Моля,дайте съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моля,дайте съвет!
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 907 пъти
Здравейте! Жена на 25 съм, та така се случи, че майка ми и приятелят ми се скараха, но по-скоро съм натъжена не от караницата, а от нещата, които приятелят ми каза за семейството ми след тази свада. На тях нищо не е казвал право в лицето, но на мен ми каза как били ограничени, говорели само за проблеми, как съм нямала здравословна и нормална семейна среда, били потъпкани от живота и аз съм се държала като тях да съм се била променила! Е, на мен ми дойде в повече не нещо друго, а фактът, че независимо колко е зле семейството ми той си позволява да подценява мен и все пак аз ще живея с него и върху мен ще се излее цялото това подценяване и мисля, че не си струва да продължавам тази връзка. Буквално съм виждала жени, които да са от по-лоши семейства и от моето, но да са още по-ценени и обичани. Решението съм си го взела, но все пак искам да чуя и други мнения!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 29 дни
hash: 9cc7435596
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вашите здраво са те манипулирали. Приятелят ти най-вероятно е прав, но ти не го осъзнаваш още.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: df7b8b5945
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Правилно си решила, след време ще започне и теб да обижда, просто е простак в най-добрия случай, ако не е психопат. Зрелите хора си подбират думите и не очакват от партньора си да се променя. Просто си намират някой, който да им пасва с недостатъците и позитивите си. Според мен майка ти и баща ти са го видяли какво представлява и сега той ги плюе, защото очаква, че ще искат да ви разделят. Пълен егоист, ако му пукаше за теб, щеше да иска да поддържаш отношения със семейството си, за да се чуестваш добре, а не да иска да те отделя от тях. Ако прекъснеш връзка с тях заради него, издеватрлствата му няма да закъснеят. Сценарият на такива психопати винаги е един и същ.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: a92062da1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може и да прав, а може и да не е твоя човек.
Според мен ти съзнателно или не знаеш кое е правилното решение.
Каквото и да решиш помни, че кръвта вода не става, тъй че ако решиш да живееш с това момче никога не късай с Родителите си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: 9c85dd155b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нека анализираме.

1. Той дори не е казал какво мисли за родителите ти директно на самите тях, а говори с теб. Това не звучи като простащина, нито като лошотия, а по-скоро като чувство на такт спрямо тях самите.

Същевременно ти има доверие и говори с теб за това, защото се грижи за теб и психиката ти. Говори с него спокойно и го помоли да ти даде реални примери, които подкрепят неговото виждане. Изслушай го като нормален човек и не се поддавай на излишна емоция, нямаш нужда от нея, а от обективно виждане по темата. Напълно възможно е да се окаже, че години наред си живяла с илюзията за перфектните родители. Не е лошо да погледнеш малко извън твоята досегашна призма. Може да видиш интересни неща. (Нищо против родителите ти, сигурно са чудесни хора).

2. Подценяване наричаш факта, че той изказва лично мнение и се безпокои за теб? На негово място като мъж във връзка бих си помислил сериозно дали жената, с която съм, има достатъчно умствен капацитет, за да бъде моя жена и да остана с нея. Честно казано, при така написана от теб история, аз не бих. За него не знам. Явно те обича достатъчно, за да е готов да се втурне с главата напред и да ти сподели виждането си по въпроса, след като вероятно знае за какъв ще го вземеш и как ще се отдалечиш като обидено дете, на което не са му купили играчката от магазина.

Желая ти успех.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: f0f036cb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако не уважава родителите ти, не уважава и теб. Все пак това са ти най-близките хора. Може да ти сподели, че за нещо не е съгласен с тях - това да, но да се кара с тях, да си го изкарва после и на теб, че си като тях и трябва да се промениш, това вече не е добре.

 
  ...


...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 4a1d792a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пиле, знаеш ли за мормоните?
Всички знаят как хорица, затънали в тази секта са експлоатирани и финансово и психически (може и физически..), но за този в редиците им няма нищо нередно. А глупаците отстрани за зли неверници!
Не винаги можем да погледнем обективно на животът ни. Поговори си с приятелят ти по-сериозно преди да правиш глупости.
Или ще се обедиш, че наистина отстрани той е видял "нещо лошо". Или ще разбереш, че наистина е психопат и му бий шута.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: 2e651c2a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разкарай го, колкото повече одъртява толкова по-зле ще става и повече неуважение към теб и родителите ти ще си позволява. Никой не го кара да ги харесва, но все пак едно благоприличие следва да спазва ако държи на теб и те уважава. Човек не може да избира къде да се ражда и кои да са му родителите. Каквито ще да са, все пак те са те огледали .... и ако приятеля ти имаше елементарно уважение към теб щеше да се съобрази с тези неща и дори пред теб да не ги споменава.
Отделно му кажи че е лицемер и мижитурка защото няма смелостта да застане пред родителите ти и да им каже направо в очите какво мисли за тях. Позволява си го само зад гърба им, пред теб и хич не го интересува дали ще те нарани.
Аз такъв никога не бих го търпяла и щях да го разкарам веднага. Всеки човек си има достойнство и уважение. Това мисля аз, Ж/32. Решението си го взимаш ти. Успехл

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 45cc1cb5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Той злослови против семейството ти, което е недопустимо, ако те уважава. Добро, или лошо, те са ти родители и никой няма право да ги обижда. И защо да се променяш ти, а не той? Защо твоето семейство да е лошо, а не примерно неговото? Опитва се да те настрои срещу тях. Страничен човек няма право да се бърка във вашите отношения.

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 22d90b9295
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Еми ядосан им е бил и ядосано ти е казал глупости. Не мисля, че трябва да го приемаш на его, ако имаш реална самооценка, ще можеш да видиш дали е прав за тях, а няй-вероятно е и си го е стискал дълго и е разпознавал техните ограничения у теб, но си е мълчал. Ако и ти виждаш грешки в поведението на родителите си, просто му кажи да не те включва в тези коментари, защото не е правилно, дори да е ядосан и че са си такива, но са ти родители. Недей веднага се жегва, ако можеш. Дори аз сигурно не бих могъл, но знам, че това е правилното. А ако не е прав и обидата е нечестна, си знаеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker