Рецидив-не издържам вече. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Рецидив-не издържам вече.
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1775 пъти
Здравейте!
Проблема започва 5 години назад, затова ще се опитам да го обясня възможно най кратко и ясно.
На 19 години съм, момиче. На 14 беше първия ми път с тогавашния ми приятел, с когото бяхме заедно 4 години и беше единствения ми сексуален партньор. След това развих някакъв цистит, не му обърнах внимание веднага и стана по-зле. Взех направление и отидох на гинеколог. Пуснах изследвания и излязоха стафилококи. Изписа ми Клотримазол и още нещо, но не и антибиотик. В последствие, работата стана за антибиотик, но никой не ми изписа такъв, а този цистит започна да се появява всеки месец. Така в последствие на 2 години, докато по едно време положението не се влоши много пак и отидох на уролог, в частна клиника. Оказа се, че имам някакво леко възпаление на десния бъбрек, изписа ми Панцеф и ме препрати към друга гинеколожка за цистита. Пак пуснах изследвания, нищо не излезе, всичко беше наред, тя ми изписа вагинални глобули Полижинакс, с които аз се бях лекувала и преди, и помагаха.
След този преглед се закрепи леко положението за 3 месеца и после пак. Маса антибиотици изпих-Нилидикс, Азакс, Ципрофлоксин, чайове от червени боровинки, мечо грозде, хранех се както трябва, не ядох никакво сладко, ограничих киселото, защото знаех, че киселинната среда е благоприятна за такива проблеми, пиех и имуностимуланти, защото по принцип съм със слаба имунна система, родена съм декември в 8мия месец.
Обаче проблема си беше налице, давах кръв, давах изпражнения, вагинални секрети, урина и нищо не излизаше, лекарите вдигнаха ръце, а аз не можех да спя вечер от болки.
Така си я карах, докато декември 2018 година не се разболях много тежко и пак имах цистит и ми се наложи да ми вливат Амикацин венозно. После отидох при личната си лекарка, пак дадох изследвания, оказа се Ешерихия коли и този път се беше разпространила в целия ми организъм.
Отидох в лабораторията и ме тестваха към кои антибиотици не съм резистентна и, след толкова години пиене на най-различни антибиотици, се оказаха само 2, единият от които Амикацин.
Месец по-късно пак рецидив, който продължи 2 месеца, нечовешки болки. После намерих спасението, наречено Алое Вера гел, едно момиче във фитнеса със същия проблем го казала на майка ми и го поръчахме на момента.
Буквално мигновено почувствах подобрение, обаче друг проблем беше налице-нередовен цикъл и хормонален дисбаланс. Пак на гинеколог, откриха кисти, изписаха ми Жасмин, не ги понесох и ги сменихме с Ясмин, които пих до скоро. Започнах да си мисля, също така, че проблема е от бившия ми приятел или поне допринасяше, защото той се отнасяше безхаберно към моя проблем и отказваше да се подлага на каквото и да е лечение. Разделихме се и си помислих, че вече всичко ще е наред.
От февруари-март на 2018 до вчера 25. 03. 2020 г., нямах никакви проблеми. Тоест, горе-долу една година. Важно е да спомена, че преди 7 дни започнах отново да пия Ясмин, защото пак ми закъснява и се образуват фоликули, които ми създават дискомфорт, плюс това се събрах с едно момче и водя полов живот. Той си направи изследвания, защото вече съм полудяла на тая тема и е абсолютно чист отвсякъде и го правим с презерватив, затова явно проблема е в мен.

Вчера отново получих рецидив и съм повече от отчаяна, не знам какво да правя вече. Всичко правя както трябва, храня се както трябва, пия витамини, пия Алое Вера 99% чист концентрат по вече 3 пъти на ден, защото ми помага изключително много. Никой не знае какво ми има, аз изпадам в паника, защото не знам причината и пак не мога да спя от болки вечер. В момента, в това извънредно положение и масовата истерия с корона вируса се съмнявам, че някой ще ми обърне по сериозно внимание.
Всеки коментар би ми бил от полза, за момента пия Кетонал за отболяване на прах, чайове и Алое, разбира се. Ако някой също има предположение защо рецидивира пак...
Съжалявам, че стана такъв роман, но трябваше да обясня всичко точно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: fcd6d25d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!

Разбирам те напълно. С 2 г. по-голяма съм от теб и от около година насам имам здравословни проблеми, гинекологични. Млади хора сме, знам колко е гадно да се разправяш с лекари на тези години, а и в това кризисно положение е по-сложно. Днес самата аз бях на лекар на частно, тъй че не се тревожи, има кабинети, които приемат пациенти.

Знам, че ти е дотегнало до болка, но трябва да идеш на лекар. Ако трябва смени сегашните си лекари, вземи препоръка от личния си лекар, какви изследвания да направиш и при кого.

Съветвам те да не приемаш мнение само от един специалист, защото невинаги дават точна диагноза. Мен така една лекарка ме замота 5 месеца..потърси си второ, та даже и трето мнение.

Не падай духом, ще се справиш! Стискам палци!!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3adb6fbe89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Здравей, съчувствам ти за проблемите, които имаш :(
И аз се въртя в подобни кръгове от проблеми и те разбирам.
Спецално за цистита мога да ти кажа няколко неща:
- веднъж да го хванеш, оставаш предразположена винаги
- обличай се топло, пази се от изстиване
- пий много вода и гледай да не стискаш като ти се ходи по малка нужда (тези две неща са много важни)
- пиеш ли червена боровинка? Особено след антибиотик е важно да пиеш дълго време - около 6 месеца
- на мен ми изписаха една ваксина на хапчето срещу ешерихия коли - уроваксом. Пие се по три месеца пролет и есен. Излиза скъпо, но виждам ефект. Стува си да попиташ лекуващия или личния си лекар.
Успех

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f088ab4de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Проблемът е имунитета ти, ако пушиш спри веднага. Намери добър баланс на работа и почивка. Напиши в нета психологически причини за цистит и възпаления. Виж какво казва Луиз Хей по въпроса, както и доктор Михайлов хомеопата. Има препоръка след всяко уриниране при болка какво да взимаш. Не можеш да се пребориш на физическо и психическо ниво.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2f0520e054
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Твоята история е много поучителна и трябва да бъде побликувана по учебници.
Дете на 14 също може да хване полова инфекция.
Сега на 19 търсиш отговори, които и доктор няма да ти даде.
Инфекцията е хронична и вероятно ще е съпътстваща.
Изтърван е момента за лечение 2 месема от началото на инфекция.
Таваник 2 седмици, но е мн. токсичен и вече е мн. късно.
Предразположеност, анатомични особенности, високата вече адаптивност с на бактериите и вирусите също допринасят.
Никой не е застрахован от тези тихи инфекции
Кофти на тази възраст още да се сблъскваш с такива пробеми.
Моя съвет е да пробваш още в 2,3 лаборатории да дадеш за всички възможни инфекци вкл.хламидии, трихомони пак и златист стафилокок. Все нещо трябва да излезе. Иначе билкови отвари за прочистване може и по-често.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7130f82fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Проблемите са били два. Единият е слабата ти имунна система. Другият е бившия приятел. Ако сте се чукали без презерватив, той ти е предавал бактериите обратно при всеки полов акт, дори и да си успявала да се отървеш. Едно от първите неща, които лекарите казват, е че презервативите са задържителни, как не си го чула, не знам.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e5d688268
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Така е, като почвате полов живот от детската градина.
За протокола - жена съм. Първи полов акт на 17 години. Партньори - двама краткотрайни в младостта и един за цял живот. Раждания - на 22 и 27 години. Аборти - нула. Инфекции - нула. Гъбички - веднъж след съмнителен басейн (познайте, дали влязох в басейн повече, макар че обожавам). Прашки - само за специални интимни моменти. Дънки с ниска талия и оголено пъпче - единични случаи. Топли крака и кръст, това е. А! И умна глава, все пак.
Толкоз.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3adb6fbe89
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 6: За съжаление теорията ти не е вярна. Аз съм живо доказателство.
Първият ми полов контакт беше на 19. Имала съм 4ма партнюри, последният от които сме заедно от 8 години. Нямам аборти. Прашки нося веднъж годишно. В басейни не влизам.
Но страдам от подобни рецидивиращи инфекции. И какво да сторя... на теория правя всичко правилно. Няма гаранции.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker