеят с всеки и след месец заедно.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4122ae8d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   16, пък и заживяването заедно не става като някой се пренесе с целия си бажаж наведнъж. Първо някой ще преспива у другия, ще си пренася постепенно багаж и така. В случаят на момичето просто всичко е избързано и емоционално. Ако всеки живее с всеки човек в живота си след 2-3 месеца заедно, не виждам как това е нормално. Връзка се гради с време и разум, не с бързане. Бързите работи не винаги са хубави. Съветвайте си децата да живеят така.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 34a1fd784f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   за 4 месеца не просто не могат да се опознаят един-друг, ами на техните години не са се опознали още самите себе си. ама наебете се едно хубаво. то вече е модерно да раждате едно дете до 20 години и после години наред да му търсите татко...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker