Бийте ли се преместили да живеете в родния му град? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бийте ли се преместили да живеете в родния му град?
преди: 4 години, 8 дни, прочетена 1041 пъти
Здравейте! Искам да се консултирам с Вас, скъпи хора, защото приятелите ми не знаят какъв съвет да ми дадат... и много ще се радвам ако някой, който е попадал в такава ситуация, остави коментар.

Ситуацията е следната: имам връзка от 5 години и всичко в нея е добре, разбираме се. С него се запознахме, когато бяхме студенти в първи курс и от тогава сме заедно. Живяхме на общежитие 2 години, а след което се изнесохме заедно на квартира, където живеем и до днес. Вече завършихме, работим и двамата, имаме горе-долу добри доходи, особено аз много си харесвам работата... на 25г. сме и двамата.

Всичко супер, но той напоследък все по-често започва да повдига темата, че не му се живее в София и ще е много хубаво да се преместим в Бургас - родният му град. Аз по принцип много харесвам Бургас като град - голям и хубав център, плаж, море, някак ми действа много успокояващо, когато ходим там на гости на техните, но... не мисля, че мога да живея там, поради простата причина, че не познавам никого освен него, роднините и приятелите му, които са си мъжка компания. Работата ми позволява да работя дистанционно, така че нея мога да я запазя, но по този начин съвсем няма да мода да завържа нови приятелства. И съответно си представям следната гледка - аз си седя вкъщи по цял ден, работейки, без реална комуникация с живи същества - нещо като постоянна коронавирус - карантина, а той се забавлява с приятелите от детството, радва се на роднини и се връща към живота си преди... София... с тази разлика, че ще работи. В същото време моите роднини и приятели ще бъдат на 500км от мен и както се казва, няма да има с кого едно кафе да изпия. Аз съм комуникативна личност, такъв тип живот би ми се отразил доста зле психически, а не знам дали бих могла да си намеря подходяща работа с моята професия там... и дали и да си намеря, колегите биха ми допаднали и бих могла да излизам с тях. Все пак не сме тийнейджъри вече.

В същото време ако си останем в София ще бъде еднакво и за двама ни - роднините и на двамата ще бъдат далече, приятелите от детството също, остават единствено приятелите от университета и настоящите колеги, но все пак и двамата имаме какво да правим било то заедно или по отделно в свободното си време. А за мен е изключително важно човек да може да "диша" и да има живот и извън връзката си.

Наистина не знам какво да правя... обичам да излизам, обичам да се забавлявам, обичам да се виждам с приятели, обичам морето, обичам го и него... но наистина не виждам как да стане и двамата да сме доволни и щастливи... а не искам да се разделяме. Ние дори не сме се карали през тези 5 години...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 дни
hash: 0c7e87c4ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не бих. А защо не в твоя роден град? Не е честно така. Ти първо себе си трябва да гледаш, отишла си в София за перспектива, а не за връзка всичко да погубиш.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: b0c1dffbbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъж съм и бих се преместил само и единствено при доста наложителни обстоятелства. Не звучи като да е така при теб. Скимнало му на твоя приятел Бургас и хайде. Не пишеш каква е реакцията му към твоите доводи, но ако не си му ги изложила е време да го направиш. Ако пък ги игнорира и омаловажава - това е показателно за отношението му към теб като цяло. Файда че не сте се карали 5 години, ако е с теб просто защото му е удобно.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 5c16fb0564
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не ни каза какви са аргументите му да иска да се връща в Бургас - до роднините ли иска да е близо или до приятелите? Аз съм от Бургас и мога да ти кажа, че нивото на хората там е много ниско, сравнено с това в София - масово живеят при мама и тате, не работят, по цял ден пушат цигари и висят по кафетата. постоянно търсят някаква схема. Като човек, който е живял много години в София, ми е странно мисленето да не ти се промени грам за седем години и да искаш да се връщаш към това. Ако си мисли, че ще виси с приятелчета по кафетата, а ти вкъщи...
Ако има някакъв натиск от родителите му, това е дори по-лошо. Щастливото семейство е далеч от приятели и роднини. Ако те го коткат да се “прибира”, бъди сигурна, след като се преместите ще ти стъжнят живота - че ще ви се месят, ще идват неканени по всяко време, ще дават неискани съвети. Забележи какви са отношенията с родителите му.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: ec39c763d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз бих се преместила. Бургас е страхотен град. Ако го обичаш достатъчно и си щастлива с него, разстоянията с другите не са проблем. Така или иначе, ако сте в София, пак сте далеч от роднините си. А студентските години са хубаво нещо, но свършват. После всеки поема по свой път. Някои от приятелства та оцеляват, други-не. Но се създават нови. Животът продължава и се развива. Не си губиш и работата. Това е плюс.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 34f0345ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да, но замисли се за друго: В Бургас никой не е казал, че няма да си намериш приятели. Не мисли, че там няма да създадеш живот. Моят съвет е да отидеш. Ако не се получи, му предложи да предприемете нещо. Но виж, море, любов и нещо ново. На 25 си. Животът тепърва започва. Вместо да стоиш вече няколко години в един град, защо не видиш какво е да си другаде? Трябва да опиташ от живота. Аз си го представям така: София е зоната ти на комфорт. Приятели, колеги, работа, всичко. Бургас е новото, извън тази зона на комфорт. Защо не стъпиш отвъд "оградата" и не видиш какво е? Също, твърдиш, че си социална личност. Ето, това ще те изтласка напред. Ще се запознаеш с нови хора, ще разбереш кои са ти истински приятели от София, като заминеш. Общо взето, аз бих заминала. Съветвам те да го направиш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 3f68bf6e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ще бъда честна с теб. Разбирам те, но разбирам и приятеля ти. Бях студентка в София, но никога не се влюбих в града.
На този етап от живота си, ако съм във връзка с правилния човек, бих се преместила навсякъде с него, стига това да не е София, защото там вече знам, че не ми е готино да живея.

Разбирам страховете ти. Местила съм се, не съм живяла само на едно място. И аз като теб се притеснявах, че ще вися по цял ден вкъщи. Обаче при всяко мое ново начало в нов град, все повече се убеждавах, че човек сам задава ритъма на живота си. Където и да се озовеш, ти винаги можеш да намериш приятели, винаги можеш да излизаш и винаги можеш да си уверена, че няма да киснеш по цял ден вкъщи. Защото това киснене вкъщи зависи само и единствено от теб. Навсякъде може да започнеш курс, например, където да се запознаеш с хора със сходни на твоите интереси.
Поговори с твоя приятел и му сподели всичко, което си написала тук. Попитай го дали е опция да се преместите на неутрална територия, например. Попитай го дали ще тръгне с теб, ако се окаже, че Бургас просто не е твоето място. Има въпроси, които не си задала тук, но отговорите ще ти подскажат какво да правиш. Работата ти позволява да опиташ да живееш там. Осигурена си, ако не ти хареса, просто си събираш багажа и заминаваш. Ти си човек, не си дърво, никъде не си вързана да стоиш. Винаги, когато поемам големи рискове си задавам въпроса дали в случай, че нещата не потръгнат, ще имам опция да възстановя живота си. Може това заминаване да е ужасно, но може и да е чудесно.
Знаеш ли как наистина стоят нещата? Приятелят ти е разбрал, че не се чувства добре в столицата, а ти се притесняваш, че няма да се чувстваш добре в Бургас. Той сега не е добре, а ти не знаеш как ще бъдеш там. Колко време мислиш, че ще издържи той, преди да реши, че задължително трябва да се премести, ако ще и да е сам? Постави се на негово място и го помоли той да се постави на твое също. Сигурна съм, че ще намерите решение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: 812d2bba94
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Че от какъв зор ще ходиш да живееш в неговия град като не искаш?? Той защо не иде да живее в твоя? Егоист. Че и компромисния вариант София не му харесва. Кажи му директно, че няма да живееш в Бургас, ако не може да прави компромиси, за в бъдеще ще е още по-зле. Аз като го направих този компромис, след няколко години малоумника реши, че иска да спи с други мъже и жени, а детето трябвало да го дадем на майка му за отглеждане, щели да лъжат как не го гледам в съда, за да ми го вземат, ако не се съглася. Това си е съвсем реален случай и за жалост започна историята по начина, по който и твоята. Не си струвя риска вече в днешно време да имаш доверие на мъж,който от сега се вижда, че дърпа чергата само към себе си и не е способен на компромиси. Почакай да се почувства силен и в свой води, а ти сама и зависима от него там и да видиш как ще започне с простотиите. Не си струва.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: bf7a698808
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Защо просто не си кажеш, че като всеки провинциалист изпитваш панически ужас, че няма да си в София?

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 70780606ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   С мъжа, когото обичам, бих отишла навсякъде, особено край морето. Или пък в балканските градчета, например Трявна. А най ми харесва къща до някой фар или неголям остров (само мечта за сега).
Не обичам София, също и Пловдив.
Интересни хора има навсякъде, винаги можеш да намериш приятели, щом си общителна. И защо в Бургас приятелят ти ще излиза да се забавлява сам, а не с теб? Сега така ли прави? Или ти няма да искаш?
Нищо не пречи да опиташ как е на ново място, особено, ако много държиш на него. Ако обаче не искаш/не можеш да пренебрегнеш собственото си удобство, остани си в София и се разделете като културни хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: cace08e628
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако си комуникативна личност, няма да ти е проблем да завържеш нови приятелства и в Бургас. Градът е голям и с изгледи за развитие. Дистанционната работа няма да е проблем - запиши се на спорт/клуб по интереси/чужд език и т.н.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 дни
hash: cace08e628
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 7: много крайно реагираш. Бургас е красив град и е по-евтин в сравнение с Варна. Това, че приятелят ти те е заразял, е тъжно. Но не обвинявай всички мъже, които искат да се върнат в родния град или просто да живеят извън столицата. Нормално е.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 00c78d509e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Леле, леле, да ти имам дертовете. Намери си нови приятели! Хората заминаха по чужбините - Нова Зеландия, Тасмания и Таджикистан, ти се оплакваш от Бургас?!? Не завиждай на приятеля си, че си има приятели и в Бургас, щом ще имате работа, жилище и ще живеете добре. А е нормално мъжът да живее по-близо до родителите си. Той и на 60 ще си остане на мама синчето. Векове наред е било така и не виждам нещо лошо, ако не се промени.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: 2de3d2cea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   1. Ако наистина го обичаш, ще искаш да бъде щастлив. Щом за него е важно, направи го! Тук егото не играе роля - "що пък да му угаждам на него, ако няма да ми стане по-добре на мен". Играе ли, значи не сте влюбени, а просто се търпите един друг, което е до време.

И ако той наистина иска да се прибере в Бургас, вероятно ще го направи - с или без теб. На негово място аз бих - особено ако ми се струва, че щастието ми те дразни вместо да е обратното. Не си заслужава да се жертваш заради някого, който не може да се зарадва заради теб. Казвам го като човек, който наскоро загуби майка си - ако беше жива и можех да прекарам дори още една минута с нея, нямаше да ми пука кой е против. Зарязвах всичко и всички, ако това е цената, за да бъда с нея. Който ме обича, ще бъде до мен. За останалите няма нужда да ме е грижа. Сигурно сте свестни хора, но щом не можете да се зарадвате заради другите, вероятно те не са истинска част от живота ви, а само гости, обитаващи временно стаята за гости.

2. Щом си комуникативна, ще се запознаеш с много хора и ще си намериш приятели. Е, няма да бъдеш при родителите си и в родното си място, но досега си успяла без тях, така че не виждам разлика! Ако не се преместите, ти пак няма да си при роднините си - разликата е само, че и той ще страда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker