Когато имаш перфектния партньор, но нямаш сърце, за да го оцениш. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Когато имаш перфектния партньор, но нямаш сърце, за да го оцениш.
преди: 4 години, 5 дни, прочетена 1137 пъти
Здравейте! Пише Ви жена на 22 години. С приятеля ми сме заедно от 6 години. Той е на 26 години. Аз съм студентка трети курс и уча в един от големите градове в България. Първата и втората година бях на общежитие. Пътувах си през няколко седмици. Искам да си призная, че той не ми липсваше, когато не си бях в родния град. А се е случвало да не сме се виждали над 3-4 седмици. Мъчно ми е даже, че пиша тази тема. Миналата година той реши да се премести при мен и да си намери работа, за да сме заедно. Аз нямах нищо против, защото исках да поживеем малко заедно. Да видим дали ще си паснем, защото едно е да ходиш с някого, друго си е да живеете заедно, нали така? Намерихме си квартира, нанесохме се, всичко точно. Пасваме си идеално. Той много ми помага с домакинските задължения. Мие съдове, чисти, понякога той готви, когато нямам възможност. Не пие алкохол, не пуши. Винаги ме изслушва и никога не ми повишава тон. С две думи - перфектния мъж!
До тук всичко добре, но идват и моите колебания. Не го желая вече сексуално.. Чудя се дали пък не съм асексуална. Да си призная един път хлътнах по едно момче преди 2 години, но нищо не посмях да направя. Даже го желаех и сексуално въпросното момче, докато при моя приятел не мога да изпитам такова чувство - възбуда. Иначе ми е много приятно с него, говорим си на всякакви теми и т. н., но нямам никакво желание за секс. Когато завърших гимназията си мислех да сложа край на всичко, но не посмях. Страхлива съм и много колеблива. Моите най-лоши качества. Не знам какво да правя сега. Трябва да реша, защото вече не съм на 16 години. Вече съм жена. Не бива да губя неговото време, както и моето. Страхувам се, че няма да намеря толкова идеален мъж като него. Като съм чувала мои приятелки да разказват как мъжете им ги бият, тормозят, че мъжете им били пияници, харчели парите си за глупости и т. н., а при моя човек няма такива работи. Заради ей това не знам как да постъпя. Много е трудно да оставиш човека, който прави всичко за теб. Винаги ми показва своето уважение към мен, винаги се старае да се чувствам добре. И не, не си мислете, че е някой чехльо или, че го командвам. Мъж на място е! Просто аз не съм сигурна вече в своите чувства. Много бързо се разколебавам. Един път да си наумя да му кажа истината, то в следващия миг си казвам "по-голяма глупост не можеш да направиш да оставиш човека, който те обича с цялото си сърце... "
Със семейството му много се разбираме. Много ме обичат. Какво мислите? Честно ли ще е към мен, ако остана с него? Смятам, че няма да намеря по-добър от него. Но ще бъда ли щастлива, въпреки това? Ще бъда ли удовлетворена от избора си? Смятам, може би, че трябва да се разделим, защото сега сме млади, а не след години, живот и здраве, ако имаме вече деца и тогава да се сетя, че е трябвало да се разделим.. но нямам кураж. Страхливка съм. Често си мисля, че не бива да съм егоист, че трябва да го оставя, заради самия него. За да може да си намери жена, която истински да го обича, а не толкова да мисля за себе си какво ще се случва.
Хора, които сте изпадали в подобна ситуация, какво направихте? Смятате ли след години, че сте направили правилния избор? Съжалявате ли, че сте останали с човека, който ви обича, а вие не сте били сигурни в чувствата си? Знам, че няма правилен или грешен път. Просто поемаш в една посока и каквото-такова в крайна сметка.
Благодаря на всички, които ще си направят труда да прочетат историята ми и да ми дадат някакъв съвет! :)))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 дни
hash: a478ec943e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много грешна е представата, че се среща някой към който започваме да изпитваме любов(след определено време) и това е, почти нищо не се изисква от нас. За любовна наистина се работи, точно като цвете е, буквално няма разлика. Няма или поне не искам да те съдя, но това със сексуалното желание ме уби, имам някакви подозрения защо го няма, но твърде ми е противно да го напиша, дано да греша. Ако не се работи реално за връзката, то и при друг това желание ще отмине след време. А иначе ако бях на мястото на този човек и заподозря за подобни чувства в жената до мен... би ми било супер гадно, наистина неприятно. Помисли добре, дали тези сексуални желания и при друг няма да изчезнат. Да не си от тези жени на които просто им липсват излишните драми, които при "мъж на място" вероятно липсват. Или си от тези дето все искат да пробват, за които духовност и градеж са скучни неща. Помисли, не мисля, че някой от нас може да ти даде някакво решение, макар да разбирам нуждата да споделиш. Успех все пак!

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 1d0441d7ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Остави го, направи го заради него. За теб не е ясно дали това е най-правилното решение обаче за него със сигурност е. Тези проблеми само ще се увеличават експоненциално с годините, може и него да го превърнеш в алкохолик или по-лошо...

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: d64ff176db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Въобще някога имало ли е физическо привличане между вас?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: c24a865673
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има няколко възможни фактора за чувствата ти. Едното е че емоционалната страна във връзката ви надделява и някак притъпява сексуалната. Друг фактор може да е сигурността която виждаш в него да се пренася в сексуалните отношения, където подсъзнанието ти я тълкува като липса на спонтанност, защото смяташ че вече го познаваш перфектно. А ако ти липсва спонтанност явно няма привличане при теб.

Другото е, че като ти липсва нещо, не е задължително да го търсиш навън, каквото е типичното решение на повечето жени. Наистина не си дете, така че може да проявиш малко инициатива и креативност да възродиш спонтанноста и страстта. Например замисли се какво си представяш че друг мъж би могъл да ти даде в леглото, което твоят приятел не прави ? След това се опитайте да го приложите двамата.
Обаче ако чисто и просто излъчването "лошите момчета" е това което те привлича, проблема е в твоето (под)съзнание, защото реално искаш противоречиви неща.

Темата като цяло е обширна, и зависи какво искаш в крайна сметка. Иначе за едно си права - връзка без секс не е връзка, а съжителство на съквартиранти.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 2433b25668
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами работи над проблема, а не го оставяй момчето щом е толкова добър. Колко често правите секс и той незадоволен ли е? Питам, защото не споменаваш. В случай, че той не си търси има вариант и на него да му е добре. Тогава спокойно може да живеете така. Ако обаче единия от двамата има нужда от секс, то тогава трябва да решиш проблема. Опитай всички възможни варианти преди да го напуснеш. Има сексолози, може да пробваш различни игри, да си споделяте фантазии, варианти има много. Където няма желание има оправдание, така че ако желаеш да си с него ще намериш начин.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 8dc9bb1a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти изобщо не пишеш за чувства, не просто не си сигурна в тях. Никъде в поста не прочетох, че би ти липсвал, ако се разделите, че би направила всичко, за да е щастлив или поне че те е грижа за него. Единственото, което разбрах е, че ти е приятна компанията му и че ти е удобен - помага ти в домакинството, изслушва те, разбран човек е и т.н.
Мисля, че и двамата заслужавате да се разделите. Дали ще намериш по-идеален не знам, но поне ще намериш "твоят" човек. И той също. Мисля, че поне това му дължиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: 37350ac5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Раздели се незабавно с момчето и тръгни да гониш "Михаля". Жена, която не може да цени един мъж не заслужава да живее с него.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: cef9f60324
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да, съжалявам. Това твое колебание ще избие на някъде и последиците ще са лоши и за двамата. Прекрати всичко още сега. Не стой с него само защото е "добър мъж". Остави го да си намери някоя, с която любовта ще е взаимна, а ти си много млада за да се заробваш с някой, който не те привлича, само от жал и от страх да не го нараниш. Има много "добри" мъже, не е само той. П.с. когато го нараниш я с изневяра, я със студено отношение и т.н. може да се превърне в много лош, от опит ти го казвам. Тъй че давай смело каквото ти подсказва сърцето, това направи.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 265ebc5de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мислех, че съм единствената!
Не знам какво да правя и аз.. трудно е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 90214c6e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Помисли наистина дали искаш да си с него, ако искаш - поговорете и потърсете решение заедно, но ако не искаш - просто му кажи, няма смисъл да ти тежи това.. Ще направиш добре и за себе си, и за него - нито той ще си губи времето, нито ти.
Помисли си и вземи решение :)
Успех.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: aa42b0fdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "Честно ли ще е към мен, ако остана с него?" Защо не питаш Честно ли ще е към НЕГО? НЕ, не е честно. Ти говориш за него като за някаква дружка, съквартирант или домашна помощница, на като за любим човек. Няма любов, няма страст, само личния ти комфорт. Не е достатъчно за добра връзка и брак. Остави човека да намери жена, която го обича и го прави щастлив! Ти не си неговият човек и той не е твоят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker