Приятелското му отношение се тълкува като нещо повече от жените - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелското му отношение се тълкува като нещо повече от жените
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1653 пъти
Здравейте,

Става въпрос за приятеля ми (26), с когото сме заедно от няколко години. Бих го описала като много социален, обичащ да е сред хора, да общува, да създава познанства, да е център на внимание и душата на компанията. До голяма степен самочувствието му се гради на отношението, което получава от другите, а и просто обича да забавлява и занимава останалите - може да е с думи, може да е с действия. Харесва да чува, че е готин, умен, забавен, интересен и т. н., особено от хора, които той самият намира за по-висока летва. В този смисъл изключително рядко може да го видиш да създава проблеми, да противоречи или изобщо да е конфликтен. Най-омразно му е да се кара с другите и да си развалят отношенията. Всяко неразбирателство му коства много нерви и непременно държи да изглади отношенията си, дори когато другата страна е сгрешила. Такова е отношението му и към нежния пол, което, понякога, ме вкарва в известен смут.

Няма какво да увъртам - доста хубав и интелигентен мъж е. Начетен, с чувство за хумор и си пада малко особняк, но в добрия смисъл на думата. Има ли недостатъци? Естествено, но в началото лесно се пренебрегват, а и много зависи кой какво разбира под "недостатък". Та, с това искам да кажа, че получава прилично внимание от нежния пол, което очаквах и, колкото и да не ми е приятно, няма какво да кажа по въпроса. Разбирам защо го харесват, при мен беше същото. ОК, но имам проблем с начина, по който се "справя" със ситуацията - твърде добродушен и мек е. Поискат ли му номера - дава го, поискат ли да им пише във Фейсбук - пише им, поискат ли да ги изпрати - изпраща ги и пр. Само в последната година имаше 3-4 много напористи мадами от работата/компанията му, които го сваляха бая нахално, въпреки че ме познават и знаят, че сме заедно. Едната даже му се натискаше зловещо с един премрежен поглед и леко стенание, докато не ме видя, че бях на два метра от тях. Беше невероятно изживяване и за двете ни, докато той просто се засмя силно и ни остави да се пулим една на друга. После ми обясни, че въпросната отдавна му се точи, но той хиляда пъти ѝ обяснил, че не я харесва и си има приятелка. Въпреки това си поддържат отношения и си говорят, пита я как е, какво прави? За него е достатъчно да знае, че той няма намерения, а ентусиастката може да си мисли каквото желае, не го интересувало. Имам още сходни случки, в които резултатът пак си е този - приятно му е да си говори с еди коя си и нямало да си разваля отношенията/да се държи грубо, само защото тя искала нещо си там. Дали му вярвам? Да, до голяма степен, въпреки че съм се научила да очаквам всичко. Обаче имам проблем с начина, по който действа. Според мен е правилно да отрежеш другия директно и безкомпромисно, защото, поддържайки толкова приятелско отношение, това често се тълкува сякаш си отворен за нещо повече. Отвърна ми, че и така да е, не иска да бъде задник и това, че Марийка го харесвала като мъж, не го касае. Разбирам логиката му донякъде, но си мисля, че ме кара да изглеждам зле в очите на кандидатките. Поведението му се тълкува все едно не съм фактор и те си мислят, че вратичката е отворена. Ето, наскоро бившата му го добави, след като му се натягаше и тя преди няколко месеца. Писа ѝ с обяснението, че се чувства длъжен, защото все пак била част от живота му някога и така било възпитано.

Аз ли прекалявам или при него нещо не е съвсем наред? Не знам какво да мисля. Убедена съм, че ако си хареса друга, веднага ще ми каже, но наистина ми е неприятно, че поведението му изглежда толкова неангажиращо спрямо мен. Ясно ми е, че другите жени не ми дължат нищо и си гледат интереса, но не е ли негова работа да им натрие носа и да ги прати в миша дупка, след като явно не разбират от дума? Така бих направила аз, така ми изглежда правилно да защитя достойнството на половинката си.
Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: c28e696959
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом усещаш,че не е както трябва значи не е. Престани да го оправдаваш. Не държи на теб и не те уважава. Приятно му е да му четкат егото и завоалира това в приказки, че е социален, контактен и т.н. Не бъди наивна, няма дълго да сте заедно, а и за какво ти е някой, на който не му пука за теб, чувствата ти и мнението ти.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: fefc651549
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Несигурността никому не е приятел. Само това ще ти кажа.

Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ebf170dcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да, негова работа е. От мъжът зависи да създаде дистанция и да постави всяка на мястото.Да, да не груб, но не и прекалено да фамилиарничи. Това с изпращането просто е доста съмнително.Или му харесва да има прекалено много обожателки, или не му пука за мнението ти. И в двата случая не те уважава. Започни ти така да се държиш с колеги, добавяй бивши, пиши си с всякакви, позволявай да те изпращат, и после му кажи, че това е приятелско отношение. Не познавам човека, но ми прилича само по думите ти на флилтаджия и несериозен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: d5304f8ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятелят ти е суетен, има силно его, обича да му го четкат. Ако държеше много на теб, нямаше да прави неща, които те дразнят, няма как да си щастлив и да си добре, ако на този, когото (уж) обичаш му е зле. Ти си ревнива, искаш той да реагира като теб, което няма да стане. Не сте един за друг, няма хармония между вас. Нито той ще се промени, нито ти.Останеш ли с него, няма да си спокойна, ще имаш още неприятности, грешиш като си мислиш, че ще ти сподели всичко. Казвам ти го от личен опит. По-добре се раздели с него и си намери някой не толкова социален и общителен с жените.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 67ae38358a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ти си права. Когато той не ги отклонява сам, се налага ти да го правиш и изглеждаш ревнива, без да си, а той сякаш насила спира да си пише с тях, защото трябва а не иска. Няма да пиша роман - права си, а той трябва да си промени поведението във въпросните ситуации. Имаш право да чувстваш, че не са честни за теб тези обстоятелства и че те поставят в неудобна позиция да вършиш работа, която по право не трябва да е твоя.

 
  ...


...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 9ed7408299
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ама и вие какви ги търпите...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: cef8d8114f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Филмираш се, казал ти е в прав текст че не го интересува че другите жени го харесват и ти пак чоплиш. Ами наистина не е длъжен да се държи като задник за да ти угоди. Вместо да се радваш че имаш толкова харесван мъж, търсиш под вола теле. Драма куин с две думи.

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: 71ff13388f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Махай го тоя флиртаджия! При първия проблем между вас ще изтича при някоя обожателка да поплаче на рамото и, а после се сещаш как ще го утеши въпросната.Това не е поведение на стабилен, обвързан мъж, запомни го. Ангажиран мъж, който се оставя така да му се увъртат всякакви, не е мъж на място.

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: ba74620e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Приятелчето ти е с ниско самочувствие, дори привидно да не е така. Дори да е хубав, интелигентен, много често хората имат тайни комплекси, които добре прикриват. За да иска толкова да го четката и да му казват колко готин е, да не иска да си разваля отношенията с никой значи е точно такъв. Откъде знам ли? Ами зщаото бях точно като него. Даже съм на същата възраст. Все едно си описала мен, само че преди 3-4 години.
Докато не осъзнах сам проблема и не реших да се променя. Сам го осъзнах и видях колко безграбначен съм и колко е тъпо да искаш всички да те харесват, особено пък жените.
И сега е точно обратното, кажа ли, че не искам нищо и жените не смеят повече да ме питат нищо. Просто съм много категоричен, а и такова ми е излъчването. Респектиращ съм, когато се бъзикам мога да съм център на компанията, но когато съм сериозен усещам как хората ги е страх.
Та така, твоя си е нарцис.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 26 дни
hash: 440e66338c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хах, имаш си нарцис с женско поведение :D Честито! Приятелят ти се държи като красива, ухажвана жена. Винаги можеш да си комуникативен и без да се подмазваш и да фамилиарничиш. Казва се дистанция в общуването, особено ако пък и половинката ти се чувства зле от подобно положение. За съжаление, твоята "госпожица" няма да се промени, затова по-добре си намери истински мъж, с нормални интереси и мъжки приятелства. Мъж, който има много приятелки, познай с каква психика и поведение е - да, точно така, женско.

 
  ...

...
преди: 4 години, 26 дни
hash: 96c6a2960a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Сега, за неговите недостатъци разбрахме. Хайде сподели и твойте, ако е възможно?

 
  ...
преди: 4 години, 24 дни
hash: 32125ceef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Беше невероятно изживяване и за двете ни, докато той просто се засмя силно и ни остави да се пулим една на друга." Че съм била с нарциси, била съм, но това е недопустимо, не сте екип с него, приравнил те е с "кокошките", груба проява на неуважение.
Лично аз гледам да нямам общо с мъже, които обичат да се обграждат с женско внимание, съгласна съм с номер 10.
Според мен не можеш да разчиташ на него, щом не е рамо до рамо с теб в елементарни житейски ситуации. Той просто не може да осъзнае, че е пут*а, защотото ви смята вас за такива. Погледни го през очите на някой мъж, когото уважаваш. ...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker