Лъжата „Тиндър“ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Лъжата „Тиндър“
преди: 4 години, 7 дни, прочетена 6046 пъти
Здравейте, драги ми споделящи! :)

Днес бих искала да напиша какво мисля за модерното приложение, наречено Тиндър, да опиша и опита си, свързан с него. Бих се радвала в коментарите да получа и вашите мнения, преживявания и каквото още друго се сетите, свързани с апликацията.

Жена на 20 години съм, обикновено в Тиндър настройката ми е да бъдат показвани мъже във възрастовата граница между 19 и 24 години. Не съм особено опитна във връзките и не го крия, колкото и да ме е срам понякога от това. Девствена съм (този факт естествено не го споменавам в никоя онлайн кореспонденция по ред причини — главната е, че в чата все още не сме се опознали, нужни са и срещи на живо, за да се разбере какво се случва, на кого какви са му намеренията и т.н.). Не търся неангажиращи забежки, а реална и сериозна връзка.

Опитвам се да открия бъдещия си приятел в Тиндър от 18-годишна (за първи път се регистрирах през май 2018г. там). Оттогава ту съм в пределите на приложението, ту се разочаровам и си изтривам профила. За тези близо 2 години съм излизала на среща с 8 момчета; с един от тях миналата година по това време бях започнала връзка, която доста бързо приключи; бих желала да разкажа за какво става дума, за да се пазите също, пък и да си сваля „товара“ от плещите.

Писала съм си с всякакви момчета в Тиндър, с малцина е могло да се води адекватен разговор, в който основните средства на комуникация да не са разните емотикони или така зашеметяващите разума: „Аха.“, „Мхм.“, „Кп?“ и прочее. Винаги съм се старала да задавам въпроси, да съм активна, но в едни 70-80% от случаите или получавам отговор с една дума, или ми се отговаря ден-два по-късно по съвсем идентичен начин. Друг процент са тези, които веднага си казват спокойно, че търсят единствено с*кс, при което биват премахнати от мен по основателни лични причини, които посочих по-рано. И... остават около 5% (образно казано), с които намираме обща приказка, притежават обща култура, грамотни са и впечатляват с ниво на общуване над средното. Какво обаче се оказва по-нататък според личния ми опит, ще разкажа в следващия абзац.

Срещите на живо изведнъж буквално изпращат в нокаут всякакви надежди, че човекът е културен, добронамерен и би могло да се развие някаква по-човешка и емоционална връзка с него, която да постави и началото на едни сериозни междуполови взаимоотношения. На живо се оказва според разговора, че едни 40-50% от написаните съобщения от даденото лице, не отговарят никак на истината — последният случай с един младеж ще го дам за пример понеже ми е близък споменът още. Съответният онлайн твърдеше, че е артистична натура, занимава се с актьорско майсторство и посещава частните уроци на сравнително известен български актьор. Беше описал съвсем подробно колко е добър в това, с което се занимава, как в НАТФИЗ не са го приели на косъм — уж бил скъсан в последния 3-ти кръг. Реално обаче какво се оказа — заложбите му са почти миниатюрни, на уроци ходи от дъжд на вятър покрай мързела си, артистично се „напива на кирка“ по домашни купони, лъха на безотговорност и очевидно или е с изкривена представа за себе си, или е патологичен лъжец, а може би и двете. Бил е скъсан още в първия кръг, но вероятно желаеше да се изяви пред мен по някакъв начин, но не успя, защото добре помня какво ми е било предварително разказано. Имаше и още други малки и дребни лъжи, които ще спестя. Идеята ми е, че в Тиндър всеки е това, което по-скоро желае да бъде. Малко са хората наясно със себе си и с онова, което представляват.

Тъй като по-рано обещах, ще разкажа за връзката си, която се зароди покрай Тиндър. Естествено първоначално момчето изглеждаше много добро и адекватно — начетено, умно, отговорно. Пълен отличник в университета; уж със сериозни намерения спрямо мен. Излизахме на няколко срещи, харесахме се и решихме да опитаме заедно. Първоначално всичко вървеше нормално (първите 2 седмици), но след това настъпи коренна промяна — изведнъж той започна да изразява недоволство към моя професионален ориентир и избор на висше учебно заведение; понесох много присмех и подигравки, че съм избрала частен университет. После по думите му станах „официално провалена“ (заради решението си), както и „на ниско интелектуално ниво“. Игнорирах всичко това, смятайки, че се случва в отношенията между хората понякога, но по-добре не се развиха нещата, а по-скоро се влошиха още повече. Неоснователно ме наричаше дебил, бавноразвиваща се, накрая точно преди да се разделим изръси, че съм поредната к*рва, която единствено се преструва. Превърнах се в ходещ банкомат за него, често се е случвало да му заплащам дюнери, шоколади, кафета, книги и т.н. Принуждаваше ме да му нося чантите, раниците, торбите с покупки. Злепоставяше ме пред неговите приятели и имаше склонността да се подиграва на всеки, независимо познат или непознат, а после се оплакваше пред мен, че няма приятели и се чувства самотен, без обаче да осъзнава, че реално сам отблъсква всички. С няколко думи — оказа се доста комплексиран, жесток. Единственото положително у него беше, че е упорит и много ученолюбив, но използваше дори това, за да наглее и нахалства. След около месец и половина, в който аз се бях сринала емоционално заради неговите коментари и поведение, приключих връзката. Лошото е, че даже много изтърпях, тъй като смятах, че е уж „нормално“; радвам се, че бяха приятелите и родителите ми (накрая), които да говорят с мен, за да ми положат основите на осъзнаването, че това не е никак в нормите. Докато моите близки приятелки получаваха мъжко и адекватно поведение, рози, изненади, благи думи и комплименти, аз получавах единствено обиди и тормоз.

Написах всичко това и с друга цел... да предупредя всички, че в Интернет лъжите са големи, свалянето на звезди също е заучена стратегия. Пазете се и не приемайте манипулативния подход на някого, както и нечии комплекси. Лесно е да се подхлъзнеш в наивността си, но последиците понякога могат да бъдат изключително неприятни!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 4 години, 7 дни
hash: 5fa3238ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И защо тогава искаш да намериш бъдещия си приятел там? По-добре запиши някой курс или спорт.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 9a6b8ad8be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъжете и жените в България се мразят, така беше заложено, заради лошата покупателна способност. А ти на 20 не знаеш дали те сърби или друго. Тиндър е за секс за 1 нощ , затова се ползва в цял свят, не за любовта на живота ти. Обаче ти няма как да разбереш , трябва да отидеш навън :)))

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 909f039196
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Тондур е приложение за бърз секс и ако евентуално се харесате, може да се вземете.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 38cc03ebfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вижте какво, виновни сте си сами, че не може да прецените един човек по снимките. Търсиш задник и попадаш на задник, това е. За тиндър си напълно права, това е само за пари и балъци. Лузърите програмистчета си взимат пари от тия глупости тиндъри и нз си кви.. Запознанствата стават на живо, не онлайн. Това е положението. И всеки мъж, който твърди, че излизал с няколко от тиндър е лъжец. Там и с една не може да излезеш, защото има стереотип. Ако си грозен ще те подминават, ако си хубав ПАК ще те подминават, това е.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 4bbfbfb84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Вдигни левъла в настройките, търси от 26-30 г, днешните пиклювци като ги гледам оле мале, то не че е гаранция за успешна връзка, но поне има шанс да се е вразомил с времето и да търси нещо по сериозно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 дни
hash: f9d21808bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 1, опитах с курсове по език, когато се подготвях за сертификатни изпити, ходих и до скоро на тренировки по тенис. Не е като да съм стояла нонстоп в Тиндър, стоя по 2-3 дни онлайн там, след това си изтривам профила (разочарована) и след 2-3 месеца пак се повтаря същата история.

Тези, с които съм се запознавала на живо, или са вече обвързани, или са напълно незаинтересовани. Но не знам. Може и в мен да е проблемът; не се смятам за изключителна красавица, вероятно не съм първа хубост, обикновено момиче, но поне считам, че притежавам сравнително добър характер.

Просто човек дерзае, дерзае, опитва се, но... като не става, не става. Явно не съм нито достатъчно привлекателна, нито впечатляваща с нещо повече.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 5fa3238ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Живей си живота, пък когато ти е писано ще срещнеш своя човек. Може би просто си се фокусирала прекалено много върху идеята да си намериш партньор и затова не се получава.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 282761a5af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Толкова ли нямаш познати. компания, колеги, та трябва да си търсиш приятел в приложенията? Чудно ми е и друго, как интелигентни момичета са дотам заблудени да оставят всякакви простаци да ги правят на слугини и да ги обиждат?

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 3d6d3b64a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Мило момиче , не говори така за себе си. Всяка жена е красива . Изключения има във всяко правило. Моята братовчедка се омъжи от тиндър , докато мои приятелки имаха същия неуспех като теб . Не се отчайвай от сега и за малко поспри да мислиш за тези неща , развивай се , гради самочувствие и не позволявай да те мачкат. Ако си уверена в себе си , винаги ще привлечеш внимание.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: fab8eb9f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нека напиша и аз моето мнение по цялата тема. Тъй като приложението поставя основите на отношенията върху изцяло повърхностното първично ниво, то това е важното в случая. Аз лично съм излизал с доста момичета от това приложение, имало е и добри и лоши попадения. Случвало се е да излезем, да не се харесаме, да си лафим като приятели и всеки по своя път. Над 80 процента съм сигурен, че момичето не е до там привлекателно. С това не целя да я обидя, а да бъда реалист. Предполагам или е малко по-пълничка или има някаква странност в лицето, която не би привлекла средностатистическия потребител на приложението. Реално много от хората са интелигентни, но тъй като външната красота не ги е привлякла първоначално, не сте се „Свързали“. Останали са хора, които са комплексари. Хора, които не знаят как да се държат с момиче, хора, които не са правили секс, хора, които искат да си изградят нов имидж сред непознати. Комплекси, комплекси, комплекси. А най-лесно те се тушират, като натискат самочувствието на другите. Такъв е и твоя случай. Затова за предпочитане са живите контакти, първо защото човека с езика на тялото ще покаже още при „Здравей“, дали има симпатия към теб или не. Имай предвид, че дебеланките в такива приложения, преди това сайтове и т.н. правят нещо много специфично. Качват снимки само на лицата си, най-много до гърдите. Това също е комплекс. И като излезете... 150 килограмово тяло. И ти се чудиш какво да направиш, тъй като просто нямаш привличане към подобен тип жени.
А сега няколко неща за характера. Да, разбрахме, че имаш добър характер. Добре де, реално ти така казваш, колко е добър не знаем. Да плащаш чужди сметки е тъпо, ако след това ще ти е проблем. Хората трябва да се научат да плащат само това, което смятат, че трябва да платят и да не очакват, че следващия път някой друг ще им плати. Та с плащането ти може би си показала слабост. Може би си я показала с нещо друго, за да си позволи той да те мачка. Но го е направил, а ти си постояла въпреки това с него. Не е нормално да има мачкане в човешките отношения. А ти не си показала характер. Но вече си си взела забележка. Дали приложението е за секс или връзки.. всеки сам избира. Ако знаеш как да водиш нещата накъдето искаш, може да се ползва и за двете. Да не говорим, че може да се ползва и за още 10 различни неща.
Като заключение. Приложението не ти е виновно. Виновен е начина по който подхождаш към нещата и хората. Съжалявам, но така виждам аз нещата.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 дни
hash: b0238e774c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Варианти
1. Непривлекателна си
2. Държиш се обсебващо
3. Имаш прекалено големи очаквания
4. Всичко изброено

Тиндър е място за секс. Там мъж за връзка няма да намериш. Очевидно си доста комплексирана заради приятелките си и хората около теб, които имат връзки. Звучиш и доста отчаяна. Истината е в живия контакт, не в Интернет. Жена на 23г. съм във връзка от 2г.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: aecb854aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Намерих приятеля си в Тиндър съвсем на шега. И от първия ми опит и от втория, в който се реших на връзка, попадах на свестни момчета. Настройката ми към Тиндър беше достатъчно подигравателна в началото, но вече съм година с приятеля ми :), а за такова отношение и грижа не съм си и мечтала. Мисля, че е достатъчно от първата среща на база маниери и обноски човек да прецени каква личност стои срещу него. Освен това човек трябва да поеме и отговорност защо попада на едни и същи типове. Не може цял живот всичко да е случайност.
Ж 20

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 4e4be2f587
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Съгласна съм с номер 5. Аз съм на 24, приятелят ми е на 29. Запознахме се онлайн, харесахме се и засега всичко е супер (от година и половина сме заедно). Не си представям да съм с момче колкото мен, повечето наистина са незрели, а какво остава за 20/21 годишните. И аз като теб имах много несполучливи срещи и аз съм ходила на курсове, спорт, купони и какво ли още не, но накрая просто се получи. Когато започнеш да се чувстваш добре сама, когато разбереш коя ти самата за себе си, тогава си готова да имаш истинска връзка и да разкриеш коя си и на мъжа, независимо дали е от тиндър или някъде другаде.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: e37955f436
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ами да, в теб е проблемът. Любовта не е по поръчка. Всичко си има време и място. И влюбването не е по поръчка.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 87619c754d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   М28 Звучиш като мислещо и интелигентно момиче и всъщност е добре, че си попаднала на такива типове, за да трупаш опит. Дано да нямаш комплекс от девствеността или че не си "първа хубост". Със сигурност някой мъж ще те оцени и обича, но няма да е провален актьор алкохолик. Сигурна ли си в ограничението до 24?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 дни
hash: ea95764012
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Истинските сериозни връзки се правят с реални хора в реалния свят НА ЖИВО! Освен това една връзка се гради (с години) и с усилия и компромиси и от двете страни, тя не се намира на улицата.

Да търсиш сериозна връзка в Тиндър е все едно на пазара за риба да търсиш червеи и кукички...

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: e828ffe912
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Ще ти споделя моя опит и дано ти бъде от полза. Аз живея в чужбина и от 5 години имам профили в различни приложения подобни на Тиндър. Пробвала съм 7-8 някъде, в момента имам само 3 профила. Много от приложенията не ми харесаха поради различни причини, та затова запазих профил само в тези, които ми се сториха по-оригинални и най-важното, с по-интелигентни представители на силния пол. Споменавам, че съм в чужбина, защото доколкото знам в Бг освен Тиндър, друго не се използва за запознанства. При мен не е така. Тиндър се ползва с голям успех, но има и други приложения, включително и такива за хора с по-високи изисквания. Естествено, че там също се лъже, но средната възраст на потребителите е между 25-35 години, тоест, по-зрели хора, а не пикльовци. Много от тях са отделили време за да споделят нещо за себе си в описанието, а освен това пишат и какво търсят. Някои искат само секс, но има и такива, които търсят връзка. Снимките им са прилични, няма надупени мацки и полуголи мъже с цигара в уста.
Досега не съм завързала сериозни отношения с никой от там, но пък се запознах с изключително интересни и ИНТЕЛИГЕНТНИ хора.
Виждах се почти две години с едно момче, бизнесмен. На 25 години със собствен успешен бизнес. Нека оставим парите настрана. Аз не го обичах заради парите, а заради него самия. И бедняк да беше, пак щях да го обожавам. Като човек беше изключително интелигентен, много полезни неща научих от него. Единственият му недостатък бе, че е женкар. Иначе откъде и да го погледнеш, мъж-мечта. Атрактивен, интелигентен, с различни интереси, чаровен, невероятен любовник, кавалер... Знаех, че поради неговите женкарски наклонностти (които от мен не успя да скрие), не е подходящ за мен. И затова се отдръпнах. Усещах, че не споделя чувствата ми, въпреки че искаше да се срещаме и освен секс, си прекарвахме чудесно в приказки. Още си пишем, но доста по-рядко. Обичах го безкрайно, но осъзнавах, че не е за мен.
Запознавала съм се и с други интересни хора, с които поради различни причини, не сме продължавали нашите "романтични" взаимоотношения, но пък завързахме хубаво приятелство. Естествено, с 95% от всички с които съм си чатила, нищо не е излязло, дори на живо не сме се виждали. Но заради тези 5% качествени хора и прекрасни изживявания, цялото време посветено на онлайн запознанства, си заслужава.
Е, сега може би се чудиш, защо с никой не съм започнала връзка, след като съм се запознала с интересни хора. Имам дългогодишна връзка зад гърба си, знам какво е. И не бих започвала нова, ако не съм влюбена в този човек (и той да е подходящ, разбира се). Обикновено голяма част от момчетата не ми харесват, не ме привличат. Може иначе да са интелигентни, възпитани, всичко... Ама ако не ме привличат, няма как. И малкото, които са ми привлекли после се окаже, че я имат някакъв сериозен дефект, я видя че сме твърде различни, имаме разлипни планове за бъдещето. И затова съм сама. Но трябва да подчертая, че голяма част от тези, с които съм си чатила (около 50%),са били хора, с които е възможно да се проведе нормален разговор.
За съжаление, много голяма част от българските мъже, са простаци. Поне 90% от тия, които са се опитвали да ме свалят в България. Била съм в различни европейски държави, различни мъже са проявявали интерес към мен, но за съжаление само в Бг съм срещала толкова простащина и липса на уважение. Сигурно само разни африканци или араби ни превъзхождат в това отношение. Аз не ходя на дискотеки в България, само на плаж, в парка да спортувам или да хапна нещо в някое ресторантче. И какви идват да се запознават с мен? Разни идиоти, които се мислят за Мистър Свят и че жената трябва едва ли не да е благодарна, че такова божество иска да се запознае с нея. Учтиво отхвърляш поканата, а той ганьото си продължава все едно не те е чул. Продължава да досажда, опитва се да те прегръща... Накрая ти писва и му викнеш да те остави на мира. И той вместо да се засрами и да се извини, те нарича к*рва или нещо от сорта. Притеснявам се, че в страната не са останали качествени мъже. То и в чужбина не всички българи дето познавам за качествени, ама поне има и някой нормален сред тях.
Преди месец се запознах с един българин, пак онлайн. Нашия "велик" чат се състоя от по-малко от 10 фрази. Питам го откъде е, що е, с какво се занимава... Той дебила отговаря в "да", "хм" и подобни. Ами щом не иска да говори, що ми лайква профила??? Ето това не го разбирам. По-голям кретен от него не бях виждала за 5 години престой в приложението!
Ето това е. После от време на време някой пусне темичка от сорта "Българките ходят при чужденци заради парите", "българките не харесват българските мъже, а се лепят на чужденците, това е курвенско", "защо българките се събират с чужденци?". Ами ето отговора на тия въпроси: българките, както всички останали жени по света, искаме да бъдем уважавани и да общуваме с възпитани хора.
Виждам, че много хора те съветват да се запишеш на курсове или спорт и там да се запознаеш с някой. Също е вариант, зависи от това, което търсиш. Аз отдавна съм отхвърлила тази възможност, защото толкова много курсове съм посетила, театри, концерти... И досега нито един от хората с които съм се запознавала на тия мероприятия, не ми е харесал.
Интернет ми даде възможност да се запозная с хора, с които иначе никога не бих се срещнала, защото се движим в различни среди.
Съветът ми е да не се вживяваш толкова. Забавлявай се преди всичко. Това трябва да е забавление, а не притеснение. Любовта не се търси. Любовта е тази, която ще те намери. Б

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 01af0bb92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Като мъж на 30 мнението ми за Тиндър е доста сходно - почти не става за нищо повече, освен за секс. Имам и познат, който си намери сериозно гадже от там, така че и тази възможност съществува, но като взема предвид моя собствен опит и опитът на всичките ми други приятели, е по-скоро "изключението потвърждава правилото".

Щом си в университет (макар и частен, в което аз не виждам нищо лошо), нямаш ли контакти там? Социализирай се там, създай контакти и започни да излизаш с хората от там.. На мен студентските ми години бяха най-социалните ми години - хванах и първото си сериозно гадже тогава, бях на 23, и аз мислех, че съм закъснял, ама сега като гледам следващото поколение.. май не чак толкова.

Като друг съвет - курсове по танци също е възможен начин за създаване на контакти и потенциални връзки. Аз поне от курса ми по суинг танци съм излизал с 3 нормални момичета, което е повече отколкото от Тиндър...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: ac7e53b938
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Не е проблема в Тиндър, а в хората с които общуваш. 19-24... какво очакваш освен кп? Аз с моя мъж там се запознах, Тиндър няма нищо общо с това как се държат момчетата на среща. Ти и извън Тиндър да ги срещнеш, пак ще са си същите. За протокола, аз моя мъж го открих на 2 ден от както се регистрирах, след 1 седмица изтрихме и двамата тиндъра. Заживяхме заедно веднага и като направихме 1 година заедно бях вече бременна. Но ние не сме на 19, това също има значение.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: fba17ce641
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Да споделя и моят опит с Тиндър. На шега на майтап моя приятелка ми разказа за този сайт и реших да си направя профил с никаква цел, просто така. Докато един ден ми писа едно момче, с което разговорът ни тръгна доста заядливо. Аз си мислех, че е поредният селяндур търсещ секс и нищо повече. Съгласих се да се видим и това беше най-правилното решение в живота ми. Отне ми 3 дни след първата ни среща да взема решението да се съберем да живеем заедно и така и до днес, вече с дата за сватба и планове за дете. Пожелавам успех на авторката, не се знае откъде ще кацне пиленцето на рамото.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 089a682733
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Добре, аз живея в Англия и почти всичките ми приятели имат Тиндър, включително и аз.
Направих си го точно когато се изнесох от България и очаквах да е някакъв ужас, честно казано. Знам каква репутация има приложението и наистина си мислех, че всички там са отрепки и търсят само секс.
Обаче какво се оказа? Супер много свестни момчета. С всеки с когото съм се видяла (oколо 5 момчета) и съм си писала много време, сме си прекарвали добре и винаги са били супер уважителни към мен. Секс с никого от там не съм правила, защото не за това бях там (и си бях честна че не знам какво искам реално), но и никой никога не ме натисна да правим каквото и да е било, въпреки че сме били близко до такава ситуация с няколко.
Признавам, че връзка не съм имала от там, но не е защото не съм случила на хора, а защото аз съм имала някакви проблеми или пречки. Никой от приятелите ми не търси секс също, но пак доста са си намирали чудесни момчета.
Към днешно време съм си изтрила профила, но не е, защото нещо му има на приложението, а защото просто не ми се занимава в момента да ходя на срещи и да се "занимавам" с когото и да е.
С риск да прозвуча обидно и да се появат много ощипани госпожици(господа), според мен Тиндър в България звучи плачевно и не бих се запознала с някой по този начин, просто защото много български момчета/мъже са пълен ужас. Мои приятелки, които живеят в Англия, са ми разказвали за това каква драстична промяна е като отворят приложението в България.
Не приложението е виновно :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: f9d21808bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Номер 10, спортист човек съм, по мен няма излишни килограми.

Държа много на физическата активност и поддържам добра форма. Вярно си е, малко съм висока (178 см.) за жена, но... ген. 64 килограма тежа, ако е от голямо значение. Треньорката ми по тенис преди карантината се беше притеснила за мен, че съм била много слаба, ама... такава ми е структурата. Нямам големи гърди, нито пък голямо дупе. Може и това да е от някакво значение, имайки предвид днешните стандарти за красота из социалните мрежи и т.н.

Ако бях „дебеланка“, щях със сигурност да отбележа този факт, тъй като шансът на такива момичета наистина е малко по-малък, за съжаление, но и те заслужават хубави неща, не го казвам с лошо това за вероятностите. Трябва да се има предвид. Определено. В Тиндър имах и снимки в лице, и снимки в тяло, нямало е изненадани. Случвало се е на среща да ми казват, че на живо изглеждам по-добре, отколкото виртуално. Може би прекомерно желая да се случи нещо, прекалено дълбая там... прекалено се разочаровам също. То си е вярно, че с прекомерно желание, начинът не е добър.

Хората около мен ми казват, че съм хубаво момиче, но аз много-много не вярвам, страдам от ниско самочувствие; тези дни си давам сметка за това повече (благодарение на темата тук) и може би ще трябва при първа възможност да си помогна чрез психолог. Приятелките ми твърдят, че при мен всъщност проблемите били следните: 1) прекалено добронамерена съм, а момчетата не харесвали кротките, трябвало малко арогантност и прямост; 2) склонна съм към притеснение и лека срамежливост; 3) ниска вяра в себе си и недостатъчно самочувствие най-вече; 4) много съм мнителна и недоверчива. На мен ми е нужно време, за да допусна някого до себе си, а на повечето не им се чака след 3-та или 4-та среща, може и това да е фактор. Искам първо да опозная добре човека и това изиграва лоша шега, възможно е.

Когато бях с бившия си, за когото разказах тук, се случи да ме заговорят на живо две момчета. Един на една автобусна спирка, а друг — в една книжарница. И двамата си бяха сравнително директни, след 4-5 въпроса и няколко разменени думи ме попитаха дали си имам приятел и аз естествено отвърнах, че си имам, като през цялото време на разговора се бях стъписала как се очаква да ги „отрежа“ по-леко. Чувствах се много неудобно тогава. Някак гузно? Усещах го като изкривена изневяра, чисто морално изпитвах вина, че някой ме е заговорил. Знам, че звучи алогично, но... такова ми беше. Не зная защо точно когато бях с приятел някак ме забелязваха. Много ми е странно това и до ден днешен. Може би до някаква степен съм излъчвала различна енергия? Оттогава досега само още веднъж ми се случи подобно нещо, но момчето явно си беше отчаян чужденец и подходът му ми се струваше някак по-скоро отблъскващ. Примолваше се, настояваше, че на всяка цена трябвало да получи или Фейсбук профила ми, или телефонния ми номер. Сега започвам и да осъзнавам как аз явно забравям кого и по какъв начин съм отблъснала, но злопаметно и стремглаво се хвърлям към единствено лошите спомени спрямо мен самата. До добри изводи стигам май.

Ще видим. Може би трябва да си дам някаква почивка, да не се превърне във фикс идея или безконечна цел. Надявам се все пак и аз да пиша някой ден отново тук и да съм от щастливките.

Благодаря на всички за изразените мнения! Пожелавам ви най-вече здраве и спокойствие в тези напрегнати и несигурни дни. Бъдете обичани и щастливи! :)

От авторката

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: bafdb2310e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   "Тиндър" е за ебане. Добре работи... ако нямаш високи критерии. Нямам си никаква идея какво може да търси там една девственица.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 1f0f38cf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   23 # Ме умори от Смях ( Сама признава че Не знае Какво иска НО Списъка с Преренци и Изисквания дълъг Като Магистрала ) Ха Ха Ха Жива и здрава да си ХА ХА ХА ей заради такива Не Ориентирани много мъже изгоряха !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: debc07a2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Пишеш толкова стерилно, че всяка нотка за авантюризъм около теб е изпарена до атомно ниво.

По това как и за какво пишеш, спокойно може да се заключи, че трудно с теб човек може да започне каквото и да било.

Сега ще ти кажа за истинската страна на Тиндър, а именно - апликация, която е представителна извадка за света извън нея. Моите всички приятели и приятелки, в даден момент от живота си, са имали Тиндър, като изобщо не смятам, че всички са отрепки. Което какво ще покаже? Че Тиндър е просто виртуален каталог-вариант на реалния свят.

Аз лично съм имал не една сериозна връзка, която е започнала с просто съобщение в Тиндър, като с една от тях дори съм живял заедно... прекрасно момиче. Сега ще ти обясня защо... защото и на улицата да се запознавам с тях - пак ще бъде същото.
Много от отношенията ми, които са започнали в Тиндър не стигат до никъде - абсолютно както и тези, които започвам при запознанство на бензиностанцията. Хората трудно намират "правилните" за тях такива и това няма нищо общо с Тиндър.

Та, драга, проблемът е във вашия телевизор.



Братан.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 82ed833f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   19, имала си чат с 1 (един) българин, който не е потръгнал и изводът за тебе е вече, че "българските мъже за нищо не стават", "ето защо българките излизат с чужденци" и тн. Доста повърхностно и прибързано разсъждение, но не се учудвам. На мен десетки, даже стотици, чатове с българки не са ми потръгнали, но никога не съм казвал "българките за нищо не стават".

До българомразците като цяло: С този хейт към българските мъже по-бързо се асимилирайте там където сте емигрирали и ви моля да спрете да се месите сред хората, които вече мразите. Забравете по-бързо езика си, произхода си и идентичността си - на много хора им писна да ви четат повърхностните и омразни изказвания. Имала лош опит с 1 българин и вече обявява 3 милиона други българи за неставащи... Аман от тъпотия.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 38cc03ebfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Тиндър в БГ, не става и това е тъжната истина.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: ffbd451843
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   23, същото се отнася и за българките. И двете с които излязох в чужбина бяха ненормалници.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 686a3fd60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Тиндър не е лъжа и е отражение на реалността. Жените днешно време ако изглеждате като визия 5 търсите мъж да кажем 8.Използвам тази система, защото илюстрира нещата най-ясно. Бих те посевътвал да смъкнеш малко критерия за да спреш да се нараняваш.Концентрирай се и се намира постоянен приятел. Или ако искаш да флиртува купи си атрактивни лещи, нагримирай се по така при професионалист, чудеса съм виждал и си направи така снимки. Вие ги разбирате жените повече.
Мъж никога не отговаря с една дума на красива жена, и много внимава ако има шанс с нея какви думи използва за да не я изгуби в разговора.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 0b243e7726
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Пиленца на рамота и зайченца от храста. Ще перифразирам думите на бат Бойко вие сте прости, а тиндер е сайт за простаци, затова там се намирате.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 089a682733
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Здрасти, номер 23 е.
Номер 26, къде прочете за изисквания и претенции по-точно? Не казах ли, че даже съм случила много често на хора, с които бих имала нещо повече, но че просто не се е получило поради лични проблеми? Какви претенции видя, я ми напиши? Някой май е пропуснал четенето с разбиране в основното училище...
Но да, точно това имам предвид. Ето това постоянно мрънкане и обиждане, когато се получи някаква критика. Супер жалко и просташко поведение. Не ме разбирайте погрешно, навсякъде си има простаци, но в България ми се струват много по-концентрирани.
Вместо да приемате всичко като хейт, защо не се вгледате в себе си, къде грешите и защо не ви се получава? Това се отнася и към двата пола, да не писне пак някой "мъжкар", че жените само се оплакват.
30, нищо чудно да си прав, човек, наистина не бих се изненадала. Пак казвам, че монетата има две страни.
Братан е абсолютно прав, според мен.
НО Тиндър в България - не. От коментарите се вижда защо. Според мен е по-добре да си намериш някой наживо, поне да се види възможно най-скоро какъв е, що е, напасвате ли се. Няма да случиш на човек от Тиндър според мен, или ще случиш, но след мнооого търсене.
Авторке, пожелавам ти успех и повече самоуважение. Без такива мерзавци както първият, нали? :)

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: f0275ed49e
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

34.   Перфектни хора няма,ако чакаш "принцът на бял кон" ще си цял живот самотна.
Външността е важна,но не по-важна от начинът на изразяване и комуникацията.
Дебеланките правят повече секс и имат повече срещи,не знам как си си извадила тази представителна извадка,че на слабите повече им върви.
От опит казвам,че колкото повече се вглъбяваш във фикс идея,толкова повече ще оставаш разочарована.
За всяко нещо си има място и начин,остави всичко да става непринудено и си живей живота.





~darkgirl~

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: aa2ebf8fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Това че си добронамерена, стеснителна и срамежлива не е несъмнено нещо лошо, даже бих казал, че е положително за едно момиче. Мисля си че просто все още не познаваш хората достатъчно добре и не се харесваш достатъчно. От това което си написала смятам, че си над средното интелектуално ниво на нашите връстници, така че просто трябва да си повярваш повече.

Няма да пиша роман, но просто харесай себе и не им се натрапвай на мъжете, правилните момчета сами ще те оценят... даже бягай от момчета (хора изобщо), които ти мачкат самочувствието, обикновено това са страшно неуверени л.....ри които от недодяланост и комплекси не знаят как да се държат нормално, не излизай и с прошляци на които трябва да им купуваш разни неща.... Моля те :D

М.24

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 дни
hash: afa48e9ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Tinder е измислен за секс, не за чат. Е, Ганьова щерка не го признава, там е защото така иска тя, защото е 10 пъти по-умна, велика и красива от испанки, чехкини, украинки. Тя няма да се мине. Имам един вървежен приятел, учител по английски на 27г. Той си хвана една за чудо и приказ от Tinder, ама негативния смисъл! Хубава и адски глупава. Загуби му времето и излезе няколко пъти с него, толкова, за две години в приложението. :(
Миналата година, бяхме с него и още няколко души в Мюнхен, беше яко. И същият този учител по английски, чрез Tinder, намери някакво русо сладурче и секс, секс , секс. ЯКО! Само на Ганьо щерката си търси мъж в приложението, но тя е най-красивата жена във вселената. Избива ме на смях само да чета коментарите тук имало ,, боклуци търсещи секс" И какво да търсят???? Tinder е за секс, шампоаните са да си миете косата! Или и тях си ги държите в банята за красота. Българската жена е уникум в мисленето. Катастрофална ценностна система. Момци, няма смисъл да висите в това приложение, няма да намерите секс там. Не и ако не приличате на американско колежанче, не сте IT или на татко глезанчото. Най-забавното е, че всяка е супер интелигентна, търсеща същото, а пет думи не може да свърже. Пишеш и отговарят с по една думичка. Присто едно трябва да се разбере, няма да имате богати имагинерни мъже, разберете го това :):):):) И не трябва, от научба гледа точка :) всичко, което става от мъжки пол, трябва да го вкарвате в кревата. Защото, от чакане няма ВАС няма кой да ви вкара в кревата. Хубавите мъжете избират жените, не ги избирате вие.. мога да ви покажа акаунти на няколко представители от мъжки пол, които съвсем спокойно могат за един месец да излязат с десетина момичета. Ок, ама от година и повече с нито една не са излизали

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: f9d21808bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   Номер 36, „катастрофална ценностна система“ казваш за тези, които си „търсели мъж“ там, а не е ли всъщност трагично как си търсите някой за една нощ, без дори да го познавате? Как сте склонни да си дадете тялото на някакви непознати в стремежа си да достигнете до едно временно удоволствие? Аз друго по-катастрофално не виждам. Или просто ти не би могъл да асимилираш, осъзнаеш и разбереш що е то изобщо ценностна система по начало, камо ли морални принципи и достойно поведение. Нека да ти го обясня като на седмокласник: хора, които притежават горепосочените, няма да си легнат с теб нито след 5 съобщения, нито след 2 срещи. Точка. Да се биете в гърдите, че сте големи мачовци, защото, видиш ли, сте правили с*кс с 5 мацки от Тиндър, говори само за низко и първобитно държание, белязано от неовладян животински нагон. На 16 ли си, че да ти бушуват така хормоните? Та... чак са ти виновни тези, които не са с твоето лекомислие и живеене ден за ден, че не можеш да си изпълниш и удовлетвориш жалките желания?

Пълна трагедия сте. Сега знам, че ще стана „много лоша“ и ще има: „Ай, че си злобна, явно заради това си си и сама!“, ама хайде да сме сериозни веднъж. Това, което пиша, няма връзка с моята липса на обвързване, а има такава с вашите безочия. Омръзнало ми е от такива посерковци и пикльовци, на които до вчера мама им даваше джобни и ги хранеше със златна лъжичка, а днес са големите е*ачи, та чак и недоволни, че околните не са толкова деградирали като тях. Окей, Тиндър е и за с*кс, разбрахме, но това да се присмиваш на тези, които са с по-различни търсения от теб, породено от ганьовската ти комплексарщина, няма да толерирам никога.

Жени, които си лягат с всеки срещнат, са изпусната работа; мъже, които вършат абсолютно същото, са на по-ниско ниво и от жените, които изобщо приемат. Преди на такива им се казваше к*рви и мъжки к*рви, но сега много модерни сме станали всички, нали? Супер е да си с низко поведение, което вече може да не е типично дори и за най-безмозъчния животински вид.

Не ми говорете за ценности, моля ви, когато вие самите сте толкова долни, нагли, безочливи и безчувствени, че не виждате по-далеч от половия си орган.

Ай, със здраве, че ми омръзнаха такива псевдомъже като вас! Набийте ми сега единичките понеже от истината страшно боли, но пък си го заслужихте. На живо сигурно не сте нищо повече от петима комплексари, на които единственият „трофей“ и „успех“ в живота е една бройка от безплатни простит*тки. Ама вие никак не сте били такива също за тях, нали... :))

От авторката

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 508954a131
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   Браво на 36, добре го рече. Само да ти кажа, ако не легнеш с една жена първите срещи, няма да легнеш никога с нея. За 15 години опит съм го научил. Пишеш 30 дни с някаква от тиндър, от твоя град.. заеби и даже не сте се срещали. Тиндър, не е за малоумници. Това ще кажа аз.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 45424e041f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   През 2018та се запознах с едно момче в тиндър и още сме заедно!
Явно има и изключения в това приложение.
Ж20

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: dbb8aa8240
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Като те слушам, ще останеш девствена до 30. Имаш страшни претенции, а за секса нищо не казваш. Защо си ходила месец и половина без да правиш секс с някой. Това не е връзка, а приятелство и ако човекът очаква и секс, няма как да се получи нещо между вас. Звучиш ми като зубър и консервативна. Аз също бях зубър. Бях девствена, но с първия ми приятел правихме секс на 10тия ден. Да кажем, че за теб сексът не е важен. Тогава какво търсиш в Тиндър. Нямаш масто там. Разбираш ли, аз правя неангажиращ секс и пак не мога да изтрая комплексарите от от там, какво остава за теб. Смисъл, ако искаш нещо толкова морално, трябва да чакаш контакт наживо сто години и така. Другото което ми прави впечатление е, че не са били активни в писането. Това не е нормално. Пичината е, че не са те харесали достатъчно на снимка. По принцип мъжете са супер активни там. С мен поне са. иначе имам приятелка, която си намери даже съпруг от Тиндър. Обаче за такъв сайт е нужен човек с много опит. Защо си разваляш първия път ?
Знаеш ли колко е важно как ще ти тръгне любовният живот. Много. Не ти трябва някой от там. Трябва ти живо запознанство. ти искаш опознаване, уважение, бавно развитие на отношенията. Това няма как да стане в сайт за бързи запознанства.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 508954a131
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Радвам се на последното мнение и поздравявам. Наистина си мислят, че тиндър е за търсене на златен шаран, а той е просто платформа за секс запознанства. Личи си, че повечето момичета, които раздавате минуси тук сте девствени и нямате опит с мъжете. От интимните отношения се разбира, че с един мъж ще продължите сериозно, а не от сериозни срещи на сладки раздумки, да стигнете до интимни отношения. Тая работа става веднага със сексовете.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b74c168bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Младо момиче, наистина ли вярваш, че търсиш сериозна връзка на 20? И какво, ще се обвържеш на 20? Тоест, ти ще си с момчето, с което си се запознала и на 25 ли? Хм, не ми се вярва, съжалявам. Трупай житейски опит, без него ще катериш кривата круша, да знаеш. Търси си човек, който те привлича, виж се с него на живо, прецени го визуално, чистоплътен ли е, как се изразява, как вижда заобикалящата го среда, как се държи с теб.. Общо взето това е. Намери си някой със сериозно излъчване, а не комерсиалните варианти на заголващ плочки комплексар с метросексуални навици, или финансово надежден офисен индивид, защото тези хора са нагли и искат да закачат нещо за боцкане. Аз съм си лафил с един пергиш на 24, от колцентър с японски език. Лекето се подиграваше, че ние хабим сили да тичаме в парка, а той научил японски, и със заплата 2к. имал възможности да изведе която си иска на ресторант, това е леке. По всяка вероятност ще попаднеш на олигофрен, имаш грешен светоглед. Намери си човек, който се откроява от картинката. И просто гледай да те привлича. След сексуален контакт, ако искаш вярвай, след него ще разбереш много неща. И качи годините за търсене 25-30, ако искаш нещо качествено. Имам опит с четири момичета на 18, 19 и две на 22, разговарял съм много с тях. Всеки мъж под 25 е разочарование, така твърдят от личен опит. Просто си потърси секс.
М33

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: af31c6aba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   До авторката. Като гледам колко злобна си и колко мразиш направо си мастурбирай на снимката на Брад Пит за да не пречиш и има магазин плод-зеленчук с моркови, банани, краставици, патладжан! Коментарът ми е сериозен.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b2dc290ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Къде в думите на авторката има злоба? Отговори искрено и интелигентно.
--- Моят съвет е след пандемията да посещаваш различни семинари, уъркшопове, конференции, да доброволстваш (в БМЧК примерно)...
--- Направи си профил в ask.fm Не, не е сайт за запознанства - задаваш въпроси, отговаряш... Има и много интелигентни потребители. Определено ще срещнеш хора със сходни интереси (и от двата пола, не говоря само за връзка).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f9d21808bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Прочетох коментарите и откривам, че представите за „сериозна връзка“ се разминават стабилно — оставам с впечатлението, че смятате, че си търся бъдещия съпруг, а не е така. За мен „сериозното“ обвързване е да съм заедно с някого — той да е моят приятел, а аз неговата приятелка, нормални за възрастта ни взаимоотношения, сватби не смятам да вдигам скоро, за деца също нямам планове в близките 6-7 години поне. Нито пръстени ще си разменим на първа среща, нито на първия месец от връзката. Просто не си търся някой „тъпкач“ от дъжд на вятър, ако така мога да се изразя.

Явно аз не съм дефинирала търсеното от мен правилно и това многократно е стресирало някои представители на мъжкия пол, които не си представят, че желая нормална връзка, която да е адекватна (т. е. без изневери, да не е само за с*кса, да е и емоционална, и физическа, реално да сме заедно, а не от време на време за някаква изгода). Вероятно са се махали, уплашени, че говорят с някоя, която „ги иска за мъж“. Наясно съм, че тук може да се крие проблемът всъщност, анализирайки подробно коментарите, колкото и груби да бяха.

Номер 42, благодаря ти за wake-up call-a, точно заради теб и коментара ти реших да напиша този, за да се изясни малко какво търся точно. Не искам да се мисли, че желая човек, с когото цял живот да сме заедно, тъй като няма почти никакъв шанс за това на тази възраст и го осъзнавам. Просто търся някого, с когото да се разбираме, да си допадаме, да се подкрепяме и... да разбера и аз какво е най-накрая. Може да е за 5 месеца, може да е за 6. Колкото, толкова, стига да е базирано на реален взаимен интерес. Много мои приятелки вече са постигнали именно това и са с приятелите си от доста повечко време даже. Няма да се омъжвам за никого, нито да му се хвърлям директно на врата. Без опит много рязко ще падна, ако не разсъждавам трезво.

Номер 43, смятам, че обърка към кого да насочиш своята лична неудовлетвореност и омраза — вероятно си се разпознал в предишния ми коментар. Не взимам нищо от казаното ти присърце, тъй като девствена няма да остана на 30, но ти със своите разсъждения, разбирания и поведение едва ли ще стигнеш далеч. Злоба нямам, изразих искрена позиция в афект от нечии комплексарски изпълнения тип: „Ама си такава, ама си онакава... “ — наясно съм, че няма угодия. Ако жената е като вас да си ляга с всеки срещнат, к*рва е с някакъв лепнат етикет, че сигурно си търси и някой богаташ понеже е меркантилна; като е запазила достойнство и самоценност в тези времена, веднага е „деградирала“, „не с акъла си“, „умираща девственица“. Аз няма да се променя и да съвпадна с тези, желаещи привидното и единствено физическото. И ще намеря кой да ме оцени, надявам се. За вас обаче... започвам да се съмнявам. На 35 вероятно вече ще запеете и друга песен, но ще е късно, либе, за китка, за съжаление.

Номер 44, благодаря ти за съветите изключително много, ще продължа да посещавам места, събирания и т. н. след пандемията. Тиндър засега не е приложение, към което бих се върнала, но... зависи как се развият събитията. Относно ask. fm — от много време поддържам профил там, не бих се учудила, ако се познаваме с теб всъщност, хаха.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ee2c0dde0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Прочетох внимателно всички мнения в темата и от видяното мога да заключа, че авторката се изразява изненадващо грамотно, като за възрастта си.
Второто нещо, което ми допадна в нейния начин на писане е това, че когато се описваше, го направи непредубедено и явно осъзнавайки, че не е най-най-; за разлика от много от младите и недотам млади българки, които се мислят за съвършени и по-заслужаващи от другите.

Не съм съгласен с думите на някои от включилите се в тукашното разискване, които твърдяха, че възраст около 20 години не била за сериозни отношения и, че авторката трябвало да се насочи повече към интимностите с мъжете, без да мисли за другото. За сериозните отношения и любовта възраст няма; нито има правила, важащи за всички еднакво! Това, че при едни едно бързо лягане с някого е преминало в сериозна връзка, не изключва и многократно повечето случаи, в които бързото лягане бива последвано от бързо зарязване или продължително изчукване с ясното съзнание, че единият от двамата не желае нещо повече от това и нещата приключват в момента, в който разтварянето на краката спре.

Сред младите мъже също има годни за сериозни отношения; така както има и келеши на по 30 и повече години. Просто при мъжете на 30 делът на келешите е по-малък. Непристойни хора има във всяка възрастова група.

Tinder е приложение, като всички други. Това, че някои от потребителите са го обърнали на разврат, е отражение на тяхната същност. Но не и отражение на всички останали потребители там. Има и сериозни жени, и сериозни мъже. Те са същите, с които се разминавате и на улицата, а не измислени герои от приказки.

Това е моето скромно мнение.

От един мъж с профил в Tinder

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 43dce60d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Авторке, след като нямаш намерение за деца и семейство близките 6 години, какво е сериозното да ходиш с някой година или две, а после да го смениш? Ти пак си намери приятел, но и всичко е до чувства и усет. Аз съм на годинки и просто разбрах, че чувствата избухват в интимните моменти. Оказва се, че почти всеки го е минал това. И ще се получи тъпо да се размотаваш с някой уж приятел, пък да нямате нито един интимен момент за първите месеци. В тиндър ще е трудно да намериш мъж за това, просто защото самият app се използва за hot field в цял свят. Да си намериш гадже, че нали приятелките си имали по година. Приятелките ти си имат човек, с който да се развеждат по разни места за показ, не любовни отношения. И повярвай, аз го знам отлично. На повече години съм и съм видял неща. 100% им куцат взаимоотношенията. Преди бях с една на 23, която от 18 годишна беше с момче, с което само глупости правят и се държат като деца, дойде при мен и за две седмици стана жена, не искаше да чуе за него и времето, което е губила. Каза, че е можела да се чука така преди три години, ама е държала да остане с него, а иначе от толкова ми хвърлила око. Бях на 27 и повече разбирах нещата от 23 годишното момче, но е повече до чувство и подход, не е опит. Тя ми беше втората, с която правих секс, а с първата спахме само един път за половин година и я скъсах връзката. Ще видиш, че като си намериш приятел, с тази твоя представа, ще се смееш след като го смениш с друг. Сега си намери приличен на външен вид, виж се и ще се получи. Само гледай да не е някой с плочки и позьорски снимки, те са само за секс там. Също и не ти препоръчвам хипстъри, телефонисти от колцентър и IT, защото са мега, мега зле и разчитат на социален статус, не на поведение. По-добре си търси някой дето работи истинска работа, в склад, доставки, пици, продава в спортен магазин, аранжор в голяма верига, касиер или къвто и да е, ама да се е научил на работа и дисциплина. Съвсем сериозно се замисли. Знаеш ли каква е загубата чисто емоционално, когато си на среща с някой сухар и смотльо, който не може да си изрази чувствата и се консултира с приятелите си. С това това твое мислене, няма шанс да НЕ попаднеш на такъв. Общувал съм с момичета и знам. В днешно време няма принцове и велики. Ако имаш, а ти сигурно имат, някой тип, с който ще се чувстваш добре и те привлича, просто нападай смело и да не ти дреме. Може да излезе нещо сериозно. Сексът е важен и не трябва да се пренебрегва. От неговата липса се развалят семейства. Излез си с нормално момче, което не се срамува, че работи за 600 лв. Не ти трябват комплексари и офисни плъхове.
М33

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: afa48e9ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Мъжете ги избират и може да го правят и на 25 , ама жените са избиращи и е хубаво да бързат още около 20-22. Не е добре да си с жена, която преди това е била с някой месеци и не му е пуснала, трудно ше пусне и на този след него. Авторката е нещо такова. Наистина, действай по този казус да се разделиш с ципата, че се вкараш в чудо на чудесата. Не е срамно да си девствена, а да имаш интимен приятел и да го караш да те чака. И най-вероятно по този път вървиш. Не му завиждам на момчето дето ще е с теб.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f9d21808bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   49, мисля, че коментираш, а няма как да си запознат с конкретните обстоятелства и случая... от месец и половина-два връзка въпросният 3 седмици беше в родния си град. В останалите седмици пък се виждахме, за да ме занимава (очевидно) с това колко съм деградирала, пропаднала и как не ставам за нищо. Съответният индивид беше на общежитие, което дели с още двама души тук => и за него идеята за с*кс беше малко бленувана. Вкъщи не исках директно да го каня да нощува, защото ясно виждах, че вече ми става все по-неприятен с неадекватното си поведение, а и в този период у нас имаше и роднина, дошъл по работа в София, нямащ къде другаде да отседне за периода. Така се случи и никак не съжалявам — той щеше и представите за с*кса да ми развали, та после да се чуя и мая откъде ми е дошло...

Няма да карам никого да ме чака по 5 месеца, обяснявам, че няма директно да си легна с някого след първата среща или 1-2 седмици след като сме тръгнали; на 3-4 седмица, стига да не се държи зле и да усещам, че е нормален и уравновесен, окей. Възприеми разликата.

От авторката

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3d101fd4f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Тиндър е приложение за секс запознанство, не е лъжа. Допадаш си с някой, излизаш и правиш секс. Истината е, че е лъжа за мъжете, защото много като теб имат акаути там, което е трагично. Плащаш кредити за популярност, за нз си к'во, а никоя не пише. Само за тия изпълнения си заслужавате хейт.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 27a46c56ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

52.   Хора, никой никому не е длъжен. Нито да ви забавлява, нито да ви сваля, нито да ви обича... Нито мъжете, нито жените на тоя свят са създадени за да ви радват, вас и точно вас. Как не го разбрахте? Взаимност - кратка дума, а толкова трудна за разбиране от толкова много хора.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 55850fe395
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   52, а какво търсите там? В сайт за запознанства и срещи. Никой не си чати на подобно място, а го обръщате на чат. Толкова ли ви е скучен живота, че се регистрирате за чат запознанства, а същите вие се оправдавате, че мъжете там са антисоциали и проблемни хора. Само да те свалят и да си правиш реклама - пози и тоалети, това е за тебе тиндър. Били там от любопитство. И к'во, сега клепна минусчето и мислиш ли се за права? Тиндър е за секс, не ги обяснявай тия за длъжните, обясни какво търсиш ти там? Макар, че не е особено трудно да се сетя, а и знам точно кой тип мъж търсите там, а това са едни от наааай-тежките комплексари, които са проучили обстойно, че са вървежни и знаят къде да се простират.

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker