Тя иска бебе, но АЗ нямам пари и е дълга история... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тя иска бебе, но АЗ нямам пари и е дълга история...
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1887 пъти
Трябваше да кръстя историята “НИЕ искаме бебе”... защото много обичам дечица и животни, това е факт, рак съм и просто съм си такъв. Узрях млад, никога не съм бил като другите момчета да искам да пия, ходя по различни жени и клубове/барове. Аз съм ценител на семейния уют, умея сам да го създавам дори, може би, защото баща ми ни напусна с мама като бях на 4 годинки, изпитал съм и бедност и всичко, зарекох се никога да не бъда като него. Така и не чух от него повече, издръжка не съм видял, забегна в чужбина. Но минала история. На 23 съм вече. Имам приятелка, вече годеница 3-та година. Сами разбирате, че млади се събрахме, като тя на мен беше първата приятелка във всички отношения, аз на нея 4-ти, но първи истински и сериозен. Тя е и по-голяма с 2 години. Но историята ни е сложна. Същинската част започва тук.
Аз нямам много пари, работя в хранителен завод - поне плащат добре, не мога да си позволя в момента да уча, може би един ден. Майка ми изнемогва жената и ми помага на всичкото отгоре. Предложил съм на приятелката си и дори нямахме пари за сватба, каквато искаме, но тя пък се дърпа от сватба, мислим да подпишем само, но нейното по-голямо желание е дете, не брак (аз брак мога и искам в момента, но дете е доста по-сериозно). Това е, че нейните са много богати хора в съдебната сфера работещи. Те също много помагат и й угаждат за всичко. Тя буквално не е работила никога, учи и завършва и ще започне работа с нейните. Разполага се с доста пари, мен ме е хващало срам, защото много пъти ме е водила на места, на които сам нулев шанс да мога да си позволя, купувала ми е скъпи и маркови подаръци. Никога не съм искал тези неща, прочетох тема преди моята за някакъв навлек и ми се догади, не одобрявам използвачеството независимо от пола. Та тя много иска дете също, аз искам, но по-напред във времето, но тя като си го е набила в ума, иска го възможно най-скоро. Нейните също е навила и казват, че няма да видя работа и ще живея като принц, да си направим едно дете, че искали внуче от по-рано, че един ден и правнуци да дочакат. Отвсякъде ме атакуват. Майка ми не се меси, тя казва, че това е мое решение и не иска да го повлияе. Приятелката ми казва, че без пари няма да остана докато тя има, дори предлага да спра работа и заедно да гледаме детето или аз да го гледам, а тя да работи, само и само да имаме бебе. Аз съм съгласен, но да имам собствени спестявания, не тя, още по-малко нейните да ме издържат. Обичам ги всички, много добри хора, но именно заради това не мога да се възползвам. Какъв мъж ще съм? Сега не е нужно да изкарвам повече, това са размити стереотипи, но искам да постигна нещо. Иначе съм готов психически за всяка сериозна стъпка. Знам, че може да се смеете на темата, ама е истинска и ви моля за съвети. Какво бихте направили? Живеем иначе в отделен апартамент, неин. Да кажем, че с появата на детето не просперираме отделно и един ден закъсаме или се разделим, то тогава аз ще бъда изританият като куче. Аз като цяло съм по-кроткият, то и тя е ангел де, но да кажем с финансовата зависимост аз съм длъжен да търпя всяка нейна волност, защото, който плаща, той поръчва музиката.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 29 дни
hash: a327613484
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има време , живейте сега , поне още две години , с децата става по- трудно .

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 303a341c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прав си. Хвани си момиче от твоята черга и работете и градете заедно. С това момиче ти е спукана работата.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 29473cd35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хванал си се с богато гадже и сега страдаш. Просто сте от различни социални прослойки и сега това най си личи. Тя ще бъде винаги главата в семейството и финансиите. Разменили сте си ролите още в началото.
Намери си свястна работа, не тъпчи на едно място в този завод като общ работник. Пробвай друга сфера. Има курсове за преквалификация към БТ, изкарай един. Поинтересувай се как стават и от кога са. Направи нещо в живота си, не стой на едно място. Поеми иниацитива за нещо, интересувай се за други професии. Никога не съм разбирала хората без насока в живота. Млад човек си, кога ще правиш нещо за себе си?! Момичето просто не ти е по джоба, но ти не се и опитваш да се промениш към добро. Поел си по един път и само по него. От цялата история лъха на самосъжаление и колко труден живот имаш. Вече не си дете, имаш си и партньор и другар. Какво те спира да промениш нещо?!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: 34b4ca5ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Оо не си готов психически на 23 без грам пари и изглед за развитие, с по-възрастна психопатка на тема дете и родителите й психопати искащи да те държат в златна клетка. ;)

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: cacb861f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Незнам приятел, не бих се подвел, в други ден може да те натири 15 години да сте заедно и да ти жие шута, и ти ако не си работил каква пенсия ще вземеш ти без стаж. Я си бачкай трупай си стажа за пенсоя оставяй нейните глупости направи и дете работи си тя да го гледа и така. Тя доволна че има дете. Ти ще работиш и всички доволни, аз не бих се подвел, живота ми е по ценен от нея, казва ми еби си майката и та изгони на улицата без пари жилище, ако искаш да си зависим спирай работа лижи и гъза. Аз ще работя до последния ми ден докато е казал ония отгоре да съм жив и здрав,

 
  ...


...
преди: 4 години, 29 дни
hash: cd58171b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако се съгласиш да й направиш дете ще трябва да се разделиш с много неща; а) Един ден да учиш за висше. б) Да мислиш самостоятелно. в) Да си глава на семейството. г) Да си независим финансово от жена си.

Ако се замислиш ще има още добри доводи да не го правиш.
Мисля,че ще си допаднеш с момиче като теб,която осъзнава,че без труд и пот на челото няма да постигнеш целите си.
Годеницата ти няма как да те разбере,защото е родена със златна лъжица в устата,за това и може би иска от рано дете,все пак не разбира сериозността да си млад родител в майка България.

Сигурно знаеш значението на "заврян зет",ти си потециален такъв ако се ожениш и имат дете от нея.
Добре е двойката да не зависи финансово един от друг,винаги при спор ще има епитети,които не ти се иска да чуеш никога.
Възможностите за самостоятелност започват когато навършиш пълнолетие!








~darkgirl~

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: f1ec4110e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Според мен решението за дете, трябва да се взема и от двамата във връзката. От историята останах с чувството, че ти го налагат, пишеш че се чувстваш атакуван все едно си в някаква битка. А това, че искат внуци че и правнуци, ха! Ами да си искат! Това е само твое и на приятелката ти решение! Това че имаш по-малко пари от приятелката си не означава, че трябва да се съгласяваш с нея за всяко нещо. Ти си равноправен участник в тази връзка. Това е моето мнение, надявам се нещата да се развият по-най добрия възможен начин.

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 1f37547b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако я обичаш наистина действайте. Не е нужно да имаш милиони, за да се гледа едно дете. Я помисли ако утре ти каже, че е бременна ще се уплашиш ли. Ще искаш ли да направи аборт. Създай семейство с жената която обичаш и не мисли много за парите. Ти ако чакаш да започнеш да учиш и да работиш добре може много години на минат и тя вече да не те иска. Действайте сега. Пък докато порасне детето и ти сигурно ще имаш повече пари. А понякога детето се получава след няколко месеца или дори година при някой хора, не мисли че след един секс без да се пазите ще се появат 2 чертички.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 1373f42146
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз мисля,че в тази ситуация няма да си щастлив,ако имаш дете сега, съгласна съм с коментиралите преди мен. Но проблемът не е че иска дете, а че родителите ѝ твърде много ви се месят в отношенията.Тя трябва да се отдели малко от тях, а не виждам как това ще стане като тепърва ще започват и да работят заедно. Ти си решаваш, но мисли и за себе си и за това ,което наистина искаш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 27 дни
hash: 9a4e914b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Ако авторът на темата беше жена, а не мъж, всичките щяхте да писнете: раждай, раждай, каква кариера, каква независимост...

 
  ...

...
преди: 4 години, 27 дни
hash: a6c15503d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9 Имам няколко положителни теста от не пазене през първи месец опити, но разбира се не е така при всички. Хубаво е да си млад баща, ако това е жената девай.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 115ba13616
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Благодаря на всички коментирали! Може би и аз се замаях с това отлагане, защото искам да уча нещо задочно и съм решил почти какво точно, но все отлагах. Може да се съчетае работа и учене, не трябва толкова да умуваме. Другото, което е, ами не ми харесва двойния стандарт. Ние с нея нямаме еднакъв старт в живота, но ако бях аз жената щяхте да ме окуражавате. Аз не съм знаел колко пари има и дали има, когато я срещнах - допаднахме си и се влюбихме просто. Не смятам, че от човек, с когото главно се разбирам и обичам безкрайно трябва да се разделя заради това, с друга нима пак за нещо няма да се разделя? Иначе - ами дете поне като навърша 25, сега просто ще забави всичко, чисто материално и физически не се чувствам готов. Ако е бременна, няма никога да я накарам да абортира, но ние ползваме защита на 100%, така че няма как да стане, а не ми се мисли ако нарочно го направи, не мисля, че е толкова долна. Последно, аз просто искам да съм независим, като да мога половината да кажем от нуждите на детето един ден (или децата) да ги покривам аз. То така се почва с обезличаването и не искам да стане. Веднъж повреме на спор само каза - “ти си в моя дом...” и аз моментално събрах нещата и бях казал “сбогом” като тя се хвърли да ми реве в краката и да ме моли на колене, защото и аз плащам сметки и аз съм равноправен партньор и ме заболя. Останах и повече никога не си е позволила да ме напада на тази тема. Родителите й се месят само за детето, иначе не идват, този апартамент си е неин (от тях, да, но на нейно име и те нямат връзка с него). Не ни се месят хич, никога не са ме нападали на финансово ниво, те самите са почнали от нищо, като селски деца и са ми казвали, че се радват, че съм скромно момче, което цени и уважава дъщеря им, а не някой лигльо с пари дето ще изневерява и ще я прави на луда. Искат да ми помогнат, но просто аз не искам да бъда мъжка държанка. А за това, че живея в неин апартамент. Ами моят е на майка ми дефакто, а приятелката ми няма да иска да живее с родител, при положение, че може без, иначе се разбират, всички се разбираме общо взето. Аз не виждам проблеми, че съм в нейния дом, защото плащам сметки, купувам неща, грижа се за дома, така че не съм като на ваканция. Но, детето е общо, така че ще тропна с крак този път и ще заплаша с раздяла отново, дано се стресне малко. Всеки ден е пилене на главата.

Авторът

 
  ... горе^
преди: 4 години, 27 дни
hash: 27d2b3ce89
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Авторе, ти си комплексиран, не се обиждай, но е точно така. Какво е това тропане с крак, заплашване и събиране на багаж? Държиш се не като мъж, а като ощипана госпожица. Да излизаш с богата жена не е лъжица за всеки мъж - ти явно си от тези, които се комплексират от парите й. И да, живееш в нейния апартамент, без да плащаш наем, оставаше само и сметките да не плащаш, та и се дразниш, че жената е посочила реален факт. Приятелката ти е по-образована и богата от теб, държи на теб и ти се моли да останеш (докато ти правиш сцени), живееш в нейния дом, тя и родителите й се държат добре с теб и не те подценяват, предлагат дори да ви помагат финансово, а ти на всичко това си навирил нос и тропаш с крак. Сори, но не си в положението нито да се правиш на горделив, нито да избиваш комплекси, нито да тропаш с крак и да поставяш ултиматуми.

Ако не искаш дете, остави момичето да си намери друг мъж, който да иска да има дете с нея, а не й губи времето с псевдо боправдания, че щяло да ти попречи да учиш. Ако си искал, до 23 все си щял да се запишеш да учиш - днес всички работят и учат, и се издържат сами. Кажи й "не съм готов, чувствам се комплексиран от това, че си богата, искам аз да командвам във връзката, а с теб не мога" и я остави да си оправя живота. А ти си хвани някоя по-бедна и по-необразована от теб, та белким да се чувстваш важен с нея и да не избиваш комплекси.
Ж, 28

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 29473cd35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Всеки ден ти пили на главата, защото ти живееш в нейния дом. Колкото и да те обича , това не и се нрави. Никоя жена не си мечтае как мъжа ще влезе и ще се събуе само. Ако беше жена, пак е същото-дом се гради от двамата и от нулата. Приятелката ти те превъзхожда, надскочил си си възможностите като цяло.
Ти отлагаш и отлагаш учене и развитие, а това би изнервило всеки. Когато човек първоначално прочете историята ти, му прави впечатление как натъртваш колко лош живот си имал и трябва да те съжаляват едва ли не. А че и може би ти харесва да си имаш по-заможна приятелка и начина на живот, който тя ти осигурява с марковите дрехи, екскурзии и т.н. Ами момичето иска същото-свикнала е на някакъв стандарт, който очевидно ти не покриваш. За да я задържиш трябва да положиш поне малко усилия, така че да се чувства добре и да няма толкова големи различия. Което ти според думите ти не правиш, което е фатално и би убило всякаква любов.
Че като не правиш нищо да подобриш твоят статус, се оставяш по течението и на нейните ръце.
Заплахите да си тръгнеш ,са нелепи-домът е реално неин, колкото и ти да плащаш сметки. Ти трябва да задържиш нея, не тя теб. Може да си свястно момче, но това побутване и нежелание да подобриш с нещо твоя живот като човек, мъж, бъдещ съпруг и баща не те правят по-добър избор от някой лигльо с пари.

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: f5ed38b776
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Обаче всички викат, че е богата, че го превъзхожда, а същност един ден трудов стаж няма. Реално една стотинка не е дала за апартамента, една сметка не е платила. Всичко е от родителите ѝ, включително и скъпите подаръци. Не казвам, че е нещо лошо, просто отбелязвам фактите. А той не можел да се ѝ се противи? Защо? Реално погледнато само той плаща нещо от тях двамата.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 26 дни
hash: de86da6f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Пичове, не е ок да правите деца под 25г. Повярвайте, от много гледни точки. Психологически най-вече.

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: 27d2b3ce89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 16, факт, апартаментът е от родителите й, кой нормален 25-годишен човек може да си позволи да си купи апартамент сам, дори и на кредит? И да, момичето не работи, докато учи, защото не му се налага. Не всички започваме в живота с еднакъв старт, но това не означава, че човек не може да се развива и да се стреми да надмине себе си всеки ден. А у автора не личи това желание. Звучи като онези с гръмки идеи в главата, които никога не се осъществяват. Висше образование може да се завърши работейки. Има задочно, има дистанционно, да не говорим, че повечето студенти (и аз като такава преди години) сме учили редовно и сме работили на непълен работен ден. Опции има, стига да има желание. Авторът е клекнал да се самосъжалява. Да, животът му вероятно не е бил лек без баща, но и на много други хора не е.

Аз лично се чудя на момичето как държи да има дете от такъв безперспективен мъж без желание за развитие и с поведение на ощипана девойка, но ей на, любовта е сляпа.
Н14

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: 1d0952e02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Връзката е неравностойна, пич!
Свекър ми е абсолютния заврян зет, шири се в имотите на жена си, работеше дълги години във фирмата на нейния баща... Цял живот със зор контактувам с абсолютен комплексар, но раздава фасони и се перчи на нейн гръб!
Спести си го, човек, адски жалка картинка е!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 26 дни
hash: 29473cd35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   16, защото той живее в нейния дом. Защото тя му е плащала екскурзиите, дрехи и т. н. Защото той не е в позицията си да предявява фасони.
Момичето е явно дете на бизнесмени и е уредена от раждане, както се казва. За нея ще трябва момче, което поне малко се старае и не мрънка колко е зле бил животът му. На много хора животът е бил зле, лошо детство, беднотия и т. н, но са съумели да си стъпят на краката и не се самосъжаляват. Имат идеи за бъдещето си и действат.
Дотук не прочетох как авторът покрива разходи по пътувания, дори и в страната, нито да е организирал нещо. Нито да е купил нещо хубаво на момичето. В крайна сметка нали е мъж и работи. Плащал сметки-ами не е ли нормално като отидеш да живееш някъде наготово да плащаш? !
Просто несъвместима двойка като начин на живот, статус и явно разбирания. Едва ли самото момиче очаква кой знае какви чудеса, освен да разбере, че има мъж и опора до себе си. А не е толкова трудно-мъжът да се вземе в ръце, да направи нещо за себе си. Само с фасони и цупене не става-иска се характер.
Не искам да бъда лош пророк, но такива връзки не се дълги и щастливи. Комплексиран и неинициативен млад мъж, който иска да го съжаляват за трудното детство, и принцесата, която е свикнала на охолен живот. Но това става, когато хем си надскочиш възможностите, хем не се и опитваш.

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: 025fd2428b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Давай 3 години заедно прави бебето.
Избий си в момента пари и имоти от главата.
Какво като са богати да не са някакви исполини та да им се кланят всички. Ако вземат някой ден да те разиграват ще скръцнеш със зъби. Проблема не е в това че са заможни а в интелектуалното ниво.
Все пак те всички са по учени от теб. Не гледай да се състезаваш тях материално а наистина се хване да учиш. Сигурен съм, че това ще те издигне в техните очи. Но щом са те харесали така всичко е ок.
Много добре са те приценили, бъди сигурен.
Проблема е в твоите предразсъдъци.
Тук в БГ основен проблем е че хората са бедни и това ги подтиска и комплексира. Няма нищо срамно, да не говорим че и сега имаш доходи веднъж на 3 месеца и ти ще я заведеш на екскурзия.
Ама какъв си и ти всичко ти се е подредило след трудностите, които си преживял пък се жалваш тука.
Не слушай за чергата. Тея от твоята черга може да ти създадат далеч по големи проблеми и да ти намилат за пари.
Действай пич ако се сигурен че имате общо бъдеще.

 
  ...

...
преди: 4 години, 25 дни
hash: ae044f135a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Това, че имате различен социален статус с момичето и че живееш в нейното жилище не е голям проблем, въпреки че тя вече ти е намекнала веднъж, че жилището е нейно.
Проблем е, че си твърде млад да станеш родител, а и след детето, ученето ще стане трудно и ще се чувстваш още по-неравностоен в тази връзка.
А защо тя иска толкова? Да не би да има някакъв здравословен проблем и да бърза и техните затова да ви натискат?
Преди време един познат така го "върза" гаджето му да имат бебе, защото имаше поликистозни яйчници и я бяха посъветвали да роди по навреме.
Поговори си за това с нея, ако смяташ, че тя е твоят човек, но не се поддавай на натиск!
И пиши как се развиват нещата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker