Много ми липсва... ден 20 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Много ми липсва... ден 20
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2070 пъти
Ден 20...

... един конкретен човек в тези трудни времена на изолация и самота ми липсва адски много и просто... толкова много свикнах с него... да си говорим, да си готвим, да спим гушнати, да се дразним и бием като малки деца, да се докосваме... толкова много ми лисва... бих дала всичко да върна времето назад и да го убедя да остане.
И двамата сме студенти, заедно сме от 2 години, учим в София, там се запознахме, там живеем заедно. От различни градове сме, в различни точки от страната - делят ни близо 500км. и когато на 10 април обявиха "грипна ваканция" изобщо не предполагахме, че това нещо ще стане толкова сериозно, толкова глобално. Не се бяхме прибирали и не бяхме виждали родителите си от дълго време, затова решихме да се възползваме от тази "6 дни ваканция". Сега станахме затворници в собствените си домове, далеч един от друг, а най-лошото е, че дори не знаем кога ще е следващият път, когато ще се прегърнем. Липсва ми ужасно много...
Знам, че едва ли сме единствените. Знам, че това са лигавщини на фона на това, че стотици семейства идния месец ще се чудят с какво да хранят децата си. Знам, че нечий роднина е жертва на вируса. Но боли, истински боли. И да си призная, страх ме е. Страх ме е от неизвестното, от това какво ще последва. Кога отново ще можем да се радваме на слънцето без да се страхуваме за живота си, от глоби, от затвор? Колко дълго ще продължи това? Ами ако продължи твърде дълго и повече хора започнат да страдат от депресия, отколкото от вируса? Какво ще стане с бизнесите, спортните канали в телевизията, цялата икономика? Какво ще е бъдещето ни?
В България все още не е страшно, искрено се надявам да не става такова, но ако Европа цялостно не се излекува и остане в извънредно положение, то тогава това ще важи и за нашата родина, тъй като каква е гаранцията, че някой няма да донесе от някъде вирусът отново? Просто... стана много сложно и има прекалено много неизвестни, които ми пречат да заспя...
В началото беше забавно, имахме време за себе си, за семействата си, радвахме се на свободното време, редяхме пъзели, гледахме филми, четяхме книги, образовахме се... но рано или късно истината и самотата ни застигат, обгръщат ни, свалят розовите очила, губим желание да правим каквото и да било и... ами ако вирусът мутира, ами ако....

... никога повече не видим приятелите си? ...
... нещо лошо стане със семействата ни? ...
... загубим всичко, което сме градили и за което сме мечтали? ...
... ами ако... никога повече не ГО видя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: b15309c62b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Специално от тази ситуация страдат от депресия тези които не разбират значението на думата отговорност. Голяма работа че няма да се натискате 2 месеца, не е като да сте напълно отрязани.
Започни да мислиш за решения вместо само за проблеми. Така или иначе обществото ни е прекалено преокупирано с консумацията на това и онова, вместо да цени истински важните неща. И какво като умрат спортните канали за година. Догодина ще се пръкнат нови, основани от поредния "усвоил" разни фондове. Икономиката ще се възстанови, но само и единствено ако сме отговорни и дисциплинирани. Ако се поддаваме на страх и паника, нещата ще стават само по-зле.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ef488ff38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Я се стегни, сякаш света свършва. Защо така представят нещата. Само ще ти кажа, че в много по-засегнати държави такава мерки няма. В Германия Фрайбург е затворен, но няма проверки на входа и изхода. Хората трябва да докажат причина, че пътуват ако ги проверят някъде. Причина е също, че живееш другаде и се прибирате. Малко мерките са изкривени в България. Мисли позитивно. Като се видите още повече ще се обичате.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e16be9203a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ама чакай сега. Когато свърши въпросната грипна ваканция, повече от седмица след това нямаше забрани за излизания, пътувания и прочие. Така че сте имали предостатъчно време да си отидете в София.

Raspberry

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5b1cf3a8cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо толкова драматизираш, бе момиче? Ама да ти имаме проблема. Колко хора изгубиха работата си и сега се чудят как ще хранят семействата, а ти си тръгнала тука да мрънкаш за глупости. Всяко нещо си има край, бъдете малко търпеливи бе, мамка му. Всичко това се прави за да няма по-голяма зараза и пак има вечно недоволни. Всички чакаме момента всичко да отмине и да се видим с приятели, близки отново. Сега е чудесна възможност да прекараш малко време със семейството си, не го приемай като наказание. Гаджето няма да избяга. Стегни се малко!
Ж20

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 43fe0aa88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Циркове

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 43fe0aa88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Много смешна история хаха, благодаря че ме разсмя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 30941c2af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, много добре те разбирам, но ще ти разкажа частично моята история, за да се успокоиш. Аз също имам момче, което харесвам, по поведението му усещам, че и той има интерес, но истината е, че не успяхме да се сближим. А той тази година завършва. Нямаме се в социалните мрежи, не ми приема. Дали нарочно не ми приема или не е видял, не знам. Но университета беше на практика единственото място, където можеше да установим контакт. По принцип щеше да завърши края на май, повтарях си, че има време, откъде да предполагам, че всъщност няма. Според мен на всяка цена ще удължат годината, поне до юли, само това ме успокоява иначе аз сериозно мислех да си прережа вените от мъка. Ако комуникирахме дори само по социалните мрежи, можех да изтърпя и 10 години карантина, но знаейки, че когато и за излезем навън отново, ще го прегърна. А сега? Хубаво, ще ни пуснат все някога. Карантината не вярвам на продължава след началото на май. Но и да ни пуснат, като го видя все ще е същото - той в единия край на помещението, аз в другия и ще се зяпаме. Дали май, дали юли, той ще завърши и после няма къде да го диря. Чудо трябва да стане, за да установим какъвто и да е контакт. Така че, нека поне това те крепи. Сто процента продължавате да поддържате комуникация по някакъв начин (телефон, интернет). За останалото трябва малко повечко търпение просто. Затова сега нека всички спазваме мерките, нека си останем вкъщи, както и да отправим същия апел към близките ни, за да си върнем свободата възможно най-бързо. Мерките стават все по-строги, защото въпреки всичко, някои хора все не вярват и си мислят, че заобикаляйки системата са големи тарикати, а всъщност прецакват и себе си и всички други. Търпение, мили хора, и това ще отмине!!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0a4fda3c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   баба ванга го е казала ама го пазят в тайна и го пише само и единствено в старите книги за нея... 2020г ще умираме бавно а 2021г ще е краят на света!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: aea37b072b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Я се успокой. Струва ми се, че толкова се кахъриш основно заради Него. Повярвай ми, ако нямаше реално гадже, което с нетърпение да чакаш да прегърнеш, щеше да приемаш нещата по-спокойно. Първо и второ - няма никакъв смисъл да се тревожиш за неща, които не зависят от теб. Тъй че, продължавай да си гледаш филмите и chill...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2e15d4904d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мдаа, доста неизвестни има от тук нататък..! Да си призная честно и аз самият взех да губя търпение и да се изнервям все повече и повече от цялата ситуация! Но да се надяваме, че след лошото ще последва доброто и в най-скоро време ще се върнем към нормалното си ежедневие!

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 404d562bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Такаааа, а сега си представете, че сте съвсем самотни (БЕЗ семейство) и сте не на 18, а на 80!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d4e4853fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До коментар №8 , ще може ли доказателство за това предсказание ? :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3db43198ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 1 е прав нищо няма да стане като не се натискате 2 месеца. Има много по-сериозни последствия от Коронавируса. Ако не беше във връзка, сега щеше да мислиш по-трезво.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f5bc024bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   8, даа, ако беше казала баба ти Ванга и ще да се сбъдва, щяха ли в момента управниците да си губят времето с карантини или щяха да са на някой самотен остров с техни избрани човеци???

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 04cd4da757
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Търпение и пак търпение.
Понякога хората са разделени от обстоятелства, които са в пъти по-големи от тях самите. Рисковете на живота, това е. Нормално е да си липсвате, в крайна сметка доскоро сте живели заедно, а днес ви делят километри, които няма как да пропътувате. Случващото се в момента е пауза, а не край. Все някога извънредното положение ще свърши, ще се измисли лек, заболели няма да има.
В коментарите са те нападнали леко, но истината е, че всеки един от нас изпитва липса в момента. Има хора, които ми липсват и нямам търпение да ги видя и прегърна. Изнервени сме, понякога се страхуваме, понякога сме самотни, притесняваме се за доходите си. Досега не ни се е случвало нещо подобно, нормално е да не ни е лесно. Говори с приятеля си по-често, споделяйте чувствата си и всичко между вас ще бъде наред. След цялото това липсване ще оцените по-добре всяка една секунда, в която сте заедно и надали скоро ще забравите раздялата си. Няма цял живот да сме затворени вкъщи. Междувременно се опитвай да оцениш това, че нямаш кредити за изплащане и сериозни финансови проблеми, че ти и близките ти сте живи и здрави. Ако се концентрираш върху лошото, няма да издържиш дълго.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 37f1e08afc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Коментарите, които пишете са доста нелепи - какво стана с правило номер 4 - Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие?
Вие все едно никога не сте били млади, влюбени и никога никой не ви е липсвал, така ли? Каква е тази злоба? Не можахте ли да напишете "Спокойно мацка, това са бели ядове, всичко ще се оправи и един ден ще се смееш на себе си", ми пишете "Смешна си"? Защо сте такива злобари?
Масово сте забравили да обичате и да сте хора, ма-со-во!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 412f78e891
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Нищо не помага това мислене в далечен план. Мисли винаги седмица-две напред, а не месеци. С риск да повторя предните коментари- има хиляди по-важни неща от гаджета и любовта, особено сега. Аз сега повече се притеснявам за мен, близките ми, какво ще стане с работата ми, с техните работи- това е важното в случая. Това ме вълнува повече отколкото някакъв си там. Той няма да избяга.
Важни са здравето и ако работиш, да си запазиш работата. Да не си от хилядите, които сега останаха без работа.
Мъже винаги ще има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker