Нормално ли е да иска да сме ПОСТОЯННО заедно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нормално ли е да иска да сме ПОСТОЯННО заедно
преди: 4 години, 26 дни, прочетена 1088 пъти
Здравейте!
Преминавам директно към историята:
Момиче на 20 години съм, приятелят ми е на 27 и сме от един роден град. Във връзка сме от 2 години и половина, от половин година живеем заедно в друг град, различен от родния. Малко преди обявяването на извънредното положение се прибрахме у дома (за да се видим с роднините си), но поради условията на пандемия заминаването ни се отложи. Въпросът е, че сега сме разделени - той е при своите родители, аз - при моите. За мен това е напълно нормално, не се бях виждала с тях от дълго време и в момента наваксвам. За него е ОГРОМЕН проблем - оплаква се, че не живеем заедно; че предпочитам роднините си пред него; че щом не му липсвам, значи не го обичам наистина. Опитвам се да му обясня, че има разликата между обич към родителя и обич към партньора... Липсва ми - звъня му по няколко пъти на ден, сутрин, когато се събудя, веднага му пиша... Не е като да не го търся и да съм го забравила.
В неговите представи една двойка трябва да бъде заедно във ВСЕКИ ЕДИН възможен момент. Винаги, когато отида на семинар/събитие/конференция, на която той няма възможност да дойде, ми се цупи и ме кара да се чувствам гузна. Хиляди пъти съм се опитвала да му обясня, че присъствието ми на даден workshop или хакатон не значи, че не изпитвам чувства към него. Не му давам поводи да ревнува - не флиртувам с други младежи, не ходя на нощни заведения, дори не се гримирам и не нося предизвикателни дрехи...
В един от хилядите ни разговори споделих мнението си, че всеки от нас трябва да има и отделен, личен живот - свои хобита, приятели, странични занимания... Реакцията му беше силно негативна - за него това е знак за нелоялност, липса на привързаност, слаби чувства...
Не искам да се чувства зле... Във всичко друго си пасваме...
Аз ли постъпвам като лоша приятелка, избирайки да остана при семейството си? Или той е много задушаващ и обсебващ?
Предварително благодаря за отговорите! Бъдете здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 23 дни
hash: c8734a3a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сигурно иска секс всеки ден затова,иначе си права човек не трябва да е с друг постоянно,кажи му да си гледа работата:)

 
  ...
преди: 4 години, 23 дни
hash: 190059961e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Някой стигне ли до там да използва "задушаващ" и "осбебващ" трябва да ти е ясно, че крахът е близо.

Вие имате много различна представа за любовта, а това е ключово. "Във всичко друго си пасваме..." и какво от това? Като фундаментът ви е калпав?

С напредване на времето това ще става все по-отчетливо и по, докато не започнете да се карате нон-стоп, заради различието си.



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 23 дни
hash: e1b7904404
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За това че иска да сте си заедно с не при мама и тате го разбирам - на 27 е, достатъчно е възрастен, че да иска свое собствено семейство, иска да се чувства мъж, да се самостоятелен, да си е с теб. Плюс това мина цял месец, достатъчно си "наваксала". Отделно от това ако гледа ютюб, масово клиповете, които излизат са на млади семейства или двойки и това още повече му напомня за това какво е можело да бъде.

Относно това, че се сърди, когато излизаш без него и те ревнува - тук вече не го подкрепям. Всеки трябва да си има живот и извън връзката - проекти, интереси, личностно развитие, кафета с приятели дори. Това мрънкане си е задушаващо и аз лично не издържам дълго в такива връзки - чувствам се като затворник, все едно някой постоянно контролира собствения ми живот, което просто няма как да се случи. Може би проблемът при вас е, че с течение на времето те е задушил прекалено много и затова сега не искаш да се завръщаш в квартирата - вкъщи си и си се върнала към стария си начин на живот, към старото ти Аз от преди връзката или от преди да се изнесете, като това е само предположение разбира се, ти самата имаш за задача, ако желаеш, да анализираш това и да прецениш дали е така. Помисли дали не те е задушил прекалено много, дали не те дърпа назад, като се абстрахираш от чувствата. Но определено има някакъв проблем, след като след месец и половина вкъщи, дори не искаш да си помислиш да се съберете, и след като дори на един семинар не те пуска да идеш сама.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 23 дни
hash: 2e299bf970
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто му липсваш и още не е научил някои неща за връзките. Опитайте се да се видите все пак, нормално е до някъде като е посвикнал да е все с теб да му липсваш ужасно и да прекалява от опит да покаже, че не се чувства цял така. Но е незрял, да.

 
  ...
преди: 4 години, 22 дни
hash: 3f430a0d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Миличка, още сега скъсай с него ако не искаш да си съсипеш живота от личен опит то го казвам! Днес не ти дава да се виждаш с приятелки и роднини утре току виж ще започне и да ти посяга. Не е нормално това неговото. Ето и моята история Миналата година направих грешката да се хвана с колега от работата. Още от самото начало се започна с навлизането в личното пространство, ревността, нямах въздух от него. Понякога ми влизаше в положение ако съм уморена, друг път не случвало се е да ми се цупи ако му откажа ако мй кажех, че съм изморена и, че ми се спи, а той ако може няма да ляга цяла нощ. Веднъж заради него и цупенето му си легнахме пак на разсъмване. Лятото като бяхме на почивка в чужбина бях изморена от цял ден обикаляне в жегите и си легнах по - рано. Той започна да се мръщи и да се оплаква на другата двойка, с която бяхме как колко и да съм била изморена ако съм искала съм щяла да намеря желание и какво било това да си легна рано на почивка. После ми се извиняваше, че не го бил мислил сериозно и го бил казал понеже бил леко на градус. Навръщане другото момиче ме съветваше да го зарежда и каза, че не вижда между нас нещата да вървят нагоре. Всеки път подханех ли темата за раздяла след това смяташе, че тя или колегите ни негови бивши (шефката го уволни понеже се издъни направи една простотия) и мои все още настоящи ми влияят на решението да го зарежа. Водеше ми бившата си тя да ме убеждава колко много държал на мен, (на нея при скандал е чупил ръката уж да се защити, колкото и да е истерична една жена това не е оправдание) кълнеше ми се в покойната си майка. Отделно имаше и с епилепсия, но това не беше проблем, проблемът беше в характерът му. Накрая помолих татко да се намеси, за да разбере, че повече не го искам в живота си. Оттогава изчезна и повече не се появи 7 месеца без него се чувствам нов човек. Колкото по - бързо го ракзакаш този, толкова по - добре!

 
  ...


...
преди: 4 години, 22 дни
hash: f9025d33a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Истината е по средата, това мога да ти кажа. Двамата с твоя приятел имате различни представи за любов и отношения в сериозна връзка. Две неща са основни- да се разбирате и да искате едно и също от връзката си.
Има семейства, които навсякъде са заедно. Така са си свикнали и рядко излизат по единично с приятели. Понеже са еднакви в това отношение им е добре, никой не се чувства задушен. Има и семейства, в които по цял ден всеки се занимава със своите си неща, а вечер прекарват някакво време по семейно и това им е достатъчно. Различни хора- различни възгледи. С твоя приятел не сте в една и съща група и това ви е проблема. Нито ти си лоша половинка, нито той. За него е правилно да сте двамата и да спите на едно място. Примерно три дни при семейството на единия, три дни при семейството на другия, или само на едното място. За теб е правилно всеки да е при семейството си, което не е виждал отдавна, но да си говорите и пишете често.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 22 дни
hash: 724d499372
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За мен не е нормално да нямаш никакъв живот извън връзката. Има въпроси, по които разминаването не е чак толкова важно, примерно единият ходи по планини, другият по концерти. Но щом по този много важен въпрос се разминавате, не виждам светло бъдеще. Нещата ще се влошават, такива хора не се променят.

 
  ...
преди: 4 години, 21 дни
hash: 63a1fc05ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Винаги ще е такъв. Говори ти за чувства защото е комплексар който е меко казано доста отчаян щом си ее хванал без да се обиждаш момиче със седем години по-малка от него. Това е обсебващо поведение на едно малко човече. Живей си живота зарежи го и продължи напред. Гарантирам ти че ще си намериш нещо по-добро успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker