Какво бихте избрали? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво бихте избрали?
преди: 4 години, 11 дни, прочетена 1385 пъти
Ако хипотетично сега бяхте на 20 години и имахте сериозна връзка от 2г. и общежитие в град, далечен от родния ви, къде бихте предпочели да изкарате карантината - вкъщи със семейството, но далеч от приятелката, или в общежитието с нея, но далеч от семейството? Двете едновременно няма как.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 дни
hash: a27b09a808
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако можеше да създадеш семейство и да бъдеш главата на това семейство или, ако можеше да се върнеш при мама и тати да та гледат. Какво ще избереш?

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 207d19bfea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С гаджето - шансът да я заразя и да си отиде от този свят е по-малък, защото е млада. Освен това ще се чувствам по-силен от това, че съм изкарал този тежък период без мама и тате. А и с родителите можем да се изпокараме по-лесно, защото стоя на компа и си лягам късно, а с нея можем да си гледаме филми и да правим каквото искаме. Особено ако ги няма съквартирантите - следиш ли ми мисълта? В най-лошият случай ще се окаже, че не сте един за друг, но пък ще имате уникален спомен от преживяването и ще ви промени това изпитание.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 7fedfc667e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката: благодаря за коментарите. Според мен също щеше да е по-удачно да сме си двамата, но той ми излезе с оправданието, че трябва да пазарува на баба си и дядо си, за да не се налага да излизат и да се редят по опашки - така има по-голям шанс да се заразят пред това той да им занесе каквото е нужно и да го остави на двора. Не е като да няма кой да им пазарува, но това е друга тема... В крайна сметка се примирих, че евентуално ще се видим след 13 май, или всъщност когато решат да вдигнат извънредното положение - може и след много месеци да е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 6f5638180e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А как щяхте да се издържате в това общежитие? Човекът мисли за близките си, което е похвално и напълно нормално. И аз бих избрала семейството на този етап и период.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 6f5638180e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Човекът е избрал да помага на близките си, а не да се натиска с гаджето цял месец. Съвсем нормален и човешки избор

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 дни
hash: ef0b1cf146
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   С гаджето - шансът да я заразя и да си отиде от този свят е по-малък, защото е млада.

Грешно сте разбрали драги.
И млади мрат ако не знаеш. Гаранции няма за никой.
Тука сте се събрали някакви хлапаци дето не си дават сметка за реалното положение, което никой не знае как ще свърши.
Най-удачно ще е да се приберете по къщята за да има кой да мисли вместо вас, че като гледам не го умеете това.
Ако хипотетично се подмладя с 15г. ще се информирам повече преди да пиша глупости.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: 207d19bfea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6, добре разбирам какво казваш и съм съгласен, че опасност има за всички. Обаче смятам, че е тъпо да се прибера в родния град, където живеем сто човека на 30 кв.м. и да заразя баба ми или леля ми, които са с хипертония. Така или иначе, момичето по-горе каза, че има кой да се грижи за близките на приятеля й. На 20 г. съвсем не сме деца, нашите са се оженили на подобна възраст. Ти представяш ли си да бяха се прибрали при мама и татко и да не се виждат месеци, тъкмо женени и с малко дете. Да, сега е по-различно, но трябва ли да сме като малки послушни деца до 35?

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 3d02ed75bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Хайде номер 5 гледай си бабата и дядото, те гаджетата не са за теб.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 6f5638180e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, време за гаджета има. Момчето е направило по-добър избор от гаджето,което иска само да се гушкат в някакво общежитие. Представете си, че нещо с близките му се случи,а той седи до полата и, за да не и избяга? Мислите ли, че ще си прости и ,че ще прости на нея?
На 27 съм, не съм на 15-20,че да кажа ,че предпочитам гаджето пред всичко. С приятелят ми сега се виждаме когато можем. Но когато има нужда помогне на роднините си, не се сърдя,тъпо е.
Хората трябва да имат и други приоритети освен любовта. Мен ме трогва,че приятелят ми също помага на техните, въпреки че има кой да им помага. Това е отговорност и сериозност. Би ме отвратило,ако ми беше казал да си хванем багажа и да се покрием в друг град.
Авторке, приеми, че приятелят ти е отговорен човек и това само може да те радва.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 дни
hash: 6f5638180e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   9, не стана ясно авторката работи ли, или това момче дали работи. Като студентка съм била на общежитие, и ако не работиш, те издържат родителите. Тук не стана ясно дали те са съгласни да финансират подобна екскурзия. Ами ако в момента са съкратени? Безотговорно е да караш родителите си да плащат разноските ти в друг град, само и само да си с някого.
Пораснете малко, не мислете само за гаджета. Време за това винаги има.
Номер 6 написа най-адекватния коментар по темата. Другите летят в романтични мечти и са сигурно под 18.
Жена на 27, номер 5

 
  ...

...
преди: 4 години, 22 часа
hash: 207d19bfea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ама хора, той по-скоро си е хванал багажа от Студентски и както е бил сред куп млади хора, се е прибрал. Това е тъпо и безотговорно. Освен това с какво може да им помогне - да ги интубира ли. Тя не е съобщила приятелят й да е лекар. Всеки може да напазарува за роднините, но защо ми се струва, че причината за прибирането е по-скоро удобството "мама носи, татко меси"...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6f5638180e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12, a защо смяташ, че за всички хора смисъл на живота им е да са с гаджето? И че това извънредно положение е един вид меден месец, сюжет за романтичен филм в стил Как мама и тати пребориха вируса? ! Че е едва ли не вид ваканция?
Достатъчно е да ги проверява от време на време, да им пазарува, ако няма кой. Да е внук като всички други. Пък и може чисто финансово момчето да е решило да не натоварва родителите си, ако не работи в града, които учи. Или ако не работи изобщо. Девойката изобщо не написа как щяха да се издържат през това време. За нея от значение е да си гукат и това е. Това, че някой е на 18-20 не значи, че е напълно готов за живота и може с всичко да се справя. Като порасне с още 10 годинки, ще си промени мисленето, и ще се научи реално да преценя ситуацията.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7fedfc667e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката: Прави сте - той лични доходи няма и този наш самостоятелен живот щеше да се отрази много зле на техните, особено след като съкратиха и майка му. Но проблема по-скоро е в това, че той самият не желае да вземе в ръце живота си и да порасне. Няма никаква представа защо учи това, което учи, няма никакви планове в професионално отношение - може би е нормално на 21 години да не знаеш какво искаш, но не е и нормално да разчиташ само на вашите, поне според мен.
Аз лично миналата година си налегнах парцалите и 8 месеца работих нещо, което изобщо не ми харесваше, но взимах по 1000лв на месец, от които спестявах между 400-600 и в момента с тях си плащам за отделни курсове извън университета, защото искам по-хубав работа, работа, която няма да чувствам като такава. Ако се стисна още малко, мога не само да си платя цялото обучение, но и да живея 3-4 месеца с тези пари. Той в същото време какво правеше? Гледаше футбол и залагаше на футболни мачове парите, които си беше събрал по празници, от бала и когато техните му пращаха. И ги загуби всичките! Говорим за сума от над 1000лв...
С тези 1000 лв. можеше пре-спокойно да живее 2-3 месеца, или да ги даде за личностното си развитие, или за баба си и дядо си, които толкова много обича, но не - отидоха на вятъра. Така че оправданието "стоя си вкъщи, за да помагам" е просто несериозно от неговата уста. С какво помага? Пазарува на баба си и дядо си с парите на баща си и се излежава по цял ден, докато баща му се чуди как да изхранва и него, и малкият му брат, и майка му, и родителите си.
А сега вече си има и ново хоби, след като няма футбол - онлайн казино. Значи има пари да играе с приятелите си, уж по 10-20лв на седмица, но това е за пред мен - не съм глупава, знам, че са повече, но няма 100лв. за да дойде при мен и да си потърси работа, чрез която не само ще улесни баща си с -1 гърло, но и с която може да праща някакви пари на бабата и дядото. Всичко е оправдания! И скоро май няма да си имам "гадже с което да се гушкаме в общежитието", защото няма още дълго да му търпя детските истории. :)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6f5638180e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, трябваше да напишеш всичко това преди , за да стане по-ясно на коментиращите въпроса с финансите и като цяло. Романтиката е едно, но за да се живее в друг град се искат пари. Добре, е че ти имаш доходи, но другия в момента няма , и да се прибере вкъщи е по-добрият вариант от финансова гледна точка. Била съм студентка и знам какво е да си правиш сметка за наема, храна и разходи от личен характер.
Явно момчето си има проблеми с хазарта , за които ти не можеш да помогнеш, само той може. Само той може да се стегне и да направи нещо. На 20-21 сте , нормално е донякъде да гледате по-свободно и неангажиращо на живота. Нормално е да си мислите, че живота е песен. И аз съм била така на тия години, но и това се израства и на човек му идва акъл. Може да учиш едно, а след време да работиш нещо съвсем друго,или да разбереш как си се прекарал с образованието .
Явно с момчето имате много по-големи проблеми от това, че няма месец да сте заедно в една стая. Стаите в общежитията са малки и щяхте да се изпокарате. Не си споменала град, но работа се търси трудно, особено сега ще стане ад. Но все за човек без опит ще се намери рано или късно място. Но трябва той да се сети.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 207d19bfea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До Авторката - Е, щом е такъв, проблемът ти е по-сериозен от това, че не иска да сте заедно по време на извънредното положение. Според мен това, че е на 20 години не му е оправдание да не работи, аз съм на 22 и работя от 18-годишен.

Залаганията са много упорит и кофти навик. Имам такива приятели, непрекъснато искат заеми, лъжат, карат ме да лъжа техните, с които се познаваме, понякога не ми връщат парите. Изобщо са готови да загубят приятели, гадже, роднини заради залаганията. Майката на един такъв приятел редовно ми пише във фейсбук да ме моли да му говоря да спре... Обаче това е като наркотик, няма да спре. Изобщо не звучи добре твоят приятел.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker