Защо любовта избледнява? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо любовта избледнява?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1057 пъти
Здравейте. От четири години живея с мъжа ми. Днес попаднах на едни стари писма от преди точно 3 год. и 5-6 месеца. Начинът по който си говорим, епитетите, които използваме.. всичко е различно. Лъха любов, страст, желание. Чета тези писма и ми става носталгично за начинът, по който се чувствах, еуфорията. Яд ме е, че вече не се чувствам така, че всичко е отминало. Обичам го, но тази страст отдавна отмина.. дали от сивото ежедневие, дали защото не е правилният човек.
При вас също ли е така? Любовта винаги ли избледнява? Винаги ли страстта си отива с времето? Според вас възможно ли е към някого да чувствате безпределена и безгранична страст, до края на дните ви?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 3a42ccb8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Страстта избледнява и тогава си проличава колко обич/любов е имало всъщност и колко всичко е било базирано само на физическо желание и еуфорията от новата връзка. Ако постоянно търсиш тези чувства, трудно ще имаш дълга връзка, защото е нормално нещата да улягат с времето. Има начини да събудиш някаква страст отново, основно с пробване на нови неща и ескпериментиране.
Дали е правилния човек ти ще прецениш в крайна сметка - получаваш ли това което искаш, уважение, загриженост ? Имаш ли усещане за спокойствие ? Ако отоговорът е да - тогава вероятно просто се вглъбяваш прекалено много в разни неща. Погледни картината по-отдалеч, за да прецениш по-добре.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 44cca97aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Естествено, че е възможно. За жените е по-малко възможно, защото идея си нямат от това какво е истинска любов, ама е възможно.



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b617528b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, мила.Точно такъв тип тема за разговор ми стана слабост и се опитвам на все повече хора, които ми лепят етикет "курра" да го обясня - няма как да изпитваш страст към един и същ човек до края на живота си!Страстта се превръща в обич!Ако и при теб е станало така - значи той е човекът за теб и няма място за притеснение.Духовната обич е най - важната!Аз също не изпитвам страст към моя годеник от 7 години, но го обичам истински! Уважавам го и го ценя и не бих го заменила.Но тази страст понякога ми липсва и я търся в други мъже.Което не означава,че ще го изоставя или заменя с друг.Просто флиртувам с други мъже понякога.Не с всеки втори разбира се.Зависи кой харесвам и кой ме впечатли с нещо.Студентка съм и тази годината зимния семестър беше отивах на едно упражнение при друга специалност да отработвам, че го бях изпуснала.Седнах до един от колегите там, защото само мястото до него беше свободно.Слушайки го как разговоря с другите и гледайки го как работеше по курсовата работа останах впечатлена колко е интелигентен.И толкова красив!Но той изобщо не ме и забеляза.Разпитах тези, които го познават, разбрах, че е женен и има дете.Но въпреки това не мога да си го избия от главата.В следващите дни започнахме да се засичаме, но той ме подминава.Често го виждам на двора на университета да стои сам и да пуши, но само си го гледам отдалеч и му се наслаждавам.Не ми се получава да го заговоря, опитах веднъж , не ме отрази.Затова реших да му пиша във фейсбук и да си кача провокативни снимки, най - горещите, които имам.Които знам, че ако ги види няма как да не ми пише.И аз не искам да развалям семейния му живот, не искам той да се развежда с жена си и да изоставя детето си!Не, не и не!Аз не съм такава жана, която разваля връзки и се меси в семейния живот на хората!Искам просто да ме забележи,да ми обърне внимание, да ми даде шанс да се опознаем, да излизаме, и БЕЗ да има нищо сериозно между нас да се поцелуваме ,да се позакачаме.Може и без секс да мине.Но просто да ми мине мерака да се позакачам с него, това е всичко!Просто се отдавам на страстта, която ми липсва и на мен от моя мъж, но никога няма да поискам този колега да го замени!!! Никога няма да го заобичам.Не е каквото изглежда, аз обичам годеника ми истински, нещо което рядко се среща в днешно време вече въпреки че я няма страстта , която я имаше в началото на връзката ни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4d4898dc20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Любов и страст са различни неща... Повечето жени обаче наричат страстта "любов" което не е вярно. Страстта има една цел - секс и деца. Това е "прозорец" който природата те наблъсква с хормони, за да репродуцираш вида. Ключовата дума е "прозорец". Не е нормално постояно да си в "надрусано" състояние. Жените обаче ви промиха мозъците с холивудски филми и пропаганда, че може да живеш постоянно надрусани с хормони и това е то "голямата любов". И естествено крайният резултат е хронично неудовлетворени и самотни жени... И естествено никой мъж с всичкия си няма да се задържи (поне дълго) около вас, защото е наясно, че накрая винаги ще сте неудовлетворени и той ще го отнесе. Затова - секс и бегай...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 55252d8456
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Вземи си хвани любовник и пак ще има страст и т.н.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: dc3a5c6923
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Авторке, ти имаш ли в гарадероба си някоя скъпа копринена рокля, която много обичаш? И да нямаш, ще ме разбереш. Никога не би изпрала роклята в пералнята за по-лесно, нали? Никога не би я проснала на силно слънце, нали? Переш я внимателно в студена вода на ръка, плакнеш я със скъп омекотител и я гладиш с едва затоплена ютия, права ли съм? Ако се появи петънце, носиш роклята на химическо чистене, а не я киснеш в белина, така ли е? Плакнеш я със скъп омекотител. В гардероба внимателно я окачаш на закачалка. Когато я носиш, внимаваш да не я закачиш някъде, изгориш или измачкаш. И така нататък, и така нататък...
Ами, мила, то е същото и със страстта, с онази пламенна любов, която откриваш в писмата. Така както естествената коприна иска специално внимание и непрестанно поддържане, за да блести като нова, така и интимността в една връзка трябва ежедневно да се поддържа.
След 10 години брак съпругът ми всяка сутрин преди да излезе за работа ме събужда с целувка и ми оставя на масичката до леглото чашата кафе. След 10 години брак на мен ми се разтуптява сърцето от вълнение, когато наближи часа той да се прибере. Чувството между нас не само не е намаляло, но се разгаря все повече и повече.
Смятам, че дължа това на малките жестове, които открих, че вършат много повече работа от обясненията, клетвите и скъпите подаръци. Обграждайте се, авторке, с красиви вещи у дома: изящен порцелан, стайни цветя, декоративни възглавници, картини, ароматни свещи; трябва да ви е удобно, но и естетично - това дава храна на любовта. Дори в къщи се обличайте с вкус, особено когато прекарвате само вечерта заедно. Един сандвич да му направиш, украси го с нещо - стръкче магданоз, маслинка, поднеси го с фантазия. Купи му някой мечтан от него подарък без повод. С една дума: дръж се със съпруга си като с любовник. Много банално звучи, зная, а и трябва да имаш партньор, който да се включи в тази игра и да отвръща със същото, но за мен поне тази рецепта се оказа успешна за опазването на романтиката във връзката.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3a42ccb8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №3 щом страстта в чуждото легло ти е по-важна от обичта към годеника - вземи го остави да си намери половинка която не го предава заради единия секс. Иначе страст можеш да намериш и у годеника, но избирайки лесния начин ти сама правиш себе си курва, не това кой какъв етикет ти лепи.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 46853a2cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До Братан:

Братане, принципно съм съгласна с мненията ти, но точно с това не.

И двата пола са способни да изпитат истинска и дълбока любов. Нима само жените нараняват мъжете?

Като жена признавам, че съм наранявала, не е било, защото искам, а просто се е случвало. Това е животът, дори и да имаш добри намерения може някой да пострада. И мен са ме наранявали, лъгали са ме, че ме харесват, след това са ме зарязвали.

Изказвания като твоето са лишени от отговорност, тоест не си признаваш, че и ти си бил причина за нечие страдание или за да не се получат някакви взаимоотношения.
Не вярвам, че мъж, който изневерява, но не напуска жена си, я обича истиснки. Не приемам извинения от типа "така сме устроени". Ако така сте устроени, значи не трябва да имате против жената да ви използва финансово и да ви заменя щом ви свършат парите.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e61fdd3c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абе няма кво да ни мотаеш. Знаеме, че се чудиш дали да изневериш.
Като си решила, давай. Само, да знаеш, че после трябва да си готова веднага да се разделите. Не ни разтягай тука сладки приказки.
Ебете си с друг, виждаме го.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker