Синдромът "Ах, как страдам" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Синдромът "Ах, как страдам"
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1001 пъти
Нарекох го така по фраза от ТВ сериал, който майка ми гледаше навремето. Този синдром е доста популярен в наши дни: хора се регват в разни сайтове и пишат колко са самотни, как нямало подходящи за тях/сериозни/интелигентни, как се чувствали не на място и т. н. Когато ги заговориш, веднага те отсвирват. Не е нужно да сте разменили и 2 думи, директно те гонят. Често дори не отговарят. Те не си дават време да те опознаят, за да кажеш, че нещо ти е сбъркано и са го усетили. Освен ако не приемем, че са ясновидци, тези хора просто искат да се оплакват. На тях им харесва да са нещастни и твоята поява ги ужасява, защото заплашваш личния им комфорт, както и постоянната поза на "Многострадалната Геновева". Как другояче да обясним това? Дай на гладния храна и той ще я изяде! Но да дадеш на самотния човешки контакт и някой, който да го изслуша, а той да не те забележи...

Тежко и горко на истински самотните хора в наши дни, които не могат да се срещнат един с друг заради дъжда от позьори, правещи се на нещастни! Ако и вие сте такива, освободете сайтовете от присъствието си за поне година и дайте път на хората, които не искат самотата в живота си! А когато самотните намалеят, можете да седнете отново на стола си, да хвърлите страдалчески поглед в далечината и да започнете пак да повтаряте "Ах, как страдам, ах, как се мъча"!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: a086dd6db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До автора. Благодаря, че написахте тази тема.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e1ad04109d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това,че Х е свободен не означава,че ще се занимава с някой просто защото му е обърнал внимание. А и щом говорим за сайтове за запознанства, може просто да не сте негов тип чисто визуално и да не иска да ви губи времето. Нека не драматизираме излишно.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 096e2e0396
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Каква ирония само, "жертвичката" се оплаква от "жертвички".

Това, че някой е самотен не означава, че ти си нужният контакт. Аз съм бил самотен, предлагал съм на други контакт, бил съм отхвърлян. Други са били самотни, същото се е повтаряло. Има различни хора, никой не е длъжен да ти благодари или да целува земята, на която стъпваш само защото си склонил да им дадеш малко внимание. Факт от живота е.

Не всички се спогаждат - различна фаза от живота, друг хумор, друг манталитет. Тук пропагандираш, че само са те отхвърляли по най-грубия начин, само твоята версия чуваме. Ако питаме някои от хората? Да не се окаже, че си си бъркал в носа по време на разговор? Или че си мрънкал как никой не оценява твоя контакт?

Опитваш се да звучиш много различен и умен, авторчо, но реално само потвърждаваш стереотипа, на който се присмиваш. Вземи отговорност за своите действия, а не да клюкарстваш кой за какво се оплаквал. "Дайте път на нуждаещите се, врън-мрън". Никой не те е умолявал да си Робин Худ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: d87ca37f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И си прав и не си.
Да, някои хора са си такива, кралици на драмата и превръщат и най-малкото неприятност и неудобство в живота си в страшна трагедия за да получат съчувствие.
Обаче, това не означава, че самотните хора трябва да се хванат с всеки срещнат само и само да не са сами.
Попаднал си на някои в определен сайт, не се е получило и вече плюене. Защо? Приеми, че просто ти не си за нея и толкова. Това, че се е регистрирала в такъв сайт, не означава, че е длъжна да обръща внимание на всеки, който и пише. Може просто в теб или в това, което си написал нещо да не и е допаднало. Не прави проблем от това, а търси човек с който ще си допаднете взаимно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker